תגובות למדריך: אז קניתם מסך חדש. מזל טוב! מה עכשיו?
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
עופר, תודה רבה! מדריך מצויין וחשוב מאין כמוהו, שיעזור לכולם לשפר עוד יותר את חוויית הקולנוע הביתי.
אגב, חוץ ממזרימדיה יש גם HTPC, שנפקד מהכתבה...
אגב, חוץ ממזרימדיה יש גם HTPC, שנפקד מהכתבה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
עופר, תודה רבה, מאיר עיניים, כתמיד.
שאלה: כתבת - "אפשרות נוספת זה לבחור במצב STANDARD (למי שפחות אוהב את הצהבהבות המובנית של מצב MOVIE). כאשר שואלים באיזה טמפ´ צבע לבחור - תמיד לבחור באופציה החמה יותר (WARM). נכון, התמונה הופכת יותר חומה/צהבהבה. תנו לזה צ´אנס - אחרי שתתרגלו לזה, תאהבו מאוד את המצב הזה".
האם תוכל להסביר מדוע לבחור במצב WARM אם התמונה יותר חומה/צהבהבה? ככל שאני מבין, התמונה איננה מכוילת נכון במצב זה (יש שם עודף של צהוב או אדמומיות כזאת), אז מדוע לבחור דוקא בו? מה היתרון?
זה אולי נראה יותר "יפה" כשרואים סרט קולנוע (אולי לכן קוראים למצב הזה מצב MOVIE ) אבל בשאר התכנים וצפייה בטלביזיה זה מוזר ולא טבעי...
שאלה: כתבת - "אפשרות נוספת זה לבחור במצב STANDARD (למי שפחות אוהב את הצהבהבות המובנית של מצב MOVIE). כאשר שואלים באיזה טמפ´ צבע לבחור - תמיד לבחור באופציה החמה יותר (WARM). נכון, התמונה הופכת יותר חומה/צהבהבה. תנו לזה צ´אנס - אחרי שתתרגלו לזה, תאהבו מאוד את המצב הזה".
האם תוכל להסביר מדוע לבחור במצב WARM אם התמונה יותר חומה/צהבהבה? ככל שאני מבין, התמונה איננה מכוילת נכון במצב זה (יש שם עודף של צהוב או אדמומיות כזאת), אז מדוע לבחור דוקא בו? מה היתרון?
זה אולי נראה יותר "יפה" כשרואים סרט קולנוע (אולי לכן קוראים למצב הזה מצב MOVIE ) אבל בשאר התכנים וצפייה בטלביזיה זה מוזר ולא טבעי...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
כתמיד - כתבה מעולה. כל הכבוד לעופר...
הערה לגבי הכבלים - אתה טוען שלא כדאי להשקיע בכבלים יקרים מכיוון שההבדלים זניחים. אני מסכים איתך עבור כבלים קצרים, אך אני חושב שכדאי לציין שמי שיש לו בעייה והוא זקוק לכבלים ארוכים באופן יחסי (הייתי אומר 5מטר ומעלה) אז רצוי להשקיע קצת יותר בכבלים בשביל שלא יהיו הפרעות - במיוחד בחיבורים אנאלוגיים שבהם ההפסדים בכבל יכולים להיות משמעותיים בכבלים של 30 שקל מהום סנטר....במיוחד אם הם ארוכים.
הערה לגבי הכבלים - אתה טוען שלא כדאי להשקיע בכבלים יקרים מכיוון שההבדלים זניחים. אני מסכים איתך עבור כבלים קצרים, אך אני חושב שכדאי לציין שמי שיש לו בעייה והוא זקוק לכבלים ארוכים באופן יחסי (הייתי אומר 5מטר ומעלה) אז רצוי להשקיע קצת יותר בכבלים בשביל שלא יהיו הפרעות - במיוחד בחיבורים אנאלוגיים שבהם ההפסדים בכבל יכולים להיות משמעותיים בכבלים של 30 שקל מהום סנטר....במיוחד אם הם ארוכים.
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
לא הבנתי את האמרה:
"מצבי SHARPNESS לרוב כדאי להפחית למינימום. מרבית המסכים מגיעים עם SHARPNESS מוגזם שפוגע באיכות התמונה".
SHARPNESS=חדות, דהיינו מוסיף לחדות התמונה, למה להפחית למינימום?
"מצבי SHARPNESS לרוב כדאי להפחית למינימום. מרבית המסכים מגיעים עם SHARPNESS מוגזם שפוגע באיכות התמונה".
SHARPNESS=חדות, דהיינו מוסיף לחדות התמונה, למה להפחית למינימום?
עופר
מעולה פשוט לגזור ולשמור
Newboy כתב
מצב WARM נראה יותר צהבהב כי טמפ. 6500 קלווין מדמה אור של יום בצהריים
אתה פשוט רגיל ללבן בטמפ. לכיוון 9300 קלווין שבה הלבן נוטה יותר לכחול (COOL)
מעולה פשוט לגזור ולשמור
Newboy כתב
במצב WARM הלבן יותר קרוב לתקן REC709: טמפ.של 6500 מעלות קלווין שהוא התקן שהסרטים מכויילים בו.האם תוכל להסביר מדוע לבחור במצב WARM אם התמונה יותר חומה/צהבהבה? ככל שאני מבין, התמונה איננה מכוילת נכון במצב זה (יש שם עודף של צהוב או אדמומיות כזאת), אז מדוע לבחור דוקא בו? מה היתרון?...
אתה פשוט רגיל ללבן בטמפ. לכיוון 9300 קלווין שבה הלבן נוטה יותר לכחול (COOL)
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
כי זה עיבוד תמונה מלאכותי שעל היתר גם מגביר רעש בתמונה.טלHD כתב:לא הבנתי את האמרה:
SHARPNESS=חדות, דהיינו מוסיף לחדות התמונה, למה להפחית למינימום?...
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
כתבה מצוינת, אבל 2 הערות:
1. yes כבר מספקים שירות VOD, בכתבה כתוב שיספקו בקרוב.
2. switch אפשר לקנות גם ב-70-90 ש"ח, לא ב-200-300 ש"ח
2. switch אפשר לקנות גם ב-70-90 ש"ח, לא ב-200-300 ש"ח
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. צודק. תוקן.yes-man כתב:כתבה מצוינת, אבל 2 הערות:
2. switch אפשר לקנות גם ב-70-90 ש"ח, לא ב-200-300 ש"ח...
אתה מבין מזה כמה זמן הכתבה הזו מוכנה במערכת.....
2. הכוונה היתה לממתג גיגהביט. זה הובהר במאמר.
תודה על ההערות.
עיבוד מלאכותי - האם אתה אומר שכדי לראות את התמונה כפי שהיא במקור צריך לכוון ל 0?MartinHSabag כתב:כי זה עיבוד תמונה מלאכותי שעל היתר גם מגביר רעש בתמונה.טלHD כתב:לא הבנתי את האמרה:
SHARPNESS=חדות, דהיינו מוסיף לחדות התמונה, למה להפחית למינימום?......
ומה עם משהו שהוא לא סרט? או שצולם לא על פילם?saar156 כתב:עופר
מעולה פשוט לגזור ולשמור![]()
Newboy כתב
במצב WARM הלבן יותר קרוב לתקן REC709: טמפ.של 6500 מעלות קלווין שהוא התקן שהסרטים מכויילים בו.האם תוכל להסביר מדוע לבחור במצב WARM אם התמונה יותר חומה/צהבהבה? ככל שאני מבין, התמונה איננה מכוילת נכון במצב זה (יש שם עודף של צהוב או אדמומיות כזאת), אז מדוע לבחור דוקא בו? מה היתרון?...
אתה פשוט רגיל ללבן בטמפ. לכיוון 9300 קלווין שבה הלבן נוטה יותר לכחול (COOL)...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46360
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים
טלHD,
בנוסף למה ש MartinHSabag רשם, חלק מהפעולה של מנגנון Sharpness זה צמצום מידע מקורי מגבולות האובייקטים על מנת להגדיל בצורה מדומה את החדות הנראית שלהם. מצד אחד התמונה באמת תראה יותר חדה, מצד שני - קיבלנו פחות מידע ממה שהתמונה מכילה במקור.
בנוסף למה ש MartinHSabag רשם, חלק מהפעולה של מנגנון Sharpness זה צמצום מידע מקורי מגבולות האובייקטים על מנת להגדיל בצורה מדומה את החדות הנראית שלהם. מצד אחד התמונה באמת תראה יותר חדה, מצד שני - קיבלנו פחות מידע ממה שהתמונה מכילה במקור.
טלHD
מנגנון חידוד עובד על הגברת קונטרסט על אזורי תפר שבין גוונים בהירים וכהים. הגברת הקונטרסט רק בתפר גורמת לאזור התפר להיות מודגש וע"י כך לתת אשליה של חדות.
התוצאה הטובה ביותר מתקבלת כאשר התמונה לא דחוסה. כל פיקסל עומד בפני עצמו ומקבל טיפול אישי.
ככל שהדחיסה עולה, התמונה מוגדרת פחות על ידי פיקסלים ויותר על ידי אזורים (בהתאם לרמת הדחיסה). כאשר מפעילים אלגוריתם חידוד על תמונה דחוסה, המנגנון מתחיל לזהות אזורי תפר של הדחיסה וכפועל יוצא, במקום לראות תמונה מחודדת אנו מקבלים הדגשה של הדחיסה. (אפשר לראות את זה גם בעיבוד התמונה של פיליפס שמאד מודגש במבט מקרוב).
התוצאה הסופית תלויה במרחק הצפיה. בכל מקרה שידורי SD הם גם דחוסים וגם נמתחים וגם מחודדים והתוצאה יכולה להיות זוועה. מכיוון שאי אפשר לשלוט במקור הדחוס ובמתיחה של הטלוויזיה, נשאר רק מנגנון החידוד שיש למשתמש שליטה עליו.
הורדת החידוד משמע אנו אומרים לטלוויזיה "תרגיע" קצת עם העיבוד
מנגנון חידוד עובד על הגברת קונטרסט על אזורי תפר שבין גוונים בהירים וכהים. הגברת הקונטרסט רק בתפר גורמת לאזור התפר להיות מודגש וע"י כך לתת אשליה של חדות.
התוצאה הטובה ביותר מתקבלת כאשר התמונה לא דחוסה. כל פיקסל עומד בפני עצמו ומקבל טיפול אישי.
ככל שהדחיסה עולה, התמונה מוגדרת פחות על ידי פיקסלים ויותר על ידי אזורים (בהתאם לרמת הדחיסה). כאשר מפעילים אלגוריתם חידוד על תמונה דחוסה, המנגנון מתחיל לזהות אזורי תפר של הדחיסה וכפועל יוצא, במקום לראות תמונה מחודדת אנו מקבלים הדגשה של הדחיסה. (אפשר לראות את זה גם בעיבוד התמונה של פיליפס שמאד מודגש במבט מקרוב).
התוצאה הסופית תלויה במרחק הצפיה. בכל מקרה שידורי SD הם גם דחוסים וגם נמתחים וגם מחודדים והתוצאה יכולה להיות זוועה. מכיוון שאי אפשר לשלוט במקור הדחוס ובמתיחה של הטלוויזיה, נשאר רק מנגנון החידוד שיש למשתמש שליטה עליו.
הורדת החידוד משמע אנו אומרים לטלוויזיה "תרגיע" קצת עם העיבוד