ביום חמישי קניתי LCD של סמסונג בוואלה שופס, תחת ההבטחה "קנה היום קבל מחר", הסלוגן החדש שלהם. זה כמובן בהנחה ש"היום" ו-"מחר" הם לא שישי, שבת, ערבי חג או חג, כל שלמעשה זה "קנה היום לפני 16:00 בימים א-ד בלבד וקבל מחר". וזה עוד לפני התקלות.
ציפיתי לקבל את ה-LCD היום, אבל אין קול ואין עונה - אף אחד לא פנה אלי, אף אחד לא התקשר.
בעמוד המוצר בוואלה לא מצויין שם הספק אליו אני צריך לפנות לגבי המשלוח.
התקשרתי לשירות הלקוחות שלהם.
מענה קולי הודה לי על שיחתי והתנצל שאינו יכול לקבל את השיחה, הפנה אותי למערכת ההודעות באתר (תשובה תוך 48 שעות, תודה באמת) וניתק את השיחה! הייתי קצת בהלם, אף פעם עוד לא קרה לי שמוקד שירות הודיע לי שהוא לא יכול לקבל את השיחה וניתק. לכל הפחות יש מענה אנושי שלוקח פרטים ומבטיח לחזור... אבל מי אני שאוותר? התקשרתי שוב, ובניסיון השלישי נכנסתי לאיזור היוקרתי של... המתנה לנציג שירות.
בחורה אדיבה ענתה לי אחרי כמה דקות, בדקה את ההזמנה ואמרה שתחזור אלי. זה היה ב-10 בבוקר, ואני מזכיר לכם שה-LCD אמור להגיע אלי עוד היום. ב-12 אחרי שאף אחד לא חזר, איבדתי את הסבלנות והתקשרתי אליהם שוב. שוב חזר על עצמו סיפור המענה הקולי, ושוב אחרי כמה נסיונות הגעתי לנציגת שירות. הנציגה בישרה לי שהיום המשלוח יצא ב-UPS, והוא יגיע אלי מחר. רק הזכרתי את נושא ההתחייבות שלהם לאספקה יום אחרי - והיא כבר דיקלמה לי שאקבל פיצוי, והציעה לי לקבל בחזרה 50% מדמי המשלוח (50 ש"ח). הסכמתי. נראה לי הייתי יכול להוציא מהם את מחיר המשלוח המלא, אבל לא היה לי כוח וזמן לבזבז בשביל לקבל עוד 50 שקל.
בכל מקרה לא מדובר כאן על קטסטרופה או על שירות גרוע במיוחד, אני כותב את הדברים כדי שמי ששוקל להזמין יידע שמחר זה לא תמיד מחר, שצריך לודא שהמשלוח יוצא ל-UPS באותו יום שהצבתם את ההזמנה, ושכדי להשיג נציג של וואלה שופס בטלפון צריך להתקשר כמה פעמים.
אני יודע שיש כאן אנשים שחיכו ל-LCD מעל שבועיים, אז אני לא רוצה להתבכיין על יומיים (+סופ"ש), אבל גם לא ניתן לתאם הגעה עם UPS בפעם הראשונה - כך שסביר להניח שהם יגיעו בזמן שלא אהיה בבית, ואז אצטרך לתאם איתם הגעה שניה, ורק אז אוכל להזמין טכנאי של רטפון שיתקין את ה-LCD... בקיצור, אם זה יהיה מותקן עד פסח יהיה לי מזל.