ישראל 2010 - חברה קדישא
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אז איפה הבעיה ?sam22 כתב:אתה יכול לבקש כל דברzovirax כתב:הייתי מעדיף שאותי ישרפו....
קבורה אזרחית
כמו שיש אנשים שמבקשים להקבר בארון...
לא חייבים לשלם להם .. מצד שני החלופות הרבה יותר יקרות ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
הבעיה היא שרוב האנשים לא מודעים לאפשרות
יותר מזה
ישנם אנשים שרוצים קבורה יהודית מסורתית
אבל למה להתקל בגוף כזה שסוחט ובמסירה הזו
כמה קל להתעלק על אנשים ברגעים הכי קשים.
יותר מזה
ישנם אנשים שרוצים קבורה יהודית מסורתית
אבל למה להתקל בגוף כזה שסוחט ובמסירה הזו
כמה קל להתעלק על אנשים ברגעים הכי קשים.
העם דורש..... כל מיני דברים
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
יצא לצערי להשתמש בשרותי קדישא וזה ביזנס אחד גדול.
החל מחלקות שמאכארים השתלטו ומוכרים במחיר מופרז
עד טיפים שמבקשים הקברן, החזן וכל המיסביב
ממש סחיטה מארוע טראגי שעלוקות מבקשים אתנן.
החל מחלקות שמאכארים השתלטו ומוכרים במחיר מופרז
עד טיפים שמבקשים הקברן, החזן וכל המיסביב
ממש סחיטה מארוע טראגי שעלוקות מבקשים אתנן.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
למזלי הרב כשאני אמות כל הסובבים אותי יהיו מספיק "לא יהודיים" (אני אתאיסט) בשביל לא להזדקק לשירותים הבזויים הללו. אני אישית אבקש מראש להקבר קבורה אזרחית עם מינימום הוצאות. אף פעם לא הבנתי את כל ההשקעה הזו בגוף ת שבסופו של דבר נקבר ונשכח (שכל אחד מכם יברר כמה אנשים מבקרים את הנפטרים במשפחה שלו 2 דורות אחורה).
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46373
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
Huber,
אין לי מושג לגבי המחירים, אך אם הקבורה האזרחית עולה יותר מקבורה מסורתית, עדיין תלך על זה ותתן לשארים לשלם על כך?
אין לי מושג לגבי המחירים, אך אם הקבורה האזרחית עולה יותר מקבורה מסורתית, עדיין תלך על זה ותתן לשארים לשלם על כך?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
מה אכפת לכם? שהסוגיה תהיה רלוונטית אתם כבר מתים ממילא, אז מה זה חשוב....sam22 כתב:אתה יכול לבקש כל דברzovirax כתב:הייתי מעדיף שאותי ישרפו....
קבורה אזרחית
כמו שיש אנשים שמבקשים להקבר בארון...
ו שמוליק, ברצינות נגמרו הנושאים שאתה מעלה מחשבות ותהיות על הסוף של כולנו...
יש משהו שאתה רוצה לחלוק איתנו?...
זה לא כל כך קל ולא בגלל חקיקה.sam22 כתב:http://www.mynet.co.il/articles/0,7340, ... 79,00.html
בא להקיא מהגוף הזה
מתי יבוא מישהו עם ביצים ויפרק את כל גופי העלוקות האלה...
לדעתי, אחת הסיבות שלחברה קדישא יש את הכוח שיש להם עם כל הגועל שנגזר מכך, שאין להם ממש הרבה מתחרים בתור לעיסוק הזה.
בקבורות האלטרנטיביות מדובר במספרים קטנים מאוד, לא משהו שבאמת מהווה תחרות אלטרנטיבית במקרה שיהיה ביקוש גדול.
במילים פשוטות, זה די נוח לרובינו שיש את האנשים האלה שמתעסקים עם הנושא הלא כל כך נעים הזה. אין בישראל את התרבות של עסקי קבורה, וזה לא יכול להתהוות בזמן קצר.
בהקשר הזה, למי שעוד לא ראה, אני ממליץ מאוד על זוכה האוסקר משנה שעברה - "פרידות".
משה
- Huber
- חבר במועדון HT

גם לי אין מושג לגבי המחירים ככה שזו שיחה ללא כיווןziv_r כתב:Huber,
אין לי מושג לגבי המחירים, אך אם הקבורה האזרחית עולה יותר מקבורה מסורתית, עדיין תלך על זה ותתן לשארים לשלם על כך?...
אני רוצה לחשוב שעד אז אצבור מספיק הון בשביל לממן את הקבורה שלי ולא להצטרך להפיל את העול על ילדיי.
לא חושב (ומקווה מאוד בשבילך) שזה יהיה עיניין של יש לך או אין לך מספיק כסף.Huber כתב:גם לי אין מושג לגבי המחירים ככה שזו שיחה ללא כיווןziv_r כתב:Huber,
אין לי מושג לגבי המחירים, אך אם הקבורה האזרחית עולה יותר מקבורה מסורתית, עדיין תלך על זה ותתן לשארים לשלם על כך?...![]()
אני רוצה לחשוב שעד אז אצבור מספיק הון בשביל לממן את הקבורה שלי ולא להצטרך להפיל את העול על ילדיי....
ה"עול" בכל מקרה נופל על ילדיך, במובן זה שאם הכסף ילך על קבורה יקרה, הוא לא יוכל לשמש להם לדברים אחרים כמו לשידרוג מערכת.
משה
- Huber
- חבר במועדון HT

תגדיר "בכל מקרה"? סבי זיכרונו לברכה שם כסף בצד לצרכי קבורה (את המצבה שלו הוא רכש מראש, את תאריך המוות סיתתו רק לאחר הפטירה) ככה שילדים שלו לא שילמו שקל על הוצאות קבורה.
ביני לבינך (ולבין שאר מי שקורה את הת'רד הזה), לי אישית לא משנה מה יעשו עם השאריות שלי לאחר מותי, אני אישית לא חושב שהגוף שלי שווה "הנצחה" או השקעה כספית מעבר לחור באדמה, או אפילו פחות. אם זה היה תלוי בי (ולצערי זה לא, צריך יהיה להתחשב ברגשות הצאצאים) אסתפק בפיזור השאריות שלי לאחר שריפה בים.
ביני לבינך (ולבין שאר מי שקורה את הת'רד הזה), לי אישית לא משנה מה יעשו עם השאריות שלי לאחר מותי, אני אישית לא חושב שהגוף שלי שווה "הנצחה" או השקעה כספית מעבר לחור באדמה, או אפילו פחות. אם זה היה תלוי בי (ולצערי זה לא, צריך יהיה להתחשב ברגשות הצאצאים) אסתפק בפיזור השאריות שלי לאחר שריפה בים.
הכוונה שלי, שברוב המשפחות, היורשים של המת הם משפחתו. כסף שלא הולך להוצאות קבורה מגיע ליורשים. מכיוון שאנו מדברים על מה קורה לאחר שהמת כבר מת, אז למעשה היורשים הם אלה שמשלמים, גם אם לא על ידי הכנסת היד לכיס, על ידי כך שהם לא יורשים את אותו הכסף.
סבך אומנם חסך כאב ראש מילדיו, וזה כשלעצמו מבורך, אך הוא לא חסך להם כל כסף, אולי ההיפך אם הוא בחר לעצמו מצבה יקרה ממה שהם היו בוחרים.
להבהיר את הנקודה קח מקרה קיצוני, ויש כאלה מקרים בעולם (בארץ לא, אני חושב). בן אדם קונה לעצמו חלקת קבר מאוד יקרה באיזה מקום מבוקש במחיר שאותו סכום כסף היה אולי יכול לשפר מאוד את חייו של צאצאיו. מי שילם?
סבך אומנם חסך כאב ראש מילדיו, וזה כשלעצמו מבורך, אך הוא לא חסך להם כל כסף, אולי ההיפך אם הוא בחר לעצמו מצבה יקרה ממה שהם היו בוחרים.
להבהיר את הנקודה קח מקרה קיצוני, ויש כאלה מקרים בעולם (בארץ לא, אני חושב). בן אדם קונה לעצמו חלקת קבר מאוד יקרה באיזה מקום מבוקש במחיר שאותו סכום כסף היה אולי יכול לשפר מאוד את חייו של צאצאיו. מי שילם?
משה