בעייה מוזרה בחיבור מחשב למסך FULL HD

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
buzifeldman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, ברשותי מסך full HD 32'' של סמסונג (מדגם LA 3285) שמשמש אותי כמסך מחשב. עד היום חיברתי את המחשב שלי בחיבור VGA, ראיתי על הרזולוציה המקסימלית (1920x1080) והכל היה טוב ויפה. בשבוע שעבר הבאתי מחשב חדש, שאותו אני רוצה לחבר במקביל למחשב הישן (כלומר, לאותו מסך לחבר את שני המחשבים, ולעבור בניהם עם כפתור ה-source). בגלל שאין על המסך כניסת DVI, קניתי כבל DVI ל-HDMI וחיברתי מכרטיס המסך למסך עצמו (לכניסה הייעודית במסך שנקראת HDMI-DVI), ואז התגלתה בעיה משונה: ברזולוציה המקסימלית (1920x1080) רואים מטושטש ולא ברור (על שני המחשבים, ניסיתי את אותו דבר גם במחשב השני), ובשאר הרזולוציות רואים בסדר, אבל אני כאן בשביל לעבוד על הרזולוציה המקסימלית.
הדבר היחיד שחשבתי עליו, הוא שאולי הכבל לא טוב. הלכתי לחנות והחלפתי לכבל אחר (של אותה חברה, כי זה מה שהיה בחנות), וגם בו קיבלתי את אותה תופעה. מישהו שעובד ב-KSP זרק לי מישהו על כבל 1.3, שזה אולי לא מה שקניתי, ושכדאי לי לנסות את זה.
יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה? האם עדיף לי לנסות חיבור אחר (אולי מתאם DVI-HDMI ולחבר עם כבל DVI, אולי באמת כבל HDMI מסוג 1.3, ומתאם הפוך?) יש לי רקע טכני וכמובן שהתעסקתי עם כל ההגדרות בכרטיסי המסך וכו', כאמור ב-VGA לא נתקלתי בבעיה כזו (בשני המחשבים).
תודה מראש.

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #2 

איך נראות ההגדרות של כרטיס מסך?
משדר בCLONE?
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר