מבקש המלצה לסטרימר לסרטים ברשת אלחוטית

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
רדנקו פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 741
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

המטרה שלי בסטרימר היא לשדר את החומרים שנמצאים אצלי על ההארד דיסק במחשב למערכת הסטראו ולטלביזיה ללא צורך בכבלים (בשל המיקום הלא נוח - במחשב בצד אחד של החדר והטלביזיה והמערכת בצד השני).

יש לי היום WDTV שעושה עבורי את העבודה בצורה סבירה עם דיסק קשיח חיצוני, אבל אין בו אפשרות לשידור האלחוטי.

אין לי כיום רשת אלחוטית (אני מחובר להוט) ואני מבקש לדעת מה עוד אצטרך לרכוש (ראוטר וכיו"ב) ועל מה ממליצים.

כיום אני כמעט שלא צופה בשידורי HD, אלא בעיקר קבצי AVI אבל מכיוון שאני עומד להחליף גם את הטלביזיה, אני רוצה להיות מוכן כבר לאופציה הזו.

אני לא יכול או רוצה לשלם 2000 שקל עבור המכשיר, ושקלתי לרכוש את האקסטרימר שהיום עולה בדיוטי פרי 650 ש"ח. לאחר מכן קראתי ביקורת על ה-PLAYONHD (שלא ברור לי אם עדין ניתן לרכוש אותו עם הנחה של האתר) והבנתי שאמור להגיע גם מכשיר ללא אפשרות לחיבור דיסק קשיח פנימי.

מכיוון שהמטרה שלי היא לא לחבר דיסק קשיח אלא לשדר מהמחשב, אין מבחינתי חשיבות לנושא סוג הדיסק הקשיח הפנימי ואם יש אפשרות לחברו או לא.

דבר נוסף שחשוב מאד עבורי הוא נושא השירות והתמיכה בארץ.

ראיתי למכירה בלוחות מכשירי פופקורן. האם יש להם שירות בארץ?

בסופו של דבר אני מבקש לקבל המלצות על מכשיר בסביבות 1000 ש"ח, כשראיתי שמבחינתי בא בחשבון האקסטרימר, הפלייאון, ואולי פופקורן A-200 שראיתי בלוחות. ואולי כמובן מכשירים נוספים שאני לא מכיר.

תודה מראש וחג שמח.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #2 

ממליץ על הפופקורן A200 עם הדונגל האלחוטי.

מבוסס NMT אשר, בין השאר, מזרים בצורה הטובה והיציבה ביותר.

כ-1,150 ש"ח בהזמנה ישירות מהיצרן (כולל מיסים ומשלוח עד הבית), או שיש צורך להוסיף כמה מאות שקלים במידה ורוצים לרכוש בארץ עם שירות מקומי.

אני מאמין שניתן לרכוש את ה-A100 מיד שניה במחיר אטרקטיבי, אך לדעתי חבל לוותר על היתרונות של ה-A200 והתמיכה העתידית בממשק הייחודי של מוצרי פופקורן החדשים.

רדנקו פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

מיהו היצרן בארץ? אפשר לקבל לינק לאתר שלו?

וכשאתה אומר "מבוסס NMT" אתה מדבר סינית עבורי.

אתה יכול לפרט?

ושאלה נוספת? האם צריך לרכוש ראוטר או משהו נוסף עבורו?

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אני התכוונתי להזמנה ישירה מהיצרן בחו"ל.

בארץ ניתן לקנות את המוצר דרך הנציג המקומי.

תבדוק פה בפורום, המחיר כמובן יקר משמעותית, אך נדמה לי שמישהו בפורום קיבל מהם הנחה על המחיר הרשמי...

noamre
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 359
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

אתה צריך, ראוטר N, נגן + דונגל N במידה ולא כלול בנגן.

אני משתמש ב XTREAMER עם קישוריות אלחוטית, מאוד נוח ואין בעיות מיוחדות אני לא חושב שיהיה לך הבדל בביצועים באלחוטי ממכשיר אחר.

בכל מקרה, מה שלא תקנה - שים לב שהמרחק למהנגן והראוטר לא רחוק מדי (אצלי יש 2.5 מטר עם קיר וארון מפרידים) והראוטר הוא N... אל תצפה 1080P
אבל 720P עובד בסדר.

רדנקו פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

איפה אני רוכש ראוטר N ודונגל N? אם אחליט לרכוש אקסטרימר זה יקרה בשבוע הקרוב בבאג בדיוט פרי, ואז אני אשמח לרכוש גם את הראוטר המתאים שם, אם זה אפשרי.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #7 

דונגל N הם מביאים יחד עם האקסטרימר בBUG
ראוטר N איכותי http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7654&perur=4 איכותי פחות http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7568&perur=4 אבל זה רק אם אתה חייב לקנות בבאג, המחיר שלהם בחנויות הרגילות נמוך בהרבה

רדנקו פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

תודה רבה. אני רואה שהמחיר של הראוטר לא משמעותי. עכשיו צריך להחליט אם ללכת כל אקסטרימר או משהו טוב ויקר מעט יותר.

המרחק בין המחשב שלי למערכת הוא כ-2.5 מ' בקושי אז אני מניח שלא תהיה בעיה בשידור התכנים.

נדב
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #9 

אם זה לא N אז זה לא יעבוד טוב?
(יש לי ראוטר Lynksys WRT54GL שתומך ב-802.11g)

ואם אני מתכנן חיבור רשת קווית זה עדיין משנה ה-g או ה-N ?

רדנקו פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

iakovl כתב:דונגל N הם מביאים יחד עם האקסטרימר בBUG
ראוטר N איכותי http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7654&perur=4 איכותי פחות http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7568&perur=4 אבל זה רק אם אתה חייב לקנות בבאג, המחיר שלהם בחנויות הרגילות נמוך בהרבה
...
המחיר של הנתב היקר יותר הוא כ-80 דולר בדיוטי פרי. יש לדעתך סיכוי למצוא אותו בחוץ במחיר זול יותר?

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #11 

רדנקו כתב:תודה רבה. אני רואה שהמחיר של הראוטר לא משמעותי. עכשיו צריך להחליט אם ללכת כל אקסטרימר או משהו טוב ויקר מעט יותר.

המרחק בין המחשב שלי למערכת הוא כ-2.5 מ' בקושי אז אני מניח שלא תהיה בעיה בשידור התכנים.
...
בשביל 2.5 מטר אתה עושה רשת אלחוטית?
אין לך שום דרך להעביר כבל? (אפילו לא דרך הפינה והתקרה?)
אני מכיר הרבה אנשים שהתחילו עם סטרימר בחיבור אלחוטי.
אני מכיר מעט מאוד אנשים שנשארו עם הפתרון הזה לאורך זמן.
היציבות, המהירות, והמחיר הנמוך של רשת קווית עולים לדעתי על הטרחה הכרוכה בהתקנתה.
אבל כל אחד והשיקולים שלו.

ודרך אגב, אם אתה מתלבט בין האקסטרימר לפופורן C-200, אני מניח שקראת את הביקורות עליהם (ה C-200 מאוד דומה ל A-200 פרט לכונן הבלוריי ושלט הרדיו).
אם אתה נוטה לכיוון האקסטרימר, קח בחשבון את היעדר התמיכה שלו בג'וקבוקס - לחלק מהאנשים זה מאוד חשוב.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

רדנקו פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אני מודה שבשלב מסוים עבר הפסקתי לקרוא את כל הביקורות מההתחלה עד הסוף והתמקדתי בשורה התחתונה, מכיוון שהשימושים אצלי די בסיסיים. אתה יכול להסביר לי בשתי מילים מהו הג'וקבוקס?

הנושא של הרשת החוטית אצלי הוא ממש לא נוח. במקרה שלי מבנה הסלון מאפשר רק דרך אחת - או כבל שעובר באמצע הסלון ואני אאלץ להמנע מלדרוך עליו, או כבל באורך של 10 מ' לפחות מסביב לסלון, ועל התקרה

מה לדעתך האופציה העדיפה?

יש מישהו בלוחות שמוכר פופקורן A-200 אבל אני לא מצליח ליצור עימו קשר, ובאמת שאין לי רצון להזמין מחו"ל מכשיר בלי אחריות. המחיר בארץ של הפופקורן הוא כבר פי שלוש מהאקסטרימר, והרשת האלחוטית היא בסה"כ סיפור של ראוטר בעלות של 250 ש"ח, לא? אני מפספס פה משהו?

רדנקו פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

אוקי. ראיתי מהו הג'וקבוקס וזה ממש נחמד, אבל לא מהווה שיקול בשבילי. תודה.

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #14 

רדנקו כתב:אני מודה שבשלב מסוים עבר הפסקתי לקרוא את כל הביקורות מההתחלה עד הסוף והתמקדתי בשורה התחתונה, מכיוון שהשימושים אצלי די בסיסיים. אתה יכול להסביר לי בשתי מילים מהו הג'וקבוקס?

הנושא של הרשת החוטית אצלי הוא ממש לא נוח. במקרה שלי מבנה הסלון מאפשר רק דרך אחת - או כבל שעובר באמצע הסלון ואני אאלץ להמנע מלדרוך עליו, או כבל באורך של 10 מ' לפחות מסביב לסלון, ועל התקרה

מה לדעתך האופציה העדיפה?

יש מישהו בלוחות שמוכר פופקורן A-200 אבל אני לא מצליח ליצור עימו קשר, ובאמת שאין לי רצון להזמין מחו"ל מכשיר בלי אחריות. המחיר בארץ של הפופקורן הוא כבר פי שלוש מהאקסטרימר, והרשת האלחוטית היא בסה"כ סיפור של ראוטר בעלות של 250 ש"ח, לא? אני מפספס פה משהו?
...
אני לא רואה סיבה שלא להעביר כבל.
10 מטר זה כלום בשביל כבל רשת cat 5e - המחיר זול ואין שום בעיית עוצמת אות.
בנוגע לאחריות למכשיר שנקנה בחו"ל - זה קצת פחות נוח, אבל עדיין תקבל אחריות.
אם אתה מוכן לשלם 600 שקל יותר על אותו המוצר רק כדי שבמקרה של תקלה ישרתו אותך טיפה יותר מהר, זה כמובן זכותך.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

קודם כל, לגבי העברת תכנים ברשת אלחוטית, השאלה באילו תכנים מדובר, במידה ומדובר על SD אין שום בעיה, במידה ומדובר על HD ו-FHD זה פשוט לא מומלץ לעבוד עם רשת אלחוטית ותכנים רבים יקרטעו לך (גם אם תעבוד עם ראוטר בתקן N).

בכל אופן, במידה ויש לך אפשרות, עדיף להזרים בחיבור קווי.

בניגוד למה ש-noamre כתב, יש הבדל באיכות ההזרמה בין המכשירים (קווי או אלחוטי) ומכשירי ה-NMT אשר מבוססים על מעבדי סיגמא פשוט מזרימים טוב יותר, זה מופיע בסקירות רבות שנעשו פה באתר.

לגבי הג'וקבוקס, במידה ויש לך הרבה תוכן זה משפר את חווית הצפייה, עוזר לך לקטלג את התוכן ופשוט כיף לעבוד עם זה. במכשירים מסוימים זה מאוד פשוט.

ZeppeliN
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1005
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #16 

אני קניתי את האקסטרימר ב712 שקל (הנחת מזומן בבאג)
אני רואה דרך האלחוטי MKV 720P בלי בעיה.
אני לא משתמש בפורמטים המתקדמים או בקבצי וידאו מתוחכמים. בשביל השימושים של המוריד הממוצע זהו מכשיר מצוין

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #17 

לגבי הזרמה באלחוטי, המלצה קטנה שיכולה לשפר מאוד את היציבות ואת החומרים שאפשר להעביר (אצלי רץ גם 1080P בקצבים די גבוהים), וכבר כתבו על זה כאן בפורום - עדיף להפוך את הראוטר וכרטיס הרשת - כלומר לחבר את הראוטר עם כבל רשת לסטרימר ולשים כרטיס רשת אלחוטי על המחשב. ככה אתה גם לא מוגבל בכרטיס/דונגל שאתה יכול לשים (בד"כ PCI יתפקד יותר טוב מ-USB)

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

מה שאתה אומר זה בסדר גמור, אבל זה קצת יוצא מהגדרה של הזרמה אלחוטית מלאה...

בכל אופן, במיוחד כשמדובר על FHD, עדיף להזרים עם כבל.

גם אם יש כמה בודדים שזה עובד אצלם, זה לא מעיד על הכלל - בדיוק בשביל זה המציאו תקן חדש: WHDI.

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #19 

Irus כתב:מה שאתה אומר זה בסדר גמור, אבל זה קצת יוצא מהגדרה של הזרמה אלחוטית מלאה...

בכל אופן, במיוחד כשמדובר על FHD, עדיף להזרים עם כבל.

גם אם יש כמה בודדים שזה עובד אצלם, זה לא מעיד על הכלל - בדיוק בשביל זה המציאו תקן חדש: WHDI.
...
אם אפשר, ברור שעדיף עם כבל, אבל לפעמים יש מצבים שזה מאוד קשה עד בלתי אפשרי והאופציה היחידה היא אלחוטית. אם כבר נתקעת עם אלחוטי, עדיף לנסות לשים את הראוטר ליד הסטרימר (או אם יש לך access point, גם טוב), רוב הסיכויים שהתוצאות יהיו טובות יותר

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”