שאלה והתייעצות לגבי XTREAMER ו ETRAYZ
-
staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
היי
חשבתי לקנות את המוצר, היות ויש לי חשבונית מקומית של אקטרימר, הבנתי מהאתר שאוכל לקנות את ה PRO בהנחה.
ראיתי שיש להם מבצע על הפרו והאחסון ב 199יורו.
הם רושמים שם שהמחיר כולל משלוח על הזמנה רגילה:
[left]Normal Price = 119 (XtreamerPro including Shipping as special limited time offer ) + 124 (eTRAYz including Shipping) + Free USB 802.11n Antenna= 243 euro[/left]
, אך לא כך הדבר
שבאתי להזמין אני רואה שהם רוצים עוד 50 יורו משלוח!!
כלומר במצב רגיל - החבילה עולה 243 כולל משלוח
ובמצב של לקוח ישן זה 250 יורו כולל משלוח
תודה
חשבתי לקנות את המוצר, היות ויש לי חשבונית מקומית של אקטרימר, הבנתי מהאתר שאוכל לקנות את ה PRO בהנחה.
ראיתי שיש להם מבצע על הפרו והאחסון ב 199יורו.
הם רושמים שם שהמחיר כולל משלוח על הזמנה רגילה:
[left]Normal Price = 119 (XtreamerPro including Shipping as special limited time offer ) + 124 (eTRAYz including Shipping) + Free USB 802.11n Antenna= 243 euro[/left]
, אך לא כך הדבר
שבאתי להזמין אני רואה שהם רוצים עוד 50 יורו משלוח!!
כלומר במצב רגיל - החבילה עולה 243 כולל משלוח
ובמצב של לקוח ישן זה 250 יורו כולל משלוח
תודה
איפה ראית את המבצע שלהם ללקוח חדש ב 243 יורו?
כשאני בודק אצלם באתר המחיר הוא 298 יורו
[left]Normal Price = 174 (Xtreamer Pro including Shipping) + 124 (eTRAYz including Shipping) = 298 euro
(3) THIS PRICE IS APPLICABLE TO CLIENTS WHO DO CURRENTLY OWN AN XTREAMER DEVICE[/left]
כשאני בודק אצלם באתר המחיר הוא 298 יורו
[left]Normal Price = 174 (Xtreamer Pro including Shipping) + 124 (eTRAYz including Shipping) = 298 euro
(3) THIS PRICE IS APPLICABLE TO CLIENTS WHO DO CURRENTLY OWN AN XTREAMER DEVICE[/left]
לא מוצא את זה
ה PRO ללקוח ותיק עולה שם 124 יורו (מחיר 99 + 25 משלוח)
וה eTRAYz ללקוח חדש (לא ראיתי שם מבצע ללקוח ותיק) עולה אותו הדבר, כלומר 124 יורו
סה"כ 248 יורו (במידה ויש לך לשבונית ל PRO). פיספסתי משהו?!
ה PRO ללקוח ותיק עולה שם 124 יורו (מחיר 99 + 25 משלוח)
וה eTRAYz ללקוח חדש (לא ראיתי שם מבצע ללקוח ותיק) עולה אותו הדבר, כלומר 124 יורו
סה"כ 248 יורו (במידה ויש לך לשבונית ל PRO). פיספסתי משהו?!
...
אני מניח שיש להם טעות במחיר של המוצרים כאשר הוא נרכשים ללקוחות חדשים.
אגב ,אפשר לשאול למה אתה מעוניין לרכוש גם את ה eTRAYZ?
-
staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
האמת שאני כרגע מתלבט אם לרכוש רק את ה ETRAYZ
ממה שהבנתי , זה בעצם NAS לכל דבר
אז במקום לקנות אחד ב 4000 שח
אתה קונה ב 400
וזה עושה אותו דבר
אז למה לא?
נכון להיום אני מחזיק מחשב אחד רק בשביל הורדות (וזה מחשב חזק שצורך המון חשמל) אז למה לא ש ETRAYZ יטפל בזה...
אתה קונה ב 400
וזה עושה אותו דבר
אז למה לא?
נכון להיום אני מחזיק מחשב אחד רק בשביל הורדות (וזה מחשב חזק שצורך המון חשמל) אז למה לא ש ETRAYZ יטפל בזה...
מעניין מאודstaticx כתב:האמת שאני כרגע מתלבט אם לרכוש רק את ה ETRAYZ
אתה קונה ב 400
וזה עושה אותו דבר
אז למה לא?
נכון להיום אני מחזיק מחשב אחד רק בשביל הורדות (וזה מחשב חזק שצורך המון חשמל) אז למה לא ש ETRAYZ יטפל בזה......
רק עכשיו אני נחשף לספק המלא של המכשיר הזה ועל פניו הוא נראה לא רע בכלל (אגב, הייתי בטוח שהוא תומך רק ברשת של 100M ולא של 1G).
-מוזר איך זה שאף אחד לא דיבר או בדק את ה NAS הזה בפורום? (או שפיספסתי את זה)
-חייב להיות כאן איזשהו קאטצ'?! לא? מכשיר NAS עם חיבור רשת 1 גיגה, 3.5" 2 SATA x, עם 2 כניסות USB מאחורה (USB 2.0), תומך raid-0,1,5 ב 99 יורו.........
- OhadG
- חבר ותיק

- תגובות: 1201
- נתן תודות: 185 פעמים
- קיבל תודות: 114 פעמים
כבעלים של מכשיר כזה (קיבלתי בעלות משלוח בלבד, בגלל בעיות במשלוח של האקסטרימר.. כן כן.. המשלוח המקולל):
1. RAID1 / RAID 0 - בשני דיסקים בלבד אין תמיכה ב-RAID5. לי זה מספיק.
2. עד כמה שאני יודע, חיבור הרשת שלו הוא 100MB בלבד. במקרה שלי הרשת בבית היא 100M ולכן מבחינתי אין בעיה גדולה.
3. המחיר אכן אטרקטיבי.
4. המכשיר קריר ושקט, נראה שהם למדו משהו מהבעיות של האקסטרימר.
2. עד כמה שאני יודע, חיבור הרשת שלו הוא 100MB בלבד. במקרה שלי הרשת בבית היא 100M ולכן מבחינתי אין בעיה גדולה.
3. המחיר אכן אטרקטיבי.
4. המכשיר קריר ושקט, נראה שהם למדו משהו מהבעיות של האקסטרימר.
זה הספק שרשום באתר שלהם, יש שם רשת 1 גיגה:OhadG כתב:כבעלים של מכשיר כזה (קיבלתי בעלות משלוח בלבד, בגלל בעיות במשלוח של האקסטרימר.. כן כן.. המשלוח המקולל):
3. המחיר אכן אטרקטיבי.
4. המכשיר קריר ושקט, נראה שהם למדו משהו מהבעיות של האקסטרימר....
[left]CPU: OXE8xx
Memory : 128MB
Flash : 4MB
HDD : 3.5" inch X 2 SATA
I/O Interface : USB Port *2
One Touch USB Copy Button
Buttons : Power, Reset, USB auto-copy
LAN - Gigabit RJ-45 Ethernet port
Wireless LAN (USB Type) : 802.11b/g/n
DHCP Server
Dynamic DNS : ***.myxtreamer.net
Jumbo Frame
Network File Protocol : CIFS, SMB, NFS, AFP
Additional Useful Protocol :FTP with SSL/TLS, SSH, Secure SMTP
Client Platform : Windows/Linux/ Mac
Web Server : Apache,MySQL, SQLite,PHP,Port # : 80
Printer Server
iTunes Music Server
UPnP device Port mapping
Rapid Box (RapidShare)
URL Link Mail & URL Link Copy
Buddy SyncFolder
Public Disk for sharing with local devices
e-Downloader Plugins – rapidshare.com, megaupload.com
e-Torrent RSS, Search and Download - mininova, isohunt, torrentz
RAID Level Raid 0, 1, 5
System Management
Web-Based administration
E-Mail Alert
alarm Buzzer
Multi-User Account Mgmt.
Multi Language
English, Korean, Spanish, French, German, Dutch, Danish, Italian, Russian, Hebrew, Czech, Hungarian, Portuguese, Swedish, Slovenian Croatian boast, Finnish, Polish, Romanian, Thai, Vietnamese, Greek, Chinese[/left]
RAID 5 לא ניתן למימוש על 2 דיסקים......המינימום הדרוש הוא 3 דיסקים. לפי מה שקראתי בפורומים הם רומזים על היכולת לחבר שני ETRAYZ דרך רשת 1 גיגה וככה ליצור RAID-5. הפיתרון הזה הוא מוזר משהו מכיוון שבמקרה כזה ברגע שיש כשל תקשורת בין שני ה NAS-ים, מערך ה raid ייכשל (רק דיסק אחד יכול ליפול במערך כזה ולא שניים). במקום אחר דובר על השימוש בדיסק USB כמקור הנוסף למערך ה RAID (בנוסף לשני ה SATA שיש במכשיר) למרות שפתרון זה אפשרי צריך לזכור שמהירות התעבורה של כל מערך ה RAID תיפגע בגלל הדיסק האיטי הזה ביחס לשני הדיסקים המהירים האחרים. ייתכן שבסוף, כל העניין הוא שסה"כ יש להם תמיכה של זה בחומרה, אבל בגירסת ה ETRAYZ הנוכחית זה לא ניתן למימוש וייתכן שהם מתכננים להוציא בעתיד גירסת ETRAYZ משודרגת עם מקום לעוד דיסק אחד או שניים בתוך המארז.OhadG כתב:גם רשום שם :
RAID Level Raid 0, 1, 5
כאשר לא ניתן לבצע RAID 5 על 2 דיסקים בלבד.
מה זה אומר?...
הייתי באותה ההתלבטות כמוך, עד שהבנתי שלמרות שהמחשב שלי משמש להורדות בלבד יהיה לי קשה להחליף אותו ב NAS, משוכלל ככל שיהיה:staticx כתב: נכון להיום אני מחזיק מחשב אחד רק בשביל הורדות (וזה מחשב חזק שצורך המון חשמל) אז למה לא ש ETRAYZ יטפל בזה......
- המחשב שלי מוריד מ-eMule, מ-Rapidshare, מ-Bittorrent, מ-Megaupload, ומאתרי צפייה ישירה כמו Youtube.
- אני משתמש במחשב גם לצורך הורדת כתוביות והתאמתן (כולל סנכרון אם צריך) לסרטים והופסת Coverart.
- חלק מההורדות מתבצעות תוך חיבור למחשב מרחוק דרך Remote Desktop.
- אם מישהו מהמשפחה/חברים רוצה סרט, אני פשוט צורב לו מהמחשב.
- כשנגמר לי המקום, אני פשוט מוסיף עוד דיסק חיצוני של טרה או שניים.
עכשיו תראה לי NAS שיודע לבצע את כל זה...
אגב, בנוגע לצריכת החשמל, אני משתמש בדיסקים חיצוניים חסכוניים בחשמל, ובלוח אם עם מעבד אטום מובנה וצריכת חשמל נמוכה מאוד (Intel D945GCLF2, למרות שהיום כבר יש את Intel D510MO שעדיף עליו).
shayf,shayf כתב:הייתי באותה ההתלבטות כמוך, עד שהבנתי שלמרות שהמחשב שלי משמש להורדות בלבד יהיה לי קשה להחליף אותו ב NAS, משוכלל ככל שיהיה:staticx כתב: נכון להיום אני מחזיק מחשב אחד רק בשביל הורדות (וזה מחשב חזק שצורך המון חשמל) אז למה לא ש ETRAYZ יטפל בזה......
- המחשב שלי מוריד מ-eMule, מ-Rapidshare, מ-Bittorrent, מ-Megaupload, ומאתרי צפייה ישירה כמו Youtube.
- אני משתמש במחשב גם לצורך הורדת כתוביות והתאמתן (כולל סנכרון אם צריך) לסרטים והופסת Coverart.
- חלק מההורדות מתבצעות תוך חיבור למחשב מרחוק דרך Remote Desktop.
- אם מישהו מהמשפחה/חברים רוצה סרט, אני פשוט צורב לו מהמחשב.
- כשנגמר לי המקום, אני פשוט מוסיף עוד דיסק חיצוני של טרה או שניים.
עכשיו תראה לי NAS שיודע לבצע את כל זה...
אגב, בנוגע לצריכת החשמל, אני משתמש בדיסקים חיצוניים חסכוניים בחשמל, ובלוח אם עם מעבד אטום מובנה וצריכת חשמל נמוכה מאוד (Intel D945GCLF2, למרות שהיום כבר יש את Intel D510MO שעדיף עליו)....
כל הדברים שרשמת (למעט הוספת הדיסק) לא קשורים למהות ה NAS (ר"ת Network attached storage). זה שלרוב NAS-ים יש גם יכולות בסיסיות של קלינט להורדת תכנים זה גימיק נחמד אבל לא רק בגלל זה אדם רוכש לעצמו NAS.
אין ספק שאם ה NAS של xtreamer מתפקד כמו שצריך (כמו שהוא מתיימר לתפקד על פי הספק שלו) הוא יכול להיות פתרון נפלא לכל אלה שכן מתאים להם להוריד קצת "מהעומס" של מחשב ההורדות שלהם, אבל עד היום לא עשו כך כי זה לא נראה להם כדאי בגלל המחיר הגבוה שהם היו צריכים לשלם על NAS (אלפי שקלים). 99 יורו זה +- מחיר של דיסק בודד אחד!
אגב, אם אני אלך על NAS אני לא מייעד לו להיהפך למאגר שיחזיק את כל תכני ה HD שלי (סרטים, סדרות וכו) אלא דווקא מייעד לו שיחזיק לי תכנים אחרים, חשובים לי הרבה יותר. כמובן שמערך raid יהיה חשוב לי מאוד, ולכן חוסר התמיכה האמיתי של ה ETRAYZ ב raid 5 הוא בעייתי לי קצת, כי זה "תוקע" אותי עם raid-1 "הבזבזני"
staticx,
אכן NAS לכל דבר
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
מלבד הבדל של כמה מאות שקלים, אתה רואה יתרון ל-NAS מבוסס eTRAYz על פני מחשב עם לוח כמו ה-D510MO?osherov כתב: אין ספק שאם ה NAS של xtreamer מתפקד כמו שצריך (כמו שהוא מתיימר לתפקד על פי הספק שלו) הוא יכול להיות פתרון נפלא לכל אלה שכן מתאים להם להוריד קצת "מהעומס" של מחשב ההורדות שלהם, אבל עד היום לא עשו כך כי זה לא נראה להם כדאי בגלל המחיר הגבוה שהם היו צריכים לשלם על NAS (אלפי שקלים). 99 יורו זה +- מחיר של דיסק בודד אחד!...
עריכה: מסתבר שאין הפרש של כמה מאות שקלים. eTRAYz + משלוח לישראל עולה 650 ש"ח. אם מוסיפים מע"מ מגיעים לסכום של 720 ש"ח, כלומר 20 שקלים פחות מהמחיר של מחשב מבוסס D510MO:
- מארז ITX כולל ספק - 220 ש"ח
- לוח + מעבד + כרטיס מסך - Intel D510MO - 400 ש"ח
- זכרון DDR2 1GB - 120 ש"ח
- NAS מבוסס לינוקס או FreeBSD - חינם
כמה שקלים שקליםboren כתב:מלבד הבדל של כמה מאות שקלים, אתה רואה יתרון ל-NAS מבוסס eTRAYz על פני מחשב עם לוח כמו ה-D510MO?osherov כתב: אין ספק שאם ה NAS של xtreamer מתפקד כמו שצריך (כמו שהוא מתיימר לתפקד על פי הספק שלו) הוא יכול להיות פתרון נפלא לכל אלה שכן מתאים להם להוריד קצת "מהעומס" של מחשב ההורדות שלהם, אבל עד היום לא עשו כך כי זה לא נראה להם כדאי בגלל המחיר הגבוה שהם היו צריכים לשלם על NAS (אלפי שקלים). 99 יורו זה +- מחיר של דיסק בודד אחד!......
ההפרש למחשב מבוסס D510MO יהיה הרבה יותר מכמה מאות שקלים. בגדול זה דבר "נכון ונוח" יותר לבצע ביזור של "מומחיות" בין רכיבי מיחשוב ברגע שיש לך מספר יחידות מיחשוב שזקוקות ליחידת\ות איכסון. מעבר לחיסכון בצריכת החשמל (כמעט ברוב המקרים) היתרון הגדולים של NAS הם בכך שכל תפקידו ומומחיותו של ה NAS הוא ב-לאגור נתונים! הוא לא מריץ אפליקציות תובעניות במקביל שגוזלות משאבי מערכת (מעבד, זיכרון, כתיבה וקריאה לדיסקים, שימוש ברשת), בגלל "הפשטות" וההתמחות שלו, בדר"כ הוא יהיה יציב יותר מאשר מחשב שמבצע משימות נוספות שלא לדבר על פעולות בלתי רצוניות שמתבצעות לעיתים במחשב ריגל (נניח כל מיני עדכוני תוכנה-SECURITY PATCH). הוא הרבה פחות פגיע מאשר מאשר מחשב בעל מערכת הפעלה "רגילה" כגון חלונות (וירוסים, חדירות דרך הרשת וכו). ה NAS בדר"כ הרבה יותר קומפקטי, אסתטי, מהיר ודורש הרבה פחות התעסקות. הוא גם מאפשר לך לשים אותו באזור מרכזי אליו כל רכיבי הקצה יכולים לגשת דרך הרשת באופן המהיר ביותר (נניח בארון תקשורת). הוא הרבה יותר קל להתקנה ותחזוקה מאשר מחשב רגיל (או מחשב יעודי. נניח FreeNAS).
אני מניח שזה מספיק על מנת להצדיק מחיר של 99 יורו......
אגב, אופציה נוספת לחלק מהאנשים זה לבנות מחשב יעודי ל NAS על בסיס איזה מחשב מיושן שזרוק בבית אבל כשהאלטרנטיבה כל כך זולה אני כמעט לא רואה את היתרון בלעשות את זה.
אגב, כל הנאמר על ידי לא בא להמליץ על ה NAS של Xtreamer בגלל שבחיים לא עבדתי איתו ולא בחנתי אותו. למרות, כמו שרשמתי, בגלל המחיר שלו הוא נשמע אופצייה מאוד אטרקטיבית. הדבר שהכי מסקרן אותי הוא לראות מהם הביצועים שלו ברשת 1 ג'יגה כאשר מספר מקורות "שואבים" ממנו מידע
boren,
עריכה....על מה שהוספת.
אתה בחרת והבאת כאן פיתרון של בניית מחשב NAS ייעודי ואכן זאת אופצייה אבל למה להיכנס לכל הכאב ראש הזה כשאפשר לרכוש במחיר זול יותר ובלי כל ההתעסקות, יחידת NAS קטנה וקומפקטית שעושה אותה עבודה?!
אגב, בפיתרון שלך הדיסקים חייבים להיות חיצוניים מסוג USB2 ולא SATA. פחות אסתטי ופחות מהיר
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
לפי ביקורות ברשת צריכת החשמל של ה-D510MO היא בין 19W ל-29W. כמה חשמל כבר יחסוך NAS ייעודי?osherov כתב: מעבר לחיסכון בצריכת החשמל (כמעט ברוב המקרים) היתרון הגדולים של NAS הם בכך שכל תפקידו ומומחיותו של ה NAS הוא ב-לאגור נתונים! הוא לא מריץ אפליקציות תובעניות במקביל שגוזלות משאבי מערכת (מעבד, זיכרון, כתיבה וקריאה לדיסקים, שימוש ברשת), בגלל "הפשטות" וההתמחות שלו, בדר"כ הוא יהיה יציב יותר מאשר מחשב שמבצע משימות נוספות שלא לדבר על פעולות בלתי רצוניות שמתבצעות לעיתים במחשב ריגל (נניח כל מיני עדכוני תוכנה-SECURITY PATCH). הוא הרבה פחות פגיע מאשר מאשר מחשב בעל מערכת הפעלה "רגילה" כגון חלונות (וירוסים, חדירות דרך הרשת וכו). ה NAS בדר"כ הרבה יותר קומפקטי, אסתטי, מהיר ודורש הרבה פחות התעסקות. הוא גם מאפשר לך לשים אותו באזור מרכזי אליו כל רכיבי הקצה יכולים לגשת דרך הרשת באופן המהיר ביותר (נניח בארון תקשורת). הוא הרבה יותר קל להתקנה ותחזוקה מאשר מחשב רגיל (או מחשב יעודי. נניח FreeNAS)....
אני מסכים שנושאים כגון פשטות ואבטחה יכולם להיות כבדי משקל למשתמשים רבים, אבל הם לא מרתיעים גיקים (כמוני, לצורך העניין
הסיבה העקרית היא שבאותו מחיר אתה מקבל מחשב חזק יותר - זכרון 1GB מול 128MB, מעבד כפול-ליבות 1.66Ghz מול מעבד ליבה בודדת 366Mhz. כתוצאה מכך הוא מסוגל לעשות הרבה יותר דברים (ראה את ההודעה של shayf). מעבר לנושא הזה, ברגע ש-Xtreamer.net ייעשו end-of-life ל-eTRAYz הוא יהפוך בהדרגה ליותר ויותר מיושן. לעומת זאת מחשב NAS אפשר להמשיך ולעדכן בתוכנות חדשות.אתה בחרת והבאת כאן פיתרון של בניית מחשב NAS ייעודי ואכן זאת אופצייה אבל למה להיכנס לכל הכאב ראש הזה כשאפשר לרכוש במחיר זול יותר ובלי כל ההתעסקות, יחידת NAS קטנה וקומפקטית שעושה אותה עבודה?!...
יש במארז מקום לשני דיסקים פנימיים. אם אתה מתכוון להשתמש בשניהם עם דיסקים קשיחים (SATA כמובן) תצטרך להשתמש במתאם/מגירה כדי להכניס דיסק 3.5 במפרץ העליון שמיועד לכונני 5.25.אגב, בפיתרון שלך הדיסקים חייבים להיות חיצוניים מסוג USB2 ולא SATA. פחות אסתטי ופחות מהיר...