למה לא צריך לקנות כבל HDMI שעולה יותר מ10$

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
iakovl פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #1 

במיוחד לכל חולי הנפש שיש בארץ שקונים כבלים במחיר מופקע
http://lifehacker.com/5506219/why-you-s ... dmi-cables
http://gizmodo.com/282725/the-truth-abo ... e-part-iii

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46366
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

לבחור יש משהו רציני נגד חברת Monster

שליחה #2 

התמונה המצורפת מסבירה בצורה פשוטה למדי ונוחה לקריאה למה אין צורך לשלם הרבה $ עבור כבלי HDMI.

תמונה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #3 

זה פצפון, לא מצליח לפענח.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46366
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #4 

תלחצו על התמונה.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #5 

נו,
יש משהו במה שהוא אומר, אבל על כל אחד כזה יש אחד שטוען אחרת ..
האמת ? כמו תמיד, איפשהו באמצע.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

Lior_M,

זו גישה מוכרת ומוטעית - שביסודה צריך לתת לכולם משקל שווה, גם אלה שטוענים שהעולם נוצר על ידי מפלצת הספגטי

כשיש עדויות טכנולוגיות שמראות לנו שכיום באופן פרקטי כבלי HDMI נבדלים אך ורק בקצב המקסימלי של נתונים שהם מעבירים, ושאם הם מעבירים קצב מסויים (לפי מדידת HDMI eye

אז בעצם אין שום הגיון לתת משקל למי שחושב שזה לא נכון רק בגלל שהוא אומר זאת.

האמת היא פשוטה מאוד. כבל HDMI או מעביר את הנתונים בקצב מסויים או שאינו מצליח להעביר אותם. מה שצריך לעשות זה למצוא את קצב הנתונים המקסימלי שאתה מעוניין בו עבור התוכן שלך (5Ghz עבור HDMI 1.3, ואם אתה מעוניין בתלת מימד אז 10GHZ ו-HDMI 1.4) ואז למצוא את הכבל הכי זול שמתאים לקצב הזה. אם אתה גם צריך מחברים מוזהבים וכבלים שזורים ביד זה יופי אבל זה לא יעזור אפילו בטיפה לאיכות התמונה או הצליל שלך.

להגיד שהאמת כמו תמיד, באמצע - זה כמו להגיד שיש אנשים שחושבים שהעולם שטוח ויש כאלה שחושבים שהוא כדור. האם האמת באמצע?

אותו דבר לגבי השאלה האם העולם במרכז היקום או מסתובב כמו כולם באיזו פינה.

אז נכון, הבחור בוטה, והדבר הזה אולי לא נכתב איך שאני הייתי כותב אותו, אבל BOTTOM LINE, שום דבר שהוא כתב שם אינו מוטעה...

יש אינטרסט ברור למוכרנים ולכל הגורמים לקדם את תחום הכבלים. רק תבקר באירוע של MONSTER ב-CES ותבין שהם אחת החברות הרווחיות בכל תעשית הק"ב.

שיהיה ברור, אין לי שום דבר נגד מונסטר ויש להם ציוד נפלא וחשוב בתחום שלנו. אם היה לי כסף, אני מודה שגם אני הייתי לוקח נורדוסט ומונסטר לכל הכבלים שלי. לא בגלל שהם עושים משהו, חלילא, אלא בגלל הפרסטיז'ה שלהם וגם ה-LOOK & FEEL.

iakovl פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #7 

1. העולם נוצר על ידי מפלצת הספגטי המעופפת
2. כבר פרסמתי ת'ראד על הדבר הזה פה http://www.hometheater.co.il/vt109462.% ... D7%9C-HDMI

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #8 

מונסטר לא עושה שום דבר שחברות מסחריות אחרות לא עושות. כל חברה מנסה למתג את מוצריה כשוים יותר מעלותם האמיתית. לשם כך הן מפרסמת לעיתים קרובות תאורים מפורטים של מערכות סופר משוכללות ונתונים טכניים שאמורים לשפר את התפיסה שלנו את מוצריהן ווכביכול להיטיב את התמורה עבורנו - הצרכנים. תמצאו את זה ביוגורטים , באבקות כביסה , במכשירי חשמל ובכבלי מוליטמדיה.

מיותר לציין שאין כל קשר בין פרסום ושיווק לבין איכות המוצרים.

החברה המערבית מזמן השלימה עם תרבות השקר שאופפת אותנו בהקשר המסחרי. להיטפל דוקא אל מונסטר נראה לי מוזר.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #9 

הייתי מעביר שם התר'ד הזה בדביק או לפחות מוסיף תשובה אוטומטית עם לינק לפה לכל מי שמתייעץ לגבי כבל רכישת כבל HDMI ...

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #10 

oferlaor כתב:Lior_M,

זו גישה מוכרת ומוטעית - שביסודה צריך לתת לכולם משקל שווה, גם אלה שטוענים שהעולם נוצר על ידי מפלצת הספגטי

כשיש עדויות טכנולוגיות שמראות לנו שכיום באופן פרקטי כבלי HDMI נבדלים אך ורק בקצב המקסימלי של נתונים שהם מעבירים, ושאם הם מעבירים קצב מסויים (לפי מדידת HDMI eye

אז בעצם אין שום הגיון לתת משקל למי שחושב שזה לא נכון רק בגלל שהוא אומר זאת.

האמת היא פשוטה מאוד. כבל HDMI או מעביר את הנתונים בקצב מסויים או שאינו מצליח להעביר אותם. מה שצריך לעשות זה למצוא את קצב הנתונים המקסימלי שאתה מעוניין בו עבור התוכן שלך (5Ghz עבור HDMI 1.3, ואם אתה מעוניין בתלת מימד אז 10GHZ ו-HDMI 1.4) ואז למצוא את הכבל הכי זול שמתאים לקצב הזה. אם אתה גם צריך מחברים מוזהבים וכבלים שזורים ביד זה יופי אבל זה לא יעזור אפילו בטיפה לאיכות התמונה או הצליל שלך.

להגיד שהאמת כמו תמיד, באמצע - זה כמו להגיד שיש אנשים שחושבים שהעולם שטוח ויש כאלה שחושבים שהוא כדור. האם האמת באמצע?

אותו דבר לגבי השאלה האם העולם במרכז היקום או מסתובב כמו כולם באיזו פינה.

אז נכון, הבחור בוטה, והדבר הזה אולי לא נכתב איך שאני הייתי כותב אותו, אבל BOTTOM LINE, שום דבר שהוא כתב שם אינו מוטעה...

יש אינטרסט ברור למוכרנים ולכל הגורמים לקדם את תחום הכבלים. רק תבקר באירוע של MONSTER ב-CES ותבין שהם אחת החברות הרווחיות בכל תעשית הק"ב.

שיהיה ברור, אין לי שום דבר נגד מונסטר ויש להם ציוד נפלא וחשוב בתחום שלנו. אם היה לי כסף, אני מודה שגם אני הייתי לוקח נורדוסט ומונסטר לכל הכבלים שלי. לא בגלל שהם עושים משהו, חלילא, אלא בגלל הפרסטיז'ה שלהם וגם ה-LOOK & FEEL.
...
עופר,
שנינו יודעים שלא אתה ולא אני נקנה כבל HDMI ב 10$ פשוט,
כי אין לנו חשק להתקשקש עם מוצרים שלא עובדים ב 100%.
זה כמובן לא אומר שצריך לשלם אלפי שקלים על כבל. זו היתה כוונתי שאמרתי שהאמת היא באמצע.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6605
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

ליאור,

אני קונה כבלי HDMI שעולים גם פחות מ 10 דולר ויש לי ציוד וידאו ששווה אלפי דולרים. הכבל מעביר מידע דיגיטלי, למה שאשקיע יותר מזה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

lior_m,

אתה צודק, הם פשוט מגיעים ביחד עם ציוד שאני רוכש. יש לי הרבה מאוד כבלי HDMI סופר זולים שהגיעו עם ציוד. אפילו הכבל שהגיע עם ה-MAX HD נמצא בשימוש אצלנו בבית (למרות התלונות שהוא אחד הכבלים הכי פחות טובים שיש).

עד כה, היו לי רק שני כבלים אי פעם שעשו לי בעיות. אחד מהם פשוט גרם לכך שלפעמים התמונה היתה נעלמת לשניה ולקח לי באמת זמן מה עד שהגעתי למסקנה שהבעיה היא בכבל דווקא...

ASIMI
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

2 הערות

שליחה #13 

1. אני מניח שאכן הכוונה רק לכבל דגיטאלי. בכבל מסוג סקארט אפשר למצוא הבדלי איכות משמעותיים.
2. בסיבוב רשתות שעשיתי השבוע לא הצלחתי למצוא כבל HDMI בפחות ממאה ש"ח. כמובן שהרוב היה גבוה בהרבה.

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #14 

A SIMI
1.אתה מאד מאד צודק
2.אם יש לך זמן והכבל לא דחוף תנסה למצוא כבל בחו"ל ולהביאו משם בדואר

שלח תגובה