מערכת מיני (פיוניר,פנסוניק)VS מערכת מקצועית תעזרו לי להחליט
-
vanhelsing
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 300
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
הי לכולם
אני מתלבט בין מערכת קולנוע מיני של פיוניר HTZ 180 או פנסוניק PT175,ויש לי צרכים נורא בסיסיים...יש לי סלון ממוצע עם 3 מטרים צפייה...אני לא רואה סרטים בטירוף אבל אוהב סרטים...הסברתי לחבר יקר פה בפורום שיש לי מערכת מיני של פיוניר מלפני 20 שנה ומעולם לא רציתי להחליפה...כי היא סבבה לי...אני צנוע..והוא טוען שאני צריך להשקיע במשהו יותר מקצועי כי המיני לא שווה ממש...אני מכבד את החלטתו והייתי רוצה לשאול לדעתכם..מישהו קנה את המיני שויש לו חוות דעת?
תודה וחג שמח
אני מתלבט בין מערכת קולנוע מיני של פיוניר HTZ 180 או פנסוניק PT175,ויש לי צרכים נורא בסיסיים...יש לי סלון ממוצע עם 3 מטרים צפייה...אני לא רואה סרטים בטירוף אבל אוהב סרטים...הסברתי לחבר יקר פה בפורום שיש לי מערכת מיני של פיוניר מלפני 20 שנה ומעולם לא רציתי להחליפה...כי היא סבבה לי...אני צנוע..והוא טוען שאני צריך להשקיע במשהו יותר מקצועי כי המיני לא שווה ממש...אני מכבד את החלטתו והייתי רוצה לשאול לדעתכם..מישהו קנה את המיני שויש לו חוות דעת?
תודה וחג שמח
- Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
אם הציוד שיש לך - טוב לך , אז תישאר איתו . כשתחליט ליקנות חדש - שזה לא יהיה מיני יותר . גם אם יקח שנתיים .
כי מיני לא מחליפים במיני במיוחד עם המיני שלך טוב (במגבלות)
אז אני מסכימה עם החבר , לגמרי .
edit
אין לי כלום נגד מעכ" מיני , אני פשוט חושבת שגם לצנועים מותר להינות מאיכות צפייה ושמע .
edit
אין לי כלום נגד מעכ" מיני , אני פשוט חושבת שגם לצנועים מותר להינות מאיכות צפייה ושמע .
-
vanhelsing
-
- עוסק בתחום

הבהרהEff כתב:אם הציוד שיש לך - טוב לך , אז תישאר איתו . כשתחליט ליקנות חדש - שזה לא יהיה מיני יותר . גם אם יקח שנתיים .
edit
אין לי כלום נגד מעכ" מיני , אני פשוט חושבת שגם לצנועים מותר להינות מאיכות צפייה ושמע ....
הציוד שיש לי הוא מערכת מיני סטראופונית הכי סטנדרטית ועתיקה שיש אבל מבית טוב...רציתי ליהנות מסראונד סאונד 5.1 ורציתי לשאול אם ההבדל הוא כזה תהומי בין מה שאני רוצה לבין המקצועיות..הזכוכיות שנשברות נשמעות יותר זכוכיתיות? הרי יש טלוויזיות יקרות שרואים בהן פחות טוב מאשר זולות יותר...זה סובייקטיבי לא?
- Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
אבהיר שאני רחוקה מלהיות מבינה גדולה בתחום , אבל מניסיוני , כשאני רואה סרט ---במערכת לא מערכת--- של סיראונד , הסאונד הוא בהתאם . והסאונד מרגיז , מציק , שטוח .
הסראונד הוא סראונד כי הווא מגיע מכל הכיוונים . אבל זהו . פה מתחילה וניגמרת חווית הסיראונד שלך .
לעומת זאת מערכת סיראונד מיקצועית (לאו דווקא מאוד יקרה- אם מחשבים חלק-חלק
) כזו שאתה מתכופף כשהמסוק עובר ומגן על הילד שלך בגופך כשמשהו מתפוצץ , החוויה היא שונה , הסרט הוא אמיתי . ואני לא אוהבת סיראונד , אבל אם כבר - אז כבר .
תישאר עם הפיוניר שלך בנתיים עד שתשתכנע להשקיע בעצמך ובבני ביתך ., כי לדעתי (האישית בלבד) מערכות המיני הם ליופי בלבד , והם גם לא יפות .
edit
עכשיו הבנתי . המיני שלך סטיריאו .. אז אולי עדיף סיראונד מיני מאשר מה שיש לך .אם אתה מתעקש לא למצות את המציאות.
הסראונד הוא סראונד כי הווא מגיע מכל הכיוונים . אבל זהו . פה מתחילה וניגמרת חווית הסיראונד שלך .
לעומת זאת מערכת סיראונד מיקצועית (לאו דווקא מאוד יקרה- אם מחשבים חלק-חלק
תישאר עם הפיוניר שלך בנתיים עד שתשתכנע להשקיע בעצמך ובבני ביתך ., כי לדעתי (האישית בלבד) מערכות המיני הם ליופי בלבד , והם גם לא יפות .
edit
עכשיו הבנתי . המיני שלך סטיריאו .. אז אולי עדיף סיראונד מיני מאשר מה שיש לך .אם אתה מתעקש לא למצות את המציאות.
-
vanhelsing
-
- עוסק בתחום

שמח שירדת לסוף דעתי...
עכשיו הבנתי . המיני שלך סטיריאו .. אז אולי עדיף סיראונד מיני מאשר מה שיש לך .אם אתה מתעקש לא למצות את המציאות.[/quote]
המיני נוצרו לאנשים פשוטים כמוני בלי הרבה דרישות....אני אכן מתעקש לא למצות את המציאות...אני חי אותה יומיום (בלי המסוקים שהזכרת...)
תודה וחג שמח..
המיני נוצרו לאנשים פשוטים כמוני בלי הרבה דרישות....אני אכן מתעקש לא למצות את המציאות...אני חי אותה יומיום (בלי המסוקים שהזכרת...)
תודה וחג שמח..
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
אם אתה שומע במערכת ולא מפריע לך איך ששומעים ואתה רק רוצה סראונד עדיף שתשאר עם מה שיש לך. סראונד לא מצדיק החלפת מערכת.
אני אישית מאמין שאתה פשוט עוד לא שמעת את ההבדלים בין מערכת מיני לבין מערכת אמיתית שנשמעת עשרות מונים טובה יותר. תשקיע שעה, לך לחנות סטריאו ותבקש לשמוע מערכת בתקציב של נאמר 3-4K ש"ח. רק אז תוכל להחליט האם כדאי לך לעשות את השדרוג.
אני אישית מאמין שאתה פשוט עוד לא שמעת את ההבדלים בין מערכת מיני לבין מערכת אמיתית שנשמעת עשרות מונים טובה יותר. תשקיע שעה, לך לחנות סטריאו ותבקש לשמוע מערכת בתקציב של נאמר 3-4K ש"ח. רק אז תוכל להחליט האם כדאי לך לעשות את השדרוג.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מעבר לכך שרסיבר נותן לך סראונד כמו שצריך יש לו דברים נוספים.
לא מעט חיבורים - כל שאפשר לחבר מספר מכשירים ללא צורך בהמצאות חיצוניות.
כיול אודיו - באמצעות מיקרופון המכשיר יודע לזהות תדרים בעייתיים, לתאם זמנים ועוד.
איכות סאונד בד"כ יותר טובה.
אי תלות ברמקולים ספציפיים.
במערכת המיני למיניהם - אתה בד"כ מוגבל לרמקולים שהגיעו עם המערכת.
כיול אודיו - באמצעות מיקרופון המכשיר יודע לזהות תדרים בעייתיים, לתאם זמנים ועוד.
במערכת המיני למיניהם - אתה בד"כ מוגבל לרמקולים שהגיעו עם המערכת.
-
vanhelsing
-
- עוסק בתחום

אחלה תודה והבהרה...
כפי שציינתי המון פעמים פה..אין סוף למחירים ולאיכויות וברור שהייתי רוצה מכונת פופקורן בסלון ומכונת מיצים לידי ומסך 3D אך הכל תלוי בתדירות ואופי השימוש...זה לא חוכמה לרכוש מוצר ולנגב ממנו אבק פעם בשבוע ולהשוויץ לחברים בואו ותראו מה יש לי בבית..sagyle כתב:אם אתה שומע במערכת ולא מפריע לך איך ששומעים ואתה רק רוצה סראונד עדיף שתשאר עם מה שיש לך. סראונד לא מצדיק החלפת מערכת.
אני אישית מאמין שאתה פשוט עוד לא שמעת את ההבדלים בין מערכת מיני לבין מערכת אמיתית שנשמעת עשרות מונים טובה יותר. תשקיע שעה, לך לחנות סטריאו ותבקש לשמוע מערכת בתקציב של נאמר 3-4K ש"ח. רק אז תוכל להחליט האם כדאי לך לעשות את השדרוג....
בוא נעשה אנלוגיה לאוטו חדש...אתה בא לראות פיאט או רנו וכשאתה נכנס לנסיעת מבחן במרצדס או בימר אתה מרגיש הבדל תהומי אבל אתה לא מנהל בכיר ואתה לא מרוויח 50000 בחודש ואתה גם לא נוסע הרבה..אז יש שם מושבים מעור של ברדלס מהרי האנדים ואתה שומע חוליו איגלסיאס מהחורים של המאפרה והג'יפיאס אומר לך את הפקקים בזמן אמת גם בוושינגטון דיסי...
אבל אתה בסך הכל צריך ליסוע לאיזה פיצוציה בעיר לקנות גרעינים שחורים...בשביל זה צריך בימר?
אני אשמע בקולך ואלך לשמוע את ההבדלים ומבטיח להודות אם צדקת ואני טעיתי
חג שמח גבר
- odi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 468
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
Re: אחלה תודה והבהרה...
האנלוגיה לא ככ מתאימה כי מרצדס רוב האנשים לא יכולים להרשות לעצמםvanhelsing כתב:כפי שציינתי המון פעמים פה..אין סוף למחירים ולאיכויות וברור שהייתי רוצה מכונת פופקורן בסלון ומכונת מיצים לידי ומסך 3D אך הכל תלוי בתדירות ואופי השימוש...זה לא חוכמה לרכוש מוצר ולנגב ממנו אבק פעם בשבוע ולהשוויץ לחברים בואו ותראו מה יש לי בבית..sagyle כתב:אם אתה שומע במערכת ולא מפריע לך איך ששומעים ואתה רק רוצה סראונד עדיף שתשאר עם מה שיש לך. סראונד לא מצדיק החלפת מערכת.
אני אישית מאמין שאתה פשוט עוד לא שמעת את ההבדלים בין מערכת מיני לבין מערכת אמיתית שנשמעת עשרות מונים טובה יותר. תשקיע שעה, לך לחנות סטריאו ותבקש לשמוע מערכת בתקציב של נאמר 3-4K ש"ח. רק אז תוכל להחליט האם כדאי לך לעשות את השדרוג....
בוא נעשה אנלוגיה לאוטו חדש...אתה בא לראות פיאט או רנו וכשאתה נכנס לנסיעת מבחן במרצדס או בימר אתה מרגיש הבדל תהומי אבל אתה לא מנהל בכיר ואתה לא מרוויח 50000 בחודש ואתה גם לא נוסע הרבה..אז יש שם מושבים מעור של ברדלס מהרי האנדים ואתה שומע חוליו איגלסיאס מהחורים של המאפרה והג'יפיאס אומר לך את הפקקים בזמן אמת גם בוושינגטון דיסי...
אבל אתה בסך הכל צריך ליסוע לאיזה פיצוציה בעיר לקנות גרעינים שחורים...בשביל זה צריך בימר?
חג שמח גבר...
ומערכת סבירה ב 4000 שח כן.
-
vanhelsing
-
- עוסק בתחום

מה רע להיות מוגבל ברמקולים שהגיעו עם המערכת?
איתי אני מניח שאתה מקצוען אך מעולם לא חפצתי בכיול אודיו וכאחד שמוכר מסכי מחשב מעולם לא ראיתי את ההבדל בין 2MS לבין 5MS וגם הלקוחות שלי לא ראו...אף אחד לא רואה את זה...,אלו הם דברים שנועדו לאנשים מקצועיים כמוך שוודאי רואים ויש להם עין (במקרה הזה אוזן מוזיקלית..)...מה בנאדם רוצה סה"כ אחרי יום עבודה..לפתוח את ה TV לראות סרט טוב או ספורט טוב עם סאונד סביר זה הכל....עזבו אתכם מכל הFINE TUNING שגוזל מכם את ההנאה של המכשיר שאותו רכשתם לשם הנאה לא לשם השתעבדות אליו...Itay_Pollak כתב:מעבר לכך שרסיבר נותן לך סראונד כמו שצריך יש לו דברים נוספים.
במערכת המיני למיניהם - אתה בד"כ מוגבל לרמקולים שהגיעו עם המערכת....
-
vanhelsing
-
- עוסק בתחום

Re: אחלה תודה והבהרה...
4000 ש"ח מול 1500 ש"ח של מיני נראה לך קפיצה הגיונית?איך אתה יכול לקבוע למישהו (עזוב אותי לצורך העניין)מה סביר ומה לא? ואולי נקודת המבט שלך היא מקצועית מדי בשבילי? אני לא מזלזל חלילה בדעתך נהפוך הוא אך לכל אדם יש שיקולים ותקציבים שונים...אגב מי שיכול לרכוש אוטו משומש או חדש יוכל לרכוש כל אוטו משומש או חדש יוקרתי יותר ופשוט להאריך את ההלוואה ליותר שנים...odi כתב:האנלוגיה לא ככ מתאימה כי מרצדס רוב האנשים לא יכולים להרשות לעצמםvanhelsing כתב:כפי שציינתי המון פעמים פה..אין סוף למחירים ולאיכויות וברור שהייתי רוצה מכונת פופקורן בסלון ומכונת מיצים לידי ומסך 3D אך הכל תלוי בתדירות ואופי השימוש...זה לא חוכמה לרכוש מוצר ולנגב ממנו אבק פעם בשבוע ולהשוויץ לחברים בואו ותראו מה יש לי בבית..sagyle כתב:אם אתה שומע במערכת ולא מפריע לך איך ששומעים ואתה רק רוצה סראונד עדיף שתשאר עם מה שיש לך. סראונד לא מצדיק החלפת מערכת.
חג שמח גבר...
ומערכת סבירה ב 4000 שח כן....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני דווקא חושב שאתה טועה - דווקא בגלל שאתה לא מבין אתה צריך כיול - זה יודע לעשות מה שאתה לא.
יש גם מערכות מיני תומכות.
למה לשנות רמקולים? כי לפעמים הסאונד לא מספיק.
הכי טוב זה ללכת לחנויות שמוכרות ציוד כזה ולהתרשם.
אפשר להרכיב גם רסיבר ורמקולים ב-2500 ש"ח - ושוב - אח"כ אם תרצה תוכל לשדרג.
מערכת מיני כזו - אפשר רק להחליף את כולה.
אתה יכול לחפש את סדרת הכתבות על מערכות מיני שעשינו (הח"מ כתב) באתר.
יש גם מערכות מיני תומכות.
למה לשנות רמקולים? כי לפעמים הסאונד לא מספיק.
הכי טוב זה ללכת לחנויות שמוכרות ציוד כזה ולהתרשם.
אפשר להרכיב גם רסיבר ורמקולים ב-2500 ש"ח - ושוב - אח"כ אם תרצה תוכל לשדרג.
מערכת מיני כזו - אפשר רק להחליף את כולה.
אתה יכול לחפש את סדרת הכתבות על מערכות מיני שעשינו (הח"מ כתב) באתר.