:הל: איך להנות מ-3D ב-100% על-פי סמסונג

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

[pressrelease]
הנחות יסוד:
- המרת 2D ל-3D זה הבסיס לעתיד של 3D TV.
- תמונת 2D מצויינת זה רק הבסיס.
- חובה לפתור את בעית המחסור של תכני 3D עבור הצרכנים.

עם עלית המודעות והעיניין בתמונה ב-3D, סביב השובר קופות של ג'יימס קמרון, אוואטר, טכנולוגית התלת-מימד מתפשטת לא רק לטלוויזיה, טלפונים ניידים, נגני PMP ועוד מוצרי מולטימדיה אלא גם לסרטים, שידורי טלויזיה, משחקים ועוד תעשיות תוכן.

בחזית טכנולוגית ה-3D נמצאת הטלוויזיה התלת-מימדית - 3D TV אשר חודרת לסלון ביתנו בסערה עצומה.

סמסונג אלקטרוניקה חשפה בחודש שעבר את טלוויזית ה-3D FULL HD LED הראשונה בעולם ואחריה יבואו LG ופנסוניק החודש הזה וסוני ביוני.

למרות זאת, יצירת תוכן 3D לא מצליח להדביק את המהירות שבה זזות יצרניות הטלוויזיות הללו.

שידורים טלוויזיה, נגן בלו-ריי, מחשב והתקני זיכרון USB, כולם יכולים לשמש כדי לצפות בתכני 3D על גבי טלוויזיות 3D, אולם תכני 3D TV עדיין לא נפוצים בהשוואה לאלו בקולנוע.

באשר לשידורי 3D TV בקוריאה, הדרך הנפוצה ביותר למשתמשים ליהנות מתוכן 3D בטלוויזית ה-3D שלהם, SkyLife החלה לספק ערוצי 3D-בלבד, אך רכשה רק שבע שעות של תוכן 3D עד סוף השנה שעברה.

DirecTV, BskyB ושאר שירותי שידור בחו"ל מספקים תוכן 3D עם בחצי רזולוציה, לא Full-HD, בשל בעיות רוחב פס ומגבלת הממירים.

יתר על כן, אף על פי שארבעת גופי השידור הקרקעיים של קוריאה ישתתפו בפיילוט של שידורי טלוויזיה 3D באוקטובר, הדיון על טכנולוגיית 3D עדיין נמצא בשלב מוקדם (תקינה וכו '). מומחים רבים מסכימים כי נדרש יותר זמן עד שתעשיית 3D תהפוך לפופולרית בקרב בציבור הרחב.

על פי סקר אינטרנטי שנערך על ידי קבוצת משתמשי HDTV & HTPC בין 11-17 למרץ, 69% מהנשאלים מתכוונים לרכוש טלוויזיות 3D ורובם מסכימים כי מחסור 3D התוכן בטלוויזיה הוא המכשול הגדול ביותר.

כשתוכן 2D הוא עדיין הדבר הנפוץ והמקובל, אחת הדרכים שנמצאה לפתור את מצוקת התוכן בתלת-מימד בטלוויזיה מאפשר למשתמשים להציג תכני 2D ו-3D ביחד. כלומר, המרה של תוכן 2D ל-3D על הטלוויזיה .

בטלוויזיה 3D LED של סמסונג יש "המרה של 2D ל-3D". הפונקציה נותנת אפקטים תלת-מימדיים מתמונות 2D בלחיצת כפתור אחד בשלט.

המרת 2D ל-3D היא טכנולוגיה שמעריכה מפות עומק באמצעות ניתוח נקודת המבט של כל אובייקט על פי רמת המיקוד של תמונת ה-, ויוצר תמונות סטריאוסקופיות המבוסס על מידע העומק.

הטכנולוגיה מורכבת מארבעה שלבים: עיבוד מראש (Pre-Processing) של תמונות, הערכת מידע לגבי עומק האובייקטים, עיבוד מאוחר (Post Processing) של מידע עומק ויצירת התמונות הסטריאוסקופיות.

בין היתר, מה שקובע את איכות הביצועים של ההמרה מ-2D ל- 3D היא טכנולוגית הערכת מידע העומק שפותחה על ידי סמסונג אלקטרוניקס.

הטכנולוגיה שואבת מידע לגבי העומק האופטימלי מתמונות ה-2D על ידי שילוב של ניתוח הזמני המרחבי של המידע של הפיקסלים.

בנוסף, הטכנולוגיה מקבצת את התמונות המוזנות לתוך 500 מיליון מקרים ומוציאה מידע מעמיק על הפיקסלים. כמו כן, הטכנולוגיה מזהה אוטומטית את האזורים בתמונה בהם הצופים עשויים להתמקד בכדי לספק תמונת 3D טבעית יותר בזמן אמת.

לעומת טכנולוגיות קודמות, אשר יצרה אפקטים תלת-מימדיים המבוססים על ההבדלים בין החלק העליון לתחתון של המסך, הטכנולוגיה החדשה מסוגלת לספק אפקטים תלת-מימדיים חיים וטבעיים יותר.

הטכנולוגיה יכולה לשמש להמרת כל מיני סוגי תמונות ב-2D אולם עומק ואיכות החוויה התלת מימדית תלוייה, כמובן, במאפייני התמונה המקורית.

יתרה מזאת, בעזרת צ'יפסט ההמרה המתוחכם של 2D ל-3D, ההמרה נעשית כמעט בזמן אמת !

המשתמשים יכולים גם להתאים את מידת האפקטים של ה-3D לפי ההעדפה שלהם. המשתמש יכול לבחור את אפקט ה-3D האופטימליים עבורו, ממש כמו שהוא בוחר בעוצמת השמע בעזרת השלט ובכך להימנע מסחרחורות או כאבי ראש בשלבים הראשונים של ההתרגלות לטכנולוגיה או צפייה למשך תקופות ארוכות, כל אחד, לפי העדפותיו האישיות.

סמסונג השקיעה עשרות מיליארדי WON ומאות אנשים בפיתוח טכנולוגית ההמרה מ-2D ל-3D שלה במשך כמעט עשור, והגישה עשרות פטנטים בינלאומיים בתחום.

WHICH, מגזין המופץ בבריטניה ע"י הארגון הצרכני האמין ביותר, סיפקה דו"ח מיוחד בנוגע לאפקטים 3D, איכות תמונה, תכונות והעיצוב של סידרת 7000 של סמסונג Full HD 3D LED TV , אשר יצרה התעניינות גדולה מצד צרכנים רבים.

המגזין שיבח את טלוויזית ה- 3D HD LED ובמיוחד את טכנולוגית המרת תמונות הדו-מימד לתלת מימד.

סמסונג היא החברה הראשונה בעולם להחיל את טכנולוגיית ההמרה מ-2D ל-3D במודלים מסחריים.
[/pressrelease]
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Eit-123
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

זה רק אני או שהם מתייחסים ל"תמונות" בלבד, ולא אמרו "וידאו"?...
בכל מקרה זה סוג של בשורה הדבר הזה...
המחיר? אמאל'ה....
לדעתי עדיף לקנות מקרן עם קצב רענון גבוה ותוכנה / חומרה הממירה תכנים מ-2D ל-3D.
גם זול יותר וגם נגיש יותר, וגם גמיש יותר...

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #3 

וידאו זה רצף של תמונות לא?

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #4 

Eit-123 כתב:זה רק אני או שהם מתייחסים ל"תמונות" בלבד, ולא אמרו "וידאו"?...
בכל מקרה זה סוג של בשורה הדבר הזה...
המחיר? אמאל'ה....
לדעתי עדיף לקנות מקרן עם קצב רענון גבוה ותוכנה / חומרה הממירה תכנים מ-2D ל-3D.
גם זול יותר וגם נגיש יותר, וגם גמיש יותר...
...
זה תרגום מ"IMAGE" באנגלית, כמובן שמדובר על המרת וידאו דו-מימד לתלת מימד.
דווקא אם תחשוב על זה, המרת תמונה בודדת דו מימדית לתלת-מימדית כמעט ובלתי אפשרית שכן תמיד חסרה לך ה"זוית השניה" לעומת זאת בוידאו, אם אתה מסתכל על כמה פריימים קדימה ואחורה, רוב הסיכויים שהמצלמה או האובייקטים עשו איזה PANN ואז יש לך עוד זוית....
About.me

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #5 

בטוחים שזאת לא מתיחת 5 באפריל?
אם זה אכן עובד כמו שצריך - נשמע לי אדיר!
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46363
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #6 

זה בהחלט נשמע כמו כמו הכיוון הנכון עבור הכנסת 3D לכל בית.
תופעת הלוואי של עיבוד תמונה כזה אינטנסיבי הינו איחור של הוידאו לעומת האודיו. כבר כיום יש בעיה כזאת למי שמפעיל Intermediate Frames בצורה אינטנסיבית.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #7 

גם טושיבה הכריזו שהם מתכוונים לעשות את זה במסכי 3D שלהם ואני דיי בטוח שזו תהיה מגמה אצל כל היצרנים, ממש כמו שאצל כולם יש INTERMIDIATE FRAMES, גם אם יש לזה תופעות לוואי ולא כולם אוהבים את זה....
About.me

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #8 

סמסונג, כמו מרבית חברות האלקטרוניקה הבידורית הגדולות, מהמרות בגדול על 3D כמנוע צמיחה לחברות בשנים הקרובות.
התוכניות מתבססות על הנחה שיימכרו בשנה הקרובה בין 3.5-4 מיליון מסכי 3D, שזה 10% מסך מכירות המסכים בכלל בארה"ב. זה אולי אופטימי למדי, אבל סמסונג לא משאירה את זה ליד המקרה ול-Early Adopters ויוצאת בקמפיינים חסרי תקדים.

החברה הקציבה תקציב של 100 מיליון דולרים השנה לקידום ה-3D TV, כולל אירוע ההשקה שנערך ב-10 במרץ בטיימס סקוואר בניו-יורק, במהלכו סגרו את הכיכר והביאו לשם את במאי אוואטר ואת ה-BLACK EYED PEAS והכל כמובן צולם ב-3D.

הקמפיין הטלוויזיוני, גם הוא לא קוטל קנים והוא כולל סרטון של 30 שניות אשר הפיק זוכה פרס האוסקר ההוליוודי, Mauro Fiore, אשר השתמש בטכנולוגיות צילום הישר מהסרט אוואטר.
הסרט מתאר משפחה שמבקרת בפארק מים ועומדת ליד קיר שהוא אקווריום ענק. האבא "חותך" בעזרת האצבע שלו קוביה מתוך המים עם דגים טריגון והכל ואז מעביר את זה הביתה ושם את זה בתוך מסך הסמסונג שלו, כשהמשפחה מתיישבת לצפות במסך, הטריגון יוצא מהמסך ושוחה מעליהם.

הנה קטע של 16 שניות של הסרטון:

החברה מתכננת לצאת בקמפיין אינטרנטי מסיבי באתרי תוכן, ספורט וגם משחקים. מיד אחרי הפרסומת ששודרה במהלך פרסי האוסקר, דף הפייסבוק של סמסונג קיבל 130,000 צפיות. כמו כן החברה מתכננת פרסומות בבתי קולנוע IMAX ולפני הקרנות של סרטי תלת-מימד.
About.me

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #9 

לפני כ-6 שעות ראיתי הדגמה של הטכנולוגיה בקניון הקניות של IFC בהונג קונג.

זו הפעם השנייה השבוע שראיתי הדגמה של 3D.
הפעם הראשונה הייתה הדגמה ארוכה של סוני בשנגחאי שגרמה לי להשתכנע שהטכנולוגיה תשנה לחלוטין את דרך הצפייה שלנו בסרטים, ספורט ובמיוחד מההנאה שלנו ממשחקי הוידאו.
התבוננתי במספר משחקים והתחושה של העומק והאפקט הדהימו אותי.

לפני ההדגמה הייתי מאוד סקפטי בכל האמור לגביי הטכנולוגיה (גם לאחר צפייה באווטר) לאחר ההדגמה אני יכול לומר בוודאות (לפחות לגביי) שעם כניסת מקרני 3D אני מתכוון להחליף מיידית את המקרן שנמצא ברשותי.
המינוס המרכזי מבחינתי בכל ההדגמה של סוני הייתה המשקפיים המאוד כבדים ותחושת העייפות שחשתי לאחר הצפייה. מאוד לא נוח.

באשר להדגמה של סמסונג.
קודם כל המשקפיים שלהם בהשוואה לאלו של סוני היו נוחים יותר וקלים יותר.
צפיתי במספר תכני 3D מקוריים ולאחר מכן הקדשתי כ- 15 דק' בצפייה של תכני 2D שעברו המרה.

זה עובד?

כן ולא. קודם כל האפקט בפירוש קיים. תחושת העומק היא אמיתית ומוחשית. מדהים!

החלק הפחות חיובי, לפחות מההתרשמות שלי, שהאפקט יוצר תחושה קצת לא מציאותית.
בהשוואה לתכני 3D אורגינלים, התכנים המומרים נראים קצת ממוחשבים, קצת לא מציאותיים, יאמר לזכותם שזה הצליח להדהים אותי לחלוטין.
לאחר שצפיתי בזה אני משוכנע שסמסונג וחברות נוספות יצליחו להתגבר על התחושה שליוותה אותי במהלך הצפייה של התכנים שהומרו ולגרום להם להראות מציאותיים יותר ויותר.

באשר למחירים. הדיילת נקבה במחיר של 23,000 דולר הונג קונגי לטלויזיה 42" שצפיתי בה ו- 2,500 דולר הונג קונגי לבלו רי התואם.

לילה טוב.

רן

קשה להסביר את זה. מעין תחושה של משחק וידאו. העומק

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #10 

תודה רן על הדיווח ממקור ראשון ! (Y)
About.me

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #11 

זה רק מראה כמה השוק הזה בחיתוליו
לדעתי, כל השקעה בזה עכשיו היא מאוד מוקדמת
ברור שזה תמיד נכון ולכל טכנולוגיה
אבל הפעם זה נראה לי מוקדם מתמיד
העם דורש..... כל מיני דברים

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6604
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 500 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

אני די משוכנע שכמו רן, אני לא אצליח להתאפק וישר קונה מקרן 3D

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #13 

רן,

מסכים 100%

יהיה מרתק לראות מה יגיע בספטמבר-ינואר הקרובים בתחום הזה.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”