יש למישהו NAS מדגם : Thecus N5200BR NAS
קניתי לפני דקה ב EBAY.
ע"פ מה שקראתי מדובר באריה....
קניתי אותו כולל 5 * 1TB דהינו סה"כ 5TB של מידע בכל תצורת רייד אפשרית.
הבחור שדרג את הזכרון ל 1 גיגה וכן החליף את המאוורר של ה PSU לגדול 12" (מקווה שבעיית הרעש שכולם כותבים נפתרה...).
סה"כ העיסקה 820 דולר כולל המשלוח לארה"ב דהינו 3100 ש"ח...עכשיו אני צריך להביא את זה בטיסה הבאה שלי (מקווה שנדרש רק מע"מ ואז יצאתי בנזק של 400 ש"ח לערך.
בארץ המכשיר לבד ללא שדרוגים עולה 5700 ש"ח. 5 הרדיסקים יעלו עוד 2000 ש"ח לפחות כך שנראה לי שעשיתי עיסקה טובה.
ע"פ מה שקראתי מדובר באריה....
קניתי אותו כולל 5 * 1TB דהינו סה"כ 5TB של מידע בכל תצורת רייד אפשרית.
הבחור שדרג את הזכרון ל 1 גיגה וכן החליף את המאוורר של ה PSU לגדול 12" (מקווה שבעיית הרעש שכולם כותבים נפתרה...).
סה"כ העיסקה 820 דולר כולל המשלוח לארה"ב דהינו 3100 ש"ח...עכשיו אני צריך להביא את זה בטיסה הבאה שלי (מקווה שנדרש רק מע"מ ואז יצאתי בנזק של 400 ש"ח לערך.
בארץ המכשיר לבד ללא שדרוגים עולה 5700 ש"ח. 5 הרדיסקים יעלו עוד 2000 ש"ח לפחות כך שנראה לי שעשיתי עיסקה טובה.
קנית תותח.
אני קניתי אתמול את ה Thecus N0503 ואקבל אותו עוד שבועיים.
למרות שעל הנייר הם די דומים (1.6Ghz,1GB), שלך טוב בהרבה בגלל המעבד וכמות הדיסקים.
אשמח אם תדווח בהמשך על ההתקנה.
אגב, האם אתה מתכוון להתקין עליו שרת דואר / אינטרנט או שהוא מיועד רק לאחסון נטו ?
אני קניתי אתמול את ה Thecus N0503 ואקבל אותו עוד שבועיים.
למרות שעל הנייר הם די דומים (1.6Ghz,1GB), שלך טוב בהרבה בגלל המעבד וכמות הדיסקים.
אשמח אם תדווח בהמשך על ההתקנה.
אגב, האם אתה מתכוון להתקין עליו שרת דואר / אינטרנט או שהוא מיועד רק לאחסון נטו ?
ה N0503 עלה 1500 ש"ח.
3 דיסקים של 1TB עולים 1200 ש"ח.
סה"כ 2700 ש"ח למכשיר RAID 5 עם מעבד של 1.6Ghz ועם 1GB של זיכרון.
כל החבילות תוכנה כבר מוכנות להתקנה (שרת מייל, אינטרנט, טורנטים, מצלמה ועוד) וקיימת קהילה די פעילה ותומכת.
בנוסף את הזמן מרגע "פתיחת הקופסא" ועד ריצה בנוסף לזמן התחזוקה השוטף קשה לכמת אך לדעתי הוא מהותי.
כך שלטעמי DIY NAS הופך פחות ופחות כדאי.
3 דיסקים של 1TB עולים 1200 ש"ח.
סה"כ 2700 ש"ח למכשיר RAID 5 עם מעבד של 1.6Ghz ועם 1GB של זיכרון.
כל החבילות תוכנה כבר מוכנות להתקנה (שרת מייל, אינטרנט, טורנטים, מצלמה ועוד) וקיימת קהילה די פעילה ותומכת.
בנוסף את הזמן מרגע "פתיחת הקופסא" ועד ריצה בנוסף לזמן התחזוקה השוטף קשה לכמת אך לדעתי הוא מהותי.
כך שלטעמי DIY NAS הופך פחות ופחות כדאי.
תודה על התגובות אני
מבין מיכם שקניתי מוצר טוב.
יקח זמן עד שאראה אותו פועל שכן רק עוד שבועיים אני טס.
במקביל רכשתי POPCORN C200 כולל כונן בלו ריי והרדיסק פנימי וכן שדרגתי את הרשת הביתית לרשת 1GIG כך שאני מניח שהכל מוכן...
מטרת ה NAS והמזרימדיה היא לעבור ל"בית דיגיטאלי". לא סתם חיכיתי לא מעט זמן עד שהחלטתי ליישם שכן רציתי לעבור לתפיסה זו רק לאחר שיכולתי להרשות לעצמי גם NAS שישמור על המידע, יהיה מהיר מספיק, ובעל נפח גדול.
כוונתי להשתמש בNAS גם כמוריד מרשת הביטרונט, הוא יחובר ישירות לUPS רציני של חברת APC כך שיחזיק כשעתיים הפסקת חשמל ויוכל גם לכבות אותו אם נדרש ע"י התוכנה.
תצורה כזו גם תאפשר לי לכבות את המחשב שלי שכן כיום עובד 24 שעות ברציפות.
בנוסף רכשתי כונן SSD VORTEX TURBO כך שאת המחשב שלי אני הולך להעביר לתצורת SSD מהירה וללא חלקים נעים.
יקח זמן עד שאראה אותו פועל שכן רק עוד שבועיים אני טס.
במקביל רכשתי POPCORN C200 כולל כונן בלו ריי והרדיסק פנימי וכן שדרגתי את הרשת הביתית לרשת 1GIG כך שאני מניח שהכל מוכן...
מטרת ה NAS והמזרימדיה היא לעבור ל"בית דיגיטאלי". לא סתם חיכיתי לא מעט זמן עד שהחלטתי ליישם שכן רציתי לעבור לתפיסה זו רק לאחר שיכולתי להרשות לעצמי גם NAS שישמור על המידע, יהיה מהיר מספיק, ובעל נפח גדול.
כוונתי להשתמש בNAS גם כמוריד מרשת הביטרונט, הוא יחובר ישירות לUPS רציני של חברת APC כך שיחזיק כשעתיים הפסקת חשמל ויוכל גם לכבות אותו אם נדרש ע"י התוכנה.
תצורה כזו גם תאפשר לי לכבות את המחשב שלי שכן כיום עובד 24 שעות ברציפות.
בנוסף רכשתי כונן SSD VORTEX TURBO כך שאת המחשב שלי אני הולך להעביר לתצורת SSD מהירה וללא חלקים נעים.
עם כל מעבר לרשת של 1Gbps אל תשכח לרכוש כבלים של cat6.
לפעמים שוכחים את הברור מאליו ולא מבינים מדוע השרת, הנגן וכול' לא עונים על הצפיות.
לגבי ה C200, אני משער שאתה יודע שניתן לרכוש עבורו דונגל אלחוטי.
כבר היום מ NAS נחות בהרבה (טרם קיבלתי את ה Thecus) אני מזרים באופן אלחוטי וידאו לעבר שני נגנים אלחוטיים בו"ז.
לפעמים שוכחים את הברור מאליו ולא מבינים מדוע השרת, הנגן וכול' לא עונים על הצפיות.
לגבי ה C200, אני משער שאתה יודע שניתן לרכוש עבורו דונגל אלחוטי.
כבר היום מ NAS נחות בהרבה (טרם קיבלתי את ה Thecus) אני מזרים באופן אלחוטי וידאו לעבר שני נגנים אלחוטיים בו"ז.
הי YaronDr
גם כבל CAT5E מספיק לא נדרש דרג 6 היקר.
לגבי חיבור ה C200 אלחוטית-אני לא מתכוון לחברו כך אלא דווקא על ידי חוט.
לגבי חיבור ה C200 אלחוטית-אני לא מתכוון לחברו כך אלא דווקא על ידי חוט.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אם יש לך כזה NAS - חבל להכניס HDD לתוך הC200 - זה גם מחמם את המכשיר. וגם סתם תוספת מחיר - חבל...
Thecus N0503
שבועיים מאז שהמכשיר הגיע אלי וחשבתי לכתוב עליו בקצרה.
המכשיר משמש אצלי ל:
אחסון אתר האינטרנט שלי.
שרת דואר.
שרת תמונות (להבדיל מסתם אחסון תמונות).
שרת להורדת טורנטים.
מקור להזרמת וידאו, תמונות, ומוזיקה למספר יעדים.
שרת FTP.
שרת Nsync.
ועוד מספר שרתים ייחודיים אך פחות מעניינים עבור רוב האנשים.
הותקן כ raid5 עם 64k stripes size.
שורה תחתונה: עובד ללא דופי. גם בעת פניה למספר שרתים במקביל טרם זכיתי לראות את המעבד מועמס בלמעלה מ 25%.
במידה ומישהוא זקוק לעזרה או סתם רוצה לשאול שאלה, ניתן לפנות בפרטי.
ירון.
המכשיר משמש אצלי ל:
אחסון אתר האינטרנט שלי.
שרת דואר.
שרת להורדת טורנטים.
שרת FTP.
שרת Nsync.
שורה תחתונה: עובד ללא דופי. גם בעת פניה למספר שרתים במקביל טרם זכיתי לראות את המעבד מועמס בלמעלה מ 25%.
ירון.
Re: Thecus N0503
האם במכשיר המדובר יש אפשרות להתחיל ממספר כוננים נמוך ולהרחיב עם הזמן?YaronDr כתב:שבועיים מאז שהמכשיר הגיע אלי וחשבתי לכתוב עליו בקצרה.
המכשיר משמש אצלי ל:
אחסון אתר האינטרנט שלי.
שרת דואר.
שרת להורדת טורנטים.
שרת FTP.
שרת Nsync.
ירון....
בדיוק התחלתי לחפש NAS ובינתיים ראיתי שרק NETGEAR מממשים יכולת כזו
תודה
עבור מי שהתעניין בביצועי היחידה, מצורף קובץ השוואתי וכן קישורים לבדיקות שנעשו למוצר.
ירון.
http://www.tweaknews.net/reviews/thecus ... index9.php
http://www.overclockersonline.net/reviews/50003411/
http://www.hi-techreviews.com/index.php ... ?showall=1
ירון.
http://www.tweaknews.net/reviews/thecus ... index9.php
http://www.overclockersonline.net/reviews/50003411/
http://www.hi-techreviews.com/index.php ... ?showall=1
Re: Thecus N0503
היכן רכשת אם מותר לשאול...YaronDr כתב:שבועיים מאז שהמכשיר הגיע אלי וחשבתי לכתוב עליו בקצרה.
המכשיר משמש אצלי ל:
אחסון אתר האינטרנט שלי.
שרת דואר.
שרת להורדת טורנטים.
שרת FTP.
שרת Nsync.
ירון....
הם שולחים ישירות לארץ, השימוש בשירות זה עדיף?YaronDr כתב:נרכש ב eAegis ונשלח דרך Ebuy2U
העלות כולל משלוח היתה אמורה להיות 600$
בדרך זו העלות הכוללת היתה 460$...
אני מודה שאני לא מכיר את השירות הזה... זה כמו כתובת
מקומית שמזמינים והם מביאים את זה לארץ?
הם לא עשו בעיות שכתובת החיוב שונה מכתובת המשלוח?
"ביציאה" של כל חנות באינטרנט יש לך אפשרות למלא כתובת משלוח.
אתה פשוט ממלא את הכתובת שלהם בארה"ב.
אתה הולך לאתר שלהם ורוכש משלוח לכתובת בישראל.
ברגע שהמוצר מגיע אליהם הם שולחים לכתובת שביקשת בישראל.
עלות המשלוח היא בהתאם למהירות ומשקל המשלוח שבחרת + על השרות שלהם הם לוקחים 12$.
מבחינתי החיסכון של 140$ הפך אותם לעדיפים -)).
אתה פשוט ממלא את הכתובת שלהם בארה"ב.
אתה הולך לאתר שלהם ורוכש משלוח לכתובת בישראל.
ברגע שהמוצר מגיע אליהם הם שולחים לכתובת שביקשת בישראל.
עלות המשלוח היא בהתאם למהירות ומשקל המשלוח שבחרת + על השרות שלהם הם לוקחים 12$.
מבחינתי החיסכון של 140$ הפך אותם לעדיפים -)).
כל מקרה של רכישה בארה"ב "נופל" על אחד משני התרחישים הבאים (היות ואני לא זוכר איזה מהם קרה עם החנות הספציפית הזו אני מציין את שניהם):
1. תשלום ישיר ע"י כרטיס אשראי (היות ולא כל החנויות מכבדות כרטיס אשראי שאינו אמריקאי, יש את אופציה מספר 2).
2. תשלום ישיר (!) ע"י PayPal - העברת כסף באופן ישיר (!) מחשבון ה PayPal שלך אל חשבון ה PayPal של החנות.
ממליץ לנסות קודם את האופציה הראשונה.
אם היא לא עובדת תיצור קשר עם החנות ותבקש להעביר להם תשלום באמצעות PayPal עבור הרכישה.
1. תשלום ישיר ע"י כרטיס אשראי (היות ולא כל החנויות מכבדות כרטיס אשראי שאינו אמריקאי, יש את אופציה מספר 2).
2. תשלום ישיר (!) ע"י PayPal - העברת כסף באופן ישיר (!) מחשבון ה PayPal שלך אל חשבון ה PayPal של החנות.
ממליץ לנסות קודם את האופציה הראשונה.
אם היא לא עובדת תיצור קשר עם החנות ותבקש להעביר להם תשלום באמצעות PayPal עבור הרכישה.