שאלה לגבי מאוורר למעבד.
-
shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
שלום.
בשרשור מפרטים מומלץ ללכת על מאוורר BIG Shuriken
לפני נתוני היצרן טווח הרעש נע בין 12.91 ~ 28.89 dBA
לעומת זאת קיים מאוורר של אותו יצרן Mugen 2 Rev. B
בו טווח הרעש הינו 0 ~ 26.50 dBA
ראשית המקסימום נמוך יותר ושנית אפשר להבין שלפעמים בגלל שההיטסינק ממש טוב לא צריך בכלל להפעיל את המאוורר שלו ולכן 0 (אולי אני טועה אבל יש בזה קצת הגיון הרי במארז טוב יש גם זרימת אויר פנימית ושאין שימוש כבד במחשב ואתה לא נמצא במדבר סהרה ניתן לא להפעיל את המאוורר).
כמובן שהכל בא ע"ח גודל והביג שוריקן קטן מאוד ואסתתטי יותר.
שאלתי היא.
אני רוכש מארז DH101 שהוא אחד הגדולים ל HTPC ויש בו מקום בשפע.
האם לא עדיף לקחת את ה"מקרר" הגדול יותר MUGEN שנותן ביצועים טובים יותר
וגם הגיוני שככל שה-HEATSINK גדול יותר הפיזור יעיל יותר (של החום)
(קחו בחשבון שההבדל במחיר זניח מאוד ולא מהותי בכלל)
שלומי.
בשרשור מפרטים מומלץ ללכת על מאוורר BIG Shuriken
לפני נתוני היצרן טווח הרעש נע בין 12.91 ~ 28.89 dBA
לעומת זאת קיים מאוורר של אותו יצרן Mugen 2 Rev. B
בו טווח הרעש הינו 0 ~ 26.50 dBA
ראשית המקסימום נמוך יותר ושנית אפשר להבין שלפעמים בגלל שההיטסינק ממש טוב לא צריך בכלל להפעיל את המאוורר שלו ולכן 0 (אולי אני טועה אבל יש בזה קצת הגיון הרי במארז טוב יש גם זרימת אויר פנימית ושאין שימוש כבד במחשב ואתה לא נמצא במדבר סהרה ניתן לא להפעיל את המאוורר).
כמובן שהכל בא ע"ח גודל והביג שוריקן קטן מאוד ואסתתטי יותר.
שאלתי היא.
אני רוכש מארז DH101 שהוא אחד הגדולים ל HTPC ויש בו מקום בשפע.
האם לא עדיף לקחת את ה"מקרר" הגדול יותר MUGEN שנותן ביצועים טובים יותר
וגם הגיוני שככל שה-HEATSINK גדול יותר הפיזור יעיל יותר (של החום)
(קחו בחשבון שההבדל במחיר זניח מאוד ולא מהותי בכלל)
שלומי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
זה אכן מאוורר טוב יותר ואיכותי יותר. הסיבה שלא המלצתי עליו במפרטים היא שלא הייתי בטוח שהוא נכנס במארזי ה-HTPC הנפוצים יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
במעבדים שמלכתחילה הקרור שלהם יועד להיות אקטיבי (היטסינק+ מאוורר, לעומת מעבדים אחרים בעלי צריכת חשמל נמוכה, שנועדו להיות מקוררים פאסיבית ע"י היטסינק בלבד), לא הייתי סומך רק על מעבר אוויר פנימי במארז, או שימוש בהיטסינק בלבד ללא הפעלת המאוורר.
הדבר יביא להתחממות מהירה של המעבד (גם כשנראה שלא כ"כ חם בחוץ...), ועלול לגרום לו וללוח האם נזק בלתי הפיך (למרות שבמרבית המקרים ישנו מנגנון הגנה שמכבה את המחשב, ובאיתחול הבא מודיע על בעיה תרמלית).
הדבר יביא להתחממות מהירה של המעבד (גם כשנראה שלא כ"כ חם בחוץ...), ועלול לגרום לו וללוח האם נזק בלתי הפיך (למרות שבמרבית המקרים ישנו מנגנון הגנה שמכבה את המחשב, ובאיתחול הבא מודיע על בעיה תרמלית).
LEE, אמנם לא HTPC אבל אני כבר בערך 3 שנים עם קירור פסיבי לחלוטין למעבד (Core 2 Due שמלכתילה יועד לקירור אקטיבי) והטמפורטרות אצלי מצויינות, תקופה ארוכה מהזמן הייתי גם עם כ.מסך 8600GTS בעל קריר פסיבי גם הוא ובכיף שיחקתי ארוכות שעות במחשב.
מעבדים צרכים שיפזרו את החום שלהם ולא אכפת להם אם זה נעשה באופן אקטיבי או פסיבי (או בלוק של קרור מים)
כשמתככנים מערכת כזו בסה"כ צריך להיות קצת ערניים לטמפרטורות ולדאוג לתחלופת אוויר מספקת במארך, לא צריך להכנס לפניקה בגלל שימוש בהיטסינק.
shlomiassaf, בהיט-סינק הגודל בהחלט קובע, כל עוד ההדבקה התרמית טובה וההיט סינק בנוי נכון -> משם הגודל כן קובע וכמה שיותר גדול יותר טוב (כל עוד לא סותמים את תזוזת האוויר במארז)
מעבדים צרכים שיפזרו את החום שלהם ולא אכפת להם אם זה נעשה באופן אקטיבי או פסיבי (או בלוק של קרור מים)
כשמתככנים מערכת כזו בסה"כ צריך להיות קצת ערניים לטמפרטורות ולדאוג לתחלופת אוויר מספקת במארך, לא צריך להכנס לפניקה בגלל שימוש בהיטסינק.
shlomiassaf, בהיט-סינק הגודל בהחלט קובע, כל עוד ההדבקה התרמית טובה וההיט סינק בנוי נכון -> משם הגודל כן קובע וכמה שיותר גדול יותר טוב (כל עוד לא סותמים את תזוזת האוויר במארז)
-
shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
pixies
הייתי ממליץ לערוך את השרשור ולהמליץ על מעבד אחר לממפרטים שבהם המארז הוא גדול. (DH101 או FUSION MAX)
הסיבה היא - במקרה והמארז הוא גדול זו משום הסיבה שלוקחים מערכת חזקה יותר - קרי יותר חום.
לכן מומלץ הן בשביל בעיות רעש עתידיות והן בשביל בעיות חום שגם אם לא ישפיעו על המעבד יכולות להשפיע על הסובבים לו (כוננים קשיחים וכדומה) להציע אלטרנטיבה לביג שוריקן.
כמובן שהכל המלצה תחת האופציה לבדוק שזה מתאים באמת בSETUP שנבחר.
מבחינת לוחות אפשר בברור קטן באינטרנט לדעת, הרי הלוח קובע את הרחק בינו לבין SLOT כרטיס המסך.
משם זה כבר תלוי בכרטיס המסך שנבחר (לרוב אין בעיה).
בכל מקרה שאני אקבל את הDH101 אני ארכיב את זה ואעלה תמונות ככה שתוכל לשנות את ההמלצה בבטחה.
LEE
אני מודע שמאווררים צריכים קירור, כמה הם צריכים זה כבר עניין מורכב שתלוי בהרבה משתנים.
יש טמפ' עבודה מומלצת וכל עוד אתה בה זה בסדר לא משנה אם הקרור אקטיבי או פסיבי או לא קיים בכלל
המשתנים הם רבים, בין היתר סוג המעבד, צריכת החשמל, פיזור חום במארז, כמות כוננים קשיחים, סוג כרטיס מסך סוג ספק ועוד.
כל אלה חיים ביחד עם המעבד ומשפיעים על רמת החום במארז .... לכן ממערכת למערכת זה משתנה ויש פה משחק...
כמובן שתמיד עדיף שיהיה קר מדי מאשר חם מדי
שלומי.
הייתי ממליץ לערוך את השרשור ולהמליץ על מעבד אחר לממפרטים שבהם המארז הוא גדול. (DH101 או FUSION MAX)
הסיבה היא - במקרה והמארז הוא גדול זו משום הסיבה שלוקחים מערכת חזקה יותר - קרי יותר חום.
לכן מומלץ הן בשביל בעיות רעש עתידיות והן בשביל בעיות חום שגם אם לא ישפיעו על המעבד יכולות להשפיע על הסובבים לו (כוננים קשיחים וכדומה) להציע אלטרנטיבה לביג שוריקן.
כמובן שהכל המלצה תחת האופציה לבדוק שזה מתאים באמת בSETUP שנבחר.
מבחינת לוחות אפשר בברור קטן באינטרנט לדעת, הרי הלוח קובע את הרחק בינו לבין SLOT כרטיס המסך.
משם זה כבר תלוי בכרטיס המסך שנבחר (לרוב אין בעיה).
בכל מקרה שאני אקבל את הDH101 אני ארכיב את זה ואעלה תמונות ככה שתוכל לשנות את ההמלצה בבטחה.
LEE
אני מודע שמאווררים צריכים קירור, כמה הם צריכים זה כבר עניין מורכב שתלוי בהרבה משתנים.
יש טמפ' עבודה מומלצת וכל עוד אתה בה זה בסדר לא משנה אם הקרור אקטיבי או פסיבי או לא קיים בכלל
המשתנים הם רבים, בין היתר סוג המעבד, צריכת החשמל, פיזור חום במארז, כמות כוננים קשיחים, סוג כרטיס מסך סוג ספק ועוד.
כל אלה חיים ביחד עם המעבד ומשפיעים על רמת החום במארז .... לכן ממערכת למערכת זה משתנה ויש פה משחק...
כמובן שתמיד עדיף שיהיה קר מדי מאשר חם מדי
שלומי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
shlomiassaf, תודה, בהחלט אשקול את זה לעדכון האביב של השרשור.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"