שאלה בקשר להכנת תשתית לYES/ HOT בזמן שיפוץ
שלום לכולם.
אני לפני שיפוץ בבית והייתי מעוניין להעביר את כל התשתית של YES/HOT בקיר או מתחת לריצוץ בזמן השיפוץ.
האם אני צריך להכין את כל התשתית לבד או שמתקין מהחברה יעשה לי את העבודה (להעביר בתוך תעלות והכל) ?
העיניין הוא שאני אמור להיכנס לדירה רק בעוד כ 5 חודשים בערך, האם אני כבר אמור להתחייב למסלול כדי שישלחו מתקין לעבודה ?
תודה
אני לפני שיפוץ בבית והייתי מעוניין להעביר את כל התשתית של YES/HOT בקיר או מתחת לריצוץ בזמן השיפוץ.
האם אני צריך להכין את כל התשתית לבד או שמתקין מהחברה יעשה לי את העבודה (להעביר בתוך תעלות והכל) ?
העיניין הוא שאני אמור להיכנס לדירה רק בעוד כ 5 חודשים בערך, האם אני כבר אמור להתחייב למסלול כדי שישלחו מתקין לעבודה ?
תודה
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
אתה מתכוון להשאיר תעלות או להניח כבל?
טכנאי נורמלי יסכים במעמד ההתקנה להשחיל את הכבל דרך התעלות, אבל נשמע לי קלוש שישלחו לך טכנאי להניח כבלים לפני החיבור בפועל.
טכנאי נורמלי יסכים במעמד ההתקנה להשחיל את הכבל דרך התעלות, אבל נשמע לי קלוש שישלחו לך טכנאי להניח כבלים לפני החיבור בפועל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אל תשכח להעביר גם צינורות עבור רשת קווית בבית. זה טוב לשירותי VOD של יס, הזרמת תכני HD לסטרימרים, ועוד.
רשת אלחוטית לא עובדת טוב בהזרמת תכני HD.
כמו כן, צינורות ל-4 פינות הסלון עבור רמקולים היקפיים.
דבר נוסף - תעביר גם בשביל הכבלים/לוויין וגם בשביל הרשת הקווית והרמקולים צינורות עבים יותר, 25 מ"מ במקום ה-16 מ"מ הדקים. זה יקל מאוד על השחלות עתידיות.
רשת אלחוטית לא עובדת טוב בהזרמת תכני HD.
כמו כן, צינורות ל-4 פינות הסלון עבור רמקולים היקפיים.
דבר נוסף - תעביר גם בשביל הכבלים/לוויין וגם בשביל הרשת הקווית והרמקולים צינורות עבים יותר, 25 מ"מ במקום ה-16 מ"מ הדקים. זה יקל מאוד על השחלות עתידיות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
tzahi
הכי פשוט ומקובל להזמין "יעוץ תוואי" מספק התקשורת הוט יס שיספקו לך גם את הRG6
המחיר שיעלה לך גם אם הכנת צנרת וחיווט יעלה אותו מחיר אם לא הכנת מאומה.
בעיקרון יס והוט לא חופרים בקירות או רצפות ומתקינים על בסיס צנרת קיימת
עם חוטי השחלה.
חשיבות רבה לשימוש בRG6עם סיכוך כפול שמספקים הכבלים ולא חשמלאים
שמתקינים כבלי הום סנטר באיכות ירודה.
המחיר של נקודת טלוויזיה בחברות אלו הוא שווה ערך גם אם אין הכנה או הכנה מושלמת.
בהתקנות חדשות ומעברי דירה כל ההתקנות הן חינמיות ועדיף לנצל זאת.
אם אתה נניח לא מחובר,תתחבר זמנית להכנה ואחר כך תקפיא את המנוי עד הכניסה לדירה.
קוראים למונח הזה :"התקנה קרה" .דבר נפוץ בחברות הכבלים והלווין.
הכי פשוט ומקובל להזמין "יעוץ תוואי" מספק התקשורת הוט יס שיספקו לך גם את הRG6
המחיר שיעלה לך גם אם הכנת צנרת וחיווט יעלה אותו מחיר אם לא הכנת מאומה.
בעיקרון יס והוט לא חופרים בקירות או רצפות ומתקינים על בסיס צנרת קיימת
עם חוטי השחלה.
חשיבות רבה לשימוש בRG6עם סיכוך כפול שמספקים הכבלים ולא חשמלאים
שמתקינים כבלי הום סנטר באיכות ירודה.
המחיר של נקודת טלוויזיה בחברות אלו הוא שווה ערך גם אם אין הכנה או הכנה מושלמת.
בהתקנות חדשות ומעברי דירה כל ההתקנות הן חינמיות ועדיף לנצל זאת.
אם אתה נניח לא מחובר,תתחבר זמנית להכנה ואחר כך תקפיא את המנוי עד הכניסה לדירה.
קוראים למונח הזה :"התקנה קרה" .דבר נפוץ בחברות הכבלים והלווין.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בד"כ יש ארון בחדר המדרגות שממנו הכבלים/לוויין יוצאים בצינור אל ארון הסתעפות קטן שאצלך בדירה, ומשם יש התפצלות בצורת כוכב אל כל החדרים בבית.tzahi כתב:תודה על התגובות.
אבל בשביל להכין תעלות בשביל YES/HOT צריך לדעת איפה תהיה כופסת החיבור, לא ?...
האם בדירה הזו שאתה משפץ כבר התחברו דיירים בעבר לכבלים/לוויין? האם מדובר בבניין חדש יחסית עם תשתית יחסית מודרנית או בניין ישן שבו החיבורים מהכבלים/לוויין מגיעים מאחד החלונות בדירה?
הבניין ישן, בטוח שיש לשאר הדירים כבלים או YES אבל אני לא יודע מאיפה החיבור מגיע.
זורו 44, תודה על התגובה אבל אם אני מתחבר זמנית לאחת החברות ומקפיא את המנוי אני עדיין חייב לחדש אותו שאני עובר ובשביל זה אני צריך כבר מעכשיו להתחייב לאחת החברות ומאבד את אפשרות המיקוח שלי בחוזה חדש לפני מעבר.
זורו 44, תודה על התגובה אבל אם אני מתחבר זמנית לאחת החברות ומקפיא את המנוי אני עדיין חייב לחדש אותו שאני עובר ובשביל זה אני צריך כבר מעכשיו להתחייב לאחת החברות ומאבד את אפשרות המיקוח שלי בחוזה חדש לפני מעבר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם יש לך אפשרות, תבדוק את זה אצל אחד השכנים. רוב הסיכויים שהכניסה היא סמוך לאחד החלונות בבית, או פשוט חור קטן באחד הקירות החיצוניים של הדירה שממנו נכנס הכבל של הכבלים/לוויין שמגיע מהגג או מקומת הקרקע של הבניין.
במקרה כזה, כדאי להוציא משם צינור שיוביל מהחור הזה אל המקום בו אתה מעוניין להציב את ארון התקשורת. ההמלצה היא בד"כ מיקום מרכזי ככל האפשר בבית אך גם מיקום נסתר יחסית משיקולי אסתטיקה. לא תשים את זה, למשל, באמצע הסלון...
במקרה כזה, כדאי להוציא משם צינור שיוביל מהחור הזה אל המקום בו אתה מעוניין להציב את ארון התקשורת. ההמלצה היא בד"כ מיקום מרכזי ככל האפשר בבית אך גם מיקום נסתר יחסית משיקולי אסתטיקה. לא תשים את זה, למשל, באמצע הסלון...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עקרונית אתה צריך מקום אחד ממנו יצאו הצינורות לכל הבית, ושם שמים את הראוטר ואת המודמים השונים. אתה לא חייב לשים שם "ארון", אפשר גם סתם איזה מדף. מעבר לכך, השיקולים של אסתטיקה ועיצוב הבית הם שלך בלבד...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מחוץ לבית ועד לתוך הבית עובר כבל אחד בלבד. ההתפצלות לכל שאר הנקודות בדירה נעשית בתוך הדירה.
בכבלים אפשר לעשות את זה בשרשרת מנקודה לנקודה (וכך עושים עד היום בדירות ישנות ללא תשתיות) וגם בתצורת כוכב. ברשת קווית ניתן לעשות את זה בתצורת כוכב בלבד - מהראוטר אל שאר הנקודות בבית.
בכבלים אפשר לעשות את זה בשרשרת מנקודה לנקודה (וכך עושים עד היום בדירות ישנות ללא תשתיות) וגם בתצורת כוכב. ברשת קווית ניתן לעשות את זה בתצורת כוכב בלבד - מהראוטר אל שאר הנקודות בבית.