קצת תמונות מהאסקסו בייסיק...
"מבחן" האסקסו בייסיק בעיצומו, ובינתיים קבלו טיזר. אחד הדברים שגיליתי בקשר לציוד הקשור בקפה הוא שאין סיכוי שרושם ראשוני יהיה נכון. צריך זמן הסתגלות. לצורך העניין, הדרך הנכונה לדעתי לבדוק רמת מכונה היא להצמיד לה מפעיל מנוסה (כמו שעשינו במפגש איפוס כוונות). אמנם אני מנוסה ברמה מסויימת עם האסקסו (הייתה לי אחת כשנתיים) אבל מאז ביליתי עם מכונה שהיא כל כך שונה שחובה להסתגל מחדש.
אחת הטעויות הראשונות שעשיתי היתה השוואה מול האלקטרה. ועוד בשני השוטים הראשונים שהוצאתי מהבייסיק. האלקטרה פשוט רצחה את הבייסיק עם מנות הרבה יותר טובות ומעולות בפני עצמן (4 כפולים ברצף... נחשו איך הרגשתי אח"כ...). אז החלטתי להשבית את האלקטרה לכמה ימים כי זה פשוט לא כוחות, ולנסות להפיק את המקסימום מהאסקסו. בינתיים אני יכול לומר שהאסקסו, במיוחד עם הטמפר של אסקסו, אכן מאוד עקבית ודי פשוטה להפעלה. מי שתכנן אותה, ידע מה הוא עושה, הנדסת אנוש מצויינת,.אפילו הפאנרלו מוצלח, אולי היחיד המוצלח בו נתקלתי, ועם זאת קל מאוד להסרה למי שרוצה (מומלץ לכולם - בכל זאת הקצפה ישירה עדיפה).
בינתיים, אני נותן גם לאנשים מזדמנים להתנסות ואף לטעום, ואני אתייחס לכך כשהמבחן יפורסם.
אחת הטעויות הראשונות שעשיתי היתה השוואה מול האלקטרה. ועוד בשני השוטים הראשונים שהוצאתי מהבייסיק. האלקטרה פשוט רצחה את הבייסיק עם מנות הרבה יותר טובות ומעולות בפני עצמן (4 כפולים ברצף... נחשו איך הרגשתי אח"כ...). אז החלטתי להשבית את האלקטרה לכמה ימים כי זה פשוט לא כוחות, ולנסות להפיק את המקסימום מהאסקסו. בינתיים אני יכול לומר שהאסקסו, במיוחד עם הטמפר של אסקסו, אכן מאוד עקבית ודי פשוטה להפעלה. מי שתכנן אותה, ידע מה הוא עושה, הנדסת אנוש מצויינת,.אפילו הפאנרלו מוצלח, אולי היחיד המוצלח בו נתקלתי, ועם זאת קל מאוד להסרה למי שרוצה (מומלץ לכולם - בכל זאת הקצפה ישירה עדיפה).
בינתיים, אני נותן גם לאנשים מזדמנים להתנסות ואף לטעום, ואני אתייחס לכך כשהמבחן יפורסם.
-
- התחלה
-
- אמצע
-
- סוף
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
עד מתי המכונה אצלך? אולי אני אקפוץ בחג לראות מה מדובר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- גלעד_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 156
- שם מלא: גלעד מוסקוביץ
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
עד שהוא יטרח להחזיר אותה 
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

HOSQ הוא רבע פרסי - אם תחכה שהוא יחזיר לך לא תגיע רחוק...
קיבלתי מהאסקסו שוט מעולה, ועוד בזמן שדיברתי עם דבוטאנט וסיפרתי לו שעדיין לא הצלחתי להוציא אחד כזה
זה היה ריסטרטו, שאגב אמור היה להיות שוט כיור. סמיך, יפה, מלא בטעמים. כמו שצריך.
הבעיה שלי עם המכונה הזו שטמפ' החליטה מעט נמוכה מידי לטעמי. גם כשהיא דולקת חצי שעה ברצף. אז החלטתי לנסות קצת טריקים, פשוט הרתחתי את הדוד כאילו להקצפה ואז שחררתי חצי כוס מים רותחים דרך הידית כמובן. הטריק עבד מצויין.
זה היה ריסטרטו, שאגב אמור היה להיות שוט כיור. סמיך, יפה, מלא בטעמים. כמו שצריך.
הבעיה שלי עם המכונה הזו שטמפ' החליטה מעט נמוכה מידי לטעמי. גם כשהיא דולקת חצי שעה ברצף. אז החלטתי לנסות קצת טריקים, פשוט הרתחתי את הדוד כאילו להקצפה ואז שחררתי חצי כוס מים רותחים דרך הידית כמובן. הטריק עבד מצויין.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

תלמד לגלוש טמפרטורה ....
שוט לא צריך להימשך יותר מ 30 שניות כי בזמן הזה הדוד מתקרר - תטחן גס יותר.
שוט לא צריך להימשך יותר מ 30 שניות כי בזמן הזה הדוד מתקרר - תטחן גס יותר.