המירוץ לדירה, והפעם שאלות על חשמל

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #1 

שלום

אני צריך בימים אלה להגיש את תכנית החשמל.
אני מעוניין להחליף את כל השקעים והמתגים בדירה ל"גוויס".
העניין הוא, שבכל שקע יש לי דרישה שונה.
יש מקומות שאני ארצה שקע בודד, יש מקומות שאני ארצה שני שקעים, יש מקומות גם שלושה שקעים (על אותה נק').
אני מניח שאם מפצלים את הנק' אז תהיה לכך עלות, אבל לא עלות על נקודה מלאה.
כמובן שיהיו מקומות שאני ארצה שני שקעים ומתג, או במקום אחר שני שקעים, מתג ונק' תקשורת למשל..
בקיצור, הבנתם. אני רוצה לשחק עם ה"לגו" הזה פרטינית בכל מקום..
הבעיה היא כמובן שאני לא יכול להימצא בדירה ולפקח, אז שתי שאלות:
1. איך בדיוק הייתם ממליצים להוציא תכנית כזו, ברמה של כל קופסא- מה היא תכיל..
2. האם אפשר לצאת עם התקשורת שהשחילו בקיר, בצמוד לחשמל (משני צינורות שונים לאוה קופסת ביטון, ואז רק מכסה בהתאם), וכך הכל ייראה כלוח אחד? האם זה תקני? לא הייתי רוצה שיהיו מספק קופסאות בקיר, אלא שהכל ייראה כסט שקעים אחד.

אגב, ע"פ החוזה, אני יכול לספק את ציוד ה"גוויס" בעצמי לקבלן, אבל אז נראה לי שזה יסבך אותי עוד יותר..
אודה לתגובותיכם.
...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1. פשוט תשים קופסאות של 4 מודולים בכל הדירה. תמיד אפשר לשים מכסים ריקים דקורטיביים במקומות שלא תשתמש בהם.
2. תראה, שקע חשמל תופס לך כבר 2 מקומות (כי הוא ריבוע ולא מלבן), מה שמשאיר לך רק 2 מקומות. ההמלצה שלי היא שתשים 2 קופסאות של 4 מקומות בנקודות כאלה, אחת עבור 2 שקעי חשמל צמודים ואחת עבור 4 מקומות, שם תוכל לשים כבלים, רשת וטלפון. זה עדיין ייראה יפה מאוד.

טיפים נוספים:
1. דרוש צינור עבה יותר מהסטנדרטי - קוטר 25 מ"מ. זה יקל מאוד על השחלות עתידיות. העלות היא משהו כמו חצי שקל למטר, ממש לא רציני. באותו עניין - מומלץ להיות בדירה ביום העברת הצינורות כדי לפקח על החשמלאים ולוודא שבפינות הקירות אין זוויות חדות של הצינורות ו/או התעקמות של הצינורות שמקשה מאוד על השחלות עתידיות.
2. שים לב לגובה מיקום השקעים בתוכנית. הקבלנים נוטים לשים את השקעים עבור הטלוויזיות בחדרי השינה בגובה 1.80-2.00 וזה לא תמיד גובה אידאלי בשביל מסכים שטוחים שאתה תולה על הקיר במקום טלוויזיית CRT על זרוע ברקן.
3. לא לשכוח צינורות עבור הרמקולים בסלון, מאיפה שהרסיבר יהיה ל-4 פינות הסלון (או לתקרה אם החלטת לעשות חציבת בטון). כמו כן, כדאי לשקול העברת צינורות לחשמל + כבל HDMI למקרן אפשרי עתידי על התקרה או סמוך אליה.
4. שווה לשקול - צינורות עבור Zone 2 (חדרים? מטבח?...) של כבלים לרמקולים.
5. ארון תקשורת כמה שיותר גדול ועמוק, או לחילופין ארון תקשורת לא במיקום בולט מדי בדירה כדי שתוכל להגדילו או לשים עליו רהיט גדול ליותר מקום עבור ראוטרים וכו.
6. נקודת חשמל בארון התקשורת.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

תודה רבה!!

לגבי הביקורת,
ישנם 3 מועדי כניסה,
הראשון שבהם זה בגמר עבודות חשמל, אינסטלציה וטיח (לפני ריצוף).
אני מניח שזו נקודה נוחה לבדיקת הנקודות שהעליתי.
(אלא אם יבוא הרצף אחרי זה, וידחוק איזה צינור לזוית של 90'.. :( )
...

yoni_98
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

שים לב- לגויס יש שקעים שתופסים גם מקום אחד ולא שתיים.
שקעים של מקום אחד נועדו למוצרי חשמל שאינם זקוקים להארקה, למשל:מטעני טלפון, מנורת לילה/קריאה, רסיברים וכו'...
בצורה כזאת אתה יכול לשים למשל ליד המיטה שני שקעים (למטען הטלפון ולמנורה) וגם מתג (לכיבוי והדלקת התאורה בחדר) (סה"כ- קופסא של 3 מקום).

לא מזמן שיפצתי את הדירה שלי ומצאתי את עצמי משתמש בלא מעט התקנים של שקע שתופס רק מקום אחד, פשוט שים לב כבר כמה מכשירים יש לך שדורשים את שלושת החורים בשקע (רמז- ממש מעט למשל טלויזיה,מחשב, פלייסטיישן וכו'...)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

אני הייתי שם קופסאות של לפחות 4 מקומות (שני שקעי חשמל או 4 שקעי תקשורת/כבלים/טלפון/רשת) באזורי השקעים. מאחורי הטלוויזיה בסלון, אפילו 2 קופסאות של 6-8 מקומות.

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

תודה רבה חברים...
לשאלה ששאלתי קודם לכן,
האם תקני שבאותה קופסת ביטון של 4, למשל, יוחדרו מהקיר שני צינורות, אחד של החשמל ואחד של טלפון+רשת ?
כך אוכל, במקומות מסויימים, להביא את החשמל והתשתית באותו פנל, בלי להתרחב עם פנלים נוספים..

שוב, תודה..
...

yoni_98
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

נערך...
נערך לאחרונה על ידי yoni_98 ב 22/03/2010 20:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

yoavidor
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 558
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #8 

Giliboy כתב: האם תקני שבאותה קופסת ביטון של 4, למשל, יוחדרו מהקיר שני צינורות, אחד של החשמל ואחד של טלפון+רשת ?
כך אוכל, במקומות מסוימים, להביא את החשמל והתשתית באותו פנל, בלי להתרחב עם פנלים נוספים..
...
לא תיקני להכניס תקשורת וחשמל באותה קופסה אלא אם כן יש מחיצה קבועה בין האביזרים וגם אפשר להוציא את האביזרים בנפרד אחד מהשני.
דבר שמוביל אותך להשתמש בקופסאות ביטון של "וויסבורד" ונקראות "קופסאות הרכבים". יש קופסאות של 4 מקומות ושל 6 מקומות הן תואמות לשניים ושלושה שקעים תקניים.(שקע איטלקי שני פינים איננו תיקני ואם הדירה צריכה לעבור ביקורת אז לא רצוי להשתמש בהם).
הבעיה הנובעת מעבודה עם סוג זה של קופסאות, היא שאין לגוויס מתאמים ומסגרות לקופסאות אלו, אבל ישנם אחרים כמו בטוצ'יני ולגרנד.

shy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 687
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #9 

תבדוק את זה:
http://www.niskoelec.com/_Uploads/193office.pdf
פתרון אלגנטי של ניסקו עבור ריכוז שקעים/טלפון/תקשורת

אני התקנתי כזו קופסא ליד כל מקום שיש בו או יהיה בו מחשב
לא ממש יקר, אם אני לא טועה 250 ש"ח לקופסא כזו, שאגב קיימת במבחר מידות.

בהצלחה

rberkner
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 375
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #10 

גילי
קודם כל חזרתי מהודו ואתה מוזמן להתקשר בכל נושא.
לא תקין להעביר באותו צינור או לאותה הקופסא חשמל וכבלים אחרים. מומלץ גם להפריד את התקשורת, טלפון וכבלים.
הקבלן יחייב אותך לפי שקעים. כלומר נקודה אחת עולה כמו נקודה בודדת, שני שקעים כמו נקודה וחצי וכו׳. תנסה להמעיט כי זה מצטבר לסכום גבוה.
אני ממליץ לך הכל נקודה לשים שני שקעים רגילים.
במקומות שאתה מתכנן הרבה מערכות לדוגמא באזור המחשב או טלויזיות, תעשה רק שני שקעים. את השולחן שעליו מונח המחשב תעצב בצורה שאתה יכול לחבר מפצל של הרבה שקעים. כנל אזור הטלויזיה. חוסך כסף רב ומאוד פרקטי. תמיד יהיו חסרים לך שקעים. בנוסף במפצחים החיצוניים יש מפסק כיבוי והפעלה שמאוד שימושי במצבים מסויימים.
בהצלחה
רוני

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

shy כתב:תבדוק את זה:
http://www.niskoelec.com/_Uploads/193office.pdf
פתרון אלגנטי של ניסקו עבור ריכוז שקעים/טלפון/תקשורת
אני התקנתי כזו קופסא ליד כל מקום שיש בו או יהיה בו מחשב
לא ממש יקר, אם אני לא טועה 250 ש"ח לקופסא כזו, שאגב קיימת במבחר מידות.
בהצלחה
...
אהבתי מאוד את הפיתרון, אבל אני כבר לא אתן לקבלן שיתקין אותם.
ממילא כל עניין קיר המערכת והמסך בסלון יצטרך להידחות קצת לאחר הכניסה, כי אני לא רואה את עצמי מצליח לעמוד בעלות השדרגת של האזור הזה עם הכניסה לבית (מסך חדש 50-60' , רמקולים, רסיבר, השד יודע מה עוד..),
כך שאת הפתרון הזה אני אתפור כבר באופן פרטי..
כנ"ל לגבי חדר הממ"ד, היכן שימוקם ארון התקשורת, המחשב הראשי וכל שאר הציוד. החדר ייבנה עם מעטפת של גבס, כך שאני אדאג לשקע בודד, ואז כבר אוכל להתקין קופסא כזו בלי יותר מדי בעיות..

אגב,
משהו ציין שכדאי להשחיל צינורות של 25 מ"מ.
אני אמור להעביר לכיוון הממ"ד, היכן שאני מתכוון לתלות ארון תקשורת, בסביבות 10-12 צינורות.
לא בעייתי קצת להעביר כמות כזו, כדי לצאת איתם בקיר באותו אזור של הארון תקשורת ?
אני מעוניין כבר להשחיל זוג כבלים על כל צינור. האם אפשרי לעשות זאת בצינור 16 מ"מ..?
rberkner כתב:גילי
קודם כל חזרתי מהודו ואתה מוזמן להתקשר בכל נושא.
בהצלחה
רוני
...
היי, ברוכים השבים.
אני בהחלט אתקשר.
תודה!!
...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #12 

תתחדש ותהנה.
אני מקווה שאתה כבר על הדרך מעביר כבלי רשת לכל הבית - כולל הרבה כבלים לסלון.
כמו כן - לגבי המסך רצוי להכין תעלה מגובה המערכת לגובה המסך - וצריך תעלה רחבה כך שתוכל להעביר שם בקלות HDMI וכבלים נוספים במידת הצורך... (אני הייתי מעביר גם כבלים מסוגים אחרים ודואג לחבר אותם למסך עם ההתקנה - כך שאם למשל תרצה לחבר את הממיר גם לרסיבר וגם למסך - תוכל לעשות זאת.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

אכן, כמו שאיתי ציין, לאותו קטע שבין סטנד המערכת לטלוויזיה הייתי ממליץ לשים תעלה רחבה לבנה, כמו שמוסבר כאן:
http://www.hometheater.co.il/article007 ... 7%A1%D7%9A

אני חוזר ומאוד מאוד ממליץ על צינורות של 25 מ"מ לכל מה שקשור לתקשורת. אין לך מושג עד כמה זה עושה את החיים קלים בהשחלות אחרי כן. פשוט הבדל של יום ולילה.
כמובן שלא חייבים שכל הצינורות יהיו ככה (בטח לא צינורות החשמל, כי אז זה חורג מהתקן), ואם יש צינורות שאתה מראש מייעד אותם למשהו ספציפי אז אפשר לשים 16 מ"מ. אבל אני הייתי שם כמה שיותר צינורות של 25 מ"מ, במיוחד לצינורות של כבלי ה-Ethernet והצינורות של כבלי רמקולים ו-A/V.
העלות, כאמור, זניחה יחסית, ואתה אפילו יכול לקנות בעצמך כמה גלילים של 50 מטר צינור 25 מ"מ בחנויות כמו "אור שי" ו"חשמל ישיר" ולהביא לחשמלאי ליתר בטחון.

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

איתי תודה,
אבל יש עוד זמן עם ה"להתחדש".
זה ייקח זמן עד שנשב אצלי בסלון, ונצפה בהמילטון מזנק, על גבי 55' ... 8)
כן, אני מעביר חיווט מכל הבית. מהסלון אדאג שיועברו 4 כבלי ethernet לכיוון הנתב. נראה לי שזה יספיק..
pixies
השאלה שלי אם זה לא בעייתי לצאת מהקיר(בנקודה שכל הצינורות אמורים להתנקז אליה) עם 10-12 צינורות של 25 מ"מ...?
אגב, בצינור של 25 מ"מ אפשרי להעביר Scart ?

תודה
...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #15 

לא רואה שום בעייה להגיע עם כזו כמות של צינורות של 25 מ"מ אל ארון התקשורת. צריך רק לדאוג לפינת הקיר שמעל או מתחת לארון, איפה שהצינורות מתעקלים לראשונה ואז מועברים לרחבי הדירה. שם בד"כ יש את הפיתול הכי קיצוני של הצינורות ומומלץ ביום של הטיוח שעל הצינורות לפזר אותם שם ולהקהות את זווית הפיתול שלהם ככל שניתן.

לא ניתן להעביר כבל SCART כמו שהוא בצינור כזה, אבל יש כבלים עם ראש מתפרק, ואז ייתכן שזה אפשרי. כן אפשר להעביר כבל HDMI מיוחד ושטוח המיועד להשחלות. בכל מקרה - SCART זה די פאסה, לא?...
לקטע הקצר של כמטר אחד שבין הסטנד לטלוויזיה בסלון ובחדר השינה מומלץ ללכת על התעלה הרחבה הלבנה ההיא, ואז תוכל להשחיל כל מה שבא לך, כולל כבל SCART. גם את זה הייתי ממליץ לקנות לבד בחנות חומרי חשמל ולהביא לשם.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

בוא נראה מה צריך חיבורי אינטרנט
מסך
רסיבר
PS3
יס מקס HD
מזרימדיה
ואחד ספייר - כי לך תדע...
אני ספרתי 6...
כמובן שעוד מעט כשHDMI 1.4 יצא - הרשת תעבור דרך הכבל - אבל עדיין כנראה עדיף חיבור ישיר לראוטר/SWITCH (ג'יגה כמובן!).

למה SCART? ומאיפה לאיפה?

rberkner
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אם יש לו בארון תקשורת סוויטש, האם הוא לא יכול להוסיף עוד סוויטש ליד הטלויזיה?
שניהם כמובן של גיגה.

כלומר - הראוטר בארון תקשורת מחובר לסוויטש של נגיד 24 כניסות, רק כבל אחד הולך לסלון לאזור הטלויזיה, האם שם הוא לא יכול לשים סוויטש של 8 ולחבר אותו לסווטיש הגדול.

רוני

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

מישהו מומחה הסביר פה שברגע שלא משתמשים בסוויטצ'ים מנוהלים - אז יש בעייה עם סוויצ' אחרי סוויטצ' - משהו בסנגון שאז כל המכשירים מתחלקים בתעבורה...
זה גם דיי הגיוני את האמת.
אם כל המכשירים צורכים תעבורה במקביל - אתה עלול לגרור תקיעות.

rberkner
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

איתי

בגלל שכל המכשירים שאנחנו משתמשים בהם - ב- -99% מהזמן שאני יכול לדמיין לא עובדים במקביל - לא צריכה להיות בעייה.
כלומר - את רוב העבודה באזור הטלויזיה אנחנו עושים כאשר הטלויזיה היא המסך.

בכל מקרה - לי נראה יותר הגיוני לקנות סוויטש מנוהל וטוב - אם זה מה שנדרש ולא לשים 4 שקעים של רשת במקום אחד. בכל מקרה גם הקבלן וגם החשמלאי "ישחילו" לו גם את המחיר באותה הזדמנות (הם לא מפספסים כאלה הזדמנויות).

דוגמא טובה - חברות גדולות - יש מרכזיה גדולה של הרשת - אבל בכל בניין או קומה יש עוד מרכזייה יותר קטנה - ככה זה אצלנו לפחות.

רוני

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

pixies כתב:
לא ניתן להעביר כבל SCART כמו שהוא בצינור כזה, אבל יש כבלים עם ראש מתפרק, ואז ייתכן שזה אפשרי. כן אפשר להעביר כבל HDMI מיוחד ושטוח המיועד להשחלות. בכל מקרה - SCART זה די פאסה, לא?...
.
...
pixies תודה.

רב ההשחלות (תרתי משמע :lol: ) כבר בחוזה..
Scart יהפוך ללא רלוונטי כשיהיו לי 5 ממירי HD בבית.. 8)
עד אז, ובאין Component בממירי SD, השימוש בו בלתי נמנע.. (n)
...

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”