ידיעות אחרונות כתב:בכלי התקשורת הזרים מתפרסמת פרשה שאת פרטיה אפשר למצוא גם באינטרנט. רק תושבי ישראל לא יודעים עליה.
מה שמותר לאזרחי כל העולם לדעת חסום בפני תושבי ישראל: בעיתונים זרים ובכלי התקשורת בעולם מתפרסמת פרשה שפרטיה לא מתפרסמים בישראל. בכלי התקשורת הזרים מתפרסמים פרטים רבים על הפרשה ומידע על גיבוריה. את כל הפרטים אפשר למצוא גם באינטרנט אם מחפשים מידע על 'Israeli Journalist gag'. כפי שפורסם בעבר, בתי משפט נעתרים בקלות לבקשת המשטרה והשב"כ להוציא צווי איסור פרסום. בשלב הראשון נעשית הוצאת הצו לרוב במעמד - הצד החוקר. במקרה כזה, לאמצעי התקשורת שאליהם מופנה הצו אין הזמנות אמיתית להציג בזמן אמת עמדה המתנגדת להוצאת הצו ותומכת בפרסום....
מה השב"כ לא רוצה שתדעו?
ידיעה שהתפרסמה הבוקר בעיתון ידיעות אחרונות....כדי לא לעבור פה במקרה על איזה צנזורה אני מעתיק אותה כלשונה אחד לאחד מהעיתון:
אתה חושב שהכל בדיה וקשור ל 1 באפריל?!Shed כתב:הממ... שמישהו יזכיר לי מה התאריך היום?...
אם מחפשים מוצאים פרסומים לפרשיה הזאת עוד לפני היום ואם ממשיכים לחפש מוצאים חומרים נוספים שוואלה אני אופתע מאוד באם מישהו פיברק את הכל בשביל הראשון באפריל
בוא נחשוב רגע ברצינות: ישנן 2 אופציות:
אופציה א' - מדובר באחד באפריל.
אופציה ב' - יש צו איסור על פרשיה מסויימת.
נניח שאופציה ב' היא הנכונה - מה אנחנו יכולים ללמוד מכך:
1. בית המשפט הטיל צו איסור פרסום על פרשה X.
2. צו איסור הפרסום, מן הסתם, תקף רק בישראל.
3. מישהו בידיעות אחרונות ממש התעצבן והחליט להוציא כתבה עם צבע צהוב וטעם קונספירטיבי.
עד כאן לא למדנו שום דבר מעניין.
אם נעשה "דאבל קליק" על עניין צו פרסום נראה, שבישראל (כמו בכל מדינה בעולם) מטילים צווי איסור פרסום, ופוגעים באינטרס חופש הביטוי כאשר יש התנגשות ברורה ומהותית עם אינטרסים ציבוריים אחרים (למשל הבאת פושע לדין). עד כאן אין שום דבר חדש או מעניין ששווה כתבה.
מכיוון שזו לא הפעם הראשונה, ולא הפעם האחרונה שצו איסור פרסום מוטל, אני לא מצליח להבין מה ידיעות אחרונות "מרוויחים" מפרסום כתבה כזו. יתרה מכך - אני לא זוכר שהם התנגדו / יצאו חוצץ כאשר במיקרים קודמים (למשל, כאשר הוטל צו איסור פרסום על חקירת המשטרה בנושא הלינץ' שבוצע באריק קרפ).
לסיכום: מכיוון שאופציה ב' לא מוסיפה לנו שום מידע כלל, ומצביעה על התנהגות חריגה ולא אופיינית לעיתונאי (ואגב, עלולה לסבך את העיתון לא מעט) אני מעריך שהסיכוי שהיא נכונה נמוך יותר מאופציה א'.
מצד שני - יכול להיות שאני טועה, או שבכלל אני מושתל של ידיעות אחרונות כאן בפורום...
אופציה א' - מדובר באחד באפריל.
אופציה ב' - יש צו איסור על פרשיה מסויימת.
נניח שאופציה ב' היא הנכונה - מה אנחנו יכולים ללמוד מכך:
1. בית המשפט הטיל צו איסור פרסום על פרשה X.
2. צו איסור הפרסום, מן הסתם, תקף רק בישראל.
3. מישהו בידיעות אחרונות ממש התעצבן והחליט להוציא כתבה עם צבע צהוב וטעם קונספירטיבי.
עד כאן לא למדנו שום דבר מעניין.
אם נעשה "דאבל קליק" על עניין צו פרסום נראה, שבישראל (כמו בכל מדינה בעולם) מטילים צווי איסור פרסום, ופוגעים באינטרס חופש הביטוי כאשר יש התנגשות ברורה ומהותית עם אינטרסים ציבוריים אחרים (למשל הבאת פושע לדין). עד כאן אין שום דבר חדש או מעניין ששווה כתבה.
מכיוון שזו לא הפעם הראשונה, ולא הפעם האחרונה שצו איסור פרסום מוטל, אני לא מצליח להבין מה ידיעות אחרונות "מרוויחים" מפרסום כתבה כזו. יתרה מכך - אני לא זוכר שהם התנגדו / יצאו חוצץ כאשר במיקרים קודמים (למשל, כאשר הוטל צו איסור פרסום על חקירת המשטרה בנושא הלינץ' שבוצע באריק קרפ).
לסיכום: מכיוון שאופציה ב' לא מוסיפה לנו שום מידע כלל, ומצביעה על התנהגות חריגה ולא אופיינית לעיתונאי (ואגב, עלולה לסבך את העיתון לא מעט) אני מעריך שהסיכוי שהיא נכונה נמוך יותר מאופציה א'.
מצד שני - יכול להיות שאני טועה, או שבכלל אני מושתל של ידיעות אחרונות כאן בפורום...
You are never fully dressed without a smile
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78905
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- יוני_א
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 848
- שם מלא: יוני
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
gag זה לא רק תעלול, זה גם סתימת פיות. מה שמיוחד במקרה הזה שמוטל צו איסור פירסום על צו איסור הפירסום. אני לא רוצה לכתוב דברים שאסורים לפירסום, אבל לפחות בקהילת האינטרנט נרמז על הפרשה כבר כמה שבועות.
נערך לאחרונה על ידי יוני_א ב 01/04/2010 15:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
מסכים עם שני קודמיי,
בחיפושים ברשת אפשר לקרוא על הפרשייה הזאת בכתבות שהתפרסמו בכל חודש מרץ בלא מעט מקומות בארץ ובעולם.
רן,
הפרשייה הנ"ל מתייחסת לפרסום אחר שנעשה כשנה לפני כן, לפרסום ההוא יש סימוכין באתר (בעיתון) הישראלי שחשף את הידיעה (צילומים). לבסס מתיחה על בסיס ידיעה נכונה שקשורה ל...... ה..... נשמע לי הזוי ומטופש ביותר
בחיפושים ברשת אפשר לקרוא על הפרשייה הזאת בכתבות שהתפרסמו בכל חודש מרץ בלא מעט מקומות בארץ ובעולם.
רן,
הפרשייה הנ"ל מתייחסת לפרסום אחר שנעשה כשנה לפני כן, לפרסום ההוא יש סימוכין באתר (בעיתון) הישראלי שחשף את הידיעה (צילומים). לבסס מתיחה על בסיס ידיעה נכונה שקשורה ל...... ה..... נשמע לי הזוי ומטופש ביותר
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
בישראל עוד לא הבינו שתפקיד הצנזור חלף מן העולם, אם מדובר במטרה טובה עיתונאים ישתפו פעולה גם ללא צו - ואם יש צו איסור פרסום מספיק שעיתונאי אחד יודע כדי שזה יגיע לערוץ תקשורת זר שלא כפוף לחוק הישראלי ומשם כל מי שרוצה יכול לדעת הכל.
שמעתי על הפרשיה הזאת כבר לפני איזה חודש, העובדה שזה רץ ברשת למרות הצו רק מוכיחה עד כמה הצנזורה לא יעילה ומיותרת.
שמעתי על הפרשיה הזאת כבר לפני איזה חודש, העובדה שזה רץ ברשת למרות הצו רק מוכיחה עד כמה הצנזורה לא יעילה ומיותרת.
הבעיה היא שלפעמים העיתונאים כל כך מלאי מוטיבציה לפרסם דברים רק בשביל להשיג עוד שורה, ועוד סקופ עד שהם לא טורחים לחשוב על ההשלכות של הפרסום שלהם (או שהם סתם לא מודעים להם). אני מכיר יותר ממקרה אחד שבו פרסום שנעשה על ידי עיתונות ישראלית סיכן חיי אדם בצורה ישירה.sapir255 כתב:בישראל עוד לא הבינו שתפקיד הצנזור חלף מן העולם, אם מדובר במטרה טובה עיתונאים ישתפו פעולה גם ללא צו - ואם יש צו איסור פרסום מספיק שעיתונאי אחד יודע כדי שזה יגיע לערוץ תקשורת זר שלא כפוף לחוק הישראלי ומשם כל מי שרוצה יכול לדעת הכל.
שמעתי על הפרשיה הזאת כבר לפני איזה חודש, העובדה שזה רץ ברשת למרות הצו רק מוכיחה עד כמה הצנזורה לא יעילה ומיותרת....
זאת באמת בעייה שאותה אף אחד כאן בכלל לא מכחיש......אבל השאלה הראשונה היא מה ההיגיון בצנזורה אם ת'כלס בכפר הגלובלי הקטן שלנו אין כבר דרך לאכוף את זה כי מאוד קל לעקוף את זה! השאלה הנוספת, שקשורה למקרה הנ"ל, היא מי באמת מפקח על השב"כ ועל בתי המשפט בנושאים האלה?! האם לא נשמע לכם שהסיפור במקרה הנ"ל, בלי קשר לחומרתו, הוא פגיעה סופר-סופר-סופר קשה בזכות הציבור לדעת ובחופש העיתונות........כמה זמן עוד צריך לחכות עד אשר יסירו את הצנזורה על הפרשיה הזאת? עוד יום, שבוע, חודש, שנה, 20 שנה?!
אריה
מי שמפקח על השב"כ, במקרה הזה, זה בית המשפט. בית המשפט הוציא את צו איסור הפרסום, לא הצנזור הצבאי, ולא השב"כ בעצמו.
לשאלתך מי מפקח על בית המשפט - התשובה היא: ערכאה גבוהה יותר, עד לבג"ץ.
מי שמפקח על השב"כ, במקרה הזה, זה בית המשפט. בית המשפט הוציא את צו איסור הפרסום, לא הצנזור הצבאי, ולא השב"כ בעצמו.
לשאלתך מי מפקח על בית המשפט - התשובה היא: ערכאה גבוהה יותר, עד לבג"ץ.