מוקה-ג'אווה
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
רכשתי היום קילו של ג'אווה קלוסי לנסיון.
רציתי להכין את התערובת המיתולוגית מוקה-ג'אווה - יש לי עכשיו גם ג'אווה וגם מוקה (יאמן).
כמה שאלות, אם מישהו יודע במקרה:
1) האם הג'אווה הזה הוא באמת זה שמשמש במוקה-ג'אווה?
2) מה היחס הקלאסי? 1:1 או אחרת?
3) האם זה גם יתאים לאספרסו, או שזו באמת תערובת קלאסית לדריפ/פילטר בלבד?
4) מה דרגת הקלייה המומלצת (לאספרסו ולפילטר)?
אשמח לשמוע דיעות והמלצות.
רציתי להכין את התערובת המיתולוגית מוקה-ג'אווה - יש לי עכשיו גם ג'אווה וגם מוקה (יאמן).
כמה שאלות, אם מישהו יודע במקרה:
1) האם הג'אווה הזה הוא באמת זה שמשמש במוקה-ג'אווה?
2) מה היחס הקלאסי? 1:1 או אחרת?
3) האם זה גם יתאים לאספרסו, או שזו באמת תערובת קלאסית לדריפ/פילטר בלבד?
4) מה דרגת הקלייה המומלצת (לאספרסו ולפילטר)?
אשמח לשמוע דיעות והמלצות.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
הג'אווה זה זן די מיוחד, מאוד פירותי כמו יין אדום מתקתק. הבעיה היא שהוא מאוד עדין ונעלם בתערובות. למרות הרצון לקלאסיות של התערובת הייתי הולך על משהו כמו 20% ברזיל, 50% ג'אווה ו30% מוקה. נשמע לי כמו תערובת מצויינת... אם לא היה נגמר לי הג'אווה הייתי מנסה.
ניסיתי אותו דווקה כתערובת עם יאמן וירגשיף (כן יש לי קצת ירגשיף שמור ואני משתמש בו בקמצנות).
טעים מאוד,עם גוף סמיך,די מתובל-כנראה בגלל האפריקנים,מתקתק,ובהחלט קצת ייני.
בקליה הבאה אני הולך להכניס 50% יאמן,ו50% ג'אווה.
טעים מאוד,עם גוף סמיך,די מתובל-כנראה בגלל האפריקנים,מתקתק,ובהחלט קצת ייני.
בקליה הבאה אני הולך להכניס 50% יאמן,ו50% ג'אווה.
-
joncafe
- גורו קפה

רשמים מהטעימה
במילה אחת: מוזר !!
בהחלט מרגישים את התרומה של כל אחד מהמרכיבים - השוקולדיות של המוקה מורגשת היטב בצד עשבוניות-פרחוניות וחמצמצות מורגשת מאד מהג'אווה. הגוף בינוני בלבד והקרמה קצת חלשה. חסרים מאד מתיקות ואגוזיות. אפטרטייסט חמצמץ. בכלל, החמצמצות עשבונית באופייה ולא פירותית כמו של דרום אמריקאים או של הודי פלנטיישן.
באופן אולי לא מפתיע, הבסיס של הטעם מזכיר קצת קפה דריפ אמריקאי, אבל כמובן הרבה יותר מרוכז ועם הרבה יותר טעמים מורכבים.
בעיני התערובת מתאימה יותר לקפוצ'ינו/לטאה מאשר לאספרסו, לא ניסיתי בדריפ (אולי בליל-הסדר אנסה אצל הורי שיש להם דריפ ומטחנה).
אמנם לא ניסיתי את הג'אווה כסינגל, אבל נראה לי שהוא ילך טוב עם ברזיל או עם בורונדי שישלימו לו מתיקות וגוף, גם שילוב שלו עם בסיס מהנ"ל ומוקה יביא לדעתי לתערובת מאוזנת יותר עם פוטנציאל.
בהחלט מרגישים את התרומה של כל אחד מהמרכיבים - השוקולדיות של המוקה מורגשת היטב בצד עשבוניות-פרחוניות וחמצמצות מורגשת מאד מהג'אווה. הגוף בינוני בלבד והקרמה קצת חלשה. חסרים מאד מתיקות ואגוזיות. אפטרטייסט חמצמץ. בכלל, החמצמצות עשבונית באופייה ולא פירותית כמו של דרום אמריקאים או של הודי פלנטיישן.
באופן אולי לא מפתיע, הבסיס של הטעם מזכיר קצת קפה דריפ אמריקאי, אבל כמובן הרבה יותר מרוכז ועם הרבה יותר טעמים מורכבים.
בעיני התערובת מתאימה יותר לקפוצ'ינו/לטאה מאשר לאספרסו, לא ניסיתי בדריפ (אולי בליל-הסדר אנסה אצל הורי שיש להם דריפ ומטחנה).
אמנם לא ניסיתי את הג'אווה כסינגל, אבל נראה לי שהוא ילך טוב עם ברזיל או עם בורונדי שישלימו לו מתיקות וגוף, גם שילוב שלו עם בסיס מהנ"ל ומוקה יביא לדעתי לתערובת מאוזנת יותר עם פוטנציאל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
עשבוניות זאת לא בעיה של קלייה? משהו בטח התפספס בדרך לפיצוץ ראשון.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
joncafe
- גורו קפה

סביר להניח שאנחנו מדברים על אותו דבר, בסה"כ קשה לתת תיאורים מילוליים לטעמים.דעה_עכורה כתב:עבורי הקפה יותר עצי מאשר עשבי, וגם לי חסרה מתיקות....
לא ניסיתי. קליתי רק מנה אחת של התערובת.דעה_עכורה כתב:יש מצב לזרז קצת את הקליה עד פיצוץ ראשון?
ניסית הקטנת משקל מחזור הקליה?...
הקטנת גודל המנה (לאו דווקא בתערובת הזו) זה בפירוש משהו שבתכנון לנסות.