חג שמח וכשר לכל חברי האתר .. :4u:
-
Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
שוב חג . האמת שכבר אין לי כח , למרות שאני תמיד מהמתארחים ולא מהמארחים , גם להתארח זה מעייף .
החמה שתחייה רחוקה אז אין מלחמות של "אצל אמא שלי או שלך" .
לטעמי אנחנו "חוגגים" יותר מידי , מתנות - אטרף - קניות - ריצות - בגדים - בלאגאן -על מה ולמה?
פסח פורים שבועות ראש השנה שבתות חגים - חגים ושבתות .
Moses fAking christ!
די!!!!!!!!!!
כל הדודות השמנות שמדברות בקול רם והבעלים המשעממים שלהם .
הסיפורים מהצבא ומהילדות .. טחנו את זה כבר בעשור האחרון - עשרות פעמים..
כל הילדים שרצים בתוך הבית ...כאילו ששלושת האמסטפים\ילדים שלי לא מספיקים ..
הפקקים בהלוך - ואיזה דיסק ינגן
הפקקים בחזור - ואיזה דיסק הפעם ינגן
מה שמזכיר לי את הפקק של הקולה שאחי סוגר תמיד חזק , אבל ממש ממש חזק wtf?
הכתמים בבגדים .
הרעש . (גם צחוק מרעיש) , ההמולה .
האדם הספציפי שאתה ממש לא סובל יהיה שם ,תשחק לו אותה , כי זה חג .
ומה לקנות? בראש השנה אישתו של אחי (חולת נקיון) קיבלה ממני סלסלה ענקית מושקעת של מוצרי נקיון - פיירי \ קלין \ניקול\ פנטסטיק \מגבות פלא\יעקובבבי\רסס כבס\ ושייט .
וואלה , לא צוחקת .
שנה שעברה הייתה לי פרווילגיה להשאר לבד בבית עם זוג קדמיים + סאב+רסיבר + דיסקים ודיאט קולה .מוזיקה נון-סטופ פול ווליום. כל הערב!!
מאוד נהנתי - מאוד מאוד נהנתי .ממש נהנתי מכל שנייה .
גם מאוד הצטערתי אחר-כך שלא הצטרפתי לשיגעון להמולה , פספסתי את הסיפורים שטחנו במשך שנים , לא חגגתי עם הדודה המעצבנת שאני שונאת , לא שלחתי לבעלי מבטים בבירה השנייה שלו .
אף אחד לא התעניין בי , לא מזגו לי לשתות , לא שאלו אם אני רוצה בשרי למרות שאני צימחונית , לא עיצבנו אותי , לא הצחיקו אותי , לא חיבקו ולא נישקו אותי . זה לא היה ערב חג שמח .
אז השנה אני שם , בגדול , אני אשרוד . גם אתם תשרדו . ותהנו .
ושיהיה חג שמח
החמה שתחייה רחוקה אז אין מלחמות של "אצל אמא שלי או שלך" .
לטעמי אנחנו "חוגגים" יותר מידי , מתנות - אטרף - קניות - ריצות - בגדים - בלאגאן -על מה ולמה?
פסח פורים שבועות ראש השנה שבתות חגים - חגים ושבתות .
Moses fAking christ!
די!!!!!!!!!!
כל הדודות השמנות שמדברות בקול רם והבעלים המשעממים שלהם .
הסיפורים מהצבא ומהילדות .. טחנו את זה כבר בעשור האחרון - עשרות פעמים..
כל הילדים שרצים בתוך הבית ...כאילו ששלושת האמסטפים\ילדים שלי לא מספיקים ..
הפקקים בהלוך - ואיזה דיסק ינגן
הפקקים בחזור - ואיזה דיסק הפעם ינגן
מה שמזכיר לי את הפקק של הקולה שאחי סוגר תמיד חזק , אבל ממש ממש חזק wtf?
הכתמים בבגדים .
הרעש . (גם צחוק מרעיש) , ההמולה .
האדם הספציפי שאתה ממש לא סובל יהיה שם ,תשחק לו אותה , כי זה חג .
ומה לקנות? בראש השנה אישתו של אחי (חולת נקיון) קיבלה ממני סלסלה ענקית מושקעת של מוצרי נקיון - פיירי \ קלין \ניקול\ פנטסטיק \מגבות פלא\יעקובבבי\רסס כבס\ ושייט .
וואלה , לא צוחקת .
שנה שעברה הייתה לי פרווילגיה להשאר לבד בבית עם זוג קדמיים + סאב+רסיבר + דיסקים ודיאט קולה .מוזיקה נון-סטופ פול ווליום. כל הערב!!
מאוד נהנתי - מאוד מאוד נהנתי .ממש נהנתי מכל שנייה .
גם מאוד הצטערתי אחר-כך שלא הצטרפתי לשיגעון להמולה , פספסתי את הסיפורים שטחנו במשך שנים , לא חגגתי עם הדודה המעצבנת שאני שונאת , לא שלחתי לבעלי מבטים בבירה השנייה שלו .
אף אחד לא התעניין בי , לא מזגו לי לשתות , לא שאלו אם אני רוצה בשרי למרות שאני צימחונית , לא עיצבנו אותי , לא הצחיקו אותי , לא חיבקו ולא נישקו אותי . זה לא היה ערב חג שמח .
אז השנה אני שם , בגדול , אני אשרוד . גם אתם תשרדו . ותהנו .
ושיהיה חג שמח
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
חג חרות כשר ושמח-לא לשכוח את שליט
חג חרות שמח לכל חברי הפורום המכובד:
שיתבשר לנו ששליט ישוחרר- אם לא מה פרוש חרות לכל ישראלי?
חג כשר ושמח גם לאלו ואני בינייהם שחוגג בסעיד וש"ת
ושהגווים שאנו רוכשים מהם סחורה בללית ברררייירה
יפנימו שאנו מהווים קהילה חזקה וגאה בת 2000 שנה
שמובילה בכל ההיסטוריה מצאת מצריים ועד צאת גוש קטיף.
תודה לכל החברים על התרומה לדיונים בפורום שנותנת
לנו חשק לפתוח ולהתעדכן כל פעם מחדש.
ולא לשכוח שעון קייץ קמים שעה יותר מוקדם
שיתבשר לנו ששליט ישוחרר- אם לא מה פרוש חרות לכל ישראלי?
חג כשר ושמח גם לאלו ואני בינייהם שחוגג בסעיד וש"ת
ושהגווים שאנו רוכשים מהם סחורה בללית ברררייירה
יפנימו שאנו מהווים קהילה חזקה וגאה בת 2000 שנה
שמובילה בכל ההיסטוריה מצאת מצריים ועד צאת גוש קטיף.
תודה לכל החברים על התרומה לדיונים בפורום שנותנת
לנו חשק לפתוח ולהתעדכן כל פעם מחדש.
ולא לשכוח שעון קייץ קמים שעה יותר מוקדם
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73299
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3160 פעמים
חג שמייח לכולנו!
השנה הסדר אצלנו מצומצמם, "רק" 15 איש
השנה הסדר אצלנו מצומצמם, "רק" 15 איש
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
חג פסח שמח לכולם,
שנעבור את כל הבעיות והצרות והמזימות שאויבנו זוממים לנו ולאחרונה גם ידידנו , ולא לשכוח ...
אלא שבכל דור ודור. עומדים עלינו לכלותינו, והקדוש ברוך הוא מצילנו מידם.
שנעבור את כל הבעיות והצרות והמזימות שאויבנו זוממים לנו ולאחרונה גם ידידנו , ולא לשכוח ...
אלא שבכל דור ודור. עומדים עלינו לכלותינו, והקדוש ברוך הוא מצילנו מידם.
- תומר-TopAudio
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 34
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
חג פסח שמח וכשר מ FUTURE !!!
חברים יקרים!
חג אביב שמח לכולם
חג של בשורות טובות לעולם
חג של התפתחות
חג של התפנקות
חג של פריחה
חג של מנוחה
חג של צחוק
ושל שמחה,
חג של "ביחד"
חג של נחת
חג של תקווה
חג של חום ואהבה,
מאחלים מכל ה
FUTURE
חג אביב שמח לכולם
חג של בשורות טובות לעולם
חג של התפתחות
חג של התפנקות
חג של פריחה
חג של מנוחה
חג של צחוק
ושל שמחה,
חג של "ביחד"
חג של נחת
חג של תקווה
חג של חום ואהבה,
מאחלים מכל ה
FUTURE
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
חג שמח לכווווולם
שנעצים את החכם
נחבק את התם
נסלח לרשע
ונקשיב לזה שאינו יודע לשאול
נחבק את התם
נסלח לרשע
ונקשיב לזה שאינו יודע לשאול
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
חג שמח
ושגלעד שליט יוחזר במהרה בימינו

ושגלעד שליט יוחזר במהרה בימינו
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
הלוואי...
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
חג שמח וכשר לכל חברי האתר .. :4u:
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 264 פעמים
חג פסח שמח וכשר לכל חברי האתר
חברים, חג הפסח בא עלינו לטובה. זה אחד החגים שאני יותר אוהב.
את הפסח הראשון נצטוו בני ישראל לחגוג לראשונה בלילה שבו יצאו ממצרים, כמו שמסופר בספר שמות: "וככה תאכלו אותו: מתניכם חגורים, נעליכם ברגליכם, ומקלכם בידכם. ואכלתם אותו בחיפזון, פסח הוא לה' ".
המילה "פסח" בפסוק זה לא מתכוונת לחג הפסח, אלא לזבח הפסח – לכבש שאותו זבחו ואכלו בני ישראל בלילה שלפני יציאת מצרים. והזרוע – חתיכת בשר צלוי שנוהגים לשים בקערת הסדר – היא זכר לזבח הפסח.
ועוד משמעות לשם חג הפסח: בליל יציאת מצרים, בזמן מכת בכורות, ה' פסח, דילג, על בתי בני ישראל – ובכוריהם לא מתו.
שני הסברים אלו לשם החג מוצגים יחד בסיפור יציאת מצרים – "ואמרתם זבח פסח הוא לה' אשר פסח על בתי בני ישראל בנגפו את מצרים ואת בתינו הציל…"
שבעת ימי החג נקראים בתורה בשם "חג המצות" – וגם שם זה קשור בסיפור יציאת מצרים: בני ישראל נאלצו לצאת ממצרים בחיפזון. הבצק שהכינו לא הספיק להחמיץ, והם הספיקו לאפות רק "עוגות מצות … כי גורשו ממצרים ולא יכלו להתמהמה… "
ההגדה שקוראים בליל הסדר נכתבה, כדי שנחזור ונספר את סיפור יציאת מצרים, היציאה מעבדות לחירות, מדי שנה בשנה סביב שולחן הסדר. וכך נזכור את האירוע החשוב הזה, וגם נעביר אותו מדור לדור, כמו שכתוב: "למען תזכור את יום צאתך מארץ מצרים כל ימי חייך" (דברים) - "והגדת לבנך ביום ההוא" (שמות).
ביעור חָמֵץ, אכילת מצה וסדר פסח משחזרים את האירוע ההיסטורי של יציאת מצרים, שהיה ונשאר בעל משמעות לאומית מרכזית במסורת ישראל ובזיכרון ההיסטורי של עם ישראל.
קערת הסדר מסמלת גם את תקופת השעבוד במצרים – וגם את היציאה לחירות: את תקופת השעבוד של בני ישראל במצרים, שכללה עבודת פרך בבנייה, מסמלים המרור (חסה וחזרת) והחרוסת (עיסה מפירות מתובלים המסמלת את הטיט ששימש לבנייה). את יציאת מצרים והחירות מסמלים הזרוע – זכר לקרבן הפסח, וביצה שלוקה – זכר לקרבן חגיגה שהיו מקריבים בבית המקדש בחג הפסח. המצות הן סמל ל"לחם העוני" שאכלו אבותינו, בני ישראל, במצרים, כמו שמסופר בהגדה של פסח (בארמית): "הא לחמא ענייא די אכלו אבהתנא בארעא דמצרים" – ובעברית: "זה לחם העוני שאכלו אבותינו בארץ מצרים" – כי המצה נחשבה ללחם של העניים ביותר, של העבדים.
קטע מתוך ההגדה של פסח המסביר את עיקרי החג:
"רבן גמליאל אומר:
כל [מי] שלא אמר שלושה דברים אלו בפסח –
לא יצא ידי חובתו [החובה להגיד ולהסביר את עיקרי חג הפסח],
ואלו הן: פסח, מצה ומרור.
פסח (=זבח פסח), שהיו אבותינו אוכלים בזמן שבית המקדש קיים - על שום מה?
על שום שֶׁפָּסַח הקדוש ברוך הוא על בתי אבותינו במצרים,
שנאמר: "ואמרתם זבח פסח הוא לה' אשר פָּסַח על בתי בני ישראל במצרים בְּנָגְפּוֹ את מצרים
ואת בתינו הציל, וייקוד העם וישתחוו".
מצה זו שאנו אוכלים - על שום מה?
על שום שלא הספיק בצקם של אבותינו להחמיץ,
עד שנגלה עליהם מלך מלכי המלכים, הקדוש ברוך הוא, וגאלם,
שנאמר: "ויאפו את הבצק אשר הוציאו ממצרים עוגות מצות - כי לא חָמֵץ,
כי גורשו ממצרים ולא יכלו להתמהמה וגם צדה לא עשו להם".
מרור זה שאנו אוכלים על שום מה?
על שום שמיררו המצרים את חיי אבותינו במצרים, שנאמר:
"וימררו את חייהם בעבודה קשה, בחומר ובלבנים ובכל עבודה בשדה,
את כל עבודתם אשר עבדו בהם בפרך".
חג הפסח נקרא גם חג האביב, מכיוון שהוא חל בחודש ניסן, חודש האביב, כמו שכתוב: "שׁמור את חודש האביב ועשית פסח לה' אלוהיך כי בחודש האביב הוציאך ה' ממצרים לילה" (דברים).
תקופת האביב מציינת פריחה ולבלוב, ובחודש ניסן, חודש האביב, מתחיל הקציר הראשון – קציר השעורים: בתקופה שבית המקדש היה קיים היו יוצאים לשדות ביום הראשון של חול המועד - ליתר דיוק: במוצאי החג הראשון - וקוצרים את העומר הראשון. את קציר העומר היו מביאים בתהלוכה מרשימה לירושלים, לבית המקדש. באחד המדרשים מתוך ספרות חז"ל נזכר גם הקשר בין האירוע ההיסטורי של יציאת מצרים ובין תקופת האביב. על-פי מדרש זה, ה' בחר להוציא את בני ישראל ממצרים דווקא באביב, בחודש ניסן, כאשר מזג האוויר נוח ונעים – "לא בתמוז – מפני השרב, ולא בטבת – מפני הצינה", וגם לא בחודש תשרי – שהוא כבר "עונת גשמים" - אלא בניסן, "שהוא כשר לצאת בו לדרך, לא חמה קשה ולא צינה קשה" (מדרש במדבר רבה).
ממקום מושבי בניכר, בשמי ובשם תושבי כפר יאבוייה,
אני מאחל לכם חג פסח שמח וכשר לכם ולבני משפחתכם
מני.
את הפסח הראשון נצטוו בני ישראל לחגוג לראשונה בלילה שבו יצאו ממצרים, כמו שמסופר בספר שמות: "וככה תאכלו אותו: מתניכם חגורים, נעליכם ברגליכם, ומקלכם בידכם. ואכלתם אותו בחיפזון, פסח הוא לה' ".
המילה "פסח" בפסוק זה לא מתכוונת לחג הפסח, אלא לזבח הפסח – לכבש שאותו זבחו ואכלו בני ישראל בלילה שלפני יציאת מצרים. והזרוע – חתיכת בשר צלוי שנוהגים לשים בקערת הסדר – היא זכר לזבח הפסח.
ועוד משמעות לשם חג הפסח: בליל יציאת מצרים, בזמן מכת בכורות, ה' פסח, דילג, על בתי בני ישראל – ובכוריהם לא מתו.
שני הסברים אלו לשם החג מוצגים יחד בסיפור יציאת מצרים – "ואמרתם זבח פסח הוא לה' אשר פסח על בתי בני ישראל בנגפו את מצרים ואת בתינו הציל…"
שבעת ימי החג נקראים בתורה בשם "חג המצות" – וגם שם זה קשור בסיפור יציאת מצרים: בני ישראל נאלצו לצאת ממצרים בחיפזון. הבצק שהכינו לא הספיק להחמיץ, והם הספיקו לאפות רק "עוגות מצות … כי גורשו ממצרים ולא יכלו להתמהמה… "
ההגדה שקוראים בליל הסדר נכתבה, כדי שנחזור ונספר את סיפור יציאת מצרים, היציאה מעבדות לחירות, מדי שנה בשנה סביב שולחן הסדר. וכך נזכור את האירוע החשוב הזה, וגם נעביר אותו מדור לדור, כמו שכתוב: "למען תזכור את יום צאתך מארץ מצרים כל ימי חייך" (דברים) - "והגדת לבנך ביום ההוא" (שמות).
ביעור חָמֵץ, אכילת מצה וסדר פסח משחזרים את האירוע ההיסטורי של יציאת מצרים, שהיה ונשאר בעל משמעות לאומית מרכזית במסורת ישראל ובזיכרון ההיסטורי של עם ישראל.
קערת הסדר מסמלת גם את תקופת השעבוד במצרים – וגם את היציאה לחירות: את תקופת השעבוד של בני ישראל במצרים, שכללה עבודת פרך בבנייה, מסמלים המרור (חסה וחזרת) והחרוסת (עיסה מפירות מתובלים המסמלת את הטיט ששימש לבנייה). את יציאת מצרים והחירות מסמלים הזרוע – זכר לקרבן הפסח, וביצה שלוקה – זכר לקרבן חגיגה שהיו מקריבים בבית המקדש בחג הפסח. המצות הן סמל ל"לחם העוני" שאכלו אבותינו, בני ישראל, במצרים, כמו שמסופר בהגדה של פסח (בארמית): "הא לחמא ענייא די אכלו אבהתנא בארעא דמצרים" – ובעברית: "זה לחם העוני שאכלו אבותינו בארץ מצרים" – כי המצה נחשבה ללחם של העניים ביותר, של העבדים.
קטע מתוך ההגדה של פסח המסביר את עיקרי החג:
"רבן גמליאל אומר:
כל [מי] שלא אמר שלושה דברים אלו בפסח –
לא יצא ידי חובתו [החובה להגיד ולהסביר את עיקרי חג הפסח],
ואלו הן: פסח, מצה ומרור.
פסח (=זבח פסח), שהיו אבותינו אוכלים בזמן שבית המקדש קיים - על שום מה?
על שום שֶׁפָּסַח הקדוש ברוך הוא על בתי אבותינו במצרים,
שנאמר: "ואמרתם זבח פסח הוא לה' אשר פָּסַח על בתי בני ישראל במצרים בְּנָגְפּוֹ את מצרים
ואת בתינו הציל, וייקוד העם וישתחוו".
מצה זו שאנו אוכלים - על שום מה?
על שום שלא הספיק בצקם של אבותינו להחמיץ,
עד שנגלה עליהם מלך מלכי המלכים, הקדוש ברוך הוא, וגאלם,
שנאמר: "ויאפו את הבצק אשר הוציאו ממצרים עוגות מצות - כי לא חָמֵץ,
כי גורשו ממצרים ולא יכלו להתמהמה וגם צדה לא עשו להם".
מרור זה שאנו אוכלים על שום מה?
על שום שמיררו המצרים את חיי אבותינו במצרים, שנאמר:
"וימררו את חייהם בעבודה קשה, בחומר ובלבנים ובכל עבודה בשדה,
את כל עבודתם אשר עבדו בהם בפרך".
חג הפסח נקרא גם חג האביב, מכיוון שהוא חל בחודש ניסן, חודש האביב, כמו שכתוב: "שׁמור את חודש האביב ועשית פסח לה' אלוהיך כי בחודש האביב הוציאך ה' ממצרים לילה" (דברים).
תקופת האביב מציינת פריחה ולבלוב, ובחודש ניסן, חודש האביב, מתחיל הקציר הראשון – קציר השעורים: בתקופה שבית המקדש היה קיים היו יוצאים לשדות ביום הראשון של חול המועד - ליתר דיוק: במוצאי החג הראשון - וקוצרים את העומר הראשון. את קציר העומר היו מביאים בתהלוכה מרשימה לירושלים, לבית המקדש. באחד המדרשים מתוך ספרות חז"ל נזכר גם הקשר בין האירוע ההיסטורי של יציאת מצרים ובין תקופת האביב. על-פי מדרש זה, ה' בחר להוציא את בני ישראל ממצרים דווקא באביב, בחודש ניסן, כאשר מזג האוויר נוח ונעים – "לא בתמוז – מפני השרב, ולא בטבת – מפני הצינה", וגם לא בחודש תשרי – שהוא כבר "עונת גשמים" - אלא בניסן, "שהוא כשר לצאת בו לדרך, לא חמה קשה ולא צינה קשה" (מדרש במדבר רבה).
ממקום מושבי בניכר, בשמי ובשם תושבי כפר יאבוייה,
אני מאחל לכם חג פסח שמח וכשר לכם ולבני משפחתכם
מני.