חיבור טלויזיה אנלוגית לחיווט הביתי
שלום,
חברתי עברה דירה ומצאתי בה כבל קואקסיאלי שיורד מהגג ומוציא סיגנל אנלוגי, בחיבור הכבל הנ"ל לכניסת האנטנה שבטלויזיה ניתן לקלוט ערוצים.
בדירה יש כמה נקודות טלויזיה שחברת הוט התקינה בעבר והיום לא מראות שום דבר חוץ משלג.
שאלתי הראשונה היא- לאן אני מחבר את הכבל כדי שהנקודות בחדרים יראו את השידור? צריכה להיות נק' פיזור אחת שמשם החיווט לחדרים מתפצל, לא? האם יתכן שלא קולטים כלום בחדרים בגלל שאין מגבר?
שאלתי השניה היא- האם מישהו מזהה את הטרנספורמר שבתמונה? הוא מתחבר לחשמל ויש לו חיבור אחד ויחיד לכבל קואקסיאלי. לא ברור לי למה הוא משמש...
תודה!
חברתי עברה דירה ומצאתי בה כבל קואקסיאלי שיורד מהגג ומוציא סיגנל אנלוגי, בחיבור הכבל הנ"ל לכניסת האנטנה שבטלויזיה ניתן לקלוט ערוצים.
בדירה יש כמה נקודות טלויזיה שחברת הוט התקינה בעבר והיום לא מראות שום דבר חוץ משלג.
שאלתי הראשונה היא- לאן אני מחבר את הכבל כדי שהנקודות בחדרים יראו את השידור? צריכה להיות נק' פיזור אחת שמשם החיווט לחדרים מתפצל, לא? האם יתכן שלא קולטים כלום בחדרים בגלל שאין מגבר?
שאלתי השניה היא- האם מישהו מזהה את הטרנספורמר שבתמונה? הוא מתחבר לחשמל ויש לו חיבור אחד ויחיד לכבל קואקסיאלי. לא ברור לי למה הוא משמש...
תודה!
התשובה לשאלה הראשונה היא שאכן צריכה להיות נקודת צבוא שממנה מתפצלים הקווים לכל הבית.
התשובה השניה היא כי השנאי שמצאת הוא שנאי למגבר של חברת הכבלים, היציאה הקואקסלית שלו פשוט ומוליכה מתח DC למגבר.
ולכן, ייתכן שלא קולטים בחדרים מכיוון שאין מגבר.
בכל מקרה כדאי לחפש את נקודת הפיצול בבית (או בארון מחוץ לבית) ולראות שיש שם מפצל.
התשובה השניה היא כי השנאי שמצאת הוא שנאי למגבר של חברת הכבלים, היציאה הקואקסלית שלו פשוט ומוליכה מתח DC למגבר.
ולכן, ייתכן שלא קולטים בחדרים מכיוון שאין מגבר.
בכל מקרה כדאי לחפש את נקודת הפיצול בבית (או בארון מחוץ לבית) ולראות שיש שם מפצל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
יש להוט מגברים שנראים כמו מפצל RF, מעין גוש מתכת עם כבלים שיוצאים ממנו. חפש כאלה בבית ותראה אם יש לו כניסת מתח (אמור להיות כתוב ליד אחת הכניסות DC או POWER).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
הכבל שחיברת למסך, איפה הוא נמצא? האם יש רכזת כבלים בבית? ארון תקשורת בקומה? בחוץ?
אתה אמור לחבר את הכבל הזה שיש לו הזנה למפצל (לא חייב אקטיבי) ולמפצל לחבר את הכבלים שבאים מהחדרים.
חברת הוט לרוב משתמשים במגברים קו עקב ריבוי משתמשים בהוט דיגיטאלי בקו.
אם יש לך הוט אנלוגי או רק ערוצים מהאנטנה שעל הגג (11,22,33) אין צורך להשתמש במגבר זה.
תחפש בארון תקשורת מפצל RF בכניסת הIN תחבר את הקו המוזן ומהOUT תחבר לחדרים.
אתה אמור לחבר את הכבל הזה שיש לו הזנה למפצל (לא חייב אקטיבי) ולמפצל לחבר את הכבלים שבאים מהחדרים.
חברת הוט לרוב משתמשים במגברים קו עקב ריבוי משתמשים בהוט דיגיטאלי בקו.
אם יש לך הוט אנלוגי או רק ערוצים מהאנטנה שעל הגג (11,22,33) אין צורך להשתמש במגבר זה.
תחפש בארון תקשורת מפצל RF בכניסת הIN תחבר את הקו המוזן ומהOUT תחבר לחדרים.
וואלה, אז לאנלוגי אין צורך במגבר? ז"א שהחדרים פשוט לא מחוברים לסיגנל הזה.. זה מה חשבתי שקורה.
זאת דירה ישנה למדי ואני לא מוצא בה שום ארון תקשורת, הכל דיי ערטילאי.. בפעם הבאה שאני אהיה שם אני אחפש איזשהי נקודת פיצול ואנסה לחבר לשם את הכבל.
זאת דירה ישנה למדי ואני לא מוצא בה שום ארון תקשורת, הכל דיי ערטילאי.. בפעם הבאה שאני אהיה שם אני אחפש איזשהי נקודת פיצול ואנסה לחבר לשם את הכבל.
טוב, יצא לי לבדוק את העניין ולתדהמתי ה"יציאות" של HOT הן לא יותר מאשר קופסאות שלא מחוברות לכלום! (כנראה התקינו כדי להעביר כבלים דרך הקיר בעתיד ולא העבירו כלום)
האופציה שנשארה היא להעביר כבל בתוך הדירה.. כמה אמור לעלות כבל קואקסיאלי (אני מעריך 10 מ') כזה והאם יש הגבלה/בעיה באורך כזה בשידור אנלוגי?
תודה.
האופציה שנשארה היא להעביר כבל בתוך הדירה.. כמה אמור לעלות כבל קואקסיאלי (אני מעריך 10 מ') כזה והאם יש הגבלה/בעיה באורך כזה בשידור אנלוגי?
תודה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אין בעיה לעלות את הכבל לגג, אבל מה תעשה איתו שם?C0rnFlex כתב:טוב, יצא לי לבדוק את העניין ולתדהמתי ה"יציאות" של HOT הן לא יותר מאשר קופסאות שלא מחוברות לכלום! (כנראה התקינו כדי להעביר כבלים דרך הקיר בעתיד ולא העבירו כלום)
תודה....
צריך לבדוק איכן הכבלים שמחוברים אצלך בבית מתרכזים ומשם לבצע את החיבור לשאר החדרים.