עזרה בבחירת מערכת סטריאו לחדר

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
ranwsn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן חברה,
החלטתי לזרוק את המערכת סטריאו הישנה מאוד שלי ולקנות אחת חדשה..
הרמקולים שלה די גרועים ואני גם אעיף אותם.. קיצר צאו מנקודת הנחה שאין לי כלום.

אני רוצה להשקיע 1500-2000 שקל במערכת סטריאו לחדר כולל רמקולים וכולל כל מה שצריך (חיווט וכל מה שעוד, לאדע אני לא מספיק מבין בזה).. אני לא בטוח אם זה חשוב, אבל אני מקשיב בעיקר לג'אז, רוק (רגיל ופרוגרסיב).
אני אשמח לשמוע המלצות, הצעות, הסברים וכו'.
תודה רבה מראש,
רן :)

אגב, אני לא יודע אם זה אפשרי במסגרת תקציב כזה, אבל חשבתי שזה יהיה נחמד שיהיו כמה רמקולים קטנים מפוזרים בחדר במקום 2 של סטריאו, ואז יהיה אפקט שהמוסיקה אופפת ומקיפה אותך. זה הופך את זה לסראונד? אני לא כ"כ מבין בזה כמו ששמתם לב, אשמח להסבר

Obi-Wan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 428
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #2 

קנה יד שנייה,
חפש רמקולים סראונד של חברה מוכרת כמו קף (ה1005 עולים חדשים כ 1900 שקל, מחנות אוטלט תקנה את זה בפחות)
רסיבר יד שניה במצב טוב יכול לעלות גרושים כמה מאות שקלים בגלל התחלפות של כל הפורמטים- ימאהה, אונקיו, מרנצ,....
נגן DVD של חברה ידועה (עדיף חדש) ניתן למצוא בכמה מאות שקלים
וגם תהנה מבנייה של מערכת לבדך

ranwsn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

טוב אני ממש מצטער על הבורות..
שאלה אחת לפני שאני מתייחס לתגובה שלך - אחרי קריאה באינטרנט הבנתי שמערכת מורכבת מDVD/CD + רסיבר (שזה המגבר בעצם אם הבנתי נכון) + רמקולים.. אז בעצם מה שיש לי בחדר, זה קופסא אחת ושני רמקולים. הקופסא עצמה - היא כוללת גם את הרסיבר וגם את הCD, משהו אינטגרטיבי.. נכון? אז בעצם למה לא לקנות משהו כזה משולב, אלא להפריד רסיבר, קורא מדיה וכו' ?

עכשיו התייחסות לתגובה (אחרי שאני טיפה יותר מבין מהרגע שפתחתי את הדיון): מה שהצעת לי הוא בעצם מערכת סראונד קטנה לחדר? אני צריך את זה למוסיקה בלבד, ובמילא מוסיקה מותאמת ל-2 רמקולים, האם שווה להשקיע כסף בסראונד כדי לקבל את האפקט של כמה רמקולים בחדר (ואז המוסיקה אופפת אותך D: )? חשבתי שזה מגניב אם המוסיקה תקפוץ מכל מקום, אבל האם לא שווה להשקיע פשוט במערכת סטריאו איכותית יותר? מה דעתכם?

לא ציינתי את זה, אבל אני מעדיף להתרחק מיד שנייה, ואשמח לקבל הצעות לדגמים קונקרטיים, כי אני ממש לא מבין, אז להגיד תקנה DVD ורסיבר יד שנייה לא עוזר לי כ"כ :(
ואני אשמח לקבל לינקים למוצרים, ואם לא לינקים, אז לפחות את השם של הדגם..
.

תודה על העזרה,
רן :)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

בוא ננסה ליישר כמה דברים:
1. האם אתה צריך גם מקור (נגן CD, רדיו וכו') - או שאתה מתכוון לחבר למחשב ולהשתמש בו כיחידת ניגון?
2. השימוש העיקרי (או היחיד) הוא מוזיקה, או שיש כוונה גם לסרטים (ואם סרטים - איזה סגנון)?
3. מה גודל החדר?
4. איזה סגנונות מוזיקליים עיקריים?

Obi-Wan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 428
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #5 

הראשונה היא של אונקיו:
http://www.netoneto.co.il/Product.asp?P ... ap&lang=HE

השניה של ימהה:

http://www.fuse.co.il/products/100430

אני אישית ניזנתי מביקורות, חברות בעל שם (שזה מאוד חשוב בתחום- במערכות סטריאו יש הרבה חברות מדבקה)

חשוב גם שתשמע את המערכות עם דיסק שלך לפני שתקנה אותן

ranwsn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

Obi-Wan :[/b] תודה על העצות.. אם ארצה להמשיך בחיפוש בעצמי - לאיזה חברות יש שם טוב?
uriler: יישור קו :)
1. הכוונה הראשונית היא לא לחבר למחשב, אלא ישירות ל-IPOD או לשמוע מדיסק.. המערכת צמודה למחשב כך שהיא משמשת גם לשמוע מוסיקה דרך המחשב כשהוא פתוח, אבל בדרך כלל אני מעדיף את המחשב כבוי. אם כבר העלנו את זה, יש לי שאלה - חיבור ישיר לאייפוד הוא פחות איכותי מחיבור למחשב? כאילו איכות הסאונד שאייפוד יספק היא מוגבלת? שמעתי איפשהו שהאייפוד הוא צוואר בקבוק בקטע הזה, תקנו אותי אם אני טועה..
2. השימוש היחידי הוא מוסיקה
3. גודל החדר הוא בערך 2.60 על 2.90 מטר..בערך 8 מטר מרובע
4. סגנונות עיקריים: jazz, rock, alternative

תודה רבה!

ranwsn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

האם ניתן לקבל תשובה/התייחסות?
קצת שכחו אותי פה :)
תודה

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #8 

מה שאתה צריך זה מגבר סטריאו וזוג רמקולים!
ב2000 ש'ח קשה מאד לרכוש משהו נורמלי בחנות,ולכן יד שניה יתן לך אופציה לא רעה בתקציב הזה.

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #9 

ranwsn
מדוע את נרתע מיד שניה? לי יצא למצוא פרטי וינטאג' נפלאים במחירים מצחיקים ממש. בסכום הזה אתה יכול לבנות לעצמך אחלה מערכת לחדר מפרטי יד שניה ולהנות מאוד מסאונד איכותי. מה גם שאם זה חדר קטן, אתה לא חייב שם 100 וואט וסאבים. ב-2000 שקלים, ביד שניה, אתה מסודר עם דברים טובים. קח מחירים:
מגבר-טיונר מרנץ 2200 או דומיו - 200 שקלים במצב מצויין.
CD DVD של פיוניר - חדש, פחות מ-400 שקלים. אם אתה רוצה, בסכום דומה, יש את נגן המדיה המצויין של WD.
רמקולים ביד שניה, של וורפידייל. כ-500 שקלים.
אתה יכול להשיג לעצמך פטיפון טוב גם.

אני ממליץ לך לעבור על מודעות למכירה באתר הזה. הרבה פריטים שנמכרים היו בשימוש מועט, כי יש מי שאוהבים לשדרג. לא אני, יש לי בבית רדיו מ-1928 בגודל מקרר. גם גראמופון. מדי פעם אני מוציא את הראש המהחלון לוודא שהבריטים באמת עזבו את הארץ...
דני בלר

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”