חיבור טלויזיה אנלוגית לחיווט הביתי

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
C0rnFlex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #1 

שלום,
חברתי עברה דירה ומצאתי בה כבל קואקסיאלי שיורד מהגג ומוציא סיגנל אנלוגי, בחיבור הכבל הנ"ל לכניסת האנטנה שבטלויזיה ניתן לקלוט ערוצים.
בדירה יש כמה נקודות טלויזיה שחברת הוט התקינה בעבר והיום לא מראות שום דבר חוץ משלג.
שאלתי הראשונה היא- לאן אני מחבר את הכבל כדי שהנקודות בחדרים יראו את השידור? צריכה להיות נק' פיזור אחת שמשם החיווט לחדרים מתפצל, לא? האם יתכן שלא קולטים כלום בחדרים בגלל שאין מגבר?

שאלתי השניה היא- האם מישהו מזהה את הטרנספורמר שבתמונה? הוא מתחבר לחשמל ויש לו חיבור אחד ויחיד לכבל קואקסיאלי. לא ברור לי למה הוא משמש...

תודה!

12w23e
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 105
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

התשובה לשאלה הראשונה היא שאכן צריכה להיות נקודת צבוא שממנה מתפצלים הקווים לכל הבית.

התשובה השניה היא כי השנאי שמצאת הוא שנאי למגבר של חברת הכבלים, היציאה הקואקסלית שלו פשוט ומוליכה מתח DC למגבר.

ולכן, ייתכן שלא קולטים בחדרים מכיוון שאין מגבר.
בכל מקרה כדאי לחפש את נקודת הפיצול בבית (או בארון מחוץ לבית) ולראות שיש שם מפצל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

יש להוט מגברים שנראים כמו מפצל RF, מעין גוש מתכת עם כבלים שיוצאים ממנו. חפש כאלה בבית ותראה אם יש לו כניסת מתח (אמור להיות כתוב ליד אחת הכניסות DC או POWER).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

C0rnFlex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

הבנתי, תודה!
יכול מאוד להיות שהוט פשוט ניתקו את המגבר ולקחו אותו.. ומה שנשאר בדירה זה השנאי שלו..
אופציה שניה היא שהמגבר/נק' פיצול מסתתר איפשהו בקיר (חיפשתי בארון ואין כלום).. קצת בעיה לנחש עכשיו איפה הוא..

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

הכבל שחיברת למסך, איפה הוא נמצא? האם יש רכזת כבלים בבית? ארון תקשורת בקומה? בחוץ?
אתה אמור לחבר את הכבל הזה שיש לו הזנה למפצל (לא חייב אקטיבי) ולמפצל לחבר את הכבלים שבאים מהחדרים.
חברת הוט לרוב משתמשים במגברים קו עקב ריבוי משתמשים בהוט דיגיטאלי בקו.
אם יש לך הוט אנלוגי או רק ערוצים מהאנטנה שעל הגג (11,22,33) אין צורך להשתמש במגבר זה.

תחפש בארון תקשורת מפצל RF בכניסת הIN תחבר את הקו המוזן ומהOUT תחבר לחדרים.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

C0rnFlex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

וואלה, אז לאנלוגי אין צורך במגבר? ז"א שהחדרים פשוט לא מחוברים לסיגנל הזה.. זה מה חשבתי שקורה.
זאת דירה ישנה למדי ואני לא מוצא בה שום ארון תקשורת, הכל דיי ערטילאי.. בפעם הבאה שאני אהיה שם אני אחפש איזשהי נקודת פיצול ואנסה לחבר לשם את הכבל.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #7 

אם זו דירה ישנה (ת"א?) תנסה לחפש מחוץ לבניין על אחת הקירות, פשוט "תרוץ" עם הכבלים ותראה לאן הכל מתנקז...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

C0rnFlex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

טוב, יצא לי לבדוק את העניין ולתדהמתי ה"יציאות" של HOT הן לא יותר מאשר קופסאות שלא מחוברות לכלום! (כנראה התקינו כדי להעביר כבלים דרך הקיר בעתיד ולא העבירו כלום)
האופציה שנשארה היא להעביר כבל בתוך הדירה.. כמה אמור לעלות כבל קואקסיאלי (אני מעריך 10 מ') כזה והאם יש הגבלה/בעיה באורך כזה בשידור אנלוגי?

תודה.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #9 

C0rnFlex כתב:טוב, יצא לי לבדוק את העניין ולתדהמתי ה"יציאות" של HOT הן לא יותר מאשר קופסאות שלא מחוברות לכלום! (כנראה התקינו כדי להעביר כבלים דרך הקיר בעתיד ולא העבירו כלום)
האופציה שנשארה היא להעביר כבל בתוך הדירה.. כמה אמור לעלות כבל קואקסיאלי (אני מעריך 10 מ') כזה והאם יש הגבלה/בעיה באורך כזה בשידור אנלוגי?
תודה.
...
אין בעיה לעלות את הכבל לגג, אבל מה תעשה איתו שם?

צריך לבדוק איכן הכבלים שמחוברים אצלך בבית מתרכזים ומשם לבצע את החיבור לשאר החדרים.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

C0rnFlex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

הכבל מגיע מהגג. לצערי פשוט אין כבלים בקירות למעט כבלי חשמל. אפילו קו הטלפון רץ על הפנלים וכך אני מתכוון גם להעביר את הכבל הקואקסיאלי.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”