לתחייה מחדש של בתי הקולנוע יש מחיר - ואנחנו משלמים אותו !
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בעקבות ההצלחה האדירה של אוואטר ואליס בארץ הפלאות, שגרמה לנהירה מחודשת של צופים לבתי קולנוע, לרמות שלא היו זכורות לנו בעבר ולביקושים שגורמים לכל הכרטיסים להיות מכורים מראש לימים רבים, צופים אנאליסטים כי המחירים של כרטיסי הקולנוע יעלו.
הצפי הוא כי מחיר כרטיס לסרט 3D יעלה בכ-8.3% וסרט לקולנוע ב-IMAX בכ-10% בעוד סרט 2D יעלה בכ-4% יותר מבעבר.
המחקר נעשה ע"י חברת המחקר BTIG.
המחקר מתייחס כמובן לארה"ב, אבל אני משער שדבר דומה אנחנו נראה גם בישראל.
לדוגמא, בבית קולנוע בניו-יורק, משפחה של 4 נפשות הוציאה על הסרט "הדרקון הראשון שלי" בסופ"ש האחרון 63$ על כרטיסים וזאת לפני פופקורן ושתייה...
מקור: today3D
הצפי הוא כי מחיר כרטיס לסרט 3D יעלה בכ-8.3% וסרט לקולנוע ב-IMAX בכ-10% בעוד סרט 2D יעלה בכ-4% יותר מבעבר.
המחקר נעשה ע"י חברת המחקר BTIG.
המחקר מתייחס כמובן לארה"ב, אבל אני משער שדבר דומה אנחנו נראה גם בישראל.
לדוגמא, בבית קולנוע בניו-יורק, משפחה של 4 נפשות הוציאה על הסרט "הדרקון הראשון שלי" בסופ"ש האחרון 63$ על כרטיסים וזאת לפני פופקורן ושתייה...
מקור: today3D
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
מרטין, כל היתרון של בתי הקולנוע הוא זמני, ברגע שימכרו מסכים ומקרנים(
) , 3D אנשים שוב לא יצאו לבתי קולנוע.
אני לדוגמה לפני אווטאר לא הייתי בקולנוע 4 שנים
אני לדוגמה לפני אווטאר לא הייתי בקולנוע 4 שנים
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אני לא יכול לסבול שאנשים אוכלים לידי פופקורן,
ועוד אחרי זה "מצקצקים" חצי שעה בשביל להוציא את השאריות...
אם בכל זאת מישהו יתעקש שראה אותי ב- Cinema city, זה כנראה היה בהקרנה של Avatar מטעם האתר,
או שסתם התחשק לי "טל בייגלס" ו"קרפ"..
ועוד אחרי זה "מצקצקים" חצי שעה בשביל להוציא את השאריות...
אם בכל זאת מישהו יתעקש שראה אותי ב- Cinema city, זה כנראה היה בהקרנה של Avatar מטעם האתר,
או שסתם התחשק לי "טל בייגלס" ו"קרפ"..
...
רק חבל שאליס זה סרט גרוע ורואים שהוא לא תוכנן מראש לתלת מימד.
אוואטר גם היה גרוע לדעתי אבל התלת מימד והוויזואליות שלו היו מרשימים. (זו הדעה שלי, בבקשה לא להתנפל. לדעתי הדמויות היו לא מעניינות והסיפור כולו גנוב מרוקד עם זאבים ופוקהונטס רק עשוי בהרבה פחות רגישות).
בכל מקרה, זה קצת מזכיר לי את הסיפורים של הוספת הקול לקולנוע. אנשים מאוד התלהבו מהחידוש הטכנולוגי ולקח לא מעט זמן עד שהסרטים השתפרו מעבר להיבט הטכני גם להיבט אומנותי.
אני מחכה לסרט שיהיה גם תלת מימד וגם אומנותי ומעניין. זה לדעתי עוד לא קרה.
לבתי הקולנוע יש עוד זמן להישען על תלת מימד, כל עוד תלת מימד כרוך במשקפיים אני חושב שזה יעצור את המסכים מלתת באמת מכה לבתי קולנוע, אח"כ לדעתי בתי הקולנוע יגיעו ברובם לסוף דרכם.
אוואטר גם היה גרוע לדעתי אבל התלת מימד והוויזואליות שלו היו מרשימים. (זו הדעה שלי, בבקשה לא להתנפל. לדעתי הדמויות היו לא מעניינות והסיפור כולו גנוב מרוקד עם זאבים ופוקהונטס רק עשוי בהרבה פחות רגישות).
בכל מקרה, זה קצת מזכיר לי את הסיפורים של הוספת הקול לקולנוע. אנשים מאוד התלהבו מהחידוש הטכנולוגי ולקח לא מעט זמן עד שהסרטים השתפרו מעבר להיבט הטכני גם להיבט אומנותי.
אני מחכה לסרט שיהיה גם תלת מימד וגם אומנותי ומעניין. זה לדעתי עוד לא קרה.
לבתי הקולנוע יש עוד זמן להישען על תלת מימד, כל עוד תלת מימד כרוך במשקפיים אני חושב שזה יעצור את המסכים מלתת באמת מכה לבתי קולנוע, אח"כ לדעתי בתי הקולנוע יגיעו ברובם לסוף דרכם.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מסכים לחלוטין.niko כתב:מרטין, כל היתרון של בתי הקולנוע הוא זמני, ברגע שימכרו מסכים ומקרנים() , 3D אנשים שוב לא יצאו לבתי קולנוע.
אני לדוגמה לפני אווטאר לא הייתי בקולנוע 4 שנים...
כל עוד היה או יש יתרון יחסי לקולנוע ( גודל, טכנולוגיה וכיו"ב ), יוכלו בעלי בתי הקולנוע להעלות מחירים.
ברגע שהטכנולוגיה תגיע לבתים הם ימצאו את עצמם שוב באותה נקודה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אני זוכר כשהלכתי לראות בקולנוע את terminator 2 (ב 1991) כרטיס עלה 8 שקלים...
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
עד שהטכנולוגיה תגיע לכמות משמעותית של בתים ייקח עוד זמן.Lior_M כתב:מסכים לחלוטין.niko כתב:מרטין, כל היתרון של בתי הקולנוע הוא זמני, ברגע שימכרו מסכים ומקרנים() , 3D אנשים שוב לא יצאו לבתי קולנוע.
כל עוד היה או יש יתרון יחסי לקולנוע ( גודל, טכנולוגיה וכיו"ב ), יוכלו בעלי בתי הקולנוע להעלות מחירים.
ליאור...
אנשים גם צרכים לשדרג את הציוד שלהם בשביל לקבל את החוויה בבית.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

זה יקרה הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב מכיוון שהתשתית הטכנולוגית קיימת ( ראה כמה מהר נכנס ה HD לבתים, אני זוכר פה שרשורים מ 2007 אנשים לא העזו לחלום שיהיה להם מסך 1080P בבית שלא לדבר על מקרן ).guyezra כתב:עד שהטכנולוגיה תגיע לכמות משמעותית של בתים ייקח עוד זמן.Lior_M כתב:מסכים לחלוטין.niko כתב:מרטין, כל היתרון של בתי הקולנוע הוא זמני, ברגע שימכרו מסכים ומקרנים() , 3D אנשים שוב לא יצאו לבתי קולנוע.
ליאור...
אנשים גם צרכים לשדרג את הציוד שלהם בשביל לקבל את החוויה בבית....
זה לא כמו בשנת 1997 שהיית צריך להסביר לאנשים מה זה DVD ובמה הוא שונה מ Audio CD.
לפי שרשורים פה באתר והודעות מסודרות של יבואנים, זה עניין של שנתיים - שלוש עד שהמחירים יתיצבו ברמה כזו שנראה טכנולוגיית 3D בבתים ( כלומר בבתים של אנשים שהם לא מאוד עשירים .. ).
השאלות שצריכות להשאל הם: מה יקרה עם התוכן, מהיכן הוא יגיע וכמה קל יהיה להשיג אותו לא על גבי מדיה פיזית.
ברגע שיהיו חלופות זולות יותר, בתי הקולנוע יהיו שוב רייקים. אני באופן אישי לא מאוד מתרשם מה"תחיה המחודשת" של בתי הקולנוע. לטעמי מדובר ב Buzz תקשורתי. אתה יכול לקרוא פה בין השורות, הרבה מאוד אנשים הלכו לקולנוע בחודש חודשיים האחרונים בשביל לחוות את ה 3D. אלו לא צופים קבועים ומסופקני אם תפגוש אותם שוב בקרוב בקולנוע.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

זה בדיוק מה שכתבתי ..guyezra כתב:מי ששידרג לאחרונה ל-1080P לא ירוץ לשדרג ל-3D כל כך מהר.
בטח לא כשציע התכנים דל.
עוד שנה-שנתיים-שלוש כן...
שנתיים - שלוש בשביל שהמחיר יתיצב ברמה סבירה.
ושאלת השאלות היא התוכן. אם התוכן יהיה זמין רק לקולנוע, אז הם שיחקו אותה ולא משנה אם שדרוג מערכת ביתית ל 3D יעלה 99 סנט.
אם התוכן יהיה זמין לבתים, עולם הקולנוע צריך להתחיל לחשוב על השלב הבא.. מעשיו.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
לדעתי כל ההתלהבות שיש עכשיו בעקבות ה- 3D תתפוגג בקרוב, אני חושב שזה בסה"כ גימיק זמני שלא יחזיק את הציפיות שבונים עליו, לא בבתי הקולנוע ולא בבית.
ראיתי את אוטר, צעצוע של סיפור, אליס ועוד כמה טריילרים ב 3D בקולנוע ולא ממש התלהבתי, המשקפים מפריעים, פוגע באיכות התמונה, עושה כאב ראש ולא ממש מעצים את החוויה. יותר מפריע מאשר מועיל, אני לא רואה מצב שבו אני אשב בבית עם משקפיים כאלו לראות סרט בתלת מימד.
ראיתי את אוטר, צעצוע של סיפור, אליס ועוד כמה טריילרים ב 3D בקולנוע ולא ממש התלהבתי, המשקפים מפריעים, פוגע באיכות התמונה, עושה כאב ראש ולא ממש מעצים את החוויה. יותר מפריע מאשר מועיל, אני לא רואה מצב שבו אני אשב בבית עם משקפיים כאלו לראות סרט בתלת מימד.
נערך לאחרונה על ידי kfirkb ב 05/04/2010 12:11, נערך 3 פעמים בסך הכל.
הערה קטנה לגבי סרטי התלת מימד
כולם התלהבו מאווטאר בתור סרט התלת מימד הטוב ביותר (מבחינת התלת מימד) ואני נאלץ לחלוק על כך מאד
חצי שנה לפני שאווטאר יצא ראיתי בקולנוע את הסרט יעד סופי 4 שהיה גם הוא בתלת מימד ושם ראו כמה הסרט הותאם במיוחד לאפקטים של תלת מימד והחוויה של הסרט הייתה פשוט מדהימה !! פי 100 יותר מאווטאר . חפצים "עפים" עליך (ברמה שאתה ממש קם מהכסא להימלט חחח) דמויות ממש יוצאות מהמסך ועומדות לך בפרצוף חחח. זה היה פשוט חוויה.
כשהודיעו שהולך לצאת אווטאר עם חווויית תלת מימד עצומה שלא ראיתם כמותה הייתי בטוח שאני הולך להנות שוב כמו שנהניתי ביעד סופי אך למרבה האכזבה מלבד כמה נופים יפים לא היה שום דבר מרהיב..
כולם התלהבו מאווטאר בתור סרט התלת מימד הטוב ביותר (מבחינת התלת מימד) ואני נאלץ לחלוק על כך מאד
חצי שנה לפני שאווטאר יצא ראיתי בקולנוע את הסרט יעד סופי 4 שהיה גם הוא בתלת מימד ושם ראו כמה הסרט הותאם במיוחד לאפקטים של תלת מימד והחוויה של הסרט הייתה פשוט מדהימה !! פי 100 יותר מאווטאר . חפצים "עפים" עליך (ברמה שאתה ממש קם מהכסא להימלט חחח) דמויות ממש יוצאות מהמסך ועומדות לך בפרצוף חחח. זה היה פשוט חוויה.
כשהודיעו שהולך לצאת אווטאר עם חווויית תלת מימד עצומה שלא ראיתם כמותה הייתי בטוח שאני הולך להנות שוב כמו שנהניתי ביעד סופי אך למרבה האכזבה מלבד כמה נופים יפים לא היה שום דבר מרהיב..
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אני מסכים עם מרטין - דברים שעפים עליך מהמסך זה ילדותי ומצוין בשביל סרטי ילדים בלונה פארק אבל לא לסרט אמיתי.
דווקא תלת המימד באווטאר יצר עולם עם עומק וזה תלת מימד אמיתי.
עובדה שסרטים שדברים עפים עליך קיימים כבר הרבה זמן אבל עומק בסרט זה דבר חדש הרבה יותר.
דווקא תלת המימד באווטאר יצר עולם עם עומק וזה תלת מימד אמיתי.
עובדה שסרטים שדברים עפים עליך קיימים כבר הרבה זמן אבל עומק בסרט זה דבר חדש הרבה יותר.