אליס - סרט גרוע?
-
zovirax
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15949
- שם מלא: zovirax
כבר הזמנתי כרטיסים ל 3D לשבוע הבא, אז כנראה אין ברירה.
הביקורת הזאת:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3865075,00.html
נכתבה שלילית כל כך כי המבקר הוא שונא את ברטון?
חוץ מהביקורת הזאת שמעתי על הסרט הזה רק טוב.
מישהו כבר צפה בו?
הביקורת הזאת:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3865075,00.html
נכתבה שלילית כל כך כי המבקר הוא שונא את ברטון?
חוץ מהביקורת הזאת שמעתי על הסרט הזה רק טוב.
מישהו כבר צפה בו?
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
1. לא ראיתי ואני מת למצוא זמן פנוי בשביל לראות
2. אחרי שראיתי את הטריילר בהקרנה של אווטר אני הולך לראות, שיקפצו לי המבקרים
3. אני חי על ההגדרה של Anton Ego מהסרט Ratatouille על מבקרים =
4. זה טים ברטון! רק זה סיבה טובה לראות את הסרט, לראות את הגרסה שלו לספר קלאסי
2. אחרי שראיתי את הטריילר בהקרנה של אווטר אני הולך לראות, שיקפצו לי המבקרים
3. אני חי על ההגדרה של Anton Ego מהסרט Ratatouille על מבקרים =
4. זה טים ברטון! רק זה סיבה טובה לראות את הסרט, לראות את הגרסה שלו לספר קלאסי
- roypeles
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
ראיתי אותו אתמול (חמישי) בבכורה.
מסתבר שיש בארץ כנראה קבוצה קטנה של גרופים של אליס, והגיעו לסרט עם שמלות אליס ועם הכובע של הכובען המטורף שנראה בידיוק כמו ההוא מהסרט. היה נחמד לראות את זה.
הסרט עצמו נהדר. המבקר כועס שהוא "הרג" את העלילה המקורית. מהבחינה הזאת יש בזה משהו. אבל עדיין, זה לא משהו שאמור לפגוע בסרט בכל צורה שהיא, משום שבכל זאת, מדובר בגירסה חדשה בנוסח טים ברטון. בנוסף, למען האמת, לא הרבה זוכרים את פרטי העלילה במלואם שזה יכול "לפגוע" בהם.
אבל הסרט עשוי נהדר, ויזואליה נהדרת ומשוחק מצויין. הדמויות מעוצבות להפליא ומאוד מעניינות לצפייה, והסרט היה מהנה לכל אורכו. מצחיק, מותח לפרקים, ומשאיר טעם לעוד.
התלת מימד קצת מיותר בסרט הזה לדעתי, ובכל מקרה, לא כל כך מורגש (הוא אפילו מחשיך קצת).
ממליץ בחום ללכת לראות.
לטעמי היה הרבה יותר מהנה מאווטאר.
מסתבר שיש בארץ כנראה קבוצה קטנה של גרופים של אליס, והגיעו לסרט עם שמלות אליס ועם הכובע של הכובען המטורף שנראה בידיוק כמו ההוא מהסרט. היה נחמד לראות את זה.
הסרט עצמו נהדר. המבקר כועס שהוא "הרג" את העלילה המקורית. מהבחינה הזאת יש בזה משהו. אבל עדיין, זה לא משהו שאמור לפגוע בסרט בכל צורה שהיא, משום שבכל זאת, מדובר בגירסה חדשה בנוסח טים ברטון. בנוסף, למען האמת, לא הרבה זוכרים את פרטי העלילה במלואם שזה יכול "לפגוע" בהם.
אבל הסרט עשוי נהדר, ויזואליה נהדרת ומשוחק מצויין. הדמויות מעוצבות להפליא ומאוד מעניינות לצפייה, והסרט היה מהנה לכל אורכו. מצחיק, מותח לפרקים, ומשאיר טעם לעוד.
התלת מימד קצת מיותר בסרט הזה לדעתי, ובכל מקרה, לא כל כך מורגש (הוא אפילו מחשיך קצת).
ממליץ בחום ללכת לראות.
לטעמי היה הרבה יותר מהנה מאווטאר.
- roypeles
-
- חבר מביא חבר

- amir073
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
כשהייתי באוואטר חשבתי שהחלק הכי טוב בסרט היה הטריילר ל"אליס" ככה שאין ספק שאני אלך, בלי שום קשר למבקרים. בכלל מבחינתי, אם ג'וני דפ שם - אני הולך.
- geblig
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1727
איזו היסחפות...amir073 כתב:כשהייתי באוואטר חשבתי שהחלק הכי טוב בסרט היה הטריילר ל"אליס"...
- דודיפלצת
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2183
למה? אני זוכר שאחרי הסרט אמרתי משהו דומה.geblig כתב:איזו היסחפות...amir073 כתב:כשהייתי באוואטר חשבתי שהחלק הכי טוב בסרט היה הטריילר ל"אליס"......
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!
- geblig
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1727
עד כדי כך גרוע אוואטר? טוב, על טעם וריח אין...דודיפלצת כתב:למה? אני זוכר שאחרי הסרט אמרתי משהו דומה.geblig כתב:איזו היסחפות...amir073 כתב:כשהייתי באוואטר חשבתי שהחלק הכי טוב בסרט היה הטריילר ל"אליס".........
- coolvs
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 107
ראיתי אתמול, והסרט בהחלט שווה צפייה, אם כי לא נראה לי שאני אראה אותו בפעם השנייה.
- sheva23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
היתי אתמול בהצגה של 00:30 בYES PLANET . כדי להמנע מילדים קטנים,הפרעות וכיו"ב
אני אחלק את זה לCGI מול שאר הפרמטרים.
הצבעים והחדות היו ברורים יותר ממה שזכור לי מAVATAR 3D.
הדמויות במיוחד החתול,המרבה רגליים והארנב היו ריאליסטיים ועשויים באופן שלא נראה על המסך עד כה.
הסאונד היה 8/10 בחלקים לא מעטים שמעו את הסראונד מרמקול בודד , צליל חד של איזה ציפור או חיה מWONDERLAND
השתמשו גם דיי הרבה בחפצים שעפים מהמסך לכיוון המצלמה, גורם לכם למצמץ.
עם זאת היה חסר לי קצת יותר פעילות/רגש שיכל לנצל יותר את יתרונות ה3D .
9/10 לCGI
בנוגע לעלילה, לא ממש זכרתי את המקור מילדות, כך שבשבילי זו היתה מן החשפות ראשונית.
ג'וני דפ היה אדיר , עשה את הסרט אפשר לומר.
אליס היתה בסדר, לא מעצבנת מדי אבל גם לא מדהימה.
המלכה האדומה והשחורה היו פשוט אסון , גם תסריט אידיוטי וגם משחק לא מציאותי.
בכללי היה חסר פה רמת עניין והילדותיות הכריע את הכף, יכלו להכניס פה קצת יותר רגש ואקשן במיוחד בחלק האחרון, משהו שכן הרגשתי בAVATAR
בסרטים כמו WALL-E או UP הכניסו הרבה רגש. בALICE זה פחות הורגש למרות שקצת ניסו.
בכללי נותן לזה 7.5 גג 8 , אבל להגיד שנהנתי כמו בAVATAR אי אפשר. עם זאת אני ממליץ ללכת לקולנוע יש שם קטעי CGI מדהימים שאסור לפספס.
מומלץ ללכת עם הילדים
אני אחלק את זה לCGI מול שאר הפרמטרים.
הצבעים והחדות היו ברורים יותר ממה שזכור לי מAVATAR 3D.
הדמויות במיוחד החתול,המרבה רגליים והארנב היו ריאליסטיים ועשויים באופן שלא נראה על המסך עד כה.
הסאונד היה 8/10 בחלקים לא מעטים שמעו את הסראונד מרמקול בודד , צליל חד של איזה ציפור או חיה מWONDERLAND
השתמשו גם דיי הרבה בחפצים שעפים מהמסך לכיוון המצלמה, גורם לכם למצמץ.
עם זאת היה חסר לי קצת יותר פעילות/רגש שיכל לנצל יותר את יתרונות ה3D .
9/10 לCGI
בנוגע לעלילה, לא ממש זכרתי את המקור מילדות, כך שבשבילי זו היתה מן החשפות ראשונית.
ג'וני דפ היה אדיר , עשה את הסרט אפשר לומר.
אליס היתה בסדר, לא מעצבנת מדי אבל גם לא מדהימה.
המלכה האדומה והשחורה היו פשוט אסון , גם תסריט אידיוטי וגם משחק לא מציאותי.
בכללי היה חסר פה רמת עניין והילדותיות הכריע את הכף, יכלו להכניס פה קצת יותר רגש ואקשן במיוחד בחלק האחרון, משהו שכן הרגשתי בAVATAR
בסרטים כמו WALL-E או UP הכניסו הרבה רגש. בALICE זה פחות הורגש למרות שקצת ניסו.
בכללי נותן לזה 7.5 גג 8 , אבל להגיד שנהנתי כמו בAVATAR אי אפשר. עם זאת אני ממליץ ללכת לקולנוע יש שם קטעי CGI מדהימים שאסור לפספס.
מומלץ ללכת עם הילדים
נערך לאחרונה על ידי sheva23 ב 20/03/2010 12:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
- amiti
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
מי שקרא את הספר של לואיס קארול ונהנה ממנו כנראה יעריך פחות את הסרט. הרוב , אני מניח לא קראו .
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
עוד לא ראיתי את הסרט אבל ברור שזה ספר שלא יכול לעבור ממש לסרט, הרי כל המהות של הספר זה משחקי לשון והתפלספויות.amiti כתב:מי שקרא את הספר של לואיס קארול ונהנה ממנו כנראה יעריך פחות את הסרט. הרוב , אני מניח לא קראו ....
אם המבקר ציפה לסרט שיהיה נאמן לספר הוא ציפה למשהו בלתי אפשרי.
משה
- roypeles
-
- חבר מביא חבר

גם אני אמרתי את זה, ואהבתי את האווטאר..דודיפלצת כתב:למה? אני זוכר שאחרי הסרט אמרתי משהו דומה.geblig כתב:איזו היסחפות...amir073 כתב:כשהייתי באוואטר חשבתי שהחלק הכי טוב בסרט היה הטריילר ל"אליס".........
-
zovirax
-
- חבר במועדון ה-15K

זה נכון לגבי הרבה מקרים שהסרט על בסיס ספר וקומיקס.moco כתב:עוד לא ראיתי את הסרט אבל ברור שזה ספר שלא יכול לעבור ממש לסרט, הרי כל המהות של הספר זה משחקי לשון והתפלספויות.amiti כתב:מי שקרא את הספר של לואיס קארול ונהנה ממנו כנראה יעריך פחות את הסרט. הרוב , אני מניח לא קראו ....
אם המבקר ציפה לסרט שיהיה נאמן לספר הוא ציפה למשהו בלתי אפשרי....
למשל זכור לי שהסרט השומרים שיצא על בסיס קומיקס גם היו את האלה שאמרו זה לא כמו הקומיקס.
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
דעתי (ראיתי בשישי בהקרנה של 20:45 ביס פלנט, ממש לא הייתה בעיית ילדים) -
קודם כל, מאוד נהניתי
קראתי את הביקורת המוזכרת מעלה לפני שהלכתי, וידעתי שהמבקר אידיוט (No offence).
"Those Who cant - teach?" - לא נכון... אלו שלא יכולים הולכים להיות מבקרי קולנוע.
זה לא עליסה בארץ הפלאות! זה גם לא "מעבר למראה"]/B].
כמו שכתוב בסוף הסרט - זה מבוסס על שני הספרים הנ"ל מבחינת העולם והדמויות, אבל העלילה שונה ומרתקת.
מבחינת עלילה - הסרט עוקף את אווטאר בסיבוב.
מבחינת העולם שנברא - מרשים מאוד גרפית, מצויר נהדר ומאוד טים ברטוני.
הדמויות מרתקות, כמובן שג'וני דפ גונב את ההצגה אבל לדעתי הייתה דמות אחת טובה עוד יותר (והיא גם ויזואלית הייתה הטובה ביותר) - וזהו חתול הצ'שייר (או "צ'ש" בסרט).
האינטראקציה בין הדמויות מצוינת, יש המון חיים המונפחים בהם וזה בהחלט מרגיש כמו עולם אמיתי.
אבל - התלת מימד לא ממש מורגש. יש רגעים בודדים שמקבלים תחושת עומק, מעט דברים ש"יוצאים" אל הקהל (או עפים פנימה) אבל באופן כללי - אפשר לראות גם בדו מימד ולהנות מאוד (אני מסביר זאת בכך שמדובר בעיבוד מאוחר ולא צילום תלת מימדי כמו Avatar).
בסה"כ - סרט מצוין מבחינתי, אבל אחד שמספיקה לי פעם אחת בקולנוע (את אווטאר ראיתי פעמיים ונשארתי עם חשק לעוד).
קודם כל, מאוד נהניתי
קראתי את הביקורת המוזכרת מעלה לפני שהלכתי, וידעתי שהמבקר אידיוט (No offence).
"Those Who cant - teach?" - לא נכון... אלו שלא יכולים הולכים להיות מבקרי קולנוע.
זה לא עליסה בארץ הפלאות! זה גם לא "מעבר למראה"]/B].
כמו שכתוב בסוף הסרט - זה מבוסס על שני הספרים הנ"ל מבחינת העולם והדמויות, אבל העלילה שונה ומרתקת.
מבחינת עלילה - הסרט עוקף את אווטאר בסיבוב.
מבחינת העולם שנברא - מרשים מאוד גרפית, מצויר נהדר ומאוד טים ברטוני.
הדמויות מרתקות, כמובן שג'וני דפ גונב את ההצגה אבל לדעתי הייתה דמות אחת טובה עוד יותר (והיא גם ויזואלית הייתה הטובה ביותר) - וזהו חתול הצ'שייר (או "צ'ש" בסרט).
האינטראקציה בין הדמויות מצוינת, יש המון חיים המונפחים בהם וזה בהחלט מרגיש כמו עולם אמיתי.
אבל - התלת מימד לא ממש מורגש. יש רגעים בודדים שמקבלים תחושת עומק, מעט דברים ש"יוצאים" אל הקהל (או עפים פנימה) אבל באופן כללי - אפשר לראות גם בדו מימד ולהנות מאוד (אני מסביר זאת בכך שמדובר בעיבוד מאוחר ולא צילום תלת מימדי כמו Avatar).
בסה"כ - סרט מצוין מבחינתי, אבל אחד שמספיקה לי פעם אחת בקולנוע (את אווטאר ראיתי פעמיים ונשארתי עם חשק לעוד).
- noyitz
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 132
אצלי זה בדיוק ההיפך... באווטר ראיתי חד ובאליס הפוקוס היה נוראי... במיוחד על התרגום....sheva23 כתב: הצבעים והחדות היו ברורים יותר ממה שזכור לי מAVATAR 3D....
ההבדל אצלי הוא שאת אווטר ראיתי ביס פלנט, ואת אליס בסינמה סיטי בראשון, יכול להיות שההבדל בסוג המשקפיים יוצר את הבעיה בחדות?
בלי קשר, אני חושב שהסרט נחמד, לא יותר מזה, לא סרט שצריך לראות בקולנוע.
ה 3D פשוט מזעזע ואפילו גורע, בגלל שהסרט מראש לא צולם ב 3D, הדמויות שלא בפוקוס (בצילום 2D) מקבלות נפח ומתקרבות מה שהופך את התמונה לנוראית. גם ההחשכה מהמשקפיים גורעת בסרט...
לדעתי סרט קלאסי לצפייה בבית בטלויזיה רגילה.
- manola
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1433
שאלה חשובה לכל מי שראה את הסרט: באיזה בתי קולנוע יש את המשקפיים העבות/מסיביות (active shutter)
ובאילו יש את המשקפיים הדקות והקלילות (שעובדות על קיטוב)? אני שואל כי ראיתי את אווטאר בב"ש עם המשקפיים
הדקות והן כמעט ולא מחשיכות את התמונה בכלל, לעומת העבות שמאוד מחשיכות.
ובאילו יש את המשקפיים הדקות והקלילות (שעובדות על קיטוב)? אני שואל כי ראיתי את אווטאר בב"ש עם המשקפיים
הדקות והן כמעט ולא מחשיכות את התמונה בכלל, לעומת העבות שמאוד מחשיכות.
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
סינמה סיטי גלילות - אקטיביות.
יס פלאנט רמת גן - מקוטבות (קלות ונוחות).
יס פלאנט רמת גן - מקוטבות (קלות ונוחות).
-
zovirax
-
- חבר במועדון ה-15K

ראיתי היום את הסרט.
לא רע בכלל.
אהבתי את העלילה.
הקטע שהכי אהבתי זה כשאליס פגשה את הכובען בשעת תה שלו.
אין לי משהו רע להגיד על הסרט - אפילו ה 3D היה בסדר מבחינתי (לא כאבו לי העיניים כמו באווטאר)
אבל שאלתי את עצמי, למה ברטון העדיף לעשות סרט על חזרה של אליס לארץ הפלאות?
אני מבין למה קוראי הספר קצת התבאסו על הסרט, למרות שלדעתי הוא טוב.
לא רע בכלל.
אהבתי את העלילה.
הקטע שהכי אהבתי זה כשאליס פגשה את הכובען בשעת תה שלו.
אין לי משהו רע להגיד על הסרט - אפילו ה 3D היה בסדר מבחינתי (לא כאבו לי העיניים כמו באווטאר)
אבל שאלתי את עצמי, למה ברטון העדיף לעשות סרט על חזרה של אליס לארץ הפלאות?
אני מבין למה קוראי הספר קצת התבאסו על הסרט, למרות שלדעתי הוא טוב.
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
שאלה למי שכבר ראה: האם הסרט מתאים לילדה בת 8?
חשבתי לתומי ש"בטח" אבל מישהו אמר לי שלא ושיש שם קטעים מפחידים.
חשבתי לתומי ש"בטח" אבל מישהו אמר לי שלא ושיש שם קטעים מפחידים.
משה