בעיה כבדה של הדהודים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
djr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

לכבוד פסח עשיתי שינוי בחדר (4X4) ואחרי שחיברתי הכל אני לא מרוצה בכלל מהמערכת..
המון הדים, כל באס נשמע גרוע וההדים פשוט הורסים את כל הסאונד :(
מה אפשר לעשות כדי לטפל בזה ?

תודה מראש, Djr

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

להחזיר לאיך שהיה קודם ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

רהיטים, שטיחים, וילונות, יועץ אקוסטיקה.

djr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

אני לא יכול להחזיר לאיך שהיה קודם, זה מסובך ואני כבר אחרי השינוי.
אין לי מקום להוסיף רהיטים, שטיח - הוספתי עכשיו. וילון לחלונות יהיה טוב ? או אפילו סתם לקיר חשוף ?
האמת שבדיוק מול הרמקולים יש קיר באורך 2 מטר חשוף ללא כלום, תמונה תעזור?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

yairf כתב: יועץ אקוסטיקה.
...

djr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

כן אני חושב שזה לא רלוונטי כי אין לי תקציב כל כך גדול לזה, ואני חושב שיועץ אקוסטיקה זה סיפור של כמה אלפים.. אני טועה?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #7 

djr כתב:כן אני חושב שזה לא רלוונטי כי אין לי תקציב כל כך גדול לזה, ואני חושב שיועץ אקוסטיקה זה סיפור של כמה אלפים.. אני טועה?
...
אתה לא טועה סיפור יקר.

במידה ותוכל לדעת/למדוד אילו תדרים מהדהדים אצלך ניתן אולי לרכוש אמצעים לבליעת תדרים אלו (כמו ספוגים בפינות החדר). אבל גם עבור פתרון זה מדובר בהוצאה לא מבוטלת.

בהצלחה

djr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

לפי הבדיקה שלי (הורדתי דרך אקולייזר תדר מסויים ובדקתי אם יש שינוי) עד 100-150 זה כל בעיה, מה אני יכול לקנות כדי לבלוע את התדרים האלה?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #9 

djr כתב:לפי הבדיקה שלי (הורדתי דרך אקולייזר תדר מסויים ובדקתי אם יש שינוי) עד 100-150 זה כל בעיה, מה אני יכול לקנות כדי לבלוע את התדרים האלה?
...
בדוק פה
http://www.joavshdema.com/catalog.php?op=cat&id=1

תרים טלפון ליואב שדמה ותתיעץ איתו.

djr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

איך זה:
http://www.joavshdema.com/catalog.php?id=199
וכמה כאלה אני אצטרך ?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

djr כתב:איך זה:
http://www.joavshdema.com/catalog.php?id=199
וכמה כאלה אני אצטרך ?
...
דבר עם יואב ותקבל ממנו יעוץ.
יש להם טופס מיוחד, שאתה ממלא בו את נתוני החדר (כמו מידות ומיקום הציוד )ועל סמך זה אתה יכול לקבל מהם הצעה בסיסית מה לרכוש והיכן להתקין.

שוב, שים לב שלא מדובר בסיפור זול.

djr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

כן אני רואה, אבל עד 1000 שקל אפשר לקנות כמה דברים שישפרו אני חושב, אני אתקשר. תודה רבה לך istarmini !

djr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

מלבד האופציה הזאת, ישנה עוד אופציה שעזור במניעת ההדהודים ? אולי לתלות תמונות?

Diforce
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

אישית לא הייתי מבזבז כסף על טיפולים אקוסטיים "יעודיים" של חברות ממוסחרות כמו AURALEX עם הספוגים שלהם שתורמים מעט מאוד אם בכלל לתדרים הנמוכים. פשוט תרכוש צמר זכוכית צהוב בכמויות , גם יהיה זול יותר וגם בעובי של כ 10 ס"מ הוא מסוגל לטפל יפה בכל התדרים , הרבה יותר מכל הספוגים האלה שלא עושים כלום ועולים הרבה.

בחדר קטן אין בכלל טעם לטפל בהחזרים , רק ספיגה , אין צורך בדיפיוזיה.
הרבה אנשים ב Gearslutz שמתעסקים עם בניית אולפנים וחדרים אקוסטיים יגידו לך את זה פה אחד. ספוגים "אקוסטיים" מקצועיים ? ממש לא. שיטת ה DIY גם זולה יותר וטובה יותר , ברוב חנויות למוצרי בניה ואיטום יש צמר זכוכית וספוגים קשיחים אחרים , אתה פשוט בונה לך בגודל המתאים פלטות סנדוויץ' של ספוג קשיח כלשהוא ועליו מדביק 10 ס"מ מינימום של צמר זכוכית , את כל זה אתה יכול לעטוף בבד אקוסטי שקוף בכל צבע שתרצה בשביל היופי ותפאר את כל הקירות בחדר בדברים האלה , תתחיל בפינות ועדיף להשאיר מרווח בין הקיר לפלטות. תכסה כ 85% מהחדר ותפתור את הבעיה. אפילו אמרו לי פה אחד כמה שיותר יותר טוב , כמה שעבה יותר טוב , מאוד פשוט.

כמובן שאם זה חדר שאתה חיי בו זה יהיה מאוד קשה לעשות זאת מבחינה אסטטית , לכן אתה תקוע. אין פה תרופות "פלא" זה או זה או כלום.

אני לא רוצה לפגוע באף אחד אבל אני חושב שלהתיעץ עם יועצי אקוסטיקה בשביל חדרים קטנים זה בזבוז זמן וכסף שכן הם ימליצו לך על דברים יקרים סתם ופשוט יסבכו עסק מאוד בסיסי ופשוט ( שוב אני חוזר , בחדרים קטנים ) , בחדרים ממש גדולים בצורות שונות יש צורך בגישה שונה שהיעוץ שלהם יעזור לך , במקרא שלך לא.

אני מדבר בבעיה של ה"הדהוד" של הבאס בתדרים של כ 75hz שהיא מאוד שכיחה בחדרים קטנים ובינוניים.
טיפולים של החזרים ראשוניים מהרמקול , טיפולים קטנים של ספוגים חמודים בפינות או "שטיח" וחומרים בעלי מרקם לא אחיד בשביל "לפזר" לא יפתרו לך את הבעיה הספציפית הזאת , למרות שהם יכולים בהחלט לתרום לך בתחומים אחרים רלוונטיים פחות לבן אדם רגיל ( כזה ששומע מוזיקה בחדר על ציוד בסיסי פלוס ).
נערך לאחרונה על ידי Diforce ב 07/04/2010 16:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #15 

האם אין סיכון בריאותי בהתעסקות עם צמר זכוכית?
נדמה לי שקראתי פעם שעבודה עם חומר כזה עלולה להיות מסוכנת כיוון שחלקיקים קטנים ניתזים ויכולים להכנס למערכת הנשימה.
האם מישהו מכיר את הנושא?

ארז

Diforce
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

יש ויש , יש צמר זכוכית יעודי לטיפולי אקוסטיקה שהוא קצת יותר קשיח ועמיד. מוכרים אותו בהרבה מקומות והוא עולה בערך אותו דבר.
אין צורך להיבהל מהמילה "צמר" , הוא ממש לא רך ומתפרק. חוץ מזה אפשר לבנות מסביבות מסגרת עץ יפה ולעדוף אותו בבד בכל צבע שתרצה.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #17 

האם אפשר לעבוד איתו כאשר הוא עטוף בנילון?
האם אפשר להשאיר אותו עטוף בנילון ולעטוף אותו בבד או שלפני העטיפה בבד צריך להוציא אותו מהנילון?

במילים אחרות, האם לנילון יש אפקט של מראה או זכוכית?

תודה
ארז

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #18 

מישהו כתב
אני חושב שלהתיעץ עם יועצי אקוסטיקה בשביל חדרים קטנים זה בזבוז זמן וכסף שכן הם ימליצו לך על דברים יקרים סתם ופשוט יסבכו עסק מאוד בסיסי ופשוט ( שוב אני חוזר , בחדרים קטנים ) , בחדרים ממש גדולים בצורות שונות יש צורך בגישה שונה שהיעוץ שלהם יעזור לך
...
ואני חושב שההפך הוא הנכון. חדרים קטנים מציגים בעיות גדולות בעוד שחדרים גדולים מציגים בעיות קטנות (יותר). יועצים אקוסטיים "מביני עניין" אמורים לדעת שאי אפשר להתמודד עם תחום נמוך מאד בחדר קטן ויש לוותר מראש - או לטפל בתחום הרמוניה עליונה משלימה כדי לנקות את האורוות.
למרות האמור למעלה, תמיד אשמח ללמוד על טיפול פשוט קל ונוח בתחום תדר שמרכזו האקוסטי 75Hz בחדר קטן, וזאת לטובת כל הקוראים.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”