שאלה חשובה לגבי כבל...
שלום לכולם וחג שמח!
הזמנתי היום LA40B650 של סמסונג, ואני מתלבט איך לחבר אותו לממיר הרגיל של יס שעומד אצלי (ובבקשה אל תגידו לי לעבור ליס HD כי זה לא רלוונטי בינתיים).
אז ככה, ההתלבטות שלי היא בין כבל SCART -> COMPONENT או SCART -> RCA. האם יש הבדל גדול בין שניהם והאם שווה להשקיע 120 שקל בכבל הראשון (http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=7500&salenum=#)?
הזמנתי היום LA40B650 של סמסונג, ואני מתלבט איך לחבר אותו לממיר הרגיל של יס שעומד אצלי (ובבקשה אל תגידו לי לעבור ליס HD כי זה לא רלוונטי בינתיים).
אז ככה, ההתלבטות שלי היא בין כבל SCART -> COMPONENT או SCART -> RCA. האם יש הבדל גדול בין שניהם והאם שווה להשקיע 120 שקל בכבל הראשון (http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=7500&salenum=#)?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
חיבור COMPOSITE (ולא משנה "איכות" הכבל) זה החיבור הנחות ביותר שאתה יכול לחבר.
החיבור הבא בתור הוא S-VIDEO אם המסך שלך תומך בחיבור כזה (בין אם במחבר ייעודי או דרך SCART).
החיבור הבא הוא SCART ל-SCART (אני מבין שאין לך כזה) שבו מוגדר RGB.
מקביל אליו הוא חיבור קומפוננט. מכיון שאין יציאת קומפוננט בממיר רגיל, אתה צריך להמיר את ה-RGB לקומפוננט. המרה כזו היא המרה שדורשת מעגל חשמלי ולכן "כבל מתאם" לא יכול לעבוד.
המכשיר שעושה את ההמרה הזו נקרא טראנסוקדר והוא עולה כ-300-500 ש"ח.
החיבור הבא בתור הוא S-VIDEO אם המסך שלך תומך בחיבור כזה (בין אם במחבר ייעודי או דרך SCART).
החיבור הבא הוא SCART ל-SCART (אני מבין שאין לך כזה) שבו מוגדר RGB.
מקביל אליו הוא חיבור קומפוננט. מכיון שאין יציאת קומפוננט בממיר רגיל, אתה צריך להמיר את ה-RGB לקומפוננט. המרה כזו היא המרה שדורשת מעגל חשמלי ולכן "כבל מתאם" לא יכול לעבוד.
המכשיר שעושה את ההמרה הזו נקרא טראנסוקדר והוא עולה כ-300-500 ש"ח.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
הבדלים משמעותיים בחיבור של סוג אחד של כבל מסוג מסוים של ממיר לסוג מסוים של טרנסקודר בחיבור לסוג מסוים של מסך וביצוע כיול מסוים...MartinHSabag כתב:אני הייתי בכל מקרה מתאמץ והולך על טרנסקודר.
ההבדלים משמעותיים אל מול חיבור קומפוזיט....
לא לכל אחד יש את כל האמצעים, ולכן העניין של הבדל הוא זניח מאוד...
למסכים שאין כניסות "חדישות" יותר מקומפוזיט הפתרון הכי טוב הוא כבל קומפוזיט הבנוי מכבל RG59, חיבור כזה עובד אצל הרבה לקוחות שקונים מסך עוד לפני שמבררים מה עומד מאחורי כל הסיפור הזה.
בהצלחה.
תקנו אותי אם אני טועה
אבל זה נראה לי אבסורד לרכוש טלויזיה מתקדמת ובסוף להסתפק בחיבור לא איכותי שכזה.
לכן אחת מהשתיים, או שלוקחים בחשבון מראש רכישת טרנסקודר מתאים (והעלות הנלוות), או שרוכשים טלויזיה עם חיבור סקארט.
העובדה שחלק גדול ממסכי סמסונג לא מגיעים עם סקארט זה דבר בעייתי שצריך לקחת בחשבון.
לכן אחת מהשתיים, או שלוקחים בחשבון מראש רכישת טרנסקודר מתאים (והעלות הנלוות), או שרוכשים טלויזיה עם חיבור סקארט.
העובדה שחלק גדול ממסכי סמסונג לא מגיעים עם סקארט זה דבר בעייתי שצריך לקחת בחשבון.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אני לא מסכים איתך.JEXY כתב:הבדלים משמעותיים בחיבור של סוג אחד של כבל מסוג מסוים של ממיר לסוג מסוים של טרנסקודר בחיבור לסוג מסוים של מסך וביצוע כיול מסוים...MartinHSabag כתב:אני הייתי בכל מקרה מתאמץ והולך על טרנסקודר.
ההבדלים משמעותיים אל מול חיבור קומפוזיט....
לא לכל אחד יש את כל האמצעים, ולכן העניין של הבדל הוא זניח מאוד...
למסכים שאין כניסות "חדישות" יותר מקומפוזיט הפתרון הכי טוב הוא כבל קומפוזיט הבנוי מכבל RG59, חיבור כזה עובד אצל הרבה לקוחות שקונים מסך עוד לפני שמבררים מה עומד מאחורי כל הסיפור הזה.
בהצלחה....
בחיבור קומפוזיט, ולא משנה עד כמה הוא איכותי יש בעיות אינהרנטיות שרק ע"י הפרדה למינימום SVIDEO פותרים אותם.
כמו נימלול בתפריטים וכו'.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
ידוע שיש ההבדל בין ס לקומפ' בתמונה סטטית, אל זה לא רלוונטי למסך שיש לפותח השרשור...MartinHSabag כתב: אני לא מסכים איתך.
בחיבור קומפוזיט, ולא משנה עד כמה הוא איכותי יש בעיות אינהרנטיות שרק ע"י הפרדה למינימום SVIDEO פותרים אותם, כמו נימלול בתפריטים וכו'....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: