סוחרים ופורומים ומה שבינהם
לא פעם אני ניתקל בטענה של יבואן כזה או אחר שקהל היעד בפורומים לא ניתן להמרה (ז"א לכוח קניה)
ועדיין....
חלקם אינו מוכן לשלם על פרסום
הם משוועים לכל פרסום וכל שרשור כל עוד זה אינו מוציא שקל מכיסם
מנצלים מהלכים כאלו ואחרים כגון :
מנצלים את הפרומים לפרסום חינם באמצעות מרוץ שליחים ונזירים
מייבאים ציודים בעליות של חדר בת"א ועוד מציינים כי הפרומים הם לא כוח הקניה המתאים.
ואני שואל את עצמי הרי זה אבסורד מחד גיסא לא רואים בנו כפוטנציאל קניה ומאידח גיסא רצים לפרסם על כל ייצוג חדש של ציוד
אין בכוונתי ליחס ליבואן כזה או אחר באופן ספצפי אלא רק למטרת הדיון
ועדיין....
חלקם אינו מוכן לשלם על פרסום
הם משוועים לכל פרסום וכל שרשור כל עוד זה אינו מוציא שקל מכיסם
מנצלים מהלכים כאלו ואחרים כגון :
מנצלים את הפרומים לפרסום חינם באמצעות מרוץ שליחים ונזירים
מייבאים ציודים בעליות של חדר בת"א ועוד מציינים כי הפרומים הם לא כוח הקניה המתאים.
ואני שואל את עצמי הרי זה אבסורד מחד גיסא לא רואים בנו כפוטנציאל קניה ומאידח גיסא רצים לפרסם על כל ייצוג חדש של ציוד
אין בכוונתי ליחס ליבואן כזה או אחר באופן ספצפי אלא רק למטרת הדיון
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
אייל, אתה מדבר על הרמקול שהכתב מהאתר השכן קנה רמקול יקר מאוד ביבוא אישי "ופתאום" אחרי שקיבל את
הרמקול אחד מהיבואנים "החליט" לייבא אותו בדיוק באותו זמן?
ישנה מהומה שלמה על הנושא.....
הרמקול אחד מהיבואנים "החליט" לייבא אותו בדיוק באותו זמן?
ישנה מהומה שלמה על הנושא.....
עכשיו ראיתי על מה אתה מדבר , בדיוק הנקודה והינה עוד אירוע המחזק את דברי.
פרטים
פרטים
- Obi-Wan
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 428
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
למה לשלם על פרסום, אם ע"י פרובוקציה קטנה בשרשור ארוך אתה מקבל במה ענקית
לדעתי מטרת חלק מהפרובוקציות בשרשורים הם על מנת לקבל שטח פרסום (כך שגם הפרובוקטור הוא שליח)
לכן כאשר רואים שרשור פרובוקטיבי יש לחסום את השרשור
וזאת מבלי להתייחס לאף יבואן או לאף פרובוקטור
לדעתי מטרת חלק מהפרובוקציות בשרשורים הם על מנת לקבל שטח פרסום (כך שגם הפרובוקטור הוא שליח)
לכן כאשר רואים שרשור פרובוקטיבי יש לחסום את השרשור
וזאת מבלי להתייחס לאף יבואן או לאף פרובוקטור
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אני סבור שהתשובה לכך טמונה בכמה כל אחד מאיתנו מתיחס לפרסום המהלל מוצר מסוים לעומת פוסט בפורום ע"י משתמש ותיק שמהלל את אותו המוצר.
כשראיתי למשל פירסום של חברת YG שכתבה באופן שחור על גבי לבן בפירסום שלהם "הרמקולים הטובים ביותר בעולם" גיחכתי, גירבצתי ועברתי הלאה אך מתי שאחד מהמשתמשים הותיקים כתב כאן כמה הוא נהנה לשמוע אותם מאותו היום אני מתיחס אליהם יותר ברצינות ומאוד מעוניין לשמוע אותם.
כשראיתי למשל פירסום של חברת YG שכתבה באופן שחור על גבי לבן בפירסום שלהם "הרמקולים הטובים ביותר בעולם" גיחכתי, גירבצתי ועברתי הלאה אך מתי שאחד מהמשתמשים הותיקים כתב כאן כמה הוא נהנה לשמוע אותם מאותו היום אני מתיחס אליהם יותר ברצינות ומאוד מעוניין לשמוע אותם.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
עם כל הכבוד לכתב, מישהו באמת מאמין שהעובדה שהוא רכש את הרמקולים הללו יגרמו למישהו לרכוש אותם גם כן?niko כתב:אייל, אתה מדבר על הרמקול שהכתב מהאתר השכן קנה רמקול יקר מאוד ביבוא אישי "ופתאום" אחרי שקיבל את
הרמקול אחד מהיבואנים "החליט" לייבא אותו בדיוק באותו זמן?![]()
ישנה מהומה שלמה על הנושא........
ומה אם היה קורה ההיפך? היבואן היה מחליט להביא את הרמקולים לפני שאותו כתב היה מחליט לקנות אותם?
האם הכתב היה אמור לשמור את רכישתו בסוד?
אם לא, אז זה שוב פרסום חינם....
לדעתי (וגם הבעתי אותה שם), מדובר במהומה על לא מאומה...
ארז
גם פוסטים וגם פרסומות לא מייצרות קנייה
הן מייצרות מודעות / מיתוג.
הרבה מאוד דובר כאן על כך שפיוניר זו הטלוויזיה הטובה ביותר. אפילו עופר שהוא הבר סמכא בה' הידיעה קנה אותה. ויחד עם זאת, אני בטוח שכל מי שקנה פיוניר כאן, קודם ראה והתרשם עצמאית. וזו רק דוגמא אחת, פשוט למשהו מאוד נפוץ.
דנילור למשל קנה נגן בלוריי של ניופורס ושיבח אותו. מבחינתי זה יותר רציני מאשר פרסומת, אבל....לא אקנה את הנגן מבלי לשמוע אותו בעצמי. לפרסומת לעומת זאת, יש לעיתים אורך חיים ארוך משל פוסט והיא לא נעלמת אחרי 3 ימים. דהיינו שניהם רצויים ליבואן. ויבואן שנותן תשובות עניייניות ולא מוטות בכלל קונה את עולמו בפורומים, אבל איכשהו כאן זה לא תפס.
הרבה מאוד דובר כאן על כך שפיוניר זו הטלוויזיה הטובה ביותר. אפילו עופר שהוא הבר סמכא בה' הידיעה קנה אותה. ויחד עם זאת, אני בטוח שכל מי שקנה פיוניר כאן, קודם ראה והתרשם עצמאית. וזו רק דוגמא אחת, פשוט למשהו מאוד נפוץ.
דנילור למשל קנה נגן בלוריי של ניופורס ושיבח אותו. מבחינתי זה יותר רציני מאשר פרסומת, אבל....לא אקנה את הנגן מבלי לשמוע אותו בעצמי. לפרסומת לעומת זאת, יש לעיתים אורך חיים ארוך משל פוסט והיא לא נעלמת אחרי 3 ימים. דהיינו שניהם רצויים ליבואן. ויבואן שנותן תשובות עניייניות ולא מוטות בכלל קונה את עולמו בפורומים, אבל איכשהו כאן זה לא תפס.
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
ארז, הבעיה היא הטיימינג, נמר הזמין את הרמקול לפני מס' שבועות אני מניח, לדעתי איל חיכהארז_וחני כתב:עם כל הכבוד לכתב, מישהו באמת מאמין שהעובדה שהוא רכש את הרמקולים הללו יגרמו למישהו לרכוש אותם גם כן?niko כתב:אייל, אתה מדבר על הרמקול שהכתב מהאתר השכן קנה רמקול יקר מאוד ביבוא אישי "ופתאום" אחרי שקיבל את
הרמקול אחד מהיבואנים "החליט" לייבא אותו בדיוק באותו זמן?![]()
ישנה מהומה שלמה על הנושא........
, מדובר על רמקול באזור 100K ש"ח....
ומה אם היה קורה ההיפך? היבואן היה מחליט להביא את הרמקולים לפני שאותו כתב היה מחליט לקנות אותם?
האם הכתב היה אמור לשמור את רכישתו בסוד?
אם לא, אז זה שוב פרסום חינם....
לדעתי (וגם הבעתי אותה שם), מדובר במהומה על לא מאומה...
ארז...
לביקור אנשים לשמיעת הרמקול וברגע שיהללו יודיע שהוא מייבא.
אל תשכח שנמר הוא גם כתב באתר לא משתתף רגיל !
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
כל פורום הוא מקום להבאת דעה, שחלקן בעלי אופי פירסומי - וזה עדיין לגיטימי.
למה לא להשקיע בפרסום ? כי זה עובד פחות טוב (לפחות בשבילי) מכותרת התרשמותית סקסית עם כמה תגובות חיוביות מאנשי פורום עם דירוג וידע מוכך גבוהים, ובהנתן הנ"ל מאות אם לא אלפי אנשים (תלוי בפופולריות הפורום) יקנו את המוצר בלי (או עם) לשמוע אותו וישכנעו את עצמם שזה המוצר - והכל פסיכולוגי !!!
Eyal_W
מדוע בחרת במפתח דו ערוצי לדיון הנ"ל ?
למה לא להשקיע בפרסום ? כי זה עובד פחות טוב (לפחות בשבילי) מכותרת התרשמותית סקסית עם כמה תגובות חיוביות מאנשי פורום עם דירוג וידע מוכך גבוהים, ובהנתן הנ"ל מאות אם לא אלפי אנשים (תלוי בפופולריות הפורום) יקנו את המוצר בלי (או עם) לשמוע אותו וישכנעו את עצמם שזה המוצר - והכל פסיכולוגי !!!
Eyal_W
מדוע בחרת במפתח דו ערוצי לדיון הנ"ל ?
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
כאשר מדובר ברכישות בשווי ארבע ספרות ומעלה השפעת הפרסום ו/או פוסטים כאלה ואחרים, בין אם ע"י "שתולים" מטעם, מומחים או עמך, לא נראה לי שהרוכש הפוטנציאלי ירכוש רק על סמך הפרסום / פוסט. הוא יכתת רגליו להתרשם בעצמו מטיב המוצר. קהל היעד של מוצרים יקרים הוא בדרך כלל "אנין" טעם ונותן לחושיו העצמיים לשפוט.
אותי אישית לא מרשים מחיר כזה או אחר של מוצר. אני בוחן אותו לגופו של עניין וגם פרסום בומבסטי לא ישכנעני. אני אתייחס לנאמר בפורומים ובפרסומת בכובד הראש הראוי, אולי בבחינת עצה, אבל לעולם לא כמשהו שיכתיב לי את החלטת הרכישה.
אותי אישית לא מרשים מחיר כזה או אחר של מוצר. אני בוחן אותו לגופו של עניין וגם פרסום בומבסטי לא ישכנעני. אני אתייחס לנאמר בפורומים ובפרסומת בכובד הראש הראוי, אולי בבחינת עצה, אבל לעולם לא כמשהו שיכתיב לי את החלטת הרכישה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
אני חושב שכל סוג של פורום מקצועי שבו יש מוצר פייבוריט שהדעות עליו מוסכמות כמוצר טוב ומעלה אז זה מאוד משפיע על הקנייה.
כמה כאן קנו פיוניר או הרמוני או POPCORN וכו' פשוט בגלל שאלו הפכו בזמנו למוצרים ה"מוסכמים"?
נכון שתמיד הולכים ומתרשמים בעיניים\אזניים\ידיים.
אבל ברגע שיש על המוצר דעה טובה אז מראש מגיעים לחנות משוחדים לטובת המוצר.
כמה כאן קנו פיוניר או הרמוני או POPCORN וכו' פשוט בגלל שאלו הפכו בזמנו למוצרים ה"מוסכמים"?
אבל ברגע שיש על המוצר דעה טובה אז מראש מגיעים לחנות משוחדים לטובת המוצר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
אייל,
שאלה מעניינת. התשובה היא שמאוד חשוב לסוחרי אודיו הסקירות, הדיונים בפורומים וכו'. הם פשוט לא רוצים לשלם עליהם. אז כל עוד יש להם אלטרנטיבות ראויות (הנחה תמורת פתיחת שרשור "איזה דבר מדהים רכשתי"), או הנחה תמורת הפיכת סלון של מישהו לאולם תצוגה...
אני מזמן התייאשתי מהסוחרים הקטנים שיעבדו באופן רציונלי. הם לא נכנסו לתחום בגלל הרצון שלהם לעבוד כיבואן גדול והגיוני, אלא בגלל תחושת בטן והרבה מאוד רגשות וככה הם מתנהלים גם בחייהם העסקיים. תראה כמה מלחמות מיותרות ודביליות הם עורכים על גבי הפורומים השונים (לשמחתי לא אצלנו כי אנחנו היחידים שלא מתירים זאת). אנשים הגיוניים לא היו עושים כך.
הם מעדיפים פורומים קטנים, נקיים ממודרטורים ומגבלות, שבהם יוכלו לעשות כרצונם.
הם לא מאמינים במיתוג על ידי פרסום אלא מיתוג על ידי אנשים, ולכן דוחפים כל מי שהם יכולים לפורומים שילחמו עד זוב דם עבורם (במידה והם עצמם לא יכולים לעשות זאת במו ידיהם).
אני חושב שזו זכותם, וזו גם הסיבה שהם לעולם לא יגדלו וישארו בדיוק באותו גודל בעוד אלה שמבינים בשיווק ובמסחר (כמו טופ אודיו) יעשו את הכסף הגדול.
שאלה מעניינת. התשובה היא שמאוד חשוב לסוחרי אודיו הסקירות, הדיונים בפורומים וכו'. הם פשוט לא רוצים לשלם עליהם. אז כל עוד יש להם אלטרנטיבות ראויות (הנחה תמורת פתיחת שרשור "איזה דבר מדהים רכשתי"), או הנחה תמורת הפיכת סלון של מישהו לאולם תצוגה...
אני מזמן התייאשתי מהסוחרים הקטנים שיעבדו באופן רציונלי. הם לא נכנסו לתחום בגלל הרצון שלהם לעבוד כיבואן גדול והגיוני, אלא בגלל תחושת בטן והרבה מאוד רגשות וככה הם מתנהלים גם בחייהם העסקיים. תראה כמה מלחמות מיותרות ודביליות הם עורכים על גבי הפורומים השונים (לשמחתי לא אצלנו כי אנחנו היחידים שלא מתירים זאת). אנשים הגיוניים לא היו עושים כך.
הם מעדיפים פורומים קטנים, נקיים ממודרטורים ומגבלות, שבהם יוכלו לעשות כרצונם.
הם לא מאמינים במיתוג על ידי פרסום אלא מיתוג על ידי אנשים, ולכן דוחפים כל מי שהם יכולים לפורומים שילחמו עד זוב דם עבורם (במידה והם עצמם לא יכולים לעשות זאת במו ידיהם).
אני חושב שזו זכותם, וזו גם הסיבה שהם לעולם לא יגדלו וישארו בדיוק באותו גודל בעוד אלה שמבינים בשיווק ובמסחר (כמו טופ אודיו) יעשו את הכסף הגדול.
פורומים בארץ לא יכולים לשמש לקידום של מוצרים בשווי כזה גבוה מכיון שהקהל הפוטנציאלי לא
נוהג לגלוש בפורומים בנושא. בדר"כ הם יהיו אנשים בעלי ממון שאוהבים להשוויץ לחברים ולא יותר.
נוהג לגלוש בפורומים בנושא. בדר"כ הם יהיו אנשים בעלי ממון שאוהבים להשוויץ לחברים ולא יותר.
- oferlaor
- מנהל

Hazoom,
מנסיוני אתה טועה. מוצרים רבים נמכרים ועוד איך אחרי שהם נסקרים. פעמים רבות זה מספיק בשביל לעורר עניין בכדי לשקול את זה בכלל ולשמוע. מותגים רבים כמו מורדנט שורט, מרטין לוגאן, ופרדיים מיוצגים מאוד בפורומים ונשקלים ע״י רבים בזכות זה.
אני חושב שגם סקירות וגם דיונים בפורום משפיעים על רבים שהם לאו דווקא אלה שכותבים בפורומים אלא כאלה שקוראים בהם.
בסופו של דבר, שוק הדו ערוצי ברמה הזו הוא שוק קטן למדי וזה תחום דועך (באופן יחסי הוא דועך ביחס לקולנוע ביתי - השוק הדו ערוצי די סטטי בעוד שק״ב גדל) לכן אנחנו מדברים על כמה עשרות רכישות בכל חודש. לא ממש שוק כזה מעניין או מרתק שמצדיק כ״כ הרבה דיונים סוערים. אין ספק שמעטים עושים הרבה רעש בתחום הזה ולרוב הם עצמם בכלל לא הרוכשים של הציוד הזה בכלל.
מנסיוני אתה טועה. מוצרים רבים נמכרים ועוד איך אחרי שהם נסקרים. פעמים רבות זה מספיק בשביל לעורר עניין בכדי לשקול את זה בכלל ולשמוע. מותגים רבים כמו מורדנט שורט, מרטין לוגאן, ופרדיים מיוצגים מאוד בפורומים ונשקלים ע״י רבים בזכות זה.
אני חושב שגם סקירות וגם דיונים בפורום משפיעים על רבים שהם לאו דווקא אלה שכותבים בפורומים אלא כאלה שקוראים בהם.
בסופו של דבר, שוק הדו ערוצי ברמה הזו הוא שוק קטן למדי וזה תחום דועך (באופן יחסי הוא דועך ביחס לקולנוע ביתי - השוק הדו ערוצי די סטטי בעוד שק״ב גדל) לכן אנחנו מדברים על כמה עשרות רכישות בכל חודש. לא ממש שוק כזה מעניין או מרתק שמצדיק כ״כ הרבה דיונים סוערים. אין ספק שמעטים עושים הרבה רעש בתחום הזה ולרוב הם עצמם בכלל לא הרוכשים של הציוד הזה בכלל.
אם כך אז איזה הסבר יש לך להתנהגות הסוחרים (ושוב לא כולם ).HazooM כתב:פורומים בארץ לא יכולים לשמש לקידום של מוצרים בשווי כזה גבוה מכיון שהקהל הפוטנציאלי לא
נוהג לגלוש בפורומים בנושא. בדר"כ הם יהיו אנשים בעלי ממון שאוהבים להשוויץ לחברים ולא יותר....
ישנם שלושה סוחרים שעושים רעש מתחרים אחד בשני למי יש יותר גדול , מריצים טרולים או שהם טרולים בעצמם
שופכים את דמם של אחד לשני וכל זה בשביל חשיפה.
לעניין הרמקול של נמר .. מאוד לא ברורה לי ההתנהגות של איל פור .
אם הוא אינו רואה בפורום כבמת פרסום למה הוא החליט דווקא לפרסם ולהכריז על היבוא.
הרי גם כך לטענתו קהל הפורמים הוא לא פוטנצייאל.
איל פור הוא רק דוגמה אקטואלית (שכאשר פתחתי את השרשור לא ידעתי על המתרחש באתר השכן) .
ובכלל יש טרנד חדש ... של לקוחות שטוענים שהם מייבאים בעצמם או לחילופין פנו לכל היבואנים (שאגב מבדיקה שלי זה רחוק מהמציאות ) , ומייבאים באופן אישי (סיפור כיסוי יפה) ולאחר שבוצע אווטיניג מגיע הסוחר ומודיע על פרסום.
אני אישית רואה בזה חוסר מקצועיות עיסקית ....
ידוע שאם אדם רוצה לייבא מוצר שאין לו נציגות בארץ באמצעות פניה ישירה ליבואן (ובאפס סיכון מצד היבואן )
הוא ייסע לו ויביא אותו לארץ.
כתוצאה מהיבוא הבודד הזה היבואן זוכה לנציגות .
אפילו שמעון מור יוסף הציע את שירותיו בנושא לפחות שנה קודם לרוב המוצרים היקרים שהגיעו לאחרונה לישראל הקטנה.
לצערי לא ברורה ההתנהגות העיסקית של הסוחרים צר לי ... אני כניראה לא מבין בעסקים.
פרטים
פרטים
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
אינני כותב כאן כלל אך חברי הפנו את תשומת ליבי לשקר הכתוב כאן.
אייל וינדלר.
האם יצא לך לשוחח עם עופר שחורי או עם ערן אודיופריק?
להם הצעתי לייבא את החברה הזו הרבה לפני שהצעתי לאייל פור.
חבל שאתה אומר דברים כאלה בלי לבדוק. אבל אם אפשר ללכלך אז למה לא?
עופר לאור!
אבקש למחוק את הפוסט הזה של אייל וינדלר שיש בו מידע שקרי עלי. במידה וישאר כאן אראה זאת כשיתוף פעולה שלך עם דברי שקר שנועדו להכפיש את שמי.
אייל וינדלר.
האם יצא לך לשוחח עם עופר שחורי או עם ערן אודיופריק?
להם הצעתי לייבא את החברה הזו הרבה לפני שהצעתי לאייל פור.
חבל שאתה אומר דברים כאלה בלי לבדוק. אבל אם אפשר ללכלך אז למה לא?
עופר לאור!
אבקש למחוק את הפוסט הזה של אייל וינדלר שיש בו מידע שקרי עלי. במידה וישאר כאן אראה זאת כשיתוף פעולה שלך עם דברי שקר שנועדו להכפיש את שמי.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- oferlaor
- מנהל

נמר,
כפי שאתה יודע יש מנגנון דיווח באתר.
אין לי מושג על איזה הודעה ספציפית אתה מתלונן או איזו טענה ספציפית מכפישה את שמך.
במידה ויש כזו, היא כמובן תטופל.
נא דווח באופן מסודר ואשמח לטפל בזאת בהקדם.
כפי שאתה יודע יש מנגנון דיווח באתר.
אין לי מושג על איזה הודעה ספציפית אתה מתלונן או איזו טענה ספציפית מכפישה את שמך.
במידה ויש כזו, היא כמובן תטופל.
נא דווח באופן מסודר ואשמח לטפל בזאת בהקדם.
זה נכון . ואם אני צריך לתת דוגמה קונקרטית שאפילו חברי הפורום יודעים על זה זה HEAD FI .Star-Blazer כתב:אני חושב שכל סוג של פורום מקצועי שבו יש מוצר פייבוריט שהדעות עליו מוסכמות כמוצר טוב ומעלה אז זה מאוד משפיע על הקנייה.
אבל ברגע שיש על המוצר דעה טובה אז מראש מגיעים לחנות משוחדים לטובת המוצר....
ולכן אני משתמש בהמלצות על מוצרים שאינם הפייבוריטים בצורה יותר אמינה מאשר דיווחים על מוצרים שהם פייבוריטים . אם אתה יודע לתת לזה משקל נכון , אתה יכול לקבל המון מידע מדוייק