הכיצד? - מעבר בין 4:3 ל 16:9 ללא סקארט!

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
ych פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

יש לי טלויזיה lcd 26" ממותג מדבקה בת 5 שנים לפחות. ממש לא משהו איכותי.
יש לה חיבור סקארט שעובד יפה.
לאחר קנית טלויזיה חדשה העברתי את הטלויזיה הישנה לחדר אחר בה לממיר יש רק יציאת rca פשוטה.
להפתעתי הרבה (!), הטלויזיה המשיכה לזהות את פורמט השידור (16:9 - 4:3) באופן אוטומטי ולשנות את התמונה בהתאם למרות שלא היתה מחוברת דרך סקארט.

ונשאלת השאלה:
מדוע אפשרות שקיימת בטלויזיה ג'יפה ממותג אנונימי בת 5 שנים לא קיימת בשום טלויזיה מודרנית חדשה?
האם yes שותלים אינפורמציה זו בתוך השידור והאם יש טלויזיות שמסוגלות לפענח את האינפורמציה הזו?

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1396
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #2 

המנגנון קיים גם במסכי פיליפס (לפחות ב 7403 שברשותי) .
ולא, אין קשר ל yes .

ych פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

יש לך פיליפס שמחוברת לממיר דרך RCA?
עד כמה שאני יודע, יש לפיליפס מתיחה חכמה שמזהה את השידור, אבל אני לא מדבר על מתיחה חכמה אלא על שמירת הפרופורציות של שידור המקור.

sufgi123 כתב:המנגנון קיים גם במסכי פיליפס (לפחות ב 7403 שברשותי) .
ולא, אין קשר ל yes .
...

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #4 

ych כתב:יש לי טלויזיה lcd 26" ממותג מדבקה בת 5 שנים לפחות. ממש לא משהו איכותי.
לאחר קנית טלויזיה חדשה העברתי את הטלויזיה הישנה לחדר אחר בה לממיר יש רק יציאת rca פשוטה.
להפתעתי הרבה (!), הטלויזיה המשיכה לזהות את פורמט השידור (16:9 - 4:3) באופן אוטומטי ולשנות את התמונה בהתאם למרות שלא היתה מחוברת דרך סקארט.

ונשאלת השאלה:
מדוע אפשרות שקיימת בטלויזיה ג'יפה ממותג אנונימי בת 5 שנים לא קיימת בשום טלויזיה מודרנית חדשה?
האם yes שותלים אינפורמציה זו בתוך השידור והאם יש טלויזיות שמסוגלות לפענח את האינפורמציה הזו?
...
ych

המתיחה החכמה היא אופצייה רק במסכים שיש להם כניסות סקרט . תומכות RGB .
בנוסף לא כל מי שיש לו את כניסת הסקרט יודע לבצע מתיחה חכמה נכונה .

המסכים היחדים שיודעים לבצע את המתיחה החכמה הם בצורה הטובה ביותר .

1. סוני .
2. פיליפס .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

ych פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

9000es
אתה מטעה וגם לא התייחסת בכלל לשאלתי.
למתיחה חכמה אין קשר לסקארט או ל rgb. מדובר על הצגת תוכן 4:3 על מסך 16:9. זו פעולה פנימית של מכשיר הטלויזיה ללא קשר למקור הכניסה.
שאלתי לא התייחסה למתיחה חכמה אלא ליכולת של המכשיר לזהות את פורמט השידור ולהציג את התמונה המקורית ללא מתיחה (4:3 יוצגו עם פסים שחורים בצדדים ו 16:9 יוצג על מסך מלא). יכולת זו קשורה לסקארט עקב יכולתו להעביר את פורמט השידור בנוסף לתמונה.
אולם נתקלתי בטלויזיה ישנה שמזהה את פורמט השידור דרך rca ושאלתי היא כיצד הדבר נעשה ומדוע יכולת זו לא קיימת המכשירים חדשים.

9000es כתב:

ונשאלת השאלה:
...
ych

1. סוני .
2. פיליפס .
...

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5346
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #6 

המידע על פורמט השידור 16:9 4:3 עובר לטלוויזיה מהממיר באחד משני הדרכים:
מידע מוטבע בשידור בדומה ל- Teletext.
שינוי מתח בפין 8 של מחבר scart.

האפוציה הראשונה אינה נפוצה כלל ועד כמה שידוע לי Yes משתמשת רק ב- scart להעברת מידע זה ולא שותלים את זה בתוך הוידאו.

מנגנון זיהוי יחס תמונה דרך scart קיים שנים רבות ואינו קשור אם הטלוויזיה מודרנית.
מסכים מודרניים מגיעים לארץ ללא scart מהסיבות הבאות:
חלק מהיצרנים (פאנסוניק וסמסונג) אינם מחשיבים אותנו כשייכים לשוק האירופאי ולכן לא מאפשרים ליבואן להביא טלוויזיות עם scart.
וחלק מהיבואנים עצמם מעדיפים לרכש טלוויזיות המיועדות לשוק האסיאטי / אמריקאי שמגיע ללא scart מכיוון שהם יותר זולות.

לא ברור לי מה אתה רואה בחדר שינה. צריך לראות כיצד מוגדר הממיר 16:9 , 4:3 או 4:3 Letterbox.
צריך גם להבין באילו שידורים יש שינוי יחס תמונה - תופעה מרגיזה שקיימת בשידורי ערוץ 10 ו- 2 היא שהם מכניסים מלבן שחור בתמונה לדמות שידורי 16:9 . אולי זה מה שאתה רואה.
נערך לאחרונה על ידי yaronkle ב 21/03/2010 14:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #7 

יש מסכים המסוגלים לזהות את זה דרך כניסת קומפוזיט. גם לי פעם היה מסך CRT כזה (SALORA).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

ych פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

yaronkle

כולם מסבירים לי על סקארט למרות שלא שאלתי עליו. ידוע לי מה היכולות של סקארט.
לא ידוע לי איך טלויזיה מזהה את פורמט השידור על סמך קומפוזיט. זו השאלה.
אם יס לא שותלת את המידע בתוך הוידאו, אז מדובר ביכולת של הטלויזיה וזה מפליא אותי כי לא נתקלתי במנגנון כזה בטלויזיות חדשות.

דרך אגב: הממיר מוגדר על 16:9. שידורי 4:3 עם דימוי 16:9 לא משפיעים על הטלויזיה כך שלא מדובר בזיהוי אזורים שחורים.

תודה

yaronkle כתב:המידע על פורמט השידור 16:9 4:3 עובר לטלוויזיה מהממיר באחד משני הדרכים:
מידע מוטבע בשידור בדומה ל- Teletext.
שינוי מתח בפין 8 של מחבר scart.

האפוציה הראשונה אינה נפוצה כלל ועד כמה שידוע לי Yes משתמשת רק ב- scart להעברת מידע זה ולא שותלים את זה בתוך הוידאו.

מנגנון זיהוי יחס תמונה דרך scart קיים שנים רבות ואינו קשור אם הטלוויזיה מודרנית.
מסכים מודרניים מגיעים לארץ ללא scart מהסיבות הבאות:
חלק מהיצרנים (פאנסוניק וסמסונג) אינם מחשיבים אותנו כשייכים לשוק האירופאי ולכן לא מאפשרים ליבואן להביא טלוויזיות עם scart.
וחלק מהיבואנים עצמם מעדיפים לרכש טלוויזיות המיועדות לשוק האסיאטי / אמריקאי שמגיע ללא scart מכיוון שהם יותר זולות.

לא ברור לי מה אתה רואה בחדר שינה. צריך לראות כיצד מוגדר הממיר 16:9 , 4:3 או 4:3 Letterbox.
צריך גם להבין באילו שידורים יש שינוי יחס תמונה - תופעה מרגיזה שקיימת בשידורי ערוץ 10 ו- 2 היא שהם מכניסים מלבן שחור בתמונה לדמות שידורי 16:9 . אולי זה מה שאתה רואה.
...

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

ych,
זה מאד מעניין מה שאתה אומר. הייתי רוצה בכל זאת לוודא את זה.

כיצד הטלוויזיה מוגדרת למתיחה חכמה?
כיצד עובד המתיחה שלה: חיתוך הקצוות ומתיחה אחידה או מתיחה "חכמה" כאשר המרכז לא מתוח והקצוות מתוחות יותר?

תעביר בבקשה לערוץ שמשדר 16:9 ותבדוק אם הטלוויזיה "מותחת" גם אותו?
תלחץ על סימן שאלה ותעבור בין ערוץ 16:9 וערוץ 4:3 - האם הקצוות ימין ושמאל בפס המידע זהות בין הערוצים? כלומר לא נחתכים או נמתחים?

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

יש לי מסך 42PFL7403 של פיליפס, ואחת מאופציות המתחיה שלו היא auto .
המסך יודע לזהות את התמונה ללא קשר לסוג החיבור (בדקתי גם בקומפוזיט וגם ב RGB ללא סקארט).
הזיהוי מגיע לרמה שאם התמונה משודרת למשל בפורמט רחב יותר מ 16:9 אז התמונה מותאמת למסך, וכאשר יש למשל כיתוב בחלק השחור של התמונה המקורית, המסך משנה של המתיחה כך שיראו את הכיתוב, ובסיום מחזיר את המסך למתיחה הקודמת.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

sufgi123 הזכיר לי שישנה אפשרות שלישית: black bar detection
כשהטלוויזיה מזהה פסים שחורים אופקיים בחלק העליון ותחתון של התמונה היא מבצעת מתיחה חכמה בלי קשר לחומר המשודר.
זה בד"כ כשהטלוויזיה במצב auto aspect ratio ואינו קשור לסוג החיבור.
Philips ידועים בזה. לפעמים בפרסומות זה משגע את הצופה כשהתמונה כל הזמן "גודלת וקטנה".

ych,
יש לך אפשרות לבדוק מה כתוב על זה במדריך למשתמש של הטלוויזיה שלך?

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אכן זו התופעה (Y)
במקרים רבים אני מבטל את המצב האוטומטי, זה באמת מעצבן שגודל התמונה משתנה כל הזמן .

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #13 

ונשאלת השאלה:
...
זה קיים בממירADBקטן.אם תחבר לו ממיר גדול B700עם 2 כרטיסים תקבל קבועתמונה על כל המסך גם ב16\9 וגם ב3\4.
גם חלק מהטושיבות יודעות לזהות את סוג השדור בחיבור קומפוזיט.
כלומר ישנם מסכים שמציגים תמונה על כל המסך גם בלי שהממיר יוגדרעל 16\9 וזה קורה בB700 גם תוכן 3\4 וגם תוכן9\16
לא משנה בהגדרה בממיר מוצג על כל המסך כאילו שודר כ9\16.
מבולבל-?-אל תשבור תראש,זה לדעתי לא אמור לקרות,ורק דרך חיבור סקארט אמור היה להתבצע לפי הפרוטוקול.אבל המציאות שונה.כנראה שהמידע באמת טמון בשדורשל יס בהתאם לסוג הממיר גם בחיבור RCAפשוט ומקלטים מסויימים.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

ych פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

הטלויזיה מוגדרת במצב AUTO והוא לא מיועד לעשות מתיחות. להיפך - כל תפקידו של מצב זה הוא להציג את התמונה לפי פורמט המקור.
חד משמעית, אין black bar detection כמו בפיליפס.
שידור 4:3 מוצג כ 4:3 (עם פסים שחורים בצדדים) ללא כל חיתוך או מתיחה. ואם בשידור יש פסים שחורים למעלה ולמטה הם מוצגים גם כן.
שידור 16:9 מוצג בצורה מלאה על כל המסך ללא כל חיתוך או מתיחה.

זורו - הממיר מוגדר על 16:9.
ההסבר היחיד שכרגע אני יכול לחשוב עליו שבאמת יש משהו בשידור שחלק מהטלויזיות מסוגלות לפענח. אולי זה רק בממיר מסוג מסוים. לא בדקתי את זה עם מגוון ממירים.

אני לא מתלונן על המצב. להיפך. מדובר ביישום מושלם, רק שעד היום נתקלתי בזה רק דרך סקארט ואני מחפש הסבר טכני לתופעה.

למי שמתעניין, מדובר בטלויזה שנמכרה בארץ תחת השם graetz ובאירופה תחת המותג phocus.
יש מדבקה על הטלויזיה שמצויין בה שהיצרן בפועל הוא beko.
נערך לאחרונה על ידי ych ב 21/03/2010 18:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #15 

9000es כתב:

ונשאלת השאלה:
...
ych

1. סוני .
2. פיליפס .
...
מתיחה חכמה יש בהרבה מסכים. פנסוניק לדוגמא (JUST)

סקארט יודע להעביר אוטומטית בין 16:9 ל-4:3 (עם שוליים בצד)

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #16 

sufgi123 כתב:אכן זו התופעה (Y)
במקרים רבים אני מבטל את המצב האוטומטי, זה באמת מעצבן שגודל התמונה משתנה כל הזמן .
...
מה אתה מעדיף לראות תמונה שבמקור 3\4 בתור9\16 קבוע? הרי האנשים יהיו רחבים ושמנים.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #17 

נצל"ש, האם אפשר לקנפג את ה-YES MAX HD כך שישדר תמונת 4/3 בפורמט 16/9 עם פסים בצדדים (בחיבור HDMI) ?
אם כן, האם יש כוונה לאפשר מתיחה חכמה דרך הממיר ?
תודה.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #18 

nirmv כתב:נצל"ש, האם אפשר לקנפג את ה-YES MAX HD כך שישדר תמונת 4/3 בפורמט 16/9 עם פסים בצדדים (בחיבור HDMI) ?
תודה.
...
כן, אפשר. בוחרים באפשרות Pillar Box בהגדרות סוג טלוויזיה שבתפריט הגדרות מתקדמות.
מתיחה חכמה אין כרגע.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #19 

smallville4r כתב:
nirmv כתב:נצל"ש, האם אפשר לקנפג את ה-YES MAX HD כך שישדר תמונת 4/3 בפורמט 16/9 עם פסים בצדדים (בחיבור HDMI) ?
תודה.
...
כן, אפשר. בוחרים באפשרות Pillar Box בהגדרות סוג טלוויזיה שבתפריט הגדרות מתקדמות.
מתיחה חכמה אין כרגע.
...
תודה.

פילפלון
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים

המידע על ASPECT RATIO מועבר בשורה 23 של הוידאו

שליחה #20 

http://en.wikipedia.org/wiki/Widescreen_signaling
יס משתמשת בציוד של חברת SNELL&WILCOX כדי להטמיע מידע זה בסיגנל הוידאו.
כפי שראיתם אין קשר לסוג חיבור הוידאו למסך(כל עוד המסך יודע לזהות את המידע מתוך הוידאו)
פין 8 בסקארט נועד להודיע למסכים על שינוי ASPECT ,במסכים שלא קוראים את המידע מהוידאו.
דרך אגב זה הכרטיס שיס משתמשת במוקד השידורים:
http://www.snellgroup.com/documents/bro ... QARC00.pdf

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”