זו שאלה של הדיוט מושלם בתחוםת אז נא לקרוא בסבלנות:
אני מעוניין להחליף את המקור שלי (נגן CD של Cary) במחשב. בגדול, המחשב יהיה מבוסס Atom על לוח mini-ATX (כנראה אחד הלוחות של Zotac, כי יש להם יציאת SPDIF). מהמחשב אתחבר דיגיטאלית לקרוס אקטיבי של Behringer המשמש אותי גם כקדם מגבר אחרי התקנת קיט המחליף את כל החלק האנלוגי שלו. נכנסים דיגיטלית, מבצעים הפרדת תדרים וממירים כל ערוץ בניפרד לאנלוגי עם שליטה אנלוגית על העוצמה. הבעיה מתחילה בזה שאני רוצה לשלוט במחשב ובקרוס דרך שלט אחד. כיום יש לי בעיה כי הנגן והקרוס חולקים חלק מהקודים אך כמובן לתיפקודים שונים וזה די מעצבן כשקופצים קטע קדימה בתקליטור וגם הבאלאנס זז קצת לטובת הערוץ הימני!
מה שהייתי רוצה שיקרה הוא שהמחשב הוא זה שיקבל את כל הפקודות (בקוד שהקרוס לא מבין) ופקודות שמיועדות לקרוס יתורגמו לקוד שהקרוס כן מבין.
נראה לי שאפשר לעשות דבר כזה עם צרוף של החומרה והתוכנה הבאים:
http://www.usbuirt.com/order.htm
https://www.plimus.com/jsp/dev_store1.j ... erId=37072
אבל א) זה לא זול ו ב) זה נראה לי פתרון די מורכב.
ועכשו לשאלות:
1) בהנחה שמערכת ההפעלה תהיה windows 7 איזהשהו, האם ניתן להשתמש בהתקן שבכותרת בתור החומרה? מחירו ב ebay זול משמעותית מהחלופה.
2) האם יש פיתרון מובנה במערכת ההפעלה?
3) כיום יש רק רמקולים עיקריים, אבל אם ארצה להוסיף גם אחוריים. יהיו בעיות בשליטה מתואמת על עוצמת הקול (גם בהתחשב בזה שהרמקולים העיקריים יוצאים דיגיטלית והעומה נקבעת בקרוס)
כל רעיון לתפעול שונה יתקבל בברכה.
Hewlett Packard MCE remote control & Emitter
-
shmulik509
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 107
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
למציאות יש הרבה יותר דמיון מאשר לנו.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
1) ה-USBUIRT אכן מיותר לצרכים שלך. כמו כן, אני לא בטוח שכדאי לך להסתבך עם IR Blaster (זה כמו ה-Emitter) ולתת למחשב להתחיל לעשות תרגומי קודים של IR.
2) הפתרון המובנה הוא רק לקליטת פקודות לשליטה על המחשב עצמו, כמו למשל חיצים, OK, BACK וכו. לתרגום קודים יש כמה תוכנות שעושות את זה, אבל לדעתי ממש לא מומלץ להסתבך עם זה.
3) אני לא מכיר מספיק את המערכת שלך. עד כמה שהבנתי המחשב עצמו רק יעביר לך את המידע ב-SPDIF אליה, לא?
לדעתי, מה שאתה צריך זה ערכת MCE IR פשוטה שניתן לרכוש בארץ בכ-150 ש"ח (וגם באיביי). את ה-Emitter/IR Blaster אתה לא צריך רק בשביל לשלוט על הנגן או תוכנת המדיה סנטר במחשב.
בשביל שלט אחד שישלוט גם על נגינת שירים במחשב וגם על פונקציות הווליום השונות במערכת שלך, תרכוש לעצמך שלט אוניברסלי.
2) הפתרון המובנה הוא רק לקליטת פקודות לשליטה על המחשב עצמו, כמו למשל חיצים, OK, BACK וכו. לתרגום קודים יש כמה תוכנות שעושות את זה, אבל לדעתי ממש לא מומלץ להסתבך עם זה.
3) אני לא מכיר מספיק את המערכת שלך. עד כמה שהבנתי המחשב עצמו רק יעביר לך את המידע ב-SPDIF אליה, לא?
לדעתי, מה שאתה צריך זה ערכת MCE IR פשוטה שניתן לרכוש בארץ בכ-150 ש"ח (וגם באיביי). את ה-Emitter/IR Blaster אתה לא צריך רק בשביל לשלוט על הנגן או תוכנת המדיה סנטר במחשב.
בשביל שלט אחד שישלוט גם על נגינת שירים במחשב וגם על פונקציות הווליום השונות במערכת שלך, תרכוש לעצמך שלט אוניברסלי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"