HTPC חדש - ביצוע שלבים והתקנות ראשונות
-
tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
שלום שוב, הHTPC צריך להגיע היום (קישור למפרט http://img100.imageshack.us/img100/5879/84044359.jpg
אני מתכנן לעשות את הדברים הבאים:
1. לפצל לו את הHDD של ה1.5 TB ל2 מחיצות, אחת של הWINDOWS עם 50-60 GB והשנייה של כל הסרטים עם שאר הנפח
2. להתקין עליו win7 x86 בעברית
3. להתקין עליו XBMC ולעשות שזה יופעל עם הווינדוס בפול-סקרין
4. מתקין עליו קודקים בצורה הבאה: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 366#984366
5. מתקין עליו תוכנות יסוד כמו WINRAR FIRFOX Acrobat reader ועוד
6. משנה לו את הרזולוציה לFULLHD, מתקין לו את הTHEME שסטטיק פירסם איפושהו שמאפשר טקסט ואייקונים גדולים כדי שאני אראה משהו מהסלון
7. עוזב אותו לנפשו לניגון סרטי HD עד המוות
זה ישמש לניגון סרטי HD מלאים וסרטי DIVX רגילים
אז 2 דברים:
1. האם יש בעיה עם אחד מהסעיפים למעלה או תוספות של דברים?
ושאלה נוספת
2.
האם שווה לנגן סרט HD מלא דרך XBMC, או שעדיף לצאת מהתוכנה אל הווינדוס, ולנגן אותו דרך הMPC-HC ?
יש המון דברים מרכיבים מסביב כמו קצב ריענון FPS ,והאצת חומרה וכל מיני בולשיט שאני לא ממש מבין בהם ומסבכים לי את השאלה הפשוטה האם התוכנה הזאתי יכולה לנגן HD בצורה שהמשפחה שלי תהנה ממנה בסלון..
המון תודה לעוזרים, הפורום הזה הוא שגרם לי מלכתחילה להתעניין במחשבי-מדיה ומלווה אותי עד הרגע שאני אלחץ PLAY בשלט סוף סוף (:
אני מתכנן לעשות את הדברים הבאים:
1. לפצל לו את הHDD של ה1.5 TB ל2 מחיצות, אחת של הWINDOWS עם 50-60 GB והשנייה של כל הסרטים עם שאר הנפח
2. להתקין עליו win7 x86 בעברית
3. להתקין עליו XBMC ולעשות שזה יופעל עם הווינדוס בפול-סקרין
4. מתקין עליו קודקים בצורה הבאה: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 366#984366
5. מתקין עליו תוכנות יסוד כמו WINRAR FIRFOX Acrobat reader ועוד
6. משנה לו את הרזולוציה לFULLHD, מתקין לו את הTHEME שסטטיק פירסם איפושהו שמאפשר טקסט ואייקונים גדולים כדי שאני אראה משהו מהסלון
7. עוזב אותו לנפשו לניגון סרטי HD עד המוות
זה ישמש לניגון סרטי HD מלאים וסרטי DIVX רגילים
אז 2 דברים:
1. האם יש בעיה עם אחד מהסעיפים למעלה או תוספות של דברים?
ושאלה נוספת
2.
האם שווה לנגן סרט HD מלא דרך XBMC, או שעדיף לצאת מהתוכנה אל הווינדוס, ולנגן אותו דרך הMPC-HC ?
יש המון דברים מרכיבים מסביב כמו קצב ריענון FPS ,והאצת חומרה וכל מיני בולשיט שאני לא ממש מבין בהם ומסבכים לי את השאלה הפשוטה האם התוכנה הזאתי יכולה לנגן HD בצורה שהמשפחה שלי תהנה ממנה בסלון..
המון תודה לעוזרים, הפורום הזה הוא שגרם לי מלכתחילה להתעניין במחשבי-מדיה ומלווה אותי עד הרגע שאני אלחץ PLAY בשלט סוף סוף (:
נערך לאחרונה על ידי tomer953 ב 05/05/2014 15:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
אז ככה,
לגבי הפיצול למחיצות, המחיצה של מערכת ההפעלה לא צריכה להיות כל כך גדולה, אתה יכול להסתפק גם ב 30GB, אני הייתי אפילו שם פחות אבל 30 זה גם בסדר, בכל מקרה אתה לא הולך להתקין עליו הרבה תוכנות חוץ מאלה שנחוצות לצפיה.
לגבי XBMC, זה עניין של העדפה, ניסיתי את כל התוכנות האפשריות אבל בסופו של דבר תמיד חזרתי ל MPC HC, כמה שה XBMC יפה ונחמדה זה בדיוק עניין של כמה שניות עד שמפעילים את הסרט ואז כבר כל ה GUI הנחמד כבר לא נראה לעין. המלצה שלי MPC HC - תוכל לקנפג אותו איך שאתה אוהב ולדעתי הוא הרבה יותר טוב.
מבחינת קודקים, אתה צריך רק את חבילת המקודדים של SHARK, מעבר לזה אין צורך בעוד משהו. בעקרון אתה גם לא חייב את חבילת המקודדים, ב MPC HC כבר יש הכל, אני אישית מעדיף להתקין גם את החבילה של SHARK.
לגבי קצב רענון, שים על 60 וכמובן הרזולוציה צריכה להיות תואמת לרזולוציה של הטלביזיה שלך.
לגבי האצת חומרה, ברגע שתראה סרט, לדוגמא, של 1080 ולא יהיו קפיצות או DELAY בסאונד אז הכל בסדר. אם כן יש, אז צריך לבדוק אם האצת חומרה מופעלת (במקרה של WIN7 צריך לוודא ב MPC HC שב OPTIONS תחת OUTPUT מסומן EVR CUSTOM PRES).
בהצלחה ותהנה
לגבי הפיצול למחיצות, המחיצה של מערכת ההפעלה לא צריכה להיות כל כך גדולה, אתה יכול להסתפק גם ב 30GB, אני הייתי אפילו שם פחות אבל 30 זה גם בסדר, בכל מקרה אתה לא הולך להתקין עליו הרבה תוכנות חוץ מאלה שנחוצות לצפיה.
לגבי XBMC, זה עניין של העדפה, ניסיתי את כל התוכנות האפשריות אבל בסופו של דבר תמיד חזרתי ל MPC HC, כמה שה XBMC יפה ונחמדה זה בדיוק עניין של כמה שניות עד שמפעילים את הסרט ואז כבר כל ה GUI הנחמד כבר לא נראה לעין. המלצה שלי MPC HC - תוכל לקנפג אותו איך שאתה אוהב ולדעתי הוא הרבה יותר טוב.
מבחינת קודקים, אתה צריך רק את חבילת המקודדים של SHARK, מעבר לזה אין צורך בעוד משהו. בעקרון אתה גם לא חייב את חבילת המקודדים, ב MPC HC כבר יש הכל, אני אישית מעדיף להתקין גם את החבילה של SHARK.
לגבי קצב רענון, שים על 60 וכמובן הרזולוציה צריכה להיות תואמת לרזולוציה של הטלביזיה שלך.
לגבי האצת חומרה, ברגע שתראה סרט, לדוגמא, של 1080 ולא יהיו קפיצות או DELAY בסאונד אז הכל בסדר. אם כן יש, אז צריך לבדוק אם האצת חומרה מופעלת (במקרה של WIN7 צריך לוודא ב MPC HC שב OPTIONS תחת OUTPUT מסומן EVR CUSTOM PRES).
בהצלחה ותהנה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
1. בסה"כ מסכים עם כל מה שאדידס כתב. אני דווקא הייתי משאיר את הפרטישן של מערכת ההפעלה על 60GB, אחרת זה יהיה לחוץ מדי.
2. לא צריך לצאת אל מערכת ההפעלה. ניתן לשלב את ה-MPC HC בתוך XBMC:
http://xbmc.org/wiki/?title=HOW-TO_use_ ... a_playback
כמו כן, כבר יש גירסאות בטא של XBMC שיודעות להשתמש בפענוח החומרה של כרטיס המסך.
2. לא צריך לצאת אל מערכת ההפעלה. ניתן לשלב את ה-MPC HC בתוך XBMC:
http://xbmc.org/wiki/?title=HOW-TO_use_ ... a_playback
כמו כן, כבר יש גירסאות בטא של XBMC שיודעות להשתמש בפענוח החומרה של כרטיס המסך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
מחזקpixies כתב:1. בסה"כ מסכים עם כל מה שאדידס כתב. אני דווקא הייתי משאיר את הפרטישן של מערכת ההפעלה על 60GB, אחרת זה יהיה לחוץ מדי....
מחיצה של 50G יכולה בהחלט להספיק, מעל ומעבר.
כמו כן אמליץ לך להעביר את תקיית התמונות,ווידאו, מוזיקה והמסמכים למחיצה שונה ממערכת ההפעלה ע"י כניסה למאפיינים -> מיקום -> והעברה.
(תרגום מאולתר, אצלי מערכת ההפעלה באנגלית
כך שכל התוכן שלך נמצא במחיצה נפרדת ממערכת ההפעלה.
בהצלחה
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
נא לעצור בבקשה!!!
בשביל מה קודקים?!?! לא צריך!
לא בשביל MPCHC ולא בשביל XBMC!
חבל לזהם את המערכת שלא לצורך.
חוצמזה אחלה של מפרט.
אם אתה הולך לעבוד עם שלט, אז תעבוד עם XMBC ולא עם תוכנה חיצונית.
בכל מקרה תמיד טוב שישב לך ה MPCHC במחשב למקרה הצורך.
חוצמזה אחלה של מפרט.
בכל מקרה תמיד טוב שישב לך ה MPCHC במחשב למקרה הצורך.
-
tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
סבבה אחי תודה!staticx כתב:נא לעצור בבקשה!!!
חוצמזה אחלה של מפרט.
בכל מקרה תמיד טוב שישב לך ה MPCHC במחשב למקרה הצורך....
אני לא כל כך קשור לאשכול, אבל אם אני כבר בפנים רציתי לשאול,
אם אני בונה HTPC עם קורא כרטיסים וכרטיס לוויני להקלטה וברצוני להשתמש בXMBC זו תהיה בעיה, לא?
הרי אני צריך להשתמש בSageTV כדי להקליט ולצפות, שגם היא תוכנה מדיה סנטר אבל פחות טובה לפי מה שאני מבין.
מה הפתרון?
אם נשים מחשב נפרד להקלטה, נוכל להתקין קליינט על XMBC?
אם אני בונה HTPC עם קורא כרטיסים וכרטיס לוויני להקלטה וברצוני להשתמש בXMBC זו תהיה בעיה, לא?
הרי אני צריך להשתמש בSageTV כדי להקליט ולצפות, שגם היא תוכנה מדיה סנטר אבל פחות טובה לפי מה שאני מבין.
מה הפתרון?
אם נשים מחשב נפרד להקלטה, נוכל להתקין קליינט על XMBC?
mrgadgets, זו בדיוק גם התוכנית שלי.
הזמנתי ככר מחשב שישמש כשרת HTPC (כלומר מותקנים עליו גם כרטיס DVB-S ווגם קורא כרטיסים) שיהיה גם קליינט של עצמו וגם ישתף קליינטים אחרים בבית.
אני מתכנן שאת ההקלטות יעשה SAGE והממשק הראשי היה XMBC.
יש פלאג אין ל XMBC שמאפשר לראות TV מ MEDIA PORTAL TV SERVER : כלומר צריך להתקין גם MP על השרת.
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=65488
הזמנתי ככר מחשב שישמש כשרת HTPC (כלומר מותקנים עליו גם כרטיס DVB-S ווגם קורא כרטיסים) שיהיה גם קליינט של עצמו וגם ישתף קליינטים אחרים בבית.
אני מתכנן שאת ההקלטות יעשה SAGE והממשק הראשי היה XMBC.
יש פלאג אין ל XMBC שמאפשר לראות TV מ MEDIA PORTAL TV SERVER : כלומר צריך להתקין גם MP על השרת.
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=65488
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15948
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
mrgadgets - אולי כדי שתפתח שירשור נפרד (שלא נשנה את הנושא של הבחור הזה)
בנסיון שלי לנגן הקלטה של YES ב XBMC גיליתי שיש תמיכה בתרגום ! אבל מאיזה שהיא סיבה שקשורה לפילטר FFMPEG
התרגום לא מוצג.
פתחתי באג אצל XBMC והם שלחו אותי לפתוח באג אצל FFMPEG (שלא פתחתי עדיין)
בשבוע האחרון אמרו פה בפורום שב MYTHTV בגירסת בטא האחרונה התרגום מוצג .
ו MYTHTV גם משתמשת ב FFMPEG.
אז אולי בגרסאות SVN של XBMC הבעיה גם הסתדרה - אז צריך להתקין אחת מהגירסאות האלה בלבדוק.
בנסיון שלי לנגן הקלטה של YES ב XBMC גיליתי שיש תמיכה בתרגום ! אבל מאיזה שהיא סיבה שקשורה לפילטר FFMPEG
התרגום לא מוצג.
פתחתי באג אצל XBMC והם שלחו אותי לפתוח באג אצל FFMPEG (שלא פתחתי עדיין)
בשבוע האחרון אמרו פה בפורום שב MYTHTV בגירסת בטא האחרונה התרגום מוצג .
ו MYTHTV גם משתמשת ב FFMPEG.
אז אולי בגרסאות SVN של XBMC הבעיה גם הסתדרה - אז צריך להתקין אחת מהגירסאות האלה בלבדוק.