http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=10724
החלטתי לשמוע את הרמקולים הנ"ל.
רמקולים אלו עיניינו אותי מכיוון שאני תמיד נתקל בתמונות שלהם בהתקנות שונות ורציתי לשמוע אותם כבר הרבה זמן.
קבעתי פגישה ביום שישי האחרון ב eurotal, יבואני MK.
לאחר ארוחת בוקר במצדה עם האישה והילד, היינו שבעים ומוכנים לקראת ההאזנה.
בכניסה לחנות חיכה לנו בחור נחמד בשם צביקה.

ללא השתהות נוספת נכנסו לחדר ההאזנה המרשים שלו.

סופסוף יכולתי להתרשם מהרמקול מקרוב.
הרמקול נראה כמו קופסה גדולה כאשר החזית שלה חתוכה באופן זוויתי, דבר שאמור לכוון את ה driver's לכיוון המאזין ללא הטיית הרמקול עצמו.
בדקתי את הגירסה הפאסיבית של הרמקול, ניתן להשיג אותו גם בתצורה אקטיבית – אבל בעלות של פי 2.5

בהתחלה חוברו ה MK להגברה טרנזיסטורית של Vincent sp 331 (מגבר סטריאו).

הנגן היה TEAC (לא זוכר את הדגם).
הדיסק שהבאתי היה אוסף של שירי 80’s ופופ שאני תמיד סוחב לחנויות וחברים.
אז איך שומעים אתם שואלים?
לא פחות ממדהים.
לרמקול יש פירוט מדהים, כל צליל נשמע במדוייק, ה sound stage מעולה וה image לא ייאמן.
ה image היה כל כך טוב, בשלב מסויים של ההאזנה אפילו קמתי לבדוק כי ה center לא עובד!
בהגברה שפורפרית של dynavox שמעתי צליל מעט יותר "חם" - זה לא היה לטעמי, הרגשתי כי חסר משהו...

אז חזרנו להגברה טרנזיסטורית.
כמובן, צריך להשוות את הרמקול למשהו בחנות, ולא היו מדפיים אחרים, אז חייבים לשמוע את הרמקול הכי גדול ויקר שיש לו בתצוגה, נכון?
אז שמענו את ה Vincent.

ציפיתי מרמקול כזה, שעולה פי 20~ מה MK שישמע גם ככה.
אבל לא, היו מעט יותר באסים, הצליל היה מאוד שונה, לא יודע איך בדיוק להגדיר את השונות של הצליל, אבל אני יכול לומר בבטחון שעבורי זה לא היה שינוי דווקא לטובה.
הנה ה MK מול הוינסנט:

חזרנו ל MK ועכשיו עם הדגמת היכולות שלו בסרטים.
הסרט שהבאתי היה Star Wars - Episode I, The Phantom Menace.
בדיסק התוספות יש קטע של מירוץ הפודים, קטע בין 5 דקות אשר לא נכלל בדיסק המקורי, המון תזוזות בין LEFT ל RIGHT, רעשי מנוע חזקים, רעש של קהל, קצת דיבור, והמון המון קטעים עמוסים בתוכן ופרטים מוזיקלים.
את הקטע הזה אני מכיר ממש טוב ואני תמיד משתמש בו בהאזנה לרמקולים חדשים שאני נתקל בהם ואצל חברים.
זהו קטע מאוד קשה לרמקולים מבחינת העומס המוזיקלי שהוא מכיל וכמעט כל רמקול ששמעתי עם הקטע הנ"ל נכשל במשימה.
אבל זה לא היה ככה עם ה MK.
כל פרט קטן בקטע המירוץ נשמע מעולה, העלתי את הווליום ממש גבוה (בשלב זה אישתי ברחה מהחדר
בשלב זה כבר השתכנעתי לגבי טיב הרמקולים והתחלנו לדבר על המעמד של הרמקול.
מתברר כי המעמד המקורי של הרמקול שוקל 40~ קילו ועולה 3000 ש"ח לזוג.
יקרררררר.
בסופו של המפגש לא קניתי את הרמקולים מכיוון שהרגשתי כי התמחור של החנות לא הוגן לעומת מחירו בחו"ל.
אני אבדוק אפשרות של יבוא אישי.
בכל מקרה, רציתי להודות לצביקה על הסבלנות והיחס שקיבלנו אצלו ביום שישי עד שעה 12:00
אני ממליץ לכל אחד לבקר בחנות ולהתרשם מהיחס והמקצועיות הגדולה.