מדריכון כיצד לבצע DOWNMIX מושלם ל DVD עם DD5.1

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
EB1000 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

נניח ויש לכם DVD של הופעה המוקלטת ב DD5.1 ואתם רוצים להמיר את הפס קול ל CD שישמור על האפקטים ב SURROUND בצורה הטובה ביותר, למרות שב CD או בקובץ ה MP3 יש רק שני ערוצים. אז נכון שיש תוכנות שעושות את זה באופן אוטומטי, אבל מבדיקה שערכתי, אם זה נעשה באופן ידני התוצאה הרבה יותר טובה. התוכנות הרגילות אינן ממרירות את ערוץ ה SUB ומחברות את שני הערוצי הסראונד ישירות לערוצים הקדמיים ללא קידוד מיוחד.

המדריך בהודעה הבאה...
נערך לאחרונה על ידי EB1000 ב 23/03/2010 14:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
The more I see People the more like Pigs

EB1000 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

מצאתי.
אם זה מעניין מישהו, אז את קבצי ה VOB מה DVD ניתן לפרק לשני קבצים MPV ו AC3 כאשר ה AC3 מכיל את כל 5.1 הערוצים. את זה ניתן לבצע בכל תוכנה בעלת פונקציה של DEMUX, כמו DVD DECRYPTER.

לאחר מכן, את קובץ ה AC3 ניתן לפרק ל 6 קבצי WAV מונו ע"י תוכנה חינמית בשם BESWEET. את ששת קבצי ה WAV ניתן לערוך בכל תוכנת עריכת אודיו.

מקבלים 6 קבצים: FL , FR, SL, SR, C, ו SUB.

ה DOWNMIX הטוב ביותר ניתן לקבל ע"י מיקס של ששת הערוצים בעזרת תוכנת אודיו. הנה האלגוריטם לקידוד ששת הערוצים ל פס קול סטריאו עם קידוד סראונד מסוג DPL2:

את הערוצים FL ו FR מנטבים לערוצים TL ו TR בהתאמה. את ערוץ C מנחיתים ב 3 דציבל ומוסיפים לשני הערוצים TL TR באופן שווה. את ערוץ ה SUB מוסיפים לשני הערוצים TL ו TR ללא כל שינוי בעוצמה. את ערוץ SL מוסיפים לערוץ TL כמו שהוא ללא שינוי בעוצמה. ובנוסף. מנחיתים את SL ב 3 דציבל, והופכים לו את המופע ב 180 מעלות, ואז מוסיפים אותו לערוץ הכולל הימני TR. באופן דומה, את ערוץ SR מוסיפים כמו שהוא לערוץ TR, ובנוסף מנחיתים את SR ב 3 דציבל, הופכים לו את המופע ב 180 מעלות, ומוסיפים אותו ל TL

התוצאה היא שני ערוצים TL ו TR מקודדים בצורה הטובה ביותר עבור פענוח DOLBY PL2 או כל מפענח מאותה משפחה כמו CIRCLE SURROUND או DTS NEO 6

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

אם כל הסיפור הזה הוא כדי לשמוע אחרי זה עם אמולציה חזרה לרב ערוצי - למה לא לשמור על החלוקה המקורית?

EB1000 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

הרעיון הוא (כפי שתיקנתי את ההודעה המקורית) להמיר את פס הקול של ה DVD לAUDIO CD או קובץ MP3 כדי שינגן במערכת סטריאו רגילה. ה DOWNMIX שנעשה באופן אוטומטי ע"י תוכנות עריכת וידאו מניב תוצאות דיי גרועות. את קובץ ה WAV הסופי המורכב מ TL ו TR ניתן לחלק לרצועות בהתאם לשירים ולצרוב על דיסק CDDA או להמיר לקבצי MP3 והנה אתה מקבל הופעה מוכנה ליגון בכל מערכת סטריאו רגילה או נגן נייד.

אני אגב עובד עם תוכנת עריכת אודיו של ADOBE בשם AUDITION 3, היא תומכת בעריכה רב ערוצית וביצוע DOWNMIX לשני ערוצים.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אוקיי - בשביל להמיר לסטריאו אני מבין (למרות שלדעתי עדיף פשוט לקנות את המקור בגרסתו הסטריאופונית), אבל בסוף המדריך אתה מציין שזו התוצאה המיטבית לניגון בעזרת אלגוריתמים כמו DTS NEO:6 או DDPLII.

אין בזה הגיון לדעתי...

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

תודה

שליחה #6 

יש הופעות חיות ב DVD שאין להם מקבילה ב CD.

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #7 

אני לפני כמה שנים הייתי לוקח פס קול של הופעה אשר היה מקודד ב AC3 או DTS, ובעזרת כלים דומים לאלה שצוינו ע"י פותח השרשור הייתי יוצר קובץ כלאיים בפורמט WAVE אך הקידוד היה נשאר רב ערוצי כמו המקור, כך אפשר היה לנגן אותו ב DVD שמחובר למגבר ק"ב ואפשר היה לשמוע את כל ה-6 ערוצים, אפשר לקרוא לזה AUDIO DVD/SACD לעניים.

EB1000 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

CRAZYDIAMOND כתב:אני לפני כמה שנים הייתי לוקח פס קול של הופעה אשר היה מקודד ב AC3 או DTS, ובעזרת כלים דומים לאלה שצוינו ע"י פותח השרשור הייתי יוצר קובץ כלאיים בפורמט WAVE אך הקידוד היה נשאר רב ערוצי כמו המקור, כך אפשר היה לנגן אותו ב DVD שמחובר למגבר ק"ב ואפשר היה לשמוע את כל ה-6 ערוצים, אפשר לקרוא לזה AUDIO DVD/SACD לעניים.
...
פעם אפילו מכרו כותרים כאלו DTS-CD, יש לי כמה של הפינק פלויד או ALAN PERSON ו מייק אולדפילד.. האפק נחמד, אבל אחרי הכל ה DTS של פעם הוא פורמט דחוס, אם כי פחות מ DD..

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”