מה דעתכם על מצב האלימות בבתי הספר?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #1 

מה לדעתכם השתבש במערכת החינוך שהפכה להיות אלימה כל כך?
מה היה צריך להעשות ולא נעשה?
מה הייתם עושים היום על מנת לשפר את המצב?

ארז

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

ללבוש תלבושת אחידה.
דיסטנס בין המורה לתלמיד כמו בצבא.
ולא לוותר לתלמידים.

ולהשקיע כפול שלוש מהתקציב המגוכח של היום.

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

לדעתי הכתובת הייתה על הקיר וזו הייתה רק שאלה של זמן- מי שלא נוקט במדיניות קשוחה כאשר מדובר באלימות בין תלמידים שלא יתפלא שזה מגיע לאלימות נגד מורים.

צר לי, אבל באוזלת היד ובחוסר האונים שמערכת החינוך הפגינה בשנים האחרונות נגד בריונות בבית הספר בין תלמידים הם בהחלט צריכים לקחת אחריות על ההתדרדרות הזאת.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #4 

לדעתי מצב האלימות בביהס יציב ואיתן
אמן מייסר

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #5 

אלימות קשה היא תוצאה של הזנחה בגיל הרך ובכיתות הנמוכות.לא רק בבית הספר אלא בכלל המסגרות .

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #6 

1. תקציב לא מספק
2. שכר מורים נמוך
3. שינויי תרבות
4. הרבה יותר מקרים נחשפים במקום להיות מטואטאים מתחת לשטיח
5. דירוג שגוי של חשיבות יעדים
6. מחסור בכלים שאיתם מורים יכולים להתמודד עם תלמידים
7. הרבה יותר מדי הקפדה על "זכויות הילד"
8. גישה לא נכונה שמחייבת תלמידים ללמוד במקום פשוט להתחנך ולא מאפשרת רכישת מקצוע במהלך התיכון

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #7 

התקציב נמוך וקטן כל הזמן (ויש לקחת בחשבון שכמות התלמידים עולה - לא יורדת, בגלל הגידול הטבעי שיש בארץ). שכר הלימוד בארץ נמוך, אבל זה ככה ברוב העולם היום. להיות מורה לא יהפוך אותך לעשיר ברוב (כל) מדינות אירופה.
נעשים שינויים בנושא אבל האמת היא שצריך לעשות רפורמה רצינית. יש ארבע מערכות חינוך בארץ, כאשר 2 פשוט לא מתפקדות בכלל (ערבית וחרדית) וללא הצדקה לתקציבים של כל אחת. צריך להקטין את הכיתות בזמן שהן גודלות כל הזמן.
האמת שהמערכת פשוט עובדת רע הרבה מאוד זמן ועכשיו רואים את זה. להגיד אלימות בבית הספר בתור הבעיה זה לא מדוייק. הנוער היום שותה מגיל מאוד צעיר, הרבה מעשנים ומתנסים בסמים, יש הרבה אלימות.. כל אלה בעיות חברתיות שלא יכולים לקשר רק לבית הספר. הבעיה הרבה יותר עמוקה מהבית ספר. ההתנהגות הזאת בעייתית מאוד וצריך גם לבדוק איך לתקל אותה בבית הספר אבל גם צריך ללמוד איך לתקל אותה מחוץ לבית הספר.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים

שליחה #8 

flsh כתב:נעשים שינויים בנושא אבל האמת היא שצריך לעשות רפורמה רצינית. יש ארבע מערכות חינוך בארץ, כאשר 2 פשוט לא מתפקדות בכלל (ערבית וחרדית) וללא הצדקה לתקציבים של כל אחת. צריך להקטין את הכיתות בזמן שהן גודלות כל הזמן.
.
...
אתה פשוט לא יודע את העובדות .
במבחני פיזה הבתי ספר החרדיים מצילים את המצב , כך שלומר שהם לא מתפקדים זה פשוט השמצה
ולגבי התנהגות בין התלמידים ובין התלמידים למורים , אני מציע שתעקוב כי למערכת החנוך יש רק מקום לקנא . ההבדל בין ילד חרדי ובין ילד חילוני הוא הבדל של שמיים וארץ . ולא לטובת החילוני

השכנות שלי , כול שנה עושות חושבים אם להעביר את הילד לבתי ספר חרדיים , רק בגלל העובדה ששם הם רואות עד כמה הילדים פורחים , חלק מהעובדה שהן לא עושות זאת , נובע בגלל שבתי ספר חרדיים , בגלל מחסור בתקציבים ובגלל אי רצון של הרשות המקומית , נמצאים במבנים פחות טובים מהחילוניים , ואין להם תקציב להסעות כמו שיש חילוניים . אם היה תקציב , כמעט כול השכנות בבניין שלנו היו מעבירות את הילדים לביה"ס החרדי כבר מזמן .
ולא אף אחת מהן איננה דתיה ובוודאי לא חרדית
כך שבפעם הבאה לפני שאתה מדבר תבדוק את העובדות , כי מי שלא מתפקדת זה מערכת החינוך החילונית , ומערכת החינוך של הדתי ממלכתי (זרם דתי של המתנחלים )

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #9 

1. המורים בבתי הספר לא מספיק איכותיים (רובם) על מנת לחנך ולעצב ילדים\נערים. הרי רוב האנשים האיכותיים לא הולכים ללמד בבית ספר ולהרויח 5K כי אי אפשר לחיות מזה.

2. חינוך מהבית.
איזה מין דבר זה שילד מגיע לבית ספר כאשר הוא לבוש כמו העבריין הכי גדול בעיר ומנהג כמו עבדאי.

3. אין מספיק הרתעה מהצוות בבית הספר. צריכים להיות עונשים חמורים על אלימות ולא להשעות מבית הספר, זה מעניין להם תת**. קצת יותר יצירתיות.
4. משום מה נראה לי שאם תהיה הפרדה בין בנים לבנות זה ימעיט את האלימות...אל תשאלו אותי למה, פשוט ככה.

זה השני סנט שלי.
איציק

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #10 

1. אפס סובלנות לאלימות, אפילו מילולית. בין תלמידים ועל אחת כמה וכמה למורים. השעיה על כל דבר מבית הספר. צבירה של השעיות תביא לסילוק. אחרי הסילוק להתנות חזרה בעבודות התנדבות ארוכות.
2. למצוא דרך להוריד את השפעת ההורים על צוות המורים.
3. תלבושת אחידה היא צעד נכון אבל קטן
העם דורש..... כל מיני דברים

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

sam22 כתב:1. אפס סובלנות לאלימות, אפילו מילולית. בין תלמידים ועל אחת כמה וכמה למורים. השעיה על כל דבר מבית הספר. צבירה של השעיות תביא לסילוק. אחרי הסילוק להתנות חזרה בעבודות התנדבות ארוכות.
...
לדעתי ה"ליברליות" של טיפול באלימות של תלמידים נגד תלמידים לא עזרה במיגור האלימות אלא רק נתנה תחושה שזה כמעט לגיטימי.

מה שמרגיז ביותר בנושא הזה הוא האפליה בטיפול באלימות.
כאשר מדובר באלימות בין תלמידים אז "אנחנו נדבר עם ההורים" ויש זמן לשיחות עם יועצת , הרחקה מבית הספר ל 3 ימים (אחלה חופש) וכו'.
אבל, אלימות נגד מורים?! עד כאן !
אז מדוע הסבלנות והסובלנות כלפי אלימות בין תלמידים?

אה, והשיא הוא שאם אותו תלמיד שסובל מתוקפנות של ביריון מעז להגן על עצמו, או אז כל המערכת מסתערת עליו...למה? כי זה קל יותר לטפל בו מאשר לטפל בביריון !

דוגמא נוספת:
כאשר יש ארוע אלים מחוץ לכלי בית הספר בין תלמידים אז למורים אין סמכות להתערב.
אבל כאשר תלמיד פוגע ברכב של מורה לדוגמא, אז פתאום כן יש סמכות? מה קרה? זה נחשב ארוע בתוך כתלי בית הספר?

מצטער, המדינה הזאת מלמדת על כך צעד ושעל שאפליה היא לגיטימית ובלבד שתתבצע כנגד החלשים (במקרה הזה - תלמידים).
אין אפליה במערכת הבריאות? בוודאי שיש - מי שיש לו כסך יחיה ומי שאין לו מתבקש להפסיק להיות נטל ולמות כבר בשקט.

מערכת הרווחה ? יש דבר כזה בכלל בארץ? נשאר ממנה משהו?

ארז

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #12 

הבן שלי לומד בבית ספר ללא אלימות
בפירוש כך.
ארוע של יריקה עשה כל כך הרבה רעש וכלל השעיה
כל זה בגלל שיש 0 סובלנות
כל ארוע זוכה לתגובה מיידית וכואבת ככל שניתן
כבר חמש שנים שהוא שם ואני רואה את ההבדל בינו לבין בית ספר קרוב, שמיים וארץ

ZeppeliN
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1005
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #13 

תלוי בכמה משקיעים בבית ספר ובאמצעים שלו.
זה גם תלוי בסביבה ובעיקר בחינוך מהבית.
ההורים צריכים להיות הורים ולא חברים והמורים צריכים להיות מורים ולא חברים.
אני סיימתי היום תיכון (י"ב מסיימים בפסח) ואין כ"כ אלימות בבית ספר. יש קללות אבל מכות אין.
לדעתי זה פחות תלוי במה הבית ספר עושה, יותר במה שההורים עושים. והסביבה גם צריכה להיות סביבה שהיא בלי יותר מדי פשע.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #14 

מזל טוב!! נשארו לך רק הבגרויות?

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #15 

הבת שלי בת 9 נפרדה מהחבר שלה לפני שלושה שבועות . מאאז הוא מציק לך פיסית מילולית ונפשית . ניסינו הכל -- מורים--מורות--מנהלת--מחנכת--אמא שלו---הילד עצמו --מזכירת ביה"ס---ועד הוררים ..ועוד . כלום לא עזר .
לפני יומיים הילדה - על דעת עצמה - פנתה אליו וסיפרה לו סיפור (אמיתי) :

"פעם הטריד את אמא שלי מישהו בפלאפון , אחרי שלושה שבועות השיגו את הפרטים שלו , נסעו אליו ארבעה גברים ,והוא קיבל מכות . אבל ממש הרגו אותו ממכות . אתה רוצה שזה יקרה לאבא שלך ? "

"אבל אבא שלי לא מטריד את אמא שלך"

"נכון אבל אתה מטריד אותי .... אז אתה רוצה שזה יקרה לו?"

"לא!!"

נבהלתי כשהיא סיפרה לי את זה...
מאז הילד לא רק שלא מציק לה , אלא שומר עליה .

אני לא בעד אלימות . אבל ברומא אני מתנהגת כרומאית .If you like it or not

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

Eff כתב:הבת שלי בת 9 נפרדה מהחבר שלה לפני שלושה שבועות . מאאז הוא מציק לך פיסית מילולית ונפשית . ניסינו הכל -- מורים--מורות--מנהלת--מחנכת--אמא שלו---הילד עצמו --מזכירת ביה"ס---ועד הוררים ..ועוד . כלום לא עזר .
לפני יומיים הילדה - על דעת עצמה - פנתה אליו וסיפרה לו סיפור (אמיתי) :

"פעם הטריד את אמא שלי מישהו בפלאפון , אחרי שלושה שבועות השיגו את הפרטים שלו , נסעו אליו ארבעה גברים ,והוא קיבל מכות . אבל ממש הרגו אותו ממכות . אתה רוצה שזה יקרה לאבא שלך ? "

"אבל אבא שלי לא מטריד את אמא שלך"

"נכון אבל אתה מטריד אותי .... אז אתה רוצה שזה יקרה לו?"

"לא!!"

נבהלתי כשהיא סיפרה לי את זה...
מאז הילד לא רק שלא מציק לה , אלא שומר עליה .

אני לא בעד אלימות . אבל ברומא אני מתנהגת כרומאית .If you like it or not
...
(Y)
הפדגוגים "הדגולים" ידקלמו מהספר ש"אלימות לא פותרים באלימות".
יופי של סיסמא אבל המציאות, מה לעשות, שונה ולפעמים כאשר התוקפן מבין שהוא גם עלול להיות קרבן אז פתאום "ההבנה" שלו משתפרת פלאים וגם ההתנהגות שלו.
גם לי היה מקרה דומה שאיום על ילד בריון עשה את העבודה ביעילות ובמהירות.

ארז

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

ZeppeliN כתב: תלוי בכמה משקיעים בבית ספר ובאמצעים שלו.
...
ממש לא מסכים. זה טיעון ריק שמיועד להסיט את הזרקור מהעניין העיקרי.
בשנות ה 60 , 70 , 80 לא היו את האמצעים שיש היום ובכל זאת היה כבוד למורים והאלימות לא חגגה בראש חוצות.

ZeppeliN כתב:
זה גם תלוי בסביבה ובעיקר בחינוך מהבית.
לדעתי זה פחות תלוי במה הבית ספר עושה, יותר במה שההורים עושים. והסביבה גם צריכה להיות סביבה שהיא בלי יותר מדי פשע.
...
עם זה אני מסכים.
כאשר הגישה האגרסיבית מתחילה בבית אי אפשר לצפות מהילד לגישה שונה. יחד עם זאת, כאשר מערכת החינוך מפגינה רפיסות וחולשה כלפי בריונים, איך אפשר לצפות שזה לא יעודד את המשך האלימות?
לפי הגישה שלך, אם ילד מגיע מבית שלא שולל בריונות כאמצעי, אז הגישה האלימה תמשיך לתמיד - "פעם בריון - תמיד בריון".
אני בטוח שזה לא נכון.

ארז

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים

שליחה #18 

ארז_וחני כתב: לפי הגישה שלך, אם ילד מגיע מבית שלא שולל בריונות כאמצעי, אז הגישה האלימה תמשיך לתמיד - "פעם בריון - תמיד בריון".
אני בטוח שזה לא נכון.

ארז
...
כאן למרבה צערך אתה טועה . רואים את זה כמעט כול הזמן , אם האבא בריון הילדים בריונים גם כן . וכן בריונות כמו סמים זה מכה שלעולם לא נפתרת . פשוט כי זה קל . לא לפתור בעיות באלימות זה קשה , לא להסתמך על הפחד של אחרים כדי לבנות כבוד עצמי זה מאוד קשה . אז ברגע שהוא התרגל שיש פתרון קל , למה אתה חושב שהוא יתחיל להתאמץ ?
ולמה שהילד לא ילמד ממנו ?
שתדע לך דבר אחד , הילד הוא כמו נייר סופג , מה שהאבא מאמין בו ונוהג , כך הבן . אם האבא אלים והוא מחנך את הבן לאי אלימות , הבן יהיה אלים , כי הדוגמה האישית שהוא קיבל , חזקה יותר מכול חינוך שיש .
אותו דבר לגבי כול מידה רעה שיש , ואותו דבר כלפי מידות טובות . הילדים הם המראה של הערכים שעל פיהם חיו ההורים שלהם , לטוב ולרע

ZeppeliN
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1005
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #19 

sam22 כתב:מזל טוב!! נשארו לך רק הבגרויות?
...
תודה :)
נשארו לי איזה 5 בגרויות משהו כזה (כימיה, אזרחות, ספרות, מתמטיקה, שירותי רשת)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #20 

הכל מתחיל בבית.
ההורים של היום מפחדים להיות הורים, אי אפשר להגיד לא לילד, שום סמכות שהיא. אז מה רוצים מהמורים?

שיפסיקו עם השטויות של זכויות תלמיד ויתחילו קודם עם חובות תלמיד,אחרי שהוא עומד בחובות שלו, אפשר לדבר על זכויות.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”