התלבטות בין מחשב נייד או נייח וסטרימר

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
loshri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

הצורה בה אני צופה בטלויזיה כיום היא זו:
מסך - פלזמה LG 42 HDR
DVD - פיוניר עם כניסת USB. חיבור לטלויזיה דרך HDMI
מחשב - נייח. מוריד סרטים (פורמט "פשוט" כלומר לא MKV) , הסרטים מועתקים ל USB ואותו מחברים לDVD.

אני מתכנן לקנות מחשב חדש, ובהזדמנות זו חשבתי לעשות רענון למערכת צפיה שלי ולצורה בה אני צופה, בעיקר לאפשר צפיה בסרטים וסדרות באיכות גבוהה שכיום בעייתית כיוון שה DVD לא יודע לקרוא אותם.
ההתלבטות היא האם לקנות מחשב נייד עם יציאת HDMI, או באותו תקציב לקנות נייח ובהמשך סטרימר.
שאלות למיקוד:
1. האם במסך שלי (HDREADY) יש בכלל טעם לחשוב על מזרים מדיה או לפטופ שישדרו באיכות גבוהה? האם במסך זה אראה יותר טוב או שאראה בדיוק אותו דבר בגלל שהמסך אינו HDfull?
2. האם לפטופ עם יציאת HDMI הוא סטנדרטי כיום, והאם החיבור לטלויזיה הוא פשוט כמו שנשמע (חיבור כבל, ושינוי הגדרות בכרטיס מסך) ולא יוצר בעיות?
3. באותו הקשר האם יש לפטופים זולים (netbook) עם יציאת HDMI?

ברור לי שלסטרימר יש נוחות רבה בהרבה בתור ממשק צפיה, אבל ללפטופ יש יתרון בניידות של המחשב... ולכן אם הוא משמש כפתרון טוב לצפיה כנראה אעדיף אותו במיוחד אם netbook מהווה אפשרות כזו.
התקציב -2.5-5 , כמובן עדיף לכיוון ה - 2.5
מה דעתכם?
תודה מראש למשיבים!

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #2 

loshri כתב:שלום לכולם,

הצורה בה אני צופה בטלויזיה כיום היא זו:
מסך - פלזמה LG 42 HDR
DVD - פיוניר עם כניסת USB. חיבור לטלויזיה דרך HDMI
מחשב - נייח. מוריד סרטים (פורמט "פשוט" כלומר לא MKV) , הסרטים מועתקים ל USB ואותו מחברים לDVD.

אני מתכנן לקנות מחשב חדש, ובהזדמנות זו חשבתי לעשות רענון למערכת צפיה שלי ולצורה בה אני צופה, בעיקר לאפשר צפיה בסרטים וסדרות באיכות גבוהה שכיום בעייתית כיוון שה DVD לא יודע לקרוא אותם.
ההתלבטות היא האם לקנות מחשב נייד עם יציאת HDMI, או באותו תקציב לקנות נייח ובהמשך סטרימר.
שאלות למיקוד:
1. האם במסך שלי (HDREADY) יש בכלל טעם לחשוב על מזרים מדיה או לפטופ שישדרו באיכות גבוהה? האם במסך זה אראה יותר טוב או שאראה בדיוק אותו דבר בגלל שהמסך אינו HDfull?
2. האם לפטופ עם יציאת HDMI הוא סטנדרטי כיום, והאם החיבור לטלויזיה הוא פשוט כמו שנשמע (חיבור כבל, ושינוי הגדרות בכרטיס מסך) ולא יוצר בעיות?
3. באותו הקשר האם יש לפטופים זולים (netbook) עם יציאת HDMI?

ברור לי שלסטרימר יש נוחות רבה בהרבה בתור ממשק צפיה, אבל ללפטופ יש יתרון בניידות של המחשב... ולכן אם הוא משמש כפתרון טוב לצפיה כנראה אעדיף אותו במיוחד אם netbook מהווה אפשרות כזו.
התקציב -2.5-5 , כמובן עדיף לכיוון ה - 2.5
מה דעתכם?
תודה מראש למשיבים!
...
1) ההבדל בין DVD ל HD לא רחוק מהרבה מההבדל בין שחור\לבן לצבעוני. ממש שמים וארץ גם ב HDREADY.
2) ה HDMI עדיין לא סטנדרטי אבל מצד שני לא מייקר את הקניה.
3) לא יודע. לא נראה לי

שורה תחתונה, לדעתי, השיקול העיקרי בין האם לקנות מחשב או סטרימר זה עד כמה אתה אוהב להתעסק בדברים האלה? מחשב יותר גמיש מסטרימר אבל צריך להתקין לא מעט דברים כדי שהכל ינגן. סטרימר אתה מחבר לחשמל ולוחץ PLAY.

loshri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

הבדל בין שמיים לארץ נשמע טוב :)
אין לי בעיה עם התעסקות, בעיקר עם תוכנה אם זו הכוונה (התקנת נגן, קודק, שינוי הגדרות רזולוציה עוד משהו?). אם יש צורך בהתעסקות סיזיפית עם חומרה, ורכיבים מיוחדים כמו כרטיס מסך\טלויזיה ייחודי ויקר על מנת לראות תמונה בהירה ושלמה על מסך הטלויזיה זה בעייתי. האם צפויה בעיה כזו?

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #4 

loshri כתב:הבדל בין שמיים לארץ נשמע טוב :)
אין לי בעיה עם התעסקות, בעיקר עם תוכנה אם זו הכוונה (התקנת נגן, קודק, שינוי הגדרות רזולוציה עוד משהו?). אם יש צורך בהתעסקות סיזיפית עם חומרה, ורכיבים מיוחדים כמו כרטיס מסך\טלויזיה ייחודי ויקר על מנת לראות תמונה בהירה ושלמה על מסך הטלויזיה זה בעייתי. האם צפויה בעיה כזו?
...
לא

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”