האם בעל עין אחת יכול להינות מחוויית הצפייה בתלת-מימד?
שלום לכולם,
אולי זאת שאלה שאף אחד לא ציפה לשמוע, וזה הפורום שמצאתי בו הכי מתאים לשאול אותה:
מלידה אני רואה עם עין אחת בלבד(יש לי פרוטזה בעין השנייה) - ורציתי לשאול האם יש סיכוי שאוכל לצפות בשידורים וסרטים בטכנולוגיית 3D ?
תודה לכל מי שיוכל לענות!
אולי זאת שאלה שאף אחד לא ציפה לשמוע, וזה הפורום שמצאתי בו הכי מתאים לשאול אותה:
מלידה אני רואה עם עין אחת בלבד(יש לי פרוטזה בעין השנייה) - ורציתי לשאול האם יש סיכוי שאוכל לצפות בשידורים וסרטים בטכנולוגיית 3D ?
תודה לכל מי שיוכל לענות!
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
הרעיון בטכנולוגיה החדשה הוא יצירת תמונות שונות עבור שתי העיניים כך שכשהמוח מעבד את התמונה הכוללת מתקבלת תחושת ה-3D. אם רק עין אחת צופה, האפקט הזה לא יושג.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
עד כמה שאני יודע
המוח מבצע פיצוי מסוים על העדר עין אחת
הוא מסתגל על מנת לתת לך אומדן מרחק
זו הסיבה שאתה מסוגל לנהוג ולאמוד מרחק מרכבים אחרים
ה3D מתבסס על עצימת עין במהירות גבוהה
היות ואמצלך עין אחת לא מקבלת מדיע בכל מקרה, לא תוכל לראות את האפקט.
המוח מבצע פיצוי מסוים על העדר עין אחת
הוא מסתגל על מנת לתת לך אומדן מרחק
זו הסיבה שאתה מסוגל לנהוג ולאמוד מרחק מרכבים אחרים
ה3D מתבסס על עצימת עין במהירות גבוהה
היות ואמצלך עין אחת לא מקבלת מדיע בכל מקרה, לא תוכל לראות את האפקט.
העם דורש..... כל מיני דברים
תחושת תלת מימד מתאפשרת לך מן הסתם בגלל מנגנון הפוקוס של העין. בסרטי תלת מימד לעומת זאת, תחושת התלת מימד באה לידי ביטוי אך ורק מההבדל בין התמונות השונות שרואה כל עין. מבחינת הפוקוס בסרטים, היום הוא כבר קבוע מראש לפי מיקוד המצלמה. אם יצליחו למצוא דרך שבה הצופה יהיה זה שיקבע על מה אפשר להתמקד (על אובייקט קרוב או מרוחק), בנוסף לטכנולוגיות התלת מימד הקיימות היום, זו כבר תהיה חווית תלת-מימד כמעט ריאליסטית...
צריך לעשות פה סדר במושגים: תחושת עומק בראייה, ראייה סטראוסקופית ו "תלת מימד" (או 3D) .katamoni כתב:למזלי במציאות אני רואה תלת מימדpsibeast כתב:בלי שום קשר לקולנוע, אם יש לך עין אחת בלבד אתה אמור לא לראות תלת מימד גם ככה סתם במציאות.......
תחושת עומק בראייה של אדם מתקבלת בכמה מנגנונים שרק אחד מהם הוא קבלת שתי תמונות שונות על ידי כל עין. הדרך האחרונה, המכונה ראייה סטראוסקופית, היא אחד המנגנונים, אך לא היחיד. (לכל מנגנון יש יתרון בטווחי ראייה מסוימים).
"תלת מימד" כמושג שיווקי ("3D") מבוסס על ראייה סטראוסקופית בלבד.
לכן, למרות שבמציאות יש לך תחושה של שלושה מימדים, לא תוכל לראות "תלת מימד" (המרכאות חשובות) בקולנוע.
קרא את המאמר המצויין http://www.hometheater.co.il/article018 ... 7%9C%D7%AA
וגם את שרשור התגובות לו ב http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 98#1044598
שם התעמקנו קצת בנושא הזה בדיוק.
משה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78930
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78930
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
katamoni,
זה נראה לו זהה לדו מימד. הוא רואה טוב, פשוט לא מרוויח את האקסטרה שהתלת מימד נותן.
זה נראה לו זהה לדו מימד. הוא רואה טוב, פשוט לא מרוויח את האקסטרה שהתלת מימד נותן.
- sdekalo
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 440
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אני חושב שמי שנולד עם ראיה בעין אחת לא יכול לראות תלת מימד אבל מי שאיבד ראיה בעין אחת במשך השנים, המוח יכול לעשות את המעבר הזה.
ככה זה כשאדם שרואה תקין סוגר עין אחת הוא כן יכול לראות תלת מימד.
ככה זה כשאדם שרואה תקין סוגר עין אחת הוא כן יכול לראות תלת מימד.
אולי כאן תמצא תשובה.
http://answers.yahoo.com/question/index ... 408AAqVf84
http://answers.yahoo.com/question/index ... 408AAqVf84
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
המוח מפצה גם את מי שאיבד ראיה בעין אחת במהלך חייו
משום מה יש סביבי כה אנשים כאלו
כנראה הייתי פיראט בגלגול הקודם
העובדה שיש להם יכולת לאמוד מרחק מוכיחה שיש להם יכולת תלת מימד כלשהי.
אבל הם לא יוכלו להנות מחווית ה 3D שמבוססת על סגירת משקף בכל פעם
משום מה יש סביבי כה אנשים כאלו
כנראה הייתי פיראט בגלגול הקודם
העובדה שיש להם יכולת לאמוד מרחק מוכיחה שיש להם יכולת תלת מימד כלשהי.
אבל הם לא יוכלו להנות מחווית ה 3D שמבוססת על סגירת משקף בכל פעם
העם דורש..... כל מיני דברים
טעות.sdekalo כתב:אני חושב שמי שנולד עם ראיה בעין אחת לא יכול לראות תלת מימד אבל מי שאיבד ראיה בעין אחת במשך השנים, המוח יכול לעשות את המעבר הזה.
ככה זה כשאדם שרואה תקין סוגר עין אחת הוא כן יכול לראות תלת מימד....
מי שיש לו עין אחת (ולא משנה ממתי) לא יכול, על פי הגדרה לראות ראייה סטראוסקופית ולכן אין יכול לחוש תלת מימד בסרט קולנוע. זה פשוט כמו העובדה שמי שאין לו שתי עיניים לא יכול לראות בכלל.
שאר מנגנוני תחושת העומק שלא לא תלויים בקיום שתי עיניים, קיימים אצל כולם, בלי קשר אם נולדו כך או לא.
סביר שמי שנולד כך, או חי כבר הרבה שנים כך, מפתח יותר רגישות כפיצוי על מה שאין לו, כמו שאצל עיוור , שאר החושים נעשים יותר חדים.
משה
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
גיסי שהוא קרוב ל60 יש עין אחת מגיל שש-הוא בעל רשיון נהיגה ולשעבר שחקן כדורסל וטניס שולחן מצטיין.
אף פעם לא דיברתי איתו על כך,אבל הבנתי שעם השנים המוח מפתח יכולות ראיה בעין אחת הרבה יותר ממי שעוצם
עין אחת-בכל מקרה אם הוא לא היה ממצמץ בקביעות בעין הזכוכית אי אפשר היה להבחין שהוא בעל עין אחת.
אף פעם לא דיברתי איתו על כך,אבל הבנתי שעם השנים המוח מפתח יכולות ראיה בעין אחת הרבה יותר ממי שעוצם
עין אחת-בכל מקרה אם הוא לא היה ממצמץ בקביעות בעין הזכוכית אי אפשר היה להבחין שהוא בעל עין אחת.
אמן מייסר
חד משמעית לא יכול לראות. מניסיון - כאחד שהוא עיוור בעין אחת.moco כתב:טעות.sdekalo כתב:אני חושב שמי שנולד עם ראיה בעין אחת לא יכול לראות תלת מימד אבל מי שאיבד ראיה בעין אחת במשך השנים, המוח יכול לעשות את המעבר הזה.
מי שיש לו עין אחת (ולא משנה ממתי) לא יכול, על פי הגדרה לראות ראייה סטראוסקופית ולכן אין יכול לחוש תלת מימד בסרט קולנוע. זה פשוט כמו העובדה שמי שאין לו שתי עיניים לא יכול לראות בכלל.
שאר מנגנוני תחושת העומק שלא לא תלויים בקיום שתי עיניים, קיימים אצל כולם, בלי קשר אם נולדו כך או לא.
סביר שמי שנולד כך, או חי כבר הרבה שנים כך, מפתח יותר רגישות כפיצוי על מה שאין לו, כמו שאצל עיוור , שאר החושים נעשים יותר חדים....
מה שכן, שמעתי טענות שיש משקפים שיודעים לסדר את העניין הזה. אפילו שמעתי שיש בתי קולנוע בארץ שנותנים לכן פתרון. אם אני לא טועה, אפילו קראתי על כך בפורום הזה, באחד מהשרשורים שניתנו כאן.
??alex188 כתב:חד משמעית לא יכול לראות. מניסיון - כאחד שהוא עיוור בעין אחת.moco כתב:טעות.sdekalo כתב:אני חושב שמי שנולד עם ראיה בעין אחת לא יכול לראות תלת מימד אבל מי שאיבד ראיה בעין אחת במשך השנים, המוח יכול לעשות את המעבר הזה.
סביר שמי שנולד כך, או חי כבר הרבה שנים כך, מפתח יותר רגישות כפיצוי על מה שאין לו, כמו שאצל עיוור , שאר החושים נעשים יותר חדים....
מה שכן, שמעתי טענות שיש משקפים שיודעים לסדר את העניין הזה. אפילו שמעתי שיש בתי קולנוע בארץ שנותנים לכן פתרון. אם אני לא טועה, אפילו קראתי על כך בפורום הזה, באחד מהשרשורים שניתנו כאן....
משקפיים שמאפשרות לאדם עם עין אחת לחוות ראייה סטראוסקופית צריך שיהיה להם חיבור ישר למוח
בן אדם עם עין אחת שצופה בסרט 3D צריך להרכיב את המשקפיים שכולם מרכיבים כדי לא לראות את התמונה הכפולה.
משה