לא מבין משהו לגבי הרזולוציה של המסך החדש שקניתי
שלום רב.
קניתי היום מסך LCD חדש LG בגודל 32 אינטש 1080p.
חיברתי אליו את המחשב עם כבל HDMI ואני לא מבין מדוע התמונה לא ממלאת את כל המסך. נשארים לי שוליים צרים בצדדים, למעלה ולמטה ביחס 16:9. כמובן שהגדרתי את המחשב לעבוד ברזולוציה הזאת ב-50 הרץ.
כרגע עשיתי מצב קולנוע זום 3 שזה אומר להגדיל את התמונה עד שהחלק העליון והתחתון נוגעים בגבולות המסך אבל עדיין נשארים לי שוליים בצדדים.
אם אני אגדיל יותר כדי למלא את השוליים בצדדים אני אחתוך מהתמונה למעלה ולמטה.
אשמח לעזרה. אני מרגיש קצת מאוכזב מהעניין.
תודה רבה וחג שמח
קניתי היום מסך LCD חדש LG בגודל 32 אינטש 1080p.
חיברתי אליו את המחשב עם כבל HDMI ואני לא מבין מדוע התמונה לא ממלאת את כל המסך. נשארים לי שוליים צרים בצדדים, למעלה ולמטה ביחס 16:9. כמובן שהגדרתי את המחשב לעבוד ברזולוציה הזאת ב-50 הרץ.
כרגע עשיתי מצב קולנוע זום 3 שזה אומר להגדיל את התמונה עד שהחלק העליון והתחתון נוגעים בגבולות המסך אבל עדיין נשארים לי שוליים בצדדים.
אם אני אגדיל יותר כדי למלא את השוליים בצדדים אני אחתוך מהתמונה למעלה ולמטה.
אשמח לעזרה. אני מרגיש קצת מאוכזב מהעניין.
תודה רבה וחג שמח
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
זה אכן הגדרות של OVER ו UNDERSCAN של הכרטיס מסך שלך - ATIgil1980 כתב:בדקתי זה לא מכסה את כל המסך.MartinHSabag כתב:תבדוק הגדרה של OVERSCAN....
העברתי חזרה ל-60 הרץ כי הבנתי שזה הכי טוב בין המחשב למסך. נכון?...
עקוב אחר ההוראות שרשמתי כאן - לגבי שינוי הגדרות
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 31#1072731
זה רלוונטי ל XP
אם יש לך WINDOWS 7 - יש כאן לינק איך לסדר את זה:
http://superuser.com/questions/57239/ov ... rol-center
מקווה שיעזור לך, אצלי זה עזר
תשים לב שזה לא הטפט שלך... הטפט הוא בדר"כ 1024x768 או רזולוציה אחרת שיש לך במסך המחשב - שהיא בדר"כ נמוכה יותר מ-1920x1080 שיש ב-LCD, ואז הטפט לא ממלא את כל המסך...
נסה לנגן וידאו כלשהו מהמחשב ב-LCD ותעביר אותו למצב full screen - ואז תראה אם הוא ממלא את כל המסך או לא.
נסה לנגן וידאו כלשהו מהמחשב ב-LCD ותעביר אותו למצב full screen - ואז תראה אם הוא ממלא את כל המסך או לא.
תודה. אני אנסה ואדווח מחר.ההוגה כתב:תשים לב שזה לא הטפט שלך... הטפט הוא בדר"כ 1024x768 או רזולוציה אחרת שיש לך במסך המחשב - שהיא בדר"כ נמוכה יותר מ-1920x1080 שיש ב-LCD, ואז הטפט לא ממלא את כל המסך...
נסה לנגן וידאו כלשהו מהמחשב ב-LCD ותעביר אותו למצב full screen - ואז תראה אם הוא ממלא את כל המסך או לא....