בעיה - קפה יורד מהר מדי
מכונה - אקספובר, טמפרטורת חליטה 91 מעלות. הקפה יורד מהר מדי - מתחיל שניה או שתיים בזרימה דקה ולאחר מכן זרימה עבה ומהירה. התוצאה - קרמה עבה מאד (ובהירה משהו) שיורדת מהר מאד. ניסיתי לשחק עם רמות הטחינה עד לדק מאד, והידוק חזק, אך כלום לא עוזר. ניסיתי גם כמה תערובות (כליה כהה, בינונית וכו') אך אותה תופעה. מטחנה - WPM (ניסיתי גם עם מטחנה אחרת).
מה יכולה להיות ה"בעיה" ?
מה יכולה להיות ה"בעיה" ?
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
קפה טרי שנקלה אתמול מכיל המון CO2 והקפה "גועש" בזמן החליטה - זה נורמלי לחלוטין. זה לאו דווקא אומר שזרימה מהירה. לפעמים זה נראה כאילו הזרימה מהירה כי קרמה אוורירית (כזו הנובעת מעודף CO2) מייצרת המון נפח, אבל כמות הנוזל בעצם נורמלית.
תבדוק את הזרימה באמצעות שקילה של הקפה שיצא ולא ע"י הערכת הנפח לפי המפלס בכוס. הצפיפות של הקפה מספיק קרובה ל-1 גר' למ"ל, כך ששקילה בגרמים תתן לך את הנפח בצורה די טובה.
אם יש לך סביב 25-30 מ"ל ב-25-30 שניות - הזרימה בסדר, וכנראה באמת מדובר בבעיית טריות ייתר ועודף CO2.
קרא את התשובה שנתתי לאיציק בשרשור הזה
ראה גם את הסרטון הבא (אותו אחד מהשרשור עם התשובה לאיציק) שם צילמתי את התופעה
האם באמת זה מה שיש אצלך?
תבדוק את הזרימה באמצעות שקילה של הקפה שיצא ולא ע"י הערכת הנפח לפי המפלס בכוס. הצפיפות של הקפה מספיק קרובה ל-1 גר' למ"ל, כך ששקילה בגרמים תתן לך את הנפח בצורה די טובה.
אם יש לך סביב 25-30 מ"ל ב-25-30 שניות - הזרימה בסדר, וכנראה באמת מדובר בבעיית טריות ייתר ועודף CO2.
קרא את התשובה שנתתי לאיציק בשרשור הזה
ראה גם את הסרטון הבא (אותו אחד מהשרשור עם התשובה לאיציק) שם צילמתי את התופעה
האם באמת זה מה שיש אצלך?
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לי זה נשמע כמו טחינה גסה ...tzahif כתב:ג'ון
תודה על התשובה המפורטת, אבל הזרימה אצלי הרבה יותר מהירה מאשר אצלך בסרטון. אם היתה כמו בסרטון לא הייתי כותב בכלל
הזרימה אחידה אבל במקום זנב דק יש זנב די עבה ובהיר....
אם אתה אומר שטחינה דקה יותר לא עוזרת, נשמע שאתה פשוט צריך לשים יותר קפה בסלסילה. בסיום החליטה אתה צריך לראות סימני רשת על "עוגיית" הקפה שנותרה בסלסילה, והיא צריכה להיות לחה אך לא רטובה. אם היא יבשה מאוד וסדוקה, כנראה ששמת יותר מדי קפה.
לדעתי זה תלוי בסוג הקלייה. אצלי, בדר"כ אחרי שבוע הוא עבר את השיא.hosq כתב:צריך להמתין לפחות 4 ימים לפני שמשתמשים בקפה - ולטעמי השיא הוא בערך אחרי שבוע...
עם זאת, יתכן שמה שהוא מתאר זה בעצם גודש הקרמה של קפה טרי מדי.
אני ממלא עד שיש גבעה ואז דוחס. יש לציין שה-WPM טוחנת מאד "אוורירי" אבל אני דוחס היטב.
לגבי הסלסלה, התכוונתי שהדפנות שלה נראות ישרות, אין שום שיפוע (ראיתי תמונות של סלסלות כפולות שמתחילות רחב עם שיפוע עדין למטה, לפני המסננת).
לגבי הסלסלה, התכוונתי שהדפנות שלה נראות ישרות, אין שום שיפוע (ראיתי תמונות של סלסלות כפולות שמתחילות רחב עם שיפוע עדין למטה, לפני המסננת).
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תנסה להיות חזרתי בתהליך, תשנה כל פעם דבר אחד.
תדחס הכי חזק שאתה יכול כי זה יהיה עקבי, תוודא שבסוף הדחיסה אתה תמיד באותו גובה בסלסלה ותשחק עם הטחינה.
חוצמזה - תמיד אפשר לקפוץ לארומה או בית קפה אחר ליד הבית ולקנות 100 גרם לניסיונות - ככה אתה מוודא שלא הקפה בעייתי.
למה לקנות דאבל בוילר של שיא הטכנולוגיה הנוכחית עם מטחנה סינית? היית מוריד קופמאק K3 על הדרך עם האקספובר.
תדחס הכי חזק שאתה יכול כי זה יהיה עקבי, תוודא שבסוף הדחיסה אתה תמיד באותו גובה בסלסלה ותשחק עם הטחינה.
חוצמזה - תמיד אפשר לקפוץ לארומה או בית קפה אחר ליד הבית ולקנות 100 גרם לניסיונות - ככה אתה מוודא שלא הקפה בעייתי.
למה לקנות דאבל בוילר של שיא הטכנולוגיה הנוכחית עם מטחנה סינית? היית מוריד קופמאק K3 על הדרך עם האקספובר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)