3100 וחיבור SVIDEO שחור לבן
-
tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שיניתי את פורמט השידור מהממיר של YES מאות RGB לאות SVIDEO כי זה מה שכרטיס הטלויזיה יודע לקבל ב-HTPC.
החיבור הפיסי נשאר אותו הדבר - כבל scart to svideo.
אני יודע שנושא ה-3100 על בעיותיו השונות נטחן בעבר אבל אני לא מצליח להזכר בפתרון לתצוגה שחור לבן בחיבור SVIDEO ולא הצלחתי למצוא;
אני יודע שבחלק מהממירים יציאה זו לא פעילה בכלל, אבל אני די בטוח שמה-3100 אפשר להוציא SVIDEO דרך יציאת ה-SCART.
מה הפתרון? התמונה באיכות גבוהה חוץ מהנושא של השחור לבן.
לא נראה לי סביר, אבל האם אין מנוס מלהחליף ל-pace1000?
כמובן שהכניסה בטלויזיה תקינה.
החיבור הפיסי נשאר אותו הדבר - כבל scart to svideo.
אני יודע שנושא ה-3100 על בעיותיו השונות נטחן בעבר אבל אני לא מצליח להזכר בפתרון לתצוגה שחור לבן בחיבור SVIDEO ולא הצלחתי למצוא;
אני יודע שבחלק מהממירים יציאה זו לא פעילה בכלל, אבל אני די בטוח שמה-3100 אפשר להוציא SVIDEO דרך יציאת ה-SCART.
מה הפתרון? התמונה באיכות גבוהה חוץ מהנושא של השחור לבן.
לא נראה לי סביר, אבל האם אין מנוס מלהחליף ל-pace1000?
כמובן שהכניסה בטלויזיה תקינה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
כמה אפשרויות:
1. הכרטיס מסך שלך מוגדר כ-NTSC
2. אחד הצדדים אינו מוגדר כ-SVIDEO
3. יש בעיה באחד הפינים בכבלים או במחברים או בחיווט הכבלים (למשל כבל SCART ל-SVIDEO שהוא "הפוך" בכיוון שלו).
1. הכרטיס מסך שלך מוגדר כ-NTSC
2. אחד הצדדים אינו מוגדר כ-SVIDEO
3. יש בעיה באחד הפינים בכבלים או במחברים או בחיווט הכבלים (למשל כבל SCART ל-SVIDEO שהוא "הפוך" בכיוון שלו).
-
tamiral
-
- חבר ותיק

אני אחדד כמה נושאים אם לא הסברתי את עצמי כמו שצריך:
אני מחובר מה-3100 ל-HTPC בכבל SCART TO SVIDEO. מה-HTPC לטלויזיה בכבל SVIDEO.
הבעיה היא שבחיבור זה (אחרי שאני מגדיר לממיר להוציא SVIDEO) אני רואה שחור לבן.
איכות התמונה מצויינת אבל בשחור לבן...
הכבל לא הפוך ומשדר בכיוון הנכון, הגדרתי נכון בממיר והכבל במצב טיפ טופ.
הבעיה היחידה שאני מצליח לחשוב עליה זה שהכרטיס הטלויזיה הוא NTSC כמו שעופר אמר (לפי ה-MANUAL הוא יכול לתפקד גם וגם). ב-SAGE הגדרתי שידור PAL, כרטיס המסך שלי (6200TC) מוגדר להוציא PAL.
האם יש הגדרה שפיספסתי?
חשוב לציין שכשהממיר מוגדר ל-RGB (דרך אותו חיבור, SCART TO SVIDEO) רואים בצבע אבל עם המון הפרעות. האם זה יכול לשלול את האפשרות שהכרטיס שלי מקבל רק NTSC?
אני באופן אוטומטי חשבתי שהבעיה היא בממיר, דיברו בפורום המון על יציאת SVIDEO לא פעילה בחלק מהממירים, האם יכול להיות שזה המצב ובגלל זה הוא מוציא רק שחור/לבן?
אני מחובר מה-3100 ל-HTPC בכבל SCART TO SVIDEO. מה-HTPC לטלויזיה בכבל SVIDEO.
הבעיה היא שבחיבור זה (אחרי שאני מגדיר לממיר להוציא SVIDEO) אני רואה שחור לבן.
איכות התמונה מצויינת אבל בשחור לבן...
הכבל לא הפוך ומשדר בכיוון הנכון, הגדרתי נכון בממיר והכבל במצב טיפ טופ.
הבעיה היחידה שאני מצליח לחשוב עליה זה שהכרטיס הטלויזיה הוא NTSC כמו שעופר אמר (לפי ה-MANUAL הוא יכול לתפקד גם וגם). ב-SAGE הגדרתי שידור PAL, כרטיס המסך שלי (6200TC) מוגדר להוציא PAL.
האם יש הגדרה שפיספסתי?
חשוב לציין שכשהממיר מוגדר ל-RGB (דרך אותו חיבור, SCART TO SVIDEO) רואים בצבע אבל עם המון הפרעות. האם זה יכול לשלול את האפשרות שהכרטיס שלי מקבל רק NTSC?
אני באופן אוטומטי חשבתי שהבעיה היא בממיר, דיברו בפורום המון על יציאת SVIDEO לא פעילה בחלק מהממירים, האם יכול להיות שזה המצב ובגלל זה הוא מוציא רק שחור/לבן?
Good advise $5, me shut up $10
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
tamiral
-
- חבר ותיק

אני לא מגדיר בממיר RGB אלא SVIDEO.
התכוונתי לתת דוגמא כשהממיר מוגדר על RGB והחיבור הוא SVIDEO אז כן רואים צבע (למרות שאיכות התמונה זוועה, זה רק בשביל הבדיקה).
כך הגעתי למסקנה שאין בעיה בכבל אלא בהגדרות או ביציאה הפיסית של הממיר.
התכוונתי לתת דוגמא כשהממיר מוגדר על RGB והחיבור הוא SVIDEO אז כן רואים צבע (למרות שאיכות התמונה זוועה, זה רק בשביל הבדיקה).
כך הגעתי למסקנה שאין בעיה בכבל אלא בהגדרות או ביציאה הפיסית של הממיר.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
משהו גם לי לא נראה.
דבר ראשון לגבי המחשב. אתה רואה דברים אחרים כמו שצריך על גבי המחשב דרך חיבור ה-SVIDEO?
אם אתה רואה ב-SVIDEO שחור לבן, לא בטוח שהכרטיס באמת עובד ב-PAL!!!
דבר ראשון לגבי המחשב. אתה רואה דברים אחרים כמו שצריך על גבי המחשב דרך חיבור ה-SVIDEO?
אם אתה רואה ב-SVIDEO שחור לבן, לא בטוח שהכרטיס באמת עובד ב-PAL!!!
-
tamiral
-
- חבר ותיק

צודקים חבר'ה, הייתה בעיה עם הכבל.
תודה רבה.
החלפתי למתאם SCART TO SVIDEO ביציאה מהממיר וממנו SVIDEO מלא עד ל-HTPC.
עכשיו זה עובד טוב ורואים בצבע. מה שמוזר זה שזה כבל חדש לגמרי (ALL IN ONE כזה, עם חיבורי COMPOSITE, SVIDEO ואודיו, ומתאם INPUT/OUTPUT) שקניתי בשבוע שעבר מהום סנטר.
נראה לכם שייתנו לי להחליף לאחר?
אני רוצה לסגור עוד נושא לפני שאני מחזיר את כל החלקים למקום וסוגר;
אני מחובר בכבל קואקס מהממיר של יס ל-HTPC בכניסת ה-ONBOARD. הבעיה היא שאי אפשר להשתיק את הסאונד. לא משנה אם אני ב-SAGE או גולש באינטרנט על ה-HTPC, תמיד ישמעו את הסאונד שמעביר הקואקס מהממיר של יס.
בשידורים ישירים ב-SAGE אני שומע כמו הד כזה, כאילו גם ה-SAGE מעבדת את האודיו, וגם הלוח מעביר את זה אוטומטית ל-SPDIF OUT (שגם מחובר בקואקס לרסיבר).
האם אפשר להתגבר על הבעיה הזו או שחייבים לחבר בסטריאו אנלוגי לכניסות בכרטיס הטלויזיה?
תודה רבה.
החלפתי למתאם SCART TO SVIDEO ביציאה מהממיר וממנו SVIDEO מלא עד ל-HTPC.
עכשיו זה עובד טוב ורואים בצבע. מה שמוזר זה שזה כבל חדש לגמרי (ALL IN ONE כזה, עם חיבורי COMPOSITE, SVIDEO ואודיו, ומתאם INPUT/OUTPUT) שקניתי בשבוע שעבר מהום סנטר.
נראה לכם שייתנו לי להחליף לאחר?
אני רוצה לסגור עוד נושא לפני שאני מחזיר את כל החלקים למקום וסוגר;
אני מחובר בכבל קואקס מהממיר של יס ל-HTPC בכניסת ה-ONBOARD. הבעיה היא שאי אפשר להשתיק את הסאונד. לא משנה אם אני ב-SAGE או גולש באינטרנט על ה-HTPC, תמיד ישמעו את הסאונד שמעביר הקואקס מהממיר של יס.
בשידורים ישירים ב-SAGE אני שומע כמו הד כזה, כאילו גם ה-SAGE מעבדת את האודיו, וגם הלוח מעביר את זה אוטומטית ל-SPDIF OUT (שגם מחובר בקואקס לרסיבר).
האם אפשר להתגבר על הבעיה הזו או שחייבים לחבר בסטריאו אנלוגי לכניסות בכרטיס הטלויזיה?