קנייה מאתרים בארה"ב - כדאי??

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
mikai פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

קראתי פה מה שנכתב בעבר על אתרים כמו ezbuyus שמאפשרים לקנות מוצרים מאתרים אמריקאים, מטפלים בכל המכס ושולחים לכאן. אני מעוניינת לקנות דברים כמו שואב אבק ROOMBA (שעולה 2300 שח לעומת 350$ בארהב) או הארד דיסק חיצוני של 2T עם USB 3 שבכלל אין בארץ, וגם כשיגיע, ה 1T שישנו היום עולה יותר מה 2 בארה"ב, ואולי אפילו איזה ASUS EEE PC קטן - האם זה שווה את כל הטרחה אם לוקחים בחשבון מכס (לא יודעת אם יש מכס על מחשבים, אולי רק מעמ),, אשמח לשמוע אם מישהו התנסה בזה ויכול להמליץ (או לא) על הכדאיות של כל העניין.. תודה!

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #2 

יש דברים שכדאי ויש דברים לא, אני משתמש שנים ב Mustop ובסה"כ החוויה טובה.
כדאי להפוך את זה לכדאי רצוי מאוד לשים לב למבצעים שלהם שבד"כ באים בצורות קופונים לאמאזון וכל מיני או מבצעים של מחיר קבוע לסוגים מסויימים של מוצרים כמו שהוזכר פה:
http://www.hometheater.co.il/vt103958.% ... 7%A8%D7%9A

ואכן על מחשבים יש רק מע"מ
לגבי הדברים שהזכרת:
לגבי רומבה -> לא ממליץ להזמין מחו"ל, המחיר של השילוח יהיה גבוה מאוד (כבד וגדול) וזה מוצר שרצוי שיהיה לך שירות ואחריות בארץ (תעיפי מבט בשרשור רומבה, אנשים משתמשים מידי פעם בשירות של הייבואן)
דיסק קשיח -> לא יודע מה בוער לך לחפש USB3 (בייחוד בעולם שיש בו ESATA) אבל ההזמנה היותר הגיונית תהיה לרכוש את הדיסק הקשיח בארץ ולהזמין קופסה חיצונית מחו"ל, תהני מכל העולמות וגם כנראה שלא תעברי את סף המכס שהוא 50$
EEE PC -> לא מכיר את המחירים האמת, כדאי לתפוס מבצע של אחת מחהרות השילוח למחשבים נישאים, אחרת עדיף לרכוש באיזה ביקור קצר באירופה (ככה תמנעי גם ממע"מ)

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #3 

אז ככה, כמו שאמר קודמי יש דברים שכדאי ויש שלא.
מתי כדאי להזמין מחול ?
מחיר משמעותית זול יותר (כולל משלוח ומכס)
יש אחריות בינלאומית אמינה
אין כלל חשיבות לאחריות
אין את המוצר בארץ
כשמהירות אספקת המוצר היא פחות חשובה
אתר אמין בחו"ל
כשאין צורך בהתאמות מסובכות ובעלי עלות של מתח וכו'

מתי לא כדאי להזמין מחו"ל ?
הפרש קטן ולא משמעותי בין המחירים
אחריות בארץ טובה יותר (זמינות וכו')
רוצים וצריכים את המוצר מהר (היום!)
עד כמה המוצר עדין ? ויכול להנזק במשלוח ?
אתר לא מוכר/אמין בחו"ל.
כשיתכן ותהיה בעיית תדרים/חשמל שתגרום לעכוב במכס או לאי אשור או לעלות נוספת עקב התאמה

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

כהמשך אני אוסיף שאם באמת רוצה לנהל דיון פחות "כללי" בנושא כדאי שתבדקי את המחיר הסופי של מוצר שאת מעוניינת בו (בעזרת המחשבונים באתרים של החברות שילוח) מול המחיר שלו בארץ ותפתחי דיון על הכדאיות של אותו מוצר מסויים וההבדלים במחיר, שם נוכל להציע דיעות יותר רלוונטיות ויותר מכוונות

mikai פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

תודה

שליחה #5 

תודה על התשובות הספציפיות - לגבי הרומבה, אני לא יודעת מה יהיה מחיר השילוח כי אני לא יודעת מה משקלו, אבל הפרש של מעל 1000 שקל לא נשמע כדאי? חשבתי לקנות בחו"ל את המוצרים שציינתי (ואני יודעת מה מחירם בחו"ל לעומת הארץ, בכולם יש הפרש די גדול של מעל 30-40 אחוז בטוח) אבל הנסיעות שלי לחול קצרות יחסית, ואני צריכה להתחיל לשוטט ולחפש איפה מוכרים.. אז באופן כללי אני מבינה שדי שללתם את מה שציינתי כאן, ויש אלטרנטיבות טובות יותר..

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

לברר משקל לא קשה, כמעט תמיד רשום באמזון - לרומה 560 המשקל 13 פאונד (יעלה הרבה)+ מע"מ + אין אחריות בינלאומית + המרה של המטען ל 220 וולט בסופו של דבר זה לחלוטין לא משתלם, לפחות לדעתי
יש אנשים שיחלקו עליי, דברו על זה כמה פעמים בשרשור רומבה, הנה איזור של אחת הפעמים שזה דוסקס:
http://www.htmobile.co.il/modules.php?n ... 22#1030822

סתם שתדעי - יש הנחה של 10% לחברי מועדון צרכנות חבר ויש גם הנחה של 5% באיזה אתר שנותן מבצעים לעובדי הייטק, שכחתי את שמו אבל את יכולה גם לחפש בשרשור המפלצתי על הרומבה
אני לפני פחות מחודש רכשתי רומבה 563 בחנות (רשת) בשם חשמל נטו, איחדתי את זה עם רכישה גדולה יותר של רמקולים והסכימו לעשות לי הנחה על הרומבה (אם לא הייתי מקבל את ההנחה פשוט הייתי מחפש מישהו עם כרטיס אשראי חבר - כלומר מישהו בצבא קבע או כוחות הבטחון וכו')

בנסיעות לחול אפשר להזמין מראש באינטרנט אל המלון, בכל מדינה זה שונה אבל בארה"ב הרבה מאוד מלונות מוכנים לקבל בשבילך חבילות כ 5 ימים לפני הצ'ק אין.

הפרש 30%-40% על דיסק קשיח לא מסתדר לי האמת (לפנימי, ובלי לדבר על מצבעים מיוחדים בארה"ב),אבל אולי בגלל שה 2TB מתומחר עדיין גבוה בארץ, אבל בכל אופן לא משתלם לקנות 2TB.
ב T1.5 מקבלים יותר גי'גה פר שקל.
לגבי USB3 תחפשי קופסא חיצונית למרות שכבר ציינתי שאני לא מבין למה שתצטרכי את זה כרגע, בטח כשמודבר על דיסקים 3.5 שבכל אופן צריכים חשמל ושבמחשבים עם תמיכה ב USB 3 סביר מאוד להניח שתהיה גם תמיכה ב ESATA שהוא הממשק הטבעי לדיסק קשיח. למעשה בכל מה שקשור למחשבים תמצאי הרבה יותר מכשירים עם ESATA מאשר USB3 וגם ככה ESATA תמיד תמיד יהיה יותר מהיר (כי זה הממשק של הדיסק)
מה גם שדיסקים קשיחים זה מוצר רגיש שנוטה להתקלקל אז ממש לא כדאי להזמין מחו"ל והאחריות על דיסקים בארץ מצויינת

amirberner
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

roomba 555

שליחה #7 

שלום, אני מעוניין לרכוש Roomba ויש לי כמה התלבטויות:
1. מה ההבדל בין roomba 555 ל560?
2. את ה560 אפשר בכלל להשיג בארץ?
3. האם אנשים שבעי רצון מה555 כמו מה560?
זהו לבינתיים, תודה

mikai פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

לפי מה שביררתי בזמנו (בסופו של דבר הזמנתי ב EBAY לכתובת של חברה בניו יורק, ואספתי ממנה)
ההבדל הוא בין שה 560 זה דגם שמותאם לחשמל אמריקאי וצריך לקנות שנאי (זה מה שאני עשיתי, עלה לי 300 דולר ה 560) וה555 מגיע כבר מותאם לחשמל אירופאי. את ה 560 אי אפשר להשיג בארץ.
לגבי מרוצה - מאאאאאאאאאאד :)

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”