עזרה בהכנת תשתית לטלויזית LCD בחדר שינה
שלום חברים,
צריך את עזרתכם ונסיונכם בהכנות המקדימות לתליית טלויזיה על הקיר בחדר השינה.
גודל: 32" טושיבה
מרחק צפיה: כ-3מטרים (בשכיבה - הטלויזיה מול המיטה)
צריך לדעת:
1. גובה תלית הטלויזיה
2. מאיזה גובה להתחיל את תעלת הכבלים בתוך הקיר (הסיום פחות בעייתי הוא מוסתר ע"י שידה)
3. רוחב תעלה (צריך להעביר כבל scart-scart) מדובר בקיר פנימי
תודה
צריך את עזרתכם ונסיונכם בהכנות המקדימות לתליית טלויזיה על הקיר בחדר השינה.
גודל: 32" טושיבה
מרחק צפיה: כ-3מטרים (בשכיבה - הטלויזיה מול המיטה)
צריך לדעת:
1. גובה תלית הטלויזיה
2. מאיזה גובה להתחיל את תעלת הכבלים בתוך הקיר (הסיום פחות בעייתי הוא מוסתר ע"י שידה)
3. רוחב תעלה (צריך להעביר כבל scart-scart) מדובר בקיר פנימי
תודה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
1: גובה תחתון, 180, תלייה על מתקן הטייה מטה מינימום 15 מעלות.
2: מאיפה להתחיל את התעלה? מאחורי השידה ועד אמצע המסך או בקרבת המחברים.
3: גודל, תלוי בכמות הכבלים. חשמל אתה מעביר בתעלה נפרדת, תקח בחשבון את אורך הכבלים החדש (משהו בסביבות ה3 מטר לכל כבל)
3: גודל, תלוי בכמות הכבלים. חשמל אתה מעביר בתעלה נפרדת, תקח בחשבון את אורך הכבלים החדש (משהו בסביבות ה3 מטר לכל כבל)
180 יהיה לי גבוה מדי מבחינת פרופורציות בחדר. מול המיטה יש קומודה (שידת מגירות) בגובה 90 ס"מJEXY כתב:1: גובה תחתון, 180, תלייה על מתקן הטייה מטה מינימום 15 מעלות.
3: גודל, תלוי בכמות הכבלים. חשמל אתה מעביר בתעלה נפרדת, תקח בחשבון את אורך הכבלים החדש (משהו בסביבות ה3 מטר לכל כבל)...
חשבתי למקם את הטלויזיה משהו כמו 10-20 ס"מ מעליה - זה בעייתי? היום יש לי טלויזיה CRT שמונחת על בידורית וזה נראה בסדר...
החשמלאי אמר שהוא נוהג לשים תעלת פלסטיק רחבה בתוך הקיר ולסגור אותה בגבס.shmulik05 כתב:JEXY כתב:1: חשמל אתה מעביר בתעלה נפרדת)......
האם תעלת אצבע בתוך התעלה הרחבה מספיקה כדי לבודד את החשמל משאר הכבלים? השיקול הוא השראות ורעש או בטיחותי?
שמוליק
הקפצה... (שבועיים ללא מענה)
מבקש התייחסות לגבי העברת כבל חשמל בנפרד מהשאר הכבלים.
האם ניתן לסכך את כבל החשמל (כמו של מחשב, "כבל קומקום" בנייר אלומיניום כדי למנוע השראות שתפריע לכבלים האחרים? האם תעלת אצבע קטנה בתוך תעלת הפלסטיק הגדולה (שהיא 40X60) תספיק לצורך כך?
תודה
שמוליק
מבקש התייחסות לגבי העברת כבל חשמל בנפרד מהשאר הכבלים.
האם ניתן לסכך את כבל החשמל (כמו של מחשב, "כבל קומקום" בנייר אלומיניום כדי למנוע השראות שתפריע לכבלים האחרים? האם תעלת אצבע קטנה בתוך תעלת הפלסטיק הגדולה (שהיא 40X60) תספיק לצורך כך?
תודה
שמוליק
אני חושב שהיתרון בתעלה שרשורית היא הגמישות, ניתן "להלביש" אותה על כבל החשמל (שהוא עם ראש די עבה, כמו של כבל חשמל למחשב) ואז להשחיל אותו / להוציא אותו במידה ויש צורך כזה.
מעניין אותי מבחינה פיזיקלית, האם ליפוף של כבל החשמל לכל אורכו בנייר אלומיניום, יוצר בידוד שימנע השראות (סוג של כלוב פרדיי) - ואז גם זו אופצייה טובה נוחה וגמישה.
מה דעתכם?
מעניין אותי מבחינה פיזיקלית, האם ליפוף של כבל החשמל לכל אורכו בנייר אלומיניום, יוצר בידוד שימנע השראות (סוג של כלוב פרדיי) - ואז גם זו אופצייה טובה נוחה וגמישה.
מה דעתכם?