אני תמיד מחכה לסאונד טוב בהופעות מאמנים נחשבים ,והפעם אני עושה את דרכי למועדון הרידינג 3 בנמל ת"א.
האמת..........זו הפעם הראשונה שאני הולך להופעה במקום הזה. ( היו כמה שפיספסתי כי לא יכולתי ).
עוד לפני הצליל הראשון המקום הדליק אותי. מקום קטן י חסית ,דיי אינטימי ,יש אפילו מקום לשבת פה ושם ,ומי שתופס מקום על הבר מול הבמה נימצא במיקום כימעט קלאסי באמצע.
ואגב מחיר הכרטיס מממממ....... ? ? ? אחרי אלן פארסונס ,הנה עוד מוזיקאי מיוחס ,בהופעה במקום אינטימי ,ובמחיר בהחלט שווה ושפוי.......220 ש"ח. אז דעו לכם ,שעדיין יש הופעות במחירים סבירים ואטרקטיביים. וכשאני רואה את המחירים האחרים ,זה עושה לי עוד אנטי ללכת לראות את מטאליקה.
קצת לפני השעה 10 בערב....האורות כבים ,ועל הבמה עולה הופעות החימום. בחור משלנו.לייזר לויד וחבורת הבלוז שלו.
לייזר מזכיר לי במראה את החברה מלהקת זי זי טופ ,זקן ארוך שניגמר בשפיץ ,וכובע תואם ,אבל כן............הבחור דתי ,חבד"ניק , אבל נושם ומנגן בלוז , הרבה שנים , והוא מספר שכשהוא היה ילד ,אבא שלו לקח אותו בארה"ב להופעה של סטיבי ריי וואהן........ ומאז הכל היסטוריה. והמיבטא האמריקאי עדיין שגור חזק אצל לייזר לוייד ,מה שמסגיר את מוצאו כמובן והשורשים המוזיקאליים שלו.
לייזר נותן הופעת בלוז מפתיעה. הוא פשוט מצויין. מלווה בנגן באס חילוני כפי הנראה ( אילן לוקאץ ) , ובמתופף עב כרס ( משה ינקובסקי ) ,העוטה כובע שחור וזקן עבות ,הם עושים בלוז מעולה , והקהל אוהב ומפרגן בגדול. לייזר איננו וירטואוז גיטרה ענק ,כפי שניראה בהמשך הערב על אותה במה , אבל הוא מנגן טוב ,ונגינה מלאת נשמה ,ובכמה קטעים המתופף מוסיף מגרונו קולות של מין סקסופון, וזה פשוט אדיר.
אני לא יכול להגיד שלייזר לוייד גנב את ההצגה ,אבל זה היה מופע חימום ראוי ומצויין שגם אני מאוד אהבתי. וכאן התחלתי להבין שבמקום הזה יש סאונד מצויין.
מפנים את הבמה ,ומתארגנים להופעה האמיתית של ערב......חבורת הבלוז פרוג'קט של סנואי וויט.
ושוב כבים האורות......ועל במה עולים ,מאט טיילור גיטרה מובילה ושירה, רוד וובר ג'וניור באס ושירה , גואן וואן אמרלוט על התופים........והאיש והאגדה סנואי וויט על הגיטרה ,שניראה צעיר מ 62 שנותיו.
מהרגע הזה מתחיל ערב בלוז משובח ,עם חבורת נגנים מיומנת ונוצצת , מאט טיילור אשר חנוט בחליפה ועניבה, נותן פייט ראש בראש לסנואי וויט והם מרבים ללהטט האחד מול השני עם הגיטרה המובילה בקטעי סולו מצויינים.
אמרלוט על התופים מכה בכוח ,עם סאונד תופים מבריק ומדהים ומחזיק בגרוב מצויין את כל הלהקה ,בתחילה היה נידמה לי אפילו שהוא קצת בחוץ מדי ,מאחר וזה אולם קטן והתופים זה מסוג הכלים שנישמעים חזק גם ללא הגברה , אבל מהר מאוד הבלאנס מתחדד ,וגם שאר הכלים מתאחדים לחזית אחת של סאונד מצויין.
כבר ציינתי שזו הפעם הראשונה שאני ברידינג 3 ואין לי רפרנס של הופעות קודמות ,אבל דבר אחד ברור לי מיד. זה מקום מצויין להופעות ,עם סאונד פשוט ניפלא.חזק מספיק ולא יותר מדי.
סנואי וויט , גיטריסט מהולל עם קריירה מפוארת ,עדיין נחבא אל הכלים ,מודה לקהל שהגיע במין קול מבוייש משהו ,ועומד לו רוב ההופעה ממש בצד ,משאיר את קידמת הבמה לשאר הנגנים. שמו הולך לפניו גם בלי לגנוב את ההצגה.
הוא מנגן בטכניקה מבריקה ללא מפרט ,רק עם הציפורניים ,עם הרבה " feel " ונשמה , ומדי פעם הוא גם על הקולות.
הבסיסט רוד וובר ,הוא גם סולן בלוז מצויין , והיה הקול הראשי וגם האיש הדומיננטי של ההרכב.
ביצוע אקוסטי ניפלא היה לשיר " i'm so glad " ( של סקיפ ג'יימס במקור ).
סנואי וויט נישאר נאמן לחומרים של פרוייקט הבלוז שלו ,ולא ביצע למרות הבקשות מהקהל ,את להיטו הגדול " birds of paradise " .
לקראת סוף ההופעה משהו התקלקל בתחושה ובכף של המופע כאשר חירחור מוזר החל להישמע ברמקולים ,ולהפריע למוזיקה . הלהקה המשיכה לנגן כרגיל כביכול ,אבל מצאתי את עצמי וגם הקהל כנראה מתרכזים בחירחור המוזר או התקלה מאשר במוזיקה. לי היה נראה שזה משהו במכשיר האפקטים של הגיטרה של סנואי וויט. כאשר הוא לא ניגן לא היה הרעש.......ושהוא ניגן זה קרה והציק יותר ויותר. בשלב מסויים גם הוא כבר לא יכול היה להיתעלם מהרעש ,והוא ניסה בכל זאת לשמור על פאסון בריטי מחוייך ולהמשיך. גם בחורה בלונדינית מהקהל הייתי אומר אפילו יפה ,שעלתה על הבמה ודיי ניצמדה לסנואי ,כשאף אחד לא טורח להוריד אותה.....היא ירדה לבד אחרי הכל , לא שינתה את הרגשת הסיום הצורם והתקלה בסאונד.
המופע של ווייט ארך קרוב לשעתיים וכלל 2 הדרנים , ואני בהחלט יכול להגיד שהיה מופע מלהיב ומצויין ,שרק התקלה בסוף המופע של הסאונד קצת העיבה על ההרגשה ופגמה באיכות.
לסיכום.......מופע נהדר ,ערב ניפלא של בלוז ,ומיקום מצויין להופעות , שאני עוד אמצא את עצמי בו פעמים נוספות.
רפי_א
סנואי וייט בהופעה ברידינ3 27.03 - סקירה
- shmilo
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- שם מלא: מיכאל
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
רפי אחלה סקירה ממצא .
הבעיה בסאונד בהתחלה נראה לי שההיתה דווקא מהגיטרה בס, שטופלה לאורך השיר השני. אבל חוץ מזה ה FEEL שהיה שם בין הגיטרות בהתתחלה של לייזר ( האלבום שלו מומלץ מאוד מאוד ) ולאחר מכן כבר סיפרת הכל.
ביום שני מוצאי פסח אורפנלנד מופעים שם . הולך להיות מדהים במיוחד לאחר החריש על האלבום החדש , שמהמם כל פעם מחדש.
הבעיה בסאונד בהתחלה נראה לי שההיתה דווקא מהגיטרה בס, שטופלה לאורך השיר השני. אבל חוץ מזה ה FEEL שהיה שם בין הגיטרות בהתתחלה של לייזר ( האלבום שלו מומלץ מאוד מאוד ) ולאחר מכן כבר סיפרת הכל.
ביום שני מוצאי פסח אורפנלנד מופעים שם . הולך להיות מדהים במיוחד לאחר החריש על האלבום החדש , שמהמם כל פעם מחדש.