עזרה בקניית "בריקה"

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
slavazh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם, אני רוצה לקנות בריקה אבל נתקלתי בבעיה שאותה אני מקווה שתוכלו לעזור לי לפתור, איזה בריקה לקנות 4 או 2? קצת רקע כדי שתבינו מה בדיוק הבעיה. מזה 5 שנים אני משתמש במכונת קפה מסוג פרקולטור (דריפ, פילטר) של בראון. כל בוקר שלי מתחיל משתי כוסות קפה כאשר כל כוס היא 120 מ"ל (מדוד), כמות הקפה שאני מכניס לפילטר היא 2.5 כפיות קפה טחון לכוס מה שאומר 3.5 כפיות גדושות של פולים לפני תחינה. כפי ששמתם לב כמות הקפה אותה אני שותה כל בוקר שווה ערך בדיוק למה שנקראה בשפה ה"מקצועית" 4 כוסות. מכל מה שקראתי עד אכשיו שמתי לב שאם אני משתמש לבד אז עדיף לקנות בריקה 2 וכאן נוצרה הבעיה מה לקנות. 4 או 2 מצד אחד כולם ממליצים על 2 מצד שני עד היום אני שותה 4. יש למשהו עצה טובה?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

דווקא לי זה נשמע פשוט מאוד.

אתה שותה כל בוקר 2 כוסות קפה, זאת-אומרת פעמיים בריקה של 2 :-)

במילים אחרות: קנה את הבריקה הזוגית.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

slavazh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

זה גם מה שאני חשבתי, אבל רציתי להיות בטוח. תגיד אתה יודע במקרה מה היחס מים קפה במקינטות?
תודה על העזרה.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #4 

בבריקה כפולה נכנס די הרבה קפה. נראה לי שמשהו כמו סלסלה כפולה מלאה - בערך 20 גרם.
ממלאים בה 60 מ"ל מים.

ben016
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

אני הייתי ממליץ דווקא על בריקה של 4.
אומנם אין לי בריקה של 2 ולפי זכרוני מוטי אמר פעם שזו של 2 מוצלחת יותר אבל להכין פעמיים בריקה של 2 אחת אחרי השנייה יכולה להיות קצת בעיה שכן הבריקה חמה מאוד לאחר החליטה וקצת יהיה לך קשה להכין מיד עוד אחת
אלא אם כן הכוונה היא שאתה יכול לשתות מנה כפולה אחת ולאחר זמן לא קצר להכין את המנה השנייה, ואז אולי באמת עדיף לקנות את זו של 2.
בכל מקרה אם אתה משדרג מפרקולטור לבריקה תהיה מוכן לשידרוג רציני ביותר בקפה של הבוקר
תהיה מוכן גם לחיידק השידרוגים שיגיע בקרוב

שתייה נעימה,

בני
:מקינטה:
מישהו ללכת איתו?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #6 

אני אף פעם לא מחכה שהבריקה תתקרר.
מיד לאחר שאני שופך ממנה את הקפה, אני מקרר אותה מתחת לברז מים זורמים. תוך כמה שניות היא יורדת לטמפ' נמוכה.
אח"כ מוציא את הפילטר, שופך על הפיה שלו קצת מים כדי שיהיה קל להחזיק, מרוקן את הקפה החוצה ממנו ושוטף את כל הבריקה.

כל התהליך לוקח לא יותר מ-10-20 שניות.

לאחר מכן האפסרסו כבר יורד לטמפ' נכונה ואני נהנה לשתות אותו כך.

slavazh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

תודה לעוזרים (בעיקר למוטי). בריקה 4 כבר הוזמנה ואמורה להיות בדרך אליי. לגבי השדרוג הרציני מפרקולטור אז אני כמובן לא רוצה סתם להגיב כי הבריקה עדיין לא פה אבל נראה לי שיש איזשהו זלזול בפרקולטור פה. אני אישית חושב שרוב האנשים שהתנסו אם פרקולטור פשוט לא מכירים את המכונה שלהם טוב מספיק. לדוגמה במכונה שלי למרות שרשום עלייה 12 כוסות הכמות האופטימלית זה 4.5 כוסות (מידות בריקה) פחות מ 4 כוסות המים לא חמים מספיק יותר מ 5 כוסות המים חמים מידי וכולם כאן יודעים מה חום לא נכון עושה לקפה. דבר שני אני לדוגמה כן דוחס את הקפה, אומנם לא באותה עוצמה כמו במכונות אספרסו אבל בגלל שהמים הראשונים שיוצאים קרים יותר זה מעכב אותם ואז יש השוואת טמפ'. ויש עוד כל מיני דברים קטנים שעושים אחרי ניסויי ותהייה של חמש שנים.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

slavazh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אוקיי הבריקה כבר כאן, עוד פעם תודה. אבל אכשיו יש לי שאלה נוספת. בהוראות הפעלה רשום שרצוי בשלושת הפעמים הראשונות של ההפעלה או לפחות בפעם הראשונה למלא 3/4 כמות קפה ומים. ובהוראות ההפעלה רשום שאסור בשום פנים ואופן למלא פחות מהכמויות המסומנות. אז מה עושים?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #9 

שים קפה ומים כרגיל, לא פחות מהכמות.
אפשר לשתות את הקפה בפעמים הראשונות, הוא לא מקולקל. הוא פשוט יהיה קצת פחות טעים.
בכלל, עם הזמן הבריקה משתבחת כי שאריות הקפה שנשארות בתוכה משמנות אותה ומגנות על הקפה.

(אתה זוכר שלא מנקים את החלק העליון עם סבון אלא רק עם מים, כן?)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #10 

הכוונה לקפה בלבד, מים תמלא בכמות שצריך ומדובר רק על השימוש הראשוני שנועד ל "ציפוי" המקינטה בשמני הקפה.

אל תשטוף עם סבון לאחר השימוש רק במים ולייבש הפוך.

תתחדש ותהנה !

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”