שלום רב, חברים. אני מעוניין לשדרג את מסך המחשב הנוכחי שלי. כרגע יש לי מסך סמסונג, דגם SyncMaster P2370. מדובר במסך LCD רחב ביחס מסך נכון של 16x9, ולא ביחס של 16x10 הנפוץ במסכי מחשב. הוא 23", כפי שניתן להסיק משם הדגם. אני רוצה מסך חדש שיהיה בגודל זהה, הווה אומר 23" אינצ' גם כן. הבעיה היא שבמסך הנוכחי יש לי יציאת DVI-D, וזו היצאיה היחידה של המסך. אני צריך מסך עם יציאת HDMI, בנוסף ליציאת DVI-D. עדיפות למסך עם 2 יציאות HDMI, אך לא חובה כלל. אני גם מעדיף שהמסך לא יהיה משולב טלביזיה, הבנתי שהם לא מומלצים. למרות זאת, אם אני טועה ומסכים משולבים הם בסדר, אז אשמח להמלצות גם של משולבים. אני לא נעול על אף חברה, חוץ מהעובדה שאני לא רוצה מסך של חברת LG. שירות הלקוחות שלהם עשה לי עוול גדול, ואני לא רוצה להתעסק איתם שוב. חשוב שלמסך החדש יהיו נתונים מרשימים, ולא רק על הנייר אלא גם בפועל. אני מוכן להשקיע כסף בשביל מסך מצוין, אבל לא להגזים במחיר. למשל במחיר של 4,000 ש"ח אני לא אקנה מסך מחשב. על כל פנים, אין תקציב מוגדר ספציפי כרגע, אז אל תפחדו להציע כל מני הצעות.
כרגע, המסך היחיד שנתקלתי בו שעונה על הדרישות שלי הוא ה-Samsung XL2370 LED. הנתונים שלו (על הנייר בכל אופן) הם כדלהלן:
* גודל: 23´´
* זמן תגובה: 2ms
* יחס ניגודיות: 1:5,000,000
* בהירות: 250 cd/m²
* רזולוציה: 1920x1080
* כפתורי מגע
* עד 33% חיסכון בחשמל
* עובי 19 מ"מ בלבד
חיבורים:
* אנלוגי
* דיגיטלי DVI
* HDMI
מחיר: 1,670 ₪
מה דעתכם? אפשר להשיג מסך יותר טוב מזה? לאו דווקא באותו מחיר, אפשר גם ביותר. אני משער שכן. המטרה העיקרית היא צפייה בסרטים FULL HD, וגם בסרטי HD READY. אני מתכוון גם לחבר אל המסך את ה-PS3 (אין צורך הרמקולים מובנים), ולצפות בסרטי בלו-ריי מקוריים. זהו, פחות או יותר.