על איזה DSLR ללכת? עדכון: רכשתי את ה500D של CANON
אני כבר על סף ייאוש.
אני רוצה לקנות DSLR, ההתלבטות היא בין D5000 של ניקון או 450D של קנון. שניהם עם עדשת קיט כרגע.. בעתיד ארכוש עדשות לפי הצרכים.
זה התקציב שיש לי כרגע למצלמה..
אשמח לשמוע את דעתכם...
תודה.
אני רוצה לקנות DSLR, ההתלבטות היא בין D5000 של ניקון או 450D של קנון. שניהם עם עדשת קיט כרגע.. בעתיד ארכוש עדשות לפי הצרכים.
אשמח לשמוע את דעתכם...
תודה.
נערך לאחרונה על ידי Nba ב 21/03/2010 18:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
Nba - אל תתייאש!
ניסית את שתיהן? מה נוח לך יותר? לי אישית הקנון הייתה נוחה יותר.
שים לב שבניקון D5000 ובשאר ה-SLR הזולות שלהם אין מנוע פוקוס בגוף, כך שיש מספר עדשות (אלה שאין להן מנוע פוקוס) לא יתפקסו אוטומטית.
כמובן שיש ל-D5000 ספציפית יש יתרונות אחרים - למשל המסך שיוצא החוצה, אני חושב שגם יש להם וידאו ב-HD.
האם הפיצ'רים האלה חשובים לך?
ניסית את שתיהן? מה נוח לך יותר? לי אישית הקנון הייתה נוחה יותר.
שים לב שבניקון D5000 ובשאר ה-SLR הזולות שלהם אין מנוע פוקוס בגוף, כך שיש מספר עדשות (אלה שאין להן מנוע פוקוס) לא יתפקסו אוטומטית.
כמובן שיש ל-D5000 ספציפית יש יתרונות אחרים - למשל המסך שיוצא החוצה, אני חושב שגם יש להם וידאו ב-HD.
האם הפיצ'רים האלה חשובים לך?
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!
היי דודי, האמת שאני לא אוהב את ההתעסקויות של המסכים האלה. ווידאו אני לא אצלם, בשביל זה יהיה גם מצלמת וידאו.
גם לי הקנון נוחה יותר.
האם יש עוד יתרונות וחסרונות שאני צריך לדעת?
האם ישנן עדשות שלא יתאימו לקנון?
גם לי הקנון נוחה יותר.
האם יש עוד יתרונות וחסרונות שאני צריך לדעת?
האם ישנן עדשות שלא יתאימו לקנון?
OK
עם איזה קנון אתה?
האם קפיצה לD500 של קנון שווה את ההפרש?
עם איזה קנון אתה?
האם קפיצה לD500 של קנון שווה את ההפרש?
אני קניתי Canon 20D משומשת (גוף בלבד) ב-1500 ש"ח לפני כחצי שנה.
לי אין בכלל וידאו, המסך פצפון ואין כל מיני פיצ'רים כמו ניקוי חיישן אוט' אבל היא ממש נוחה לי. אני מאוד מרוצה מכל נושא 2 הגלגלות של השליטה.
לפי מה שאני רואה כאן: http://www.dpreview.com/reviews/compare ... d&show=all
ההבדלים העיקריים בין ה-450 ל-500 הם הוידאו וה-ISO.
אני לא יודע איך ה-500 בביצועי ISO גבוהים.
מה ההפרש הכספי?
לי אין בכלל וידאו, המסך פצפון ואין כל מיני פיצ'רים כמו ניקוי חיישן אוט' אבל היא ממש נוחה לי. אני מאוד מרוצה מכל נושא 2 הגלגלות של השליטה.
לפי מה שאני רואה כאן: http://www.dpreview.com/reviews/compare ... d&show=all
ההבדלים העיקריים בין ה-450 ל-500 הם הוידאו וה-ISO.
אני לא יודע איך ה-500 בביצועי ISO גבוהים.
מה ההפרש הכספי?
400 שקלים בין ה450 ל500.
אני רואה שהISO, המגה פיקסל (לא משמעותי לי) והצילום HD, זה השוני בין השתיים
אני רואה שהISO, המגה פיקסל (לא משמעותי לי) והצילום HD, זה השוני בין השתיים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
שיחקתי לא מעט עם ה-D5000 של עפר ולמרות שאני ניקוניסט, אני לא אוהב אותה.
אתה צריך להסתכל על המחירים של שאר הציוד (פלאש ועדשות בעיקר) שאתה מתכנן לקנות בהמשך, שכן, שם הכסף הגדול וההשקעה לאורך זמן.
גופים משדרגים כל הזמן אבל עדשות יישארו איתך להרבה זמן.
תבדוק את העלויות המצטברות של "מערכות" בחברות השונות (אם עלות זה שיקול), איפה יש לך יותר מגוון של מוצרים תואמים וכו'.
לי אישית, בזמנו הניקון היתה לי נוחה יותר ואהבתי יותר את התפריטים עם חיצים ולא גלגלת, אבל זה לגמרי סובייקטיבי.
אתה צריך להסתכל על המחירים של שאר הציוד (פלאש ועדשות בעיקר) שאתה מתכנן לקנות בהמשך, שכן, שם הכסף הגדול וההשקעה לאורך זמן.
גופים משדרגים כל הזמן אבל עדשות יישארו איתך להרבה זמן.
תבדוק את העלויות המצטברות של "מערכות" בחברות השונות (אם עלות זה שיקול), איפה יש לך יותר מגוון של מוצרים תואמים וכו'.
לי אישית, בזמנו הניקון היתה לי נוחה יותר ואהבתי יותר את התפריטים עם חיצים ולא גלגלת, אבל זה לגמרי סובייקטיבי.
לא ניתן להרכיב עדשה של ניקון\סיגמה על קנון?
סיגמא וחברות צד שלישי אחרות (טאמרון, טוקינה) מייצרות בד"כ עדשות עם התאמה לקנון/ניקון/סוני. כלומר - אותה עדשה אבל עם ביונט שונה.
עדשות של ניקון מתאימות לניקון בלבד. כנ"ל גם עדשות של קנון. אבל בד"כ יש הקבלה בין העדשות שכל חברה מוציאה.
עדשות של ניקון מתאימות לניקון בלבד. כנ"ל גם עדשות של קנון. אבל בד"כ יש הקבלה בין העדשות שכל חברה מוציאה.
טוב אני אלך עכשיו לבדוק מי נגד מי...
תודה.
תודה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
Re: על איזה DSLR ללכת?
מה התקציב ?Nba כתב:אני כבר על סף ייאוש.
אשמח לשמוע את דעתכם...
תודה....
למה לא Canon 550D ( עם עדשה 18-135 זה יוצא 5500 שקלים באילת ). מצלמה עם 1080P 25/30fps
מה עם Nikon D90 ? ניתן לרכוש ב 4600 עם עדשת 18-105. מצלמה מדהימה.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
אם נושא התקציב לטווח הארוך מכאיב לך (וגם לטווח הקצר),
הייתי ממליץ לבדוק את PENTAX K200D.
אין לה וידאו, יש לה מנוע פוקוס בגוף, יש לה מייצב תמונה בגוף (שני פרמטרים שמוזילים משמעותית את העדשות),
ורוב שאר הפיטצ'רים קיימים בה.
רק קח בחשבון שעדשות וציוד נלווה תצטרך לרכוש באינטרנט כי היא מאוד לא נפוצה בארץ (יש ב- B&H במחירים סבירים מאוד והשירות בכלל לא רע).
גם לה מייצרים עדשות החברות השונות (Tamron, Sigma וכו').
בכלל PENTAX מייצרת מצלמות שלא "אוהבים" אותן באתרי ההשוואות למיניהן,
ולרוב זה בפרמטרים שלי היו (ועדיין) זניחים.
ובלי קשר להמלצה - אם אתה משווה בין מצלמות אני ממליץ להסתכל על המקומות שההבדלים משמעותיים ולהחליט האם ההבדל הזה רלוונטי לשימוש שלך ולא לפי הציון "הסופי", כי לעיתים מורידים ציון על מחסור בתוספת (כמו וידאו) שלי א היה רלוונטי.
הייתי ממליץ לבדוק את PENTAX K200D.
אין לה וידאו, יש לה מנוע פוקוס בגוף, יש לה מייצב תמונה בגוף (שני פרמטרים שמוזילים משמעותית את העדשות),
ורוב שאר הפיטצ'רים קיימים בה.
רק קח בחשבון שעדשות וציוד נלווה תצטרך לרכוש באינטרנט כי היא מאוד לא נפוצה בארץ (יש ב- B&H במחירים סבירים מאוד והשירות בכלל לא רע).
גם לה מייצרים עדשות החברות השונות (Tamron, Sigma וכו').
בכלל PENTAX מייצרת מצלמות שלא "אוהבים" אותן באתרי ההשוואות למיניהן,
ולרוב זה בפרמטרים שלי היו (ועדיין) זניחים.
ובלי קשר להמלצה - אם אתה משווה בין מצלמות אני ממליץ להסתכל על המקומות שההבדלים משמעותיים ולהחליט האם ההבדל הזה רלוונטי לשימוש שלך ולא לפי הציון "הסופי", כי לעיתים מורידים ציון על מחסור בתוספת (כמו וידאו) שלי א היה רלוונטי.
Re: על איזה DSLR ללכת?
למה לו לקנות את ה-550D? הוא כתב שהוידאו לא רלוונטי בשבילו. ולגבי ה-18-135 - עדשה עם כאלה ביקורות גרועות לא ראיתי כבר הרבה זמן: http://www.photozone.de/canon-eos/462-c ... 135_3556isLior_M כתב: מה התקציב ?
למה לא Canon 550D ( עם עדשה 18-135 זה יוצא 5500 שקלים באילת ). מצלמה עם 1080P 25/30fps
מה עם Nikon D90 ? ניתן לרכוש ב 4600 עם עדשת 18-105. מצלמה מדהימה....
ועל האחריות שמקבלים בחנות באילת קראתי דברים גרועים אפילו יותר.
Nikon D90 היא רמה אחת מעל מהרבה בחינות. אם יש כזו קפיצה בתקציב - אפשר כבר לשקול Canon 40D/50D.
אני חושב שבתקציב שהוקצב לו ה-450D תתן פתרון מצוין, אם כי לדעתי שווה לבדוק מה יש לשוק היד השניה להציע.
תודה לכולם על התשובות..
Lior_M, אין לי תקציב למחיר הזה..
לבסוף רכשתי את ה500D של קנון כרגע ללא עדשה..
העדשת קיט לא הייתה במלאי.
רציתי לרכוש את ה55-250 אבל אין לי 18-55
Lior_M, אין לי תקציב למחיר הזה..
לבסוף רכשתי את ה500D של קנון כרגע ללא עדשה..
העדשת קיט לא הייתה במלאי.
רציתי לרכוש את ה55-250 אבל אין לי 18-55
אם למישהו יש עדשת קיט לקנון שלא משתמש בה, אשמח לאמץ לכמה ימים..