תגובות לכתבה: מקרן Vivitek H1080FD
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46370
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לכתבה.
מקרן Vivitek H1080FD
מקרן Vivitek H1080FD
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מעניין מאוד, תודה על הסקירה!
מעניין איך המקרן בהשוואה למקרני FHD של לפני שנתיים שלוש - כלומר נניח הEPSON TW2000 והPANASONIC 2000.
מעניין איך המקרן בהשוואה למקרני FHD של לפני שנתיים שלוש - כלומר נניח הEPSON TW2000 והPANASONIC 2000.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אני מוכרח לאמר שאני לא מצליח להבין על מה אתם מדברים בהבדלים תהומיים בין מקרנים בסיסיים ובין המובילים.
התמזל מזלי ולאחר שהשכן שלי התרשם ממע' הקולנוע הביתית שברשותי (כוללת מקרן HC1100) הוא החליט לרכוש מע' קולנוע ביתית גם לסלון שלו.
בגלל שהתקציב איפשר, הוא רכש את ה-TW5500.
העברתי לו את כל התכנים שיש לי (בעיקר תכני MKV של 720P וקצת תכני 1080P).
ברב הקבצים, פרט לתאורה חזקה יותר המאפשרת צפייה בסלון עם אור במטבח (מה שב-HC1100 לא אפשרי) איכות התמונה לא משופרת משמעותית ולעיתים אף פחות טובה (יש השתלטות של הצבע האדום בקטעם מסויימים).
אכן ישנם מספר קבצים שרואים הבדל ברור (אך לא תהומי) כמו ההופעה של בון גוב'י.
כאשר הודגם על המקרן תוכן בלו-ריי רואים בפירוש התקדמות משמעותית באיכות (לטעמי גם התקדמות זו לא שווה את ההפרש בעלות שהוא יותר מפי 3).
האם יכול להיות שב-TW5500 בוצע רק כיול רגיל (רק מה שמופיע בתפריטים שיכולנו עצמאית לכוון) המקרן לא מנוצל כראוי?
התמזל מזלי ולאחר שהשכן שלי התרשם ממע' הקולנוע הביתית שברשותי (כוללת מקרן HC1100) הוא החליט לרכוש מע' קולנוע ביתית גם לסלון שלו.
בגלל שהתקציב איפשר, הוא רכש את ה-TW5500.
העברתי לו את כל התכנים שיש לי (בעיקר תכני MKV של 720P וקצת תכני 1080P).
ברב הקבצים, פרט לתאורה חזקה יותר המאפשרת צפייה בסלון עם אור במטבח (מה שב-HC1100 לא אפשרי) איכות התמונה לא משופרת משמעותית ולעיתים אף פחות טובה (יש השתלטות של הצבע האדום בקטעם מסויימים).
אכן ישנם מספר קבצים שרואים הבדל ברור (אך לא תהומי) כמו ההופעה של בון גוב'י.
כאשר הודגם על המקרן תוכן בלו-ריי רואים בפירוש התקדמות משמעותית באיכות (לטעמי גם התקדמות זו לא שווה את ההפרש בעלות שהוא יותר מפי 3).
האם יכול להיות שב-TW5500 בוצע רק כיול רגיל (רק מה שמופיע בתפריטים שיכולנו עצמאית לכוון) המקרן לא מנוצל כראוי?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
שוחחתי עם אחד הבכירים ב S.G. לאחרונה והוא אמר שישמח לתת HD20 לבדיקה...ride כתב:frankym,
עשית השוואה בין ה HD20 לויויטק?...
ההשוואה מתבקשת, אלו 2 המקרנים FULLHD הזולים בארץ, (מחירם דומה עד זהה) ו"קרב השוואה מכריע" חשוב ביותר ללקוחות פוטנציאלים רבים המעוניינים לרכוש מקרן ראשון.
הרמתי את הכפפה, וימשיך כבודו.....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

idan309 אתה מתחיל קצת להזכיר לי מישהו שהיה פה בעבר.
קודם כל - ההשוואה שלך לא נכונה בעליל.
א. צריך את אותם תנאים בדיוק. קח את המקרן שלך ולך אל החבר שלך, תקרינו תכני בלוריי לשניהם - את אותו התוכן בדיוק - ואז תשווה.
ב. שוב - תכני בלוריי ולא תכנים נחותים שלך תדע מי ומה עשה להם מה בדיוק.
ג. הסיפור הבסיסי ברור לכולם - הקפיצה בין SD לHD היא לא כמו הקפיצה בין HD ל FHD וכך גם במקרנים - כשצופים במקרני 720P גם של מלפני שנתיים שלוש בנפרד ממקרני FHD של ימינו ובמיוחד של המקרן המעולה ה-5500 - (בדגש על בנפרד) - יש הבדלים - אבל הם נראים לא משמעותיים. (מלבד הIFC) אבל כשעושים השוואה אחד לאחד - וכמובן שיודעים מה לחפש - מבינים איזה קפיצה בכל זאת עשו כאן.
תסתכל בנרניה ותגיד לי שהשלג אצלך והשלג ב5500 נראה אותו הדבר
או שהפירוט במערה זהה...
בחלומות הלילה...
קודם כל - ההשוואה שלך לא נכונה בעליל.
א. צריך את אותם תנאים בדיוק. קח את המקרן שלך ולך אל החבר שלך, תקרינו תכני בלוריי לשניהם - את אותו התוכן בדיוק - ואז תשווה.
ב. שוב - תכני בלוריי ולא תכנים נחותים שלך תדע מי ומה עשה להם מה בדיוק.
ג. הסיפור הבסיסי ברור לכולם - הקפיצה בין SD לHD היא לא כמו הקפיצה בין HD ל FHD וכך גם במקרנים - כשצופים במקרני 720P גם של מלפני שנתיים שלוש בנפרד ממקרני FHD של ימינו ובמיוחד של המקרן המעולה ה-5500 - (בדגש על בנפרד) - יש הבדלים - אבל הם נראים לא משמעותיים. (מלבד הIFC) אבל כשעושים השוואה אחד לאחד - וכמובן שיודעים מה לחפש - מבינים איזה קפיצה בכל זאת עשו כאן.
תסתכל בנרניה ותגיד לי שהשלג אצלך והשלג ב5500 נראה אותו הדבר
או שהפירוט במערה זהה...
בחלומות הלילה...
- idan309
-
- חבר מביא חבר

Itay_Pollak
אני מבין מתגובתך שאני קצת מרגיז אותך אבל מה לעשות שאני מצפה ממקרן שעולה פי 3 ממקרן אחר לתת תמורה בהתאם (אם היה מדובר בתוספת של 10-20% לא הייתי בכלל מדבר)
מה שרשמת בסעיף ג' בעצם מצדיק את טענתי כך שאין לי הרבה מה להוסיף רק לחדד:
אם אני צריך לבצע השוואה אחד לאחד באותם תנאים בתוכן בלו-ריי (כרגע אני צופה ב-0% תכני בלוריי, כאשר אני לא מאמין שבעתיד זה יעבור את ה-20%) בשביל לראות הבדלים, וגם אז רק אם אני יודע מה לחפש, אין שום הצדקה לפער מחיר של יותר מ10-20% (אלא אם כן המצב הכלכלי של רוכש המקרן הוא כזה שרכישת מקרן עבורו היא כמו רכישת 1 ק"ג גרעינים עבורי).
עידן
אני מבין מתגובתך שאני קצת מרגיז אותך אבל מה לעשות שאני מצפה ממקרן שעולה פי 3 ממקרן אחר לתת תמורה בהתאם (אם היה מדובר בתוספת של 10-20% לא הייתי בכלל מדבר)
מה שרשמת בסעיף ג' בעצם מצדיק את טענתי כך שאין לי הרבה מה להוסיף רק לחדד:
אם אני צריך לבצע השוואה אחד לאחד באותם תנאים בתוכן בלו-ריי (כרגע אני צופה ב-0% תכני בלוריי, כאשר אני לא מאמין שבעתיד זה יעבור את ה-20%) בשביל לראות הבדלים, וגם אז רק אם אני יודע מה לחפש, אין שום הצדקה לפער מחיר של יותר מ10-20% (אלא אם כן המצב הכלכלי של רוכש המקרן הוא כזה שרכישת מקרן עבורו היא כמו רכישת 1 ק"ג גרעינים עבורי).
עידן
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
עידן,
הכלב טמון במשפט שלך שאתה מצפה ולכן "שווי לכסף" הוא דבר סובייקטיבי שאין לו מדד אוניברסלי.
ולכן מה שאתה מצפה ומה שאני מצפה הם דברים שונים וזה לגיטימי.
אני חושב שההבדל בין ה-TW5500 ל-HC1100 (ואני מכיר את שניהם מעולה כי את ה-HC1100 היה לי בבית לתקופה ארוכה ואת ה-5500 בחנתי יותר מפעם אחת) הם תהומיים ושווים כל שקל.
אז מי צודק? ברור ששנינו....
הכלב טמון במשפט שלך שאתה מצפה ולכן "שווי לכסף" הוא דבר סובייקטיבי שאין לו מדד אוניברסלי.
ולכן מה שאתה מצפה ומה שאני מצפה הם דברים שונים וזה לגיטימי.
אני חושב שההבדל בין ה-TW5500 ל-HC1100 (ואני מכיר את שניהם מעולה כי את ה-HC1100 היה לי בבית לתקופה ארוכה ואת ה-5500 בחנתי יותר מפעם אחת) הם תהומיים ושווים כל שקל.
אז מי צודק? ברור ששנינו....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

עידן - תתחיל לצפות בתכני בלוריי על המקרן שלך - או לפחות 1080P איכותיים (תזהה לבד לפי גודל הקובץ) - לי נראה שאני מרגיש בהבדל.
זה מרגיז - רק כי זה עלול להטעות אנשים אחרים.
אם היית אומר לי שישבת ובדקת בתנאים הולמים - כלומר על אותו המסך, תמונה אחרי תמונה (שלא לדבר תמונה ליד תמונה) את המקרנים ולא הבחנת בהבדל - אז הייתי שמח בשבילך.
וזה ד"א - מאוד נכון - אני לא פעם ממליץ לאנשים ללכת על גודל למשל במקום על רזולוציה - כי דווקא מזה נהנים יותר (זה יותר מתאים למסכים ולא למקרנים - אבל הנקודה מובנת).
קודם כל - אם בתוכן עצמו - אתה לא מבחין בהבדל בין 720P ל1080P - מבחינת הפרטים - אז כבר זה אומר שרוב הסיכויים - שהתוכן לא "תקין" ולא מתאים לבדיקה.
אין לשכוח שלא כל תוכן מצולם באיכות כזו המאפשרת הבדלה.
לגבי העובדה שצריך לדעת מה מחפש - זו אחת הסיבות שהפורום (ובנקודה הזו יש לומר ה"ארור!" נולד). הכיסים של כולנו היו יותר שמחים - היינו יושבים עם מערכות ALL IN ONE שתופסות מעט מקום, מעט חיבורים וצופים בחיבורי RCA.
מה לעשות - ואפשר ללמוד - לאן אפשר להגיע עם מערכת ביתית, איך צריך להיראות שחור, לאיזה רמת דיוק אפשר להגיע.
מה שבטוח - כמו שמרטין אמר - אם אתה סמוך ובטוח מאחורי התפיסה שלך - אז אתה צודק - והעיקר הוא ההנאה מהמערכת
זה מרגיז - רק כי זה עלול להטעות אנשים אחרים.
אם היית אומר לי שישבת ובדקת בתנאים הולמים - כלומר על אותו המסך, תמונה אחרי תמונה (שלא לדבר תמונה ליד תמונה) את המקרנים ולא הבחנת בהבדל - אז הייתי שמח בשבילך.
וזה ד"א - מאוד נכון - אני לא פעם ממליץ לאנשים ללכת על גודל למשל במקום על רזולוציה - כי דווקא מזה נהנים יותר (זה יותר מתאים למסכים ולא למקרנים - אבל הנקודה מובנת).
קודם כל - אם בתוכן עצמו - אתה לא מבחין בהבדל בין 720P ל1080P - מבחינת הפרטים - אז כבר זה אומר שרוב הסיכויים - שהתוכן לא "תקין" ולא מתאים לבדיקה.
אין לשכוח שלא כל תוכן מצולם באיכות כזו המאפשרת הבדלה.
לגבי העובדה שצריך לדעת מה מחפש - זו אחת הסיבות שהפורום (ובנקודה הזו יש לומר ה"ארור!" נולד). הכיסים של כולנו היו יותר שמחים - היינו יושבים עם מערכות ALL IN ONE שתופסות מעט מקום, מעט חיבורים וצופים בחיבורי RCA.
מה לעשות - ואפשר ללמוד - לאן אפשר להגיע עם מערכת ביתית, איך צריך להיראות שחור, לאיזה רמת דיוק אפשר להגיע.
מה שבטוח - כמו שמרטין אמר - אם אתה סמוך ובטוח מאחורי התפיסה שלך - אז אתה צודק - והעיקר הוא ההנאה מהמערכת
- idan309
-
- חבר מביא חבר

מרטין,
האם אתה מחזיק בדיעה שההבדלים הם כאלה תהומיים שמצדיקים הפרש של יותר מ-13,000 ש"ח בין שני המקרנים (HC1100 חדש עולה פחות מ-6,000 ש"ח ואילו TW5500 עולה יותר מ-19,000 ש"ח) בתמהיל הצפייה הבא:
20% - שידורי ספורט בYESHD בערוץ 5HD
75% - תכני MKV (בעיקר 720P)
5% - תכני בלוריי
עידן
האם אתה מחזיק בדיעה שההבדלים הם כאלה תהומיים שמצדיקים הפרש של יותר מ-13,000 ש"ח בין שני המקרנים (HC1100 חדש עולה פחות מ-6,000 ש"ח ואילו TW5500 עולה יותר מ-19,000 ש"ח) בתמהיל הצפייה הבא:
5% - תכני בלוריי
עידן
מה שהוא מנסה להגיד שזה סובייקטיבי וזה לגמרי תלוי בך ,הוא טוען שלו זה שווה את ההפרשidan309 כתב:מרטין,
5% - תכני בלוריי
עידן...
אתה צריך לבדוק אם זה שווה לך .
תכלס לא להיות וידאופיל זה די משתלם
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
RIDE שיש לך מזל שיש לך טעם משובח במוסיקה (:ride כתב:חברים, יש לנו שרשור יעודי לתלונות על מחירים.......
לא ידעתי שיש שרשור ייעודי לתלונות הציבור על מחירים.
נראה לי הרבה יותר נכון לכתוב תלונה על תמחור במקום בו מדברים על מושא התלונה- מה דעתך?
אגב את יו לה טנגו ראית?