חוויות מה-AUDIOROMY 828

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

אחרי בילד-אפ אדיר, ה-AUDIOROMY 828 הסיני שלי הגיע. עם מנורה אחת מרוסקת (FU29, שהיא במקור מנורת VHF המשמשת מערכות מכ"מ). ישר יצרתי קשר עם TUBE DEPOT ששלחו לי תואמות, 829B, במפרט צבאי. חיברתי את מעצור הדלת היקר הזה לחשמל, הדלקתי בחשש לראות מופע זיקוקים סטייל צ'רנוביל ועוד לפני שעשיתי ביאס, המעצור דלת השמיע צלילים ראשונים (חיברתי כמקור נגן CD פשוט עם דיסק של אלה פיצג'רלד).
איך אגדיר את הצליל? משהו בין אנלוגי מתוק, לבין חמאה צהובה. קול מלטף, המוסיקה קיבלה איזה מרחב ונשימה שלא היו לי. הביאס היה השלב השני: בזהירות שלא להתחשמל, כי המעצור דלת נושא בפנים מתח של 430 וולט, הבאתי את זוג ה-829B לביאס המומלץ של 95 מילי-אמפר.
סגרתי את המכסה התחתון, במחשבה שהפרוייק הבא שלי הוא מחווני ביאס חיצוניים והתחלתי לחבר את המערכת שלי, שכולה מורכבת ממעצורי דלת: ה-RPM1, סטנטון STR8100 עם זרועה S חדשה ואודיופילית, נגן CD וDVD של פיוניר, קדם מגבר של ג'מיני וסטייג' מנורות של יאקין-מאירקה. כל הסיפור מחובר לזוג וורפידייל.
ה-RPM נשמע יותר "מגובש". תקליט של חברת VERVE של אלה פיצג'רלד נשמע עם נוכחות טובה, בלי "שריקות" באותיות S, עם בס עמוק. מהסטנטון, זה נשמע מצויין גם. יש לי ראשים פשוטים יחסית - אורטופון וסטנטון, אבל מכוונים טוב (זוויות, משקל, וכו').
ה-AUDIOROMY מיוצר בסין, באותם מפעלים שמייצרים את ה-BEWITCH, YAQIN, MENG DA ואחרים. קראתי המון תלונות של חבר'ה מאירופה, שהמגברים שלהם העלו עשן. באנגליה למשל, המתח הוא 240 וולט, במקומוצת מסויימים בגרמניה, המתח הוא 245-250 וולט. זה יותר מדי וחייבים שם לשים ממיר מתח. פה, עם 220, אין בעיות.
בפנים הוא בנוי טוב. אפילו יש לו ממסר שמונע את ה"פום" כשמדליקים. המגברים האלה שופרו בשנים האחרונות, כי די בתלונה ב-EBAY, כדאי שיקפיאו את הכספים של המוכר.
בדואר אווירי, המגבר מגיע תוך 4-5 ימים, שזה מצויין. המכס יהיה כ-33 אחוזים ממחירו המוצהר. לפעמים יש מכירות פומביות ב-EBAY ואז אפשר להציע סכום נמוך ואם זוכים, זוכים.
נכון, זה לא אודיופיליות, בטח עכשיו אקבל ים תגובות על כמה שמה שחיברתי לא תואם, אבל מה אגיד לכם, בשנת 1984 ביקרתי באולפני אייבי רוד, יצא לי לשמוע סאב מסטרים של הביטלס באולפן 2, אני לא בעד להוסוף למוסיקה דברים שאינם בה מלכתחילה, אני מחפש סאונד ברור ונקי, חמים, לאו דווקא סאבים שמרעידים את הבית, שממילא לא קיימים בהקלטות המקור.
עכשיו אני עושה מחקר לגבי חלופות למנורות הסיניות (6N1, 6N2, 6J1), מתברר שיש חלופות אירופאיות מוסקליות מאוד, בכל מקרה מדובר במחירים נמוכים מאוד. הפרוייקט הבא: מכונה לניקוי תקליטים. יש דגם של NITTY מאוד בסיסי שמתחבר לשואב אבק ביתי ועולה שישית מהמכונה הטובה שלהם.

בברכה,
דני,
אספן מעצורי דלת שבמקרה גם מנגנים מוסיקה ויכולים לחשמל אנשים למוות.

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

אחרי באלנס לזוג ה-829B יוצא שהביאס האופטימלי הוא 70 מ"א. כרגע אני שומע את AL DESPERTAR של מרסדס סוסה. בהחלט נשמע שונה מב-JVC הישן שלי. מה שטוב במגברי מנורות, שבנוסף למעצורי דלת יקרים, הם יכולים לשמש גם בפלטה לשבת או תחליף לפונדו.
סוף סוף אני שומע את מרסדס סוסה כמו שמאו צה טונג התכוון...
דני בלר

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #3 

:wtf:

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #4 

רק תמונות לא העלת...?
למה? לא חארם............ (Y)
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

נהניתי לקרוא! לגבי המתח, ברוב העולם (גם אצלינו) כבר עברו לסטנדרט של 230V

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

וואלה לא הבנתי מילה ממה שאמר
אבל גם אני נהנתי :דביל:

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

ADICT, אמרתי כבר בפורום אחר, אני חוזר על זה כאן: משהו לא בסדר איתי. אני חושב שבמקום לעשות BIAS למנורות, צריכים לעשות לי BIAS רציני. אני אעלה היום או מחר צילומים. בינתיים צילום פרומו של המגבר:
דני בלר

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

תמונת פרומו של ה-AUDIOROMY, הידוע גם בכינויו "מעצור דלת יקר"

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

איזה יופי 8O

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #10 

זה לא מעצור דלת אלא מעצור שער עם שוער ובלם. :lol: :lol: :lol:
תתחדש ותהנה. והכי חשוב זה הכימיה עם האוזניים.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

המנורות ה"שמנות" היו במקור מנורות הגברה של מכ"מים, אולם לפני כמה שנים, התחילו לשלב אותן במגברים. זוהי בעצם מנורה "כפולה", שתי אנודות "תחת קורת גג אחת", טטרודה כפולה, בעלת סאונד מפתיע למדי. למגברים לוקח כמה עשרות שעות "להצרב" ככל שעובר הזמן, אני שומע שיפור בצליל. כעבור כ-100 שעות אמדוד ואכייל שוב BIAS, במידת הצורך. בדיוק סיימתי לשמוע את התקליטור "BRAZIL" של ברמבוים, אחרי הכיול שומעים הבדל בפסנתר, מחר אני הולך לבדוק כמה תקליטים, יש לי הוצאת מונו מקורית של האלבום הלבן של הביטלס, שזה מיקס שונה מהסטריאו, נראה מה ייצא מזה.
למבוגרים מאוד ביננו: אני הולך לשמוע גם את האוספים BELFAST ו DADDY COOL, מזכיר למישהו משהו? גם אבדוק מה ייתן הויניל של IMPERIUM של 93CURRENT93, האם זה אומר למישהו משהו? וגם, אבדוק מה נותן תקליט של חברת ERA, עם ה-RONDALLA DEL GAUCHO RELAMPAGO, שאם זה אומר למישהו משהו אני מזמין אותו לסושייה ברחוב רינגלבלום בבאר שבע, או להודית ליד, אגב, אם אתם בבאר שבע, תבקרו ברחוב רינגלבלום.
ADICT, אני הולך לקחת עוד מהתרופה, מחר יש לי פגישה עם הפסיכיאטר, אולי הוא יעלה לי במינון...
דני בלר

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

תגיד לפסיכיאטר שלך שיש עוד אחד שצריך עם מינון גבוה וריכוז חזק :lol:
ואגב אני לא צריך תרופות אשתי היא התרופה שלי ........ :lol:
לגבי הביטלס האלבום הלבן ובכן גם לי יש כמה (נראה לי כולל המקוריים שאפילו יצאו בזמנו ומרופטים כיאה ל40 שנה מאז יצאו )
אך עדיין נותנים בראש (יש לי כמה עותקים שלו )והלוואי והיית בא אלי והיינו מנגנים קצת ומחיים את הביטלס חזרה.....
יש לי כמה מעניינים ....

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

ADICT, אני אוסף את הביטלס כבר כמה עשורים טובים. בוטלגים יש לי עוד מהתקופה של לייבלים כמו TMOQ ו-ZAP, סינגלים יש לי ורסיות מדרום אמריקה ויפן שקצת שונים במיקס, בוידאו, יש לו על קלטות, אבל בשנים האחרונות יצאו המון חומרים חדשים-ישנים (מה שבהגת הטיוב'ס קוראים NOS), ככל הנראה בגלל שעבדו על האנתולוגיה ואז החלו לצוץ חומרי גלם מאספנים פרטיים שכנראה ניסו לעשות כמה ג'ובות. בשנות השמונים ביקרתי הרבה באנגליה, אפילו הייתי בצוות העריכה של של ירחון שנקרא BEATLES NOW, דרכו יצא לי לראיין אנשים שעבדו עם הביטלס, כמו בוב וולר ולכתוב לראשונה על בוטלגים שהופקו באירופה, באותה תקופה התחילו לצאת כל מיני טייקים של STRAWBERRY FIELDS, כמה גרסאות שונות של ההופעה בסטאר קלאב בהמבורג, בילברפול התחילו להכיר בחשיבות התיירותית של הביטלס. באותה תקופה היה רק הCAVERN MECCA של ג'ים וליז, חנות NEMS של משפחת אפשטיין עדיין עבדה באותו מקום, פגשתי שם בן משפחה מאוד נחמד של בריאן המנוח.
פגשתי את האמרגן הראשון של הביטלס, אלן וויליאמס, שיש לו משפחה בחיפה, אפילו דיבר איתי קצת עברית. בוב וולר, הדיג'יי של הקאוורן, נתן לי ראיון ארוך מאוד, היה איש נחמד מאוד, גם יצא לי לראות, כבר אז, אצל מישהו שעבד בגרנדה TV, את הריל השלם של SOME OTHER GUY, מתברר שעשו טייקים נפרדים של תמונה וסאונד.
כמובן, היו גם הרבה שרלטנים: היה בחור הולנדי, בשם פנו וורקמן, שטען שיש לו קליפים של הביטלס בסטאר קלאב, הוא היה עושה את הוידאו של כנסי המעריצים, היה קצת שחצן כזה, די נעלם מהמפה. התחלנו לדבר על הביטלס ועשית לי תיאבון: אני הולך לשים אוסף עם שירים שהביטלס כתבו לאחרים, בין היתר יש זמרת בשם DORIS TROY, ההיא ששרה קולות רקע בDARK SIDE OF THE MOON .
בפוסט הבא: כך הכרתי את להקת ניו אורדר ואיך יצאתי בעריכה מהסרט 24 HOUR PARTY PEOPLE.

דני.
בעליו של כמה מעצורי דלת שעברו כיוון עדין, בין אם זה BIAS, TRACKING או EQ.
דני בלר

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

במקרה אתה מדבר עם מומחה שיודע כל מילה בשירים של הביטלס 8)
וגם לי יש הרבה חומר ואת כל התקליטים שלהם כמובן -מבטיח לך שאני גם יודע לשיר אותם די בכבוד(לא רק במקלחת)
אז אתה באמת מוזמן לכשיצא לך
ואגב דם SAM22 היקר(שמוליק)שלח לי בזמנו את הביטלס החדש רימסטרד אומנם ההבדלים לא בשמיים
אך עכשיו הוא מתכוון לשלוח לי אותם עם דגימה משופרת של 24 BIT 8)
נבדוק מה הסרווין החדשים יודעים לעשות עם רזולוציה משופרת :D

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

chalmh, היי
מתברר כי החבר'ה בסין פשוט לקחו כל מיני מגברים קלאסיים משנות ה-50 וה-60 והעתיקו אותם אחד לאחד. המגברים מהחבורה הזו, YAQIN ושות', עוצבו ביפן והייצור נעשה בסין. הנגלות הראשונות, לפי מה שסיפרו לי אנשים, היו נוראיות: בלי ארקה, בלי ממסר, אפילו שפורפרות הקדם היו הפוכות. הדור הזה הוא הדור השלישי, שעבר מקצה שיפורים, אחרי שהסינים הבינו שמה שייצרו קודם עשה להם שם רע.
מגבר מנורות לא צריך להיות כזה סיפור, בטח לא צריך להיות יקר. באנגליה יש בחור שמשפצר אותם, מחליף להם את הכבלים, הנגדים והמנורות. אני עברתי עם רב מודד על הרכיבים, בדקתי שהמתחים הם בגדר הנורמה, ששום דבר לא מתחמם ו/או מזמזם, ככל שעובר זמן השימוש יש שיפור בסאונד, בדברים קטנים, ממה שדיברתי עם חבר'ה בפורומים בחו"ל, הם משאירים את המגבר דלוק שלושה ימים עם שידור רדיו. אני לא חסיד של להשאיר ציוד דלוק ללא השגחה.
הרבה קטלו את המנורות הסיניות, אבל יש חברה אחת, שונג-הואנג, שמייצרת סידרת פרימיום יקרה, שסיפרו לי, ממש עושה עבודה טובה. אני החלפתי את ה-FU29 שנשברה, בזוג ווסטינגהאוס 829B, במפרט צבאי, יש את ה-829B גם בייצור של JAN CETRON, יותר יקרות, אם יכ אני לא מאמין שהשיפור איתם גדול או בכלל. אנשים רצים גם להחליף את המנורות בבאפר של יאקין, במקום 6J1, שמים 6AK5W, זאת מנורה של שלשה דולר, נותנת טיפה יותר גבוהים וזהו.
לא הייתי משתגע יותר מדי בהחלפת מנורות. למזלי, בחרתי דגם שכל המנורות שלו זולות, EL34 או KT88 יקרות הרבה יותר. אתמול שמעתי אלבום של התזמורת של גלן מילר, אבל בניצוחו של ראלף קינגסלי, אשר בתחילת שנות השישים הקליט מחדש כמה מהקלאסיקות של מילר, עם התזמורים שלו, זה אלבום של חברת RCA מ-1962. קיימות הקלטות בסטריאו של מילר, שהוקלטו ב-1941 ב-4 ערוצים על גבי סרט קולנוע (רוחב הסרט שימש להקלטת קול בלבד) בשביל להוציא מיקס טוב יותר לתקליטי 78 של אז. הסאונד של ההקלטות האלה הרבה יותר טוב וגם אפשר היה להוציא מהם מיקס סטריאו.

ADICT, יש הקלטה שהוקלטה במקרה, של ההופעה הראשונה של הקוורימן, ב-1956, בוולטון, שכמעט נכנסה לאנתולוגיה, אבל מסתובבת בבוטלגים. אגב, המקור להרבה הקלטות באלבום ה-BBC הוא בוטלגים והלקטות מקור של בוטלגים, ב-1984, בכנס מעריצים של הביטלס דיברתי עם גברת מאוד נחמדה, שהקליטה הרבה שידורי רדיו של הופעות חיות, ממקלט AM לטייפ סלילים, כולל את ההופעות הראשונות ב-1962, אחת עדיין עם פיט בסט.
אפרופו פיט בסט, אחרי שדי נמאס להם להופיע באולמות ריקים, הזמר וחבר נוסף בלהקה הקימו, מאוחר יותר, את ה-RUBETTES, אלה עם הלהיט הבלתי נשכח SUGAR BABY LOVE.
דני בלר

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

משהו נחמד.
דני בלר