הודי פלנטיישן Indian Plantation A
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
hosq, לא הצלחתי להבין מה השורה התחתונה בהודעה שלך.
נהנית מהקפה? הוא היה "פירותי" או יותר כמו הטעמים שאני חוויתי?
יוסי - קלית בהיר, ולכן אתה מתאר פולים אחרים לגמרי מהפולים שיש לי. בחיי.
מרירות עדינה? זה לא מה שהלך כאן.
אבל השורה התחתונה היא שאני אנסה לקלות שוב. הפעם אעצור קצת אחרי פיצוץ ראשון, בואכה שני.
נראה מה יצא...
נהנית מהקפה? הוא היה "פירותי" או יותר כמו הטעמים שאני חוויתי?
יוסי - קלית בהיר, ולכן אתה מתאר פולים אחרים לגמרי מהפולים שיש לי. בחיי.
מרירות עדינה? זה לא מה שהלך כאן.
אבל השורה התחתונה היא שאני אנסה לקלות שוב. הפעם אעצור קצת אחרי פיצוץ ראשון, בואכה שני.
נראה מה יצא...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מוטי - עכשיו זה רשמי: כנראה רצחת אותו בקלייה
שתיתי עכשיו קפה מההודי פלנטיישן סינגל שקליתי לפני יומיים.moti_r כתב:שתיתי עכשיו ריסטרטו מההודי פלנטיישן שיונתן הביא לנו ביום חמישי (הקפה נקלה FC+ בשישי בבוקר, כך שהיה מוכן היום).
הקפה הזה מזכיר לי, כמעט אחד לאחד, את הרובוסטה מונסונד מאלאבאר (שגם היא הודית) ואפילו את הסומטרה מנדהלינג האינדונזי. למען האמת, ישבתי וחשבתי לעצמי האם אני בכלל בטוח שמדובר בעראביקה או שאולי זו רובוסטה במסווה.
מאוד מאוד עשבי, מר, דומיננטי. אין טיפת חמיצות, אבל גם אין טעמים "גבוהים" של פירות, יין או שוקולד....
ובכן עכשיו זה רשמי - מדובר בהודי פלנטיישן בכל הדרו. אין שום הבדל בינו לבין הבאטץ' הקודם שקניתי מאמיגו. רוב הסיכויים שזה פשוט אותו הבאטץ', ופשוט לא ידענו שהוא בן שנתיים בפעמים הקודמות.
בקפה הורגשו כל מאפייני הפלנטיישן - מתיקות, פירותיות, חמיצות בינונית "פירותית", גוף מלא וקרמה עשירה ויפה.
אין בכלל מרירות, עשביות או כל מאפיין "רובוסטי". זה נכון שאין שוקולדיות, אבל אף פעם לא מצאתי שוקולדיות בפלנטיישן (בגלל זה אני מערבב אותו עם תימני בתערובת הבית).
בקיצור - הכל בסדר, וכל מי שקיבל ממני הודי יכול להרגע ולהנות מהקפה.
מוטי - פשוט קלה אותו בהיר יותר (FC בדיוק ולא יותר) ותהנה ממנו - אני מבטיח!
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
עושה רושם שהתערובת מלפני שבוע הבשילה - 50 אחוז אינדיאן פלנטיישן בקליה מאוד לא אחידה על גבול הבהיר, והשאר 20 קוסטהריקה 20 ימן 10 רובוסטה.
בחליטה בטמפ' לא גבוהה אני מקבל קפה מעולה. ההודי מוסיף המון לטעמי.
בחליטה בטמפ' לא גבוהה אני מקבל קפה מעולה. ההודי מוסיף המון לטעמי.
what's next?
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
Re: מוטי - עכשיו זה רשמי: כנראה רצחת אותו בקלייה
לא מצליח ליjoncafe כתב:מוטי - פשוט קלה אותו בהיר יותר (FC בדיוק ולא יותר) ותהנה ממנו - אני מבטיח!...
קליתי אותו בהיר יותר לפני כמה ימים ועכשיו שתיתי. חמוץ לי מדי, לא מרגיש יין בכלל. רק טעם של קפה קלוי בהיר, שמרוב שאני לא רגיל אליו אין לי את היכולת להבדיל בשום דבר למעט החמיצות המרגיזה הזו.
הוא בהיר יותר מאשר FC.
אני חושב שאמשיך להשתמש בו בתוך תערובות, ב-FC+. הטעם העשן שהוא נתן יהיה לי טעים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -