מה החשיבות של ה-DTS בקולנוע הביתי?
כפי שחלקכם יודעים, רכשתי לאחרונה מערכת קולנוע ביתית. המגבר שרכשתי הוא יד שנייה של YAMAHA RX-V793 הבעיה ששזה נראה שהוא תומך בDolby-Digital, ו-Dolby Pro-Logic. אבל אין לו מפענח DTS.
קישור מפרט של המגבר:
http://www.technofile.com/articles/yamaharx-v793.html
לפי הנתונים אני יודע שDTS צריך להיות יותר טוב מהשאר, השאלה האם זה משמעותי עד כדי כך שכדאי לי להחזיר את המגבר לחנות ולרכוש מגבר אחר שתומך גם בDTS?
דבר נוסף, הכרטיס קול שלי לא נראה לי תומך ב-DTS אך בכל זאת זהו מגבר שאני מתכוון להשאיר אצלי בבית למשך כמה שנים..
המפרט של כרטיס הקול שלי:
http://www.soundblaster.com/products/pr ... duct=10653
אני מאוד אודה לעונים..
קישור מפרט של המגבר:
לפי הנתונים אני יודע שDTS צריך להיות יותר טוב מהשאר, השאלה האם זה משמעותי עד כדי כך שכדאי לי להחזיר את המגבר לחנות ולרכוש מגבר אחר שתומך גם בDTS?
דבר נוסף, הכרטיס קול שלי לא נראה לי תומך ב-DTS אך בכל זאת זהו מגבר שאני מתכוון להשאיר אצלי בבית למשך כמה שנים..
המפרט של כרטיס הקול שלי:
אני מאוד אודה לעונים..
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תראה, הכל עיניין של פשרות בחיים והשאלה היא כמה הרסיבר עלה לך.
היום, רסיבר סביר מרמת כניסה, עם כל הפורמטים, אחריות וכו' יעלה לך בין 1500-2000 ש"ח.
אם זה רסיבר יד שניה, בן שנתיים שלוש, שעדיין כולל הכל, זה יכול לעלות לך 800-1000 ש"ח (שוב, עבור רמת כניסה).
ככה שאם שילמת על רסיבר מיושן כזה, משהו כמו 200-500 ש"ח, אז אתה לא יכול לבקש יותר.
אישית, הייתי מתאמץ והולך על האופציה השניה, כלומר, משהו בן שנתיים שלוש מיד שניה.
כדי לעבוד עם כרטיס קול שיוכל לפענח DTS אתה צריך שתהיינה לך 5 כניסות אנלוגיות ברסיבר.
היום, רסיבר סביר מרמת כניסה, עם כל הפורמטים, אחריות וכו' יעלה לך בין 1500-2000 ש"ח.
אם זה רסיבר יד שניה, בן שנתיים שלוש, שעדיין כולל הכל, זה יכול לעלות לך 800-1000 ש"ח (שוב, עבור רמת כניסה).
ככה שאם שילמת על רסיבר מיושן כזה, משהו כמו 200-500 ש"ח, אז אתה לא יכול לבקש יותר.
אישית, הייתי מתאמץ והולך על האופציה השניה, כלומר, משהו בן שנתיים שלוש מיד שניה.
כדי לעבוד עם כרטיס קול שיוכל לפענח DTS אתה צריך שתהיינה לך 5 כניסות אנלוגיות ברסיבר.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
Nice to have ולא יותר מזה, ולפני שכולם פה קופצים עלי אני אסביר.TZAHI10 כתב:כפי שחלקכם יודעים, רכשתי לאחרונה מערכת קולנוע ביתית. המגבר שרכשתי הוא יד שנייה של YAMAHA RX-V793 הבעיה ששזה נראה שהוא תומך בDolby-Digital, ו-Dolby Pro-Logic. אבל אין לו מפענח DTS.
קישור מפרט של המגבר:
המפרט של כרטיס הקול שלי:
אני מאוד אודה לעונים.....
פורמט החובה בתקליטור DVD הוא או DD AC3 או 2CH PCM Stream.
המשמעות היא שבכל תקליטור DVD חייב להופיע אחד מהפורמטים הרשומים למעלה וללא כל קשר להימצאותו של פס קול DTS.
פורמט ה DTS טוב יותר ( לפחות מבחינת הנתונים ) כיוון שהוא משתמש ביחס דחיסה
קטן יותר אך כתוצאה מכך רוחב הפס שלו גדול יותר ולא תמיד אפשר להוסיפו לכל DVD
( תלוי באורך הסרט ובתכולת ה DVD ).
מעל ל 6 שנים עברו מאז שהפורמט בגרסה הביתית קיים ועדיין הוא אינו נחשב כפורמט
חובה לתקליטורי DVD. מספיק לעבור בספריית הוידאו הקרובה ולראות מהו היחס בין
סרטים הכוללים DD לבין אלה שכוללים DTS. ( להערכתי היחס הוא משהו כמו 1:20
לטובת DD) . הנ"ל לא כולל תקליטורי מוזיקה שם באופן ברור יש יתרון ל DTS ( שכמובן מגובה בפס קול PCM ).
בקיצור.
לא תפסיד כלום אם אין לך DTS אך למעשה בקניה של מגבר חדש לא תצטרך לעמוד מול הדילמה הזו כיוון שבכל מגבר הפורמט הנ"ל קיים.
ליאור
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
אילו סרטים יוצאים בדיוק ב"פורמט" dolby pro-logic ?אלי777 כתב:פורמט D T S
רוב הסרטים היום הם ללו פורמט DTS פורמט זה פחות פופולרי ומרבית הסרטים יוצאים ב dolby pro-logic
אין שנוי או שיפור דרמתי ב D T S...
עזוב שזאת טעות בפני עצמה, אין פורמט כזה Dolby Pro Logic זה DSP. סתם לידע כללי.
עזוב אותך מהעבר, אני מסתכל על העתיד וההווה, אני ראיתי שסרטים חדשים יוצאים בפורמט DTS. אם שילמתי על המגבר 200-300 שקל אז לא היה כלכך חשוב לי להחזיר אותו כי גם ככה בקרוב כנראה שלא אנצל את הDTS. אבל המגבר הזה עלה לי 1000 עדיף לי להוסיף עוד כמה מאות כדי לקנות מגבר טוב חדש שיתאים לי לכמה שנים טובות.
המוכר בחנות אמר לי שDTS זה רק לדיסקים שהם לא קולנוע ביתי אלא של מוזיקה ורק להופעות חיות ולכן לא חשבתי שזה משהו שיהיה לי חשוב בעתיד. חשבתי שזה סתם איזה שהוא אפקט כזה שמתאים רק לדיסקים של הופעות חיות..
בקשר ל5 כניסות אנלוגיות ברסיבר לכרטיס קול זה נראה לי ממש מבאס להעביר 5 כבלים מהחדר לסלון...
המוכר בחנות אמר לי שDTS זה רק לדיסקים שהם לא קולנוע ביתי אלא של מוזיקה ורק להופעות חיות ולכן לא חשבתי שזה משהו שיהיה לי חשוב בעתיד. חשבתי שזה סתם איזה שהוא אפקט כזה שמתאים רק לדיסקים של הופעות חיות..
בקשר ל5 כניסות אנלוגיות ברסיבר לכרטיס קול זה נראה לי ממש מבאס להעביר 5 כבלים מהחדר לסלון...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
Lior_M,
מסופקני אם אתה יודע כמה עולה להנפיק סרט בפסקול DTS,זה נכון שאין הרבה סרטים בפורמט הזה אבל השאלה היא מה הסיבה?!
כסף כמו כל דבר בחיים,היום כמו פעם זול יותר להנפיק סרטים ב DD ולא ב DTS.
עובדה היא שכל סרט שמכבד עצמו ינפיק סרט ב DTS,יש גם לקחת בחשבון שלדולבי יש מעיין מונופול בתעשיית הסרטים ולמעבדות DTS יקח זמן להביס אותו,אבל לאט לאט התקן הופך לשכיח יותר.
כמו שציינת לפני כמה שנים היה נדיק מאוד למצוא מגבר שתומך בכזה פורמט אבל היום אני לא מכיר חברה אחת שתייצר מגבר חדש ללא תמיכה מלאה בפורמט.
החוויה שמספק סרט שמונפק בDTS היא מרשימה ביותר ומורגשת מאוד,מי שאין לו את זה מפסיד הרבה.
מסופקני אם אתה יודע כמה עולה להנפיק סרט בפסקול DTS,זה נכון שאין הרבה סרטים בפורמט הזה אבל השאלה היא מה הסיבה?!
עובדה היא שכל סרט שמכבד עצמו ינפיק סרט ב DTS,יש גם לקחת בחשבון שלדולבי יש מעיין מונופול בתעשיית הסרטים ולמעבדות DTS יקח זמן להביס אותו,אבל לאט לאט התקן הופך לשכיח יותר.
כמו שציינת לפני כמה שנים היה נדיק מאוד למצוא מגבר שתומך בכזה פורמט אבל היום אני לא מכיר חברה אחת שתייצר מגבר חדש ללא תמיכה מלאה בפורמט.
החוויה שמספק סרט שמונפק בDTS היא מרשימה ביותר ומורגשת מאוד,מי שאין לו את זה מפסיד הרבה.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אתה טועה.The-Fox כתב:אילו סרטים יוצאים בדיוק ב"פורמט" dolby pro-logic ?אלי777 כתב:פורמט D T S
רוב הסרטים היום הם ללו פורמט DTS פורמט זה פחות פופולרי ומרבית הסרטים יוצאים ב dolby pro-logic
אין שנוי או שיפור דרמתי ב D T S...
עזוב שזאת טעות בפני עצמה, אין פורמט כזה Dolby Pro Logic זה DSP. סתם לידע כללי....
זה פורמט שמאפשר קידוד של ארבעה ערוצים על שני ערוצי סטריאו.
כל מה שהפוך בפאזה בין L ל R הולך לשני רמקולים אחוריים ( המנגנים סיגנל זהה ).
כל מה ששווה בין L ל R הולך לסנטר, וכל מה שמתחת לתדר אותו ניתן לקבוע הולך לסאב.
היתרון כמו שאמרתי הוא קידוד לשני ערוצים ולכן הם גם לא חייבים להיות דיגיטאליים.
פורמט זה היה נפוץ לפני פורמט ה DD והרבה לייזר דיסקים בתחילת שנות ה 90 כללו
פס קול כזה.
ליאור
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

crusader כתב:Lior_M,
החוויה שמספק סרט שמונפק בDTS היא מרשימה ביותר ומורגשת מאוד,מי שאין לו את זה מפסיד הרבה....
מה הקשר לכסף ? האם אתה חושב שבסרט שהפקתו מגיעה ל 100 מליון דולר יש משמעות להוצאה על פס הקול ?
ובלי שום קשר, DTS או DD זאת בסך הכל שיטת קידוד. המיקס יכול להיות זהה ! וכן יש סרטים כאלה בהם אותו מיקס עובר שתי שיטות קידוד שונות . זאת שמשתמשת בפחות דחיסה אכן תשמע יותר טוב. לפעמים "פותחים שולחן" וממקססים את הסרט מחדש בשביל להעביר אותו דרך מקודדים של DTS ( ולמעשה זאת השיטה הטובה יותר כי ה reference level שונה בשתי השיטות). האמת, כמי שהתעמק בנושא הזה זאת גם הסיבה שמיקס DTS ישמע ברוב המקרים יותר טוב ( הוא פשוט חזק יותר ).
ליאור
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
007,
זה שאתה לא רואה לא אומר שזה לא שווה.
אגב אתה מוזמן להשכיר את הסרט SAW סרט מאוד נפוץ שהונפק בDD ובDTS,תעשה השוואה ותחזור עם תשובה...
נראה אם גם אז תחשוב שזה לא שווה.
Lior_M,
ישנם המון סרטים שהתקציב שלהם היה הרבה מעבר וגרפו הון עתק בקופות ועדיין ההסרט לא הנופק בDTS,כמו שהזכרתי לעיל,זה נובע בעיקר ממונופול של מעבדות דולבי.
וזה שהמיקס יכול להיות זהה זה נכון אבל בכל המקרים שבהם סרט הונפק בDD ובDTS יתן תוצאה טובה יותר משמעותית בDTS בגלל כל הסיבות שכבר הוזכרו.
אגב אתה מוזמן להשכיר את הסרט SAW סרט מאוד נפוץ שהונפק בDD ובDTS,תעשה השוואה ותחזור עם תשובה...
Lior_M,
ישנם המון סרטים שהתקציב שלהם היה הרבה מעבר וגרפו הון עתק בקופות ועדיין ההסרט לא הנופק בDTS,כמו שהזכרתי לעיל,זה נובע בעיקר ממונופול של מעבדות דולבי.
וזה שהמיקס יכול להיות זהה זה נכון אבל בכל המקרים שבהם סרט הונפק בDD ובDTS יתן תוצאה טובה יותר משמעותית בDTS בגלל כל הסיבות שכבר הוזכרו.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

מסכים עם סיבת המונופול.crusader כתב:007,
Lior_M,
וזה שהמיקס יכול להיות זהה זה נכון אבל בכל המקרים שבהם סרט הונפק בDD ובDTS יתן תוצאה טובה יותר משמעותית בDTS בגלל כל הסיבות שכבר הוזכרו....
מסכים שמה שעובר פחות דחיסה נשמע טוב יותר.
כמו שהזכרתי בהודעתי הראשונה, הדילמה אם לקנות מגבר עם DTS כלל לא קיימת היום כיוון
שכל המגברים מצויידים במפענח.
נראה לי שהשרשור הזה הגיע מהעבר ( משהו כמו לפני 5 שנים )
ליאור
הדילמה כן קיימת למי שקנה משומש בלי DTS באלף שקל כמוני. בעקבות השיחה החלטתי להחזיר אותו לחנות ולקנות אחד חדש שעולה בין 1000 ל2000, הפעם אני אדאג שהמחיר יהיה הכי נמוך שיכול להיות. אני מודה שעזרתם לי להגיע להחלטה הנכונה.
בינתיים מה שהציעו לי זה מגבר של YAMAHA RXV 357 או HTR 5830, הם אומרים שזה אותו דגם עם צבע שונה: שחור, כסף וזהב. אם יש לכם הצעה למגבר אחר אשמח לשקול
בינתיים מה שהציעו לי זה מגבר של YAMAHA RXV 357 או HTR 5830, הם אומרים שזה אותו דגם עם צבע שונה: שחור, כסף וזהב. אם יש לכם הצעה למגבר אחר אשמח לשקול
נערך לאחרונה על ידי TZAHI10 ב 22/03/2006 18:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
זה אותו מגבר בלי קשר לצבע!!!
סדרת הRXV מיועדת לאירופה ו HTR ליבשת אמריקה (כמדומני). אחלה מגבר בסיסי, מחיר כדאי- 1250-1300ש"ח. אפשר להוציא בפחות בפומביות. הוא תומך בהכל , ואמין. רק תוודא שאתה קונה עם אחריות ל-3 שנים של S.G ולא מיבואן פראללי אחר (פירלס שיווק מייבאים אותם עם אחריות לשנה).