אין סאונד ב HDMI במחשב מבוסס H55
הסט-אפ:
Gigabyte ga-h55m-ud2h, i5 650, win7 32.
המחשב מוציא יופי של וידאו ב HDMI אבל ללא סאונד. למעשה במסך הסאונד (מצורף) שב control panel חסר ה device של HDMI.
כבר איבדתי מעקב אחרי כמות הדריברים שהחלפתי בשעות האחרונות. פשוט מתוסכל...
מישהו נתקל בבעיה ומצא פתרון?
Gigabyte ga-h55m-ud2h, i5 650, win7 32.
המחשב מוציא יופי של וידאו ב HDMI אבל ללא סאונד. למעשה במסך הסאונד (מצורף) שב control panel חסר ה device של HDMI.
כבר איבדתי מעקב אחרי כמות הדריברים שהחלפתי בשעות האחרונות. פשוט מתוסכל...
מישהו נתקל בבעיה ומצא פתרון?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לדעתי צריך להפעיל HDMI Audio ב-BIOS. בדוק אם יש אופציה כזו שם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
חיפשתי גם בביוס עצמו וגם בחוברת המצורפת ללוח, ולא הצלחתי למצוא פונקציה כזו.pixies כתב:לדעתי צריך להפעיל HDMI Audio ב-BIOS. בדוק אם יש אופציה כזו שם....
אגב, ב device manager מופיע device בשם intel display audio שלדעתי הוא שאחראי לסאונד ב hdmi.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מה לגבי דרייברים הכי עדכניים? האם הורדת אותם מהאתר של אינטל (ולא מעדכונים אוטומטיים של מיקרוסופט)?
כבר עברתי שעות ארוכות של ידכוני דרייברים:pixies כתב:מה לגבי דרייברים הכי עדכניים? האם הורדת אותם מהאתר של אינטל (ולא מעדכונים אוטומטיים של מיקרוסופט)?...
1. מהדיסק המצורף ללוח האם.
2. מאתר Gigabyte.
3. מאתר אינטל.
החשד נופל על דרייבר של אינטל עבור device שנקרא Intel Display Audio. הדרייבר מגיע כחלק מהדרייבר של Intel Graphics Media Accelerator HD. הותקנה גרסה 8.15.10.2086 של האחרון שכוללת את 6.12.0.3041 של ה Display Audio. (החלפתי גם ל 8.15.10.2082 הכוללת את אותו דרייבר לאטדיו, בעקבות איזו המלצה באתר אוסטרלי. ללא הצלחה).
מ realtek הורד הדרייבר עבור ה Realtek High Defenition Audio בגרסה 6.0.1.6077 המגיעה ב bundle שנקרא r2.47.
בינתיים הפתרון היחיד שמצאתי באתרים בחו"ל הוא לעשות RMA (החזרת המוצר). לא נראה לי שזה תופס בארץ...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

קשה לי להאמין שמדובר בתקלת חומרה. זה בטוח משהו עם ההגדרות או דרייברים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מצויין.
אני לא כל כך מכיר את כרטיסי המסך של אינטל, אבל תנסה לחפש בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך פרמטר של overscan/underscan ותשחק איתו. זה אמור לפתור את הבעייה של מסך חתוך.
אני לא כל כך מכיר את כרטיסי המסך של אינטל, אבל תנסה לחפש בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך פרמטר של overscan/underscan ותשחק איתו. זה אמור לפתור את הבעייה של מסך חתוך.