הסיבות לשירות הלקוחות הגרוע בארץ

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #1 

כתבה מאד מעניינת על שירות הלקוחות בארץ:
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 06,00.html

הנה קטע קטן מאד מכתבה מאד מקיפה ומקוממת:
המערכות הללו גם שולטות במקרים רבים בזמן ההמתנה של הלקוחות. "זמן ההמתנה הוא תמיד החלטת הנהלה מכוונת", מספר גורם באחת מחברות הסלולר, "יש לנו דו"חות שמראים אחרי כמה זמן בדיוק הלקוח משתגע. הרציונל הוא שאם לקוח ממוצע נוטש כשציון רמת השירות הוא 3 ואילו אנחנו נותנים שירות ברמה 9, הרי שיש פה בזבוז גדול של משאבים. היום המטרה היא להשקיע את המינימום, להשאיר את הלקוח עד רגע לפני שלפי הסטטיסטיקות הוא מאבד את הסבלנות. זה לא אופטימלי, אבל כשרוצים להתייעל זה מקום שקל לחסוך בו.
והטכנולוגיה צועדת עוד צעד קדימה: "בחברה שלנו הטמיעו טכנולוגיה שפותחה על ידי החברות נייס ואיגלו, שמאפשרת לנתח את טון הדיבור של הלקוח שעל הקו ולזהות אם יש סכנה שינטוש את החברה", ממשיך אותו גורם לספר. "זה עוזר לנו לוודא שאנחנו לא עוברים את הקו האדום"
...

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #2 

כתבה מרתקת,
בכל מקרה זה יעשה את החיים קשים יותר לנו הצרכנים להשיג את המחיר הנמוך ביותר.

הבנתי שב-HOT כרגע אין יותר מבצעי שימור.
אני משחק במשחק הזה ומנסה להשיג את המחירים הטובים ביותר, אך הייתי שמח אם השוק היה נגמר ולכולם היה מחיר אחיד.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #3 

לקרוא ולא להאמין...
כאחד שעבר עם HOT שבעת מדורי גיהנום בעבר, עד לניתוק מוחלט, מסתבר שהיום זוהי מדיניות מוכוונת של כמעט כל חברה...

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10072
נתן תודות: 574 פעמים
קיבל תודות: 592 פעמים

שליחה #4 

השבוע יצא לי לדבר עם שירות הלקוחות של UPS בארץ, שירות כזה לא שמעתי כבר הרבה מאודדדדדד זמן..(יופי של שירות).
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #5 

ראשית כתבה מעניינת מאוד.
לצערי על רוב האנשים בארץ זה יכול לעבוד, אבל עליי הם יצטרכו להתאמץ הרבה יותר. :lol:
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #6 

מעולה. אבי - תודה רבה על ההפניה.
תחושת ייאוש מהתוכן שכתוב שם, לא נראה שבישראל יעשו איזה שינוי בזמן הקרוב.
מה שעוד תרם לתחושת הייאוש היא הנסיון שלי להביא פתרון לנושא שקראתי, הרי ברמה הכלכלית, מבחינת ההגיון שהם מציגים בכתבה - אין שום טעם לרעיונות שאני מציג. מעין ביצה ותרנגולת, מי ישנה קודם את התנהגותו ? הספק או הלקוח ?
הייתה לי פגישה פעם עם לקוח גדול שרצה התחייבות שיקבל קדימות על לקוחות קטנים, עניתי לו שבעייני כל לקוח הוא חשוב, ואם המצב היה הפוך הוא לא היה רוצה לדעת שאני מקדם מישהו אחר על חשבונו. הוא הסכים איתי. הבוס שלי שהיה נוכח בשיחה איתי ממש לא היה מרוצה מהאמירה הזו. זאת אומרת שלקוחות פעילים יותר רווחיים ולכן יקבלו תיעדוף. מה היה קורה אם אורנג' היו נשארים במסלול הישן של שירות לכל אחד ? היו אוכלים קש כמה חודשים, אבל אם ממשיכים בקו הזה - הרי לקוחות יבינו מי מעדיף אותם ומי מעדיף רק את הכסף שלהם.
אני יודע שיש מגמה אחרת לנטרל לקוחות צועקים/מקללים, הם לא מקבלים שירות.
Vocare Ad Regnum

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #7 

כתבה מעולה. נראה שהמצב רק ידרדר מכאן...
Need more cowbell

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #8 

כפי שמצויין בכתבה,
החברות חיות מרבעון לרבעון והחשיבה לטווחים ארוכים הצטמצמה לכאן ועכשיו.
אין באמת פתרון לעניין הזה, כי החברות מיישרות קו אחת עם השניה, ואין באמת אחת שהשירות שלה יותר טוב מהשניה ושאליה אפשר לעבור.
כל המונו/דואו/טריופולים במדינה גם לא נותנים תחרות אמיתית, וכמו שצויין, החברות יודעות שאין לך באמת אלטרנטיבה, אז תתנתק, מחר יבוא מישהו במקומך שעשה את אותו המסלול מהחברה המתחרה.

עצוב שלזה הגענו.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #9 

לא יהיה מחיר אחיד .
החברות יודעות שהשוק קטן , הם גם יודעות היטב שאי אפשר שיבוא שחקן נוסף ויתברג לכאן ולכן כאן בישראל הלקוחות שבויים . אז אם הם שבויים , אפשר בהחלט לעשות איתם מה שרוצים
בארה"ב אני מניח שזה גם קורה (גם הם צרכנים גדולים של המערכות של נייס וקומברס , ואני לא חושב שאין לזה סיבה :lol: ), אבל שם לפחות הם יודעים שאמנם יש חסם כניסה , אבל אם השוק יזהה שיש יותר מידי מורת רוח אצל הצרכנים , לשחקן חדש יהיה כדאי לשלם את החסם כי הוא יקבל לקוחות מכול החברות . כאן בארץ חסמי הכניסה הם מספיק גבוהים והרגולציה מספיק ביורוקראטית , שצריך להיות מתאבד שיעי כדי להכנס כשחקו רביעי רק בגלל שירות . וזו הסיבה שכולנו שבויים ולכן אין טעם להתמקח .
כמו שהנציגה אמרה שם בסוף הכתבה "אני אוכלת 300 כמוהו בחודש , ושנינו יודעים שאין לו ברירה " ובזה למרבה הצער היא צודקת בהחלט

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

TANDBERG כתב:מעולה. אבי - תודה רבה על ההפניה.
תחושת ייאוש מהתוכן שכתוב שם, לא נראה שבישראל יעשו איזה שינוי בזמן הקרוב.
מה שעוד תרם לתחושת הייאוש היא הנסיון שלי להביא פתרון לנושא שקראתי, הרי ברמה הכלכלית, מבחינת ההגיון שהם מציגים בכתבה - אין שום טעם לרעיונות שאני מציג. מעין ביצה ותרנגולת, מי ישנה קודם את התנהגותו ? הספק או הלקוח ?
הייתה לי פגישה פעם עם לקוח גדול שרצה התחייבות שיקבל קדימות על לקוחות קטנים, עניתי לו שבעייני כל לקוח הוא חשוב, ואם המצב היה הפוך הוא לא היה רוצה לדעת שאני מקדם מישהו אחר על חשבונו. הוא הסכים איתי. הבוס שלי שהיה נוכח בשיחה איתי ממש לא היה מרוצה מהאמירה הזו. זאת אומרת שלקוחות פעילים יותר רווחיים ולכן יקבלו תיעדוף. מה היה קורה אם אורנג' היו נשארים במסלול הישן של שירות לכל אחד ? היו אוכלים קש כמה חודשים, אבל אם ממשיכים בקו הזה - הרי לקוחות יבינו מי מעדיף אותם ומי מעדיף רק את הכסף שלהם.
אני יודע שיש מגמה אחרת לנטרל לקוחות צועקים/מקללים, הם לא מקבלים שירות.
...
אני מקווה מאוד עבורך שאתה עובד בתחום שבו שירות חשוב ללקוחות הגדולים שלך יותר ממחיר , ו/או שאתה עובד בשוק שבו חסמי הכניסה הם גבוהים . כי אחרת אתה עלול לשלם על זה .
אתה חייב להבין שהגינות , במיוחד בארץ זה דבר חשוב , אבל יש לו תג מחיר , וככול שהמדינה יותר לא מוסרית , וככול שהעם הזה הוא יותר מידי מוטה מחיר (עד שהוא נוסע לאנקרה רק בגלל המחיר , וזה למרות ארדואן :lol: ), כך להוגנות ויושר תג המחיר עולה .
ד"א , אני לא בטוח שלא מגיע לנו את זה , כי אם לקוחות היו מעריכים הוגנות ויושר יותר מאשר כסף , ושירות יותר מאשר מחיר , הם היו מקבלים את זה . אנשים בסופו של דבר תמיד מקבלים את מה שהם משלמים עבורו :lol:

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

אבי, תודה על הקישור.

בעצם, מה תודה, סתם עיצבנת אותי על הבוקר... :) מי היה מאמין שבמדינה כאילו מערבית בשנת 2010 זאת תודעת השירות. וסקר קטן - מי מופתע?
Silence speaks louder than words

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #12 

truejoker כתב: ד"א , אני לא בטוח שלא מגיע לנו את זה , כי אם לקוחות היו מעריכים הוגנות ויושר יותר מאשר כסף , ושירות יותר מאשר מחיר , הם היו מקבלים את זה . אנשים בסופו של דבר תמיד מקבלים את מה שהם משלמים עבורו :lol:
...
אני לא מסכים עם זה.
אתה בעצם אומר שכל עם ישראל ח**.
זו קביעה לא הוגנת ולא נכונה, מה זה מגיע לנו? מה עשינו שזה מגיע לנו?
אנחנו מבקשים שירות טוב בכמה שפחות כסף, נראה לי שזה מה שכל לקוח רוצה, אין פה שום מילת גנאי, למרות שלא תמיד זה עולה בקנה אחד עם המציאות.
אבל לא מעט חברות מביאות אותנו למצב של רצון להתנתקות, או לאיומים בהתנתקות ולמסכת התעללויות הדדית, רק בגלל שהן רוצות למקסם רווחים, ללא שום קשר להתנהגות ולרצונות הלקוחות.

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #13 

MetalliJoe כתב:אבי, תודה על הקישור.

בעצם, מה תודה, סתם עיצבנת אותי על הבוקר... :) מי היה מאמין שבמדינה כאילו מערבית בשנת 2010 זאת תודעת השירות. וסקר קטן - מי מופתע?
...
(f)
לא התכוונתי לעצבן אותך, אני מתנצל :D .

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

truejoker
מוטה מחיר גם מוטה מחיר.
תג המחיר של השירות אצלנו גבוה יותר - אבל הוא מבטיח (ואנחנו מקיימים) שירות באותה רמה.
לקחתי מזה לקח הביתה: אם המחיר נמוך מדי - אני אשלם עליו בסופו של דבר, כמה ? כמה שהספק לא הרוויח.
לדוגמא: אם הספק רוצה להרוויח X, אבל מחיר השוק (גם לא הגיוני) מצביע על X-300, הוא יתמחר את זה ככה, שברגע שחוזה שירות ייגמר - אני אשלם לו לפחות 300 פלוס, והספקים מכירים טוב את המוצרים בקטע הזה. היה לי לקוח שעזב אותי בגלל מחיר, אחרי שנה עם נותן שירות שנתן כמעט 40 אחוז מתחתי הוא התקשר וביקש לחדש איתי, למה ? כי כל דבר מעבר למה שהיה כתוב הוא שילם עליו, ובמחירים מאוד גבוהים, מאוד.
אבל עזוב, דוד שלי התקשר אלי השבוע מפלאפון, לטלפון שלו נדפקה קצת המצלמה (לא בפוקוס) ולוקח לו מלא זמן לשלוח הודעה (למכשיר עצמו) מרגע שנכתבה ונלחץ 'שלח' . המכשיר לא באחריות. בכל אופן - הוא מתקשר לשאול אותי האם כדאי לו להוציא 150 שקלים לחודש לחבילה שכוללת דור שלישי, תכני ווידאו ועוד כמה דברים, כולל מכשיר חדש. שאלתי אותו כמה עולה התיקון, הוא לא ידע לענות, אתה יודע למה ? כי הנציגה כבר העבירה אותו למוד של שדרוג. שהוא לא צריך. הוא עושה שיחות במאה שקלים לחודש, הוא לא צריך דור שלישי. הנציגה פשוט ענתה לו שהתיקון (אחרי התערבותי) יעלה 250 שקלים בערך, אחרי זה היא לא התייחסה אליו, למה ? כי הוא לא ישדרג. הוא נשאר עם מכשיר תקול חלקית ויסתדר בלי מצלמה והודעות שישלחו אחרי שעה. הם מבחינתם הרוויחו לקוח שלא יחזור אליהם.
Vocare Ad Regnum

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #15 

אכן כתבה חשובה.
מתסכל, ומצריך חשיבה צרכנית מתוחכמת יותר.

כמה עצות, חלקן לא יפות, שמנצלות את הידע שיש לנו כלקוחות על השיטות של נותני השירות.
אני משוכנע שזה רק טיפה בים, וגם שתהיה ביקורת על חלק מההצעות.

למשל - רבים מאיתנו מכירים אישית עובדים, כולל בכירים בחברות שנותנות שירות רע.
הציקו להם על בסיס אישי בעניין השירות, וידעו אותם שהם, כבני אדם פרטיים, סופגים מהתדמית השלילית שנדבקת אליהם.
לחלקם יש הרבה כח, והמון אגו...

למשל - חלקנו קולט עובדים לארגונים שבו אנו עובדים.
המנעו מלקלוט אנשים שקיבלו הכשרה בחברות הללו. הבהירו זאת (גם אם אתם לא מתכוונים...) לנציג בכל שיחה.
את דפוסי העבודה של עובדים כאלו מאד קשה לשנות.
זה לא רק חלק ממערכה צרכנית כוללת. זה יועיל לעסק שלכם.

למשל - לקוחות "טובים", שמשלמים הרבה כסף ובזמן, צריכים ליצור עם החברות עם השירות הרע מערכת יחסים שבה הספקיות "יורדות על הברכיים".
בסופו של יום, כל לקוח עסקי גדול, הוא גם מצבור של אנשים פרטיים.

למשל - הודיעו למנהלי תיקי ההשקעות שלכם להמנע מהשקעה ישירה בחברות כאלו.
איסרו במפורש רכישה בגיוסי הון מכל סוג שהוא של החברות האלה.
מידע כזה מגיע די מהר לאנשים הרלוונטים.

הצעות "טכניות", שמנצלות את "תכונות" המערכות של הספקים:
למשל - אתה לא לקוח מועדף - חייג ממספר חסוי או מספר שונה מהקו המזוהה עם החשבון (ועדיף מהמשרד, בחברה גדולה ואיכותית).

למשל - המערכות מזהות שימוש בשפה בוטה, הרמת קול וכו, ומתריעה למנהל.
אפשרות - דבר לא יפה, הרם את קולך, איים. זה כבר יזעיק את המנהל. מכוער, לא נעים, מעצבן, אבל למרבה הצער יעיל להפליא.

והצעות "התנהגותיות":
למשל - לא לאיים. לקיים.

למשל - לא לרכוש שירותים נוספים.
נחרצות אולי לא תביא לשירות מידי טוב יותר, אבל תחסוך מכם את זמן ההמתנה לקשקושי הנציג.
דוגמאות רלוונטית לחברי האתר - לא לרכוש טריפל של הוט או של אורנג, לא לאפשר צריכת תוכן בתשלום ב VOD, להתלונן על הציוד ולדרוש טכנאי.
אין שום סיבה לתת לנותני שירות רע פרס. גם לא במחיר של תשלום מעט יותר גבוה.
ערן

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אני חושב דבר כזה: אם יש ללקוח בעיה, אני רוצה לדעת מהי.
אם הבטיחו ללקוח משהו - שיקיימו, מבטיחים היום הרבה כדי להשתיק. חלק מההבטחות האלו עולות המון כסף ולא עושות כלום ללקוח - רק מייצרות מדיניות של "מגיע לי".
יש לי חבר שרצה לקנות סים עבור המכשיר שלו. שיגעו אותו ונתנו לו מחיר מפוצץ. הוא הסכים. לקח להם שבוע וחצי לתאם ולהגיע, הם לא הגיעו כמה פעמים ולכן העיכוב. בסופו של דבר הוא לא שילם על הסים, לא על השליחות ועוד הטבה של 150 שקלים לשיחות ומיסרונים. אתם יודעים מה הוא אמר לי ?
"טיפשים, אני מוכן לשלם להם, רק שיעשו מה שהבטיחו, למה הגענו לכזה פיצוי ? סה"כ רציתי את המוצר, לא פיצוי ולא כלום".
זו רק דוגמה אחת. יש עוד הרבה.
עצה למנהלי צוותי שירות לקוחות: אל תקשיבו לבוסים שלכם, הם לא היו במוקדים, הם לא ענו לטלפונים. תהיו אתם האנשים, תקשיבו ללקוחות, תדברו איתם, יש כאלו שהם סתם, אבל הרוב פשוט רוצה שירות ושיקשיבו לו, לא שיתנו לו הנחה נוספת או מסלול שהוא לא צריך - רק שיטפלו לו בבעיה.
כל זה מנסיון אישי.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #17 

TANDBERG כתב:יש לי חבר שרצה לקנות סים עבור המכשיר שלו. שיגעו אותו ונתנו לו מחיר מפוצץ. הוא הסכים. לקח להם שבוע וחצי לתאם ולהגיע, הם לא הגיעו כמה פעמים ולכן העיכוב. בסופו של דבר הוא לא שילם על הסים, לא על השליחות ועוד הטבה של 150 שקלים לשיחות ומיסרונים. אתם יודעים מה הוא אמר לי ?
"טיפשים, אני מוכן לשלם להם, רק שיעשו מה שהבטיחו, למה הגענו לכזה פיצוי ? סה"כ רציתי את המוצר, לא פיצוי ולא כלום".
...
(Y) (Y) (Y) כל כך נכון!
אני מכיר את זה על עצמי. כשאני בא לרכוש משהו, אין לי בעיה לשלם מחיר טוב, תמורת מוצר טוב. אני לא מחפש מחיר זול, ולא הנחות, ולא מבצעים - רק מוצר טוב, ושירות טוב, ושיעלה יקר מצדי. אבל כשאני מרגיש שדופקים אותי - אני עושה הכל כדי שהחברה תשלם על זה!
Silence speaks louder than words

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

theAman כתב:
truejoker כתב: ד"א , אני לא בטוח שלא מגיע לנו את זה , כי אם לקוחות היו מעריכים הוגנות ויושר יותר מאשר כסף , ושירות יותר מאשר מחיר , הם היו מקבלים את זה . אנשים בסופו של דבר תמיד מקבלים את מה שהם משלמים עבורו :lol:
...
אני לא מסכים עם זה.
אתה בעצם אומר שכל עם ישראל ח**.
זו קביעה לא הוגנת ולא נכונה, מה זה מגיע לנו? מה עשינו שזה מגיע לנו?
אנחנו מבקשים שירות טוב בכמה שפחות כסף, נראה לי שזה מה שכל לקוח רוצה, אין פה שום מילת גנאי, למרות שלא תמיד זה עולה בקנה אחד עם המציאות.
אבל לא מעט חברות מביאות אותנו למצב של רצון להתנתקות, או לאיומים בהתנתקות ולמסכת התעללויות הדדית, רק בגלל שהן רוצות למקסם רווחים, ללא שום קשר להתנהגות ולרצונות הלקוחות.
...
אתה יכול לא להסכים , אבל העובדות הן כאלו . כשאני שומע על פושעים שפגעו בשוטרים , ברור לי שיש באיזשהו מקום בהיררכיה מספיק שוטרים מושחתים , כדי שהפושעים יזלזלו בשוטרים מספיק כדי לעשות להם את זה .

אם הלקוחות בישראל היו עושים חרם צרכנים אפקטיבי , החברות לא היו מעיזות לא לתת שירות . אבל אם אחרי שארדואן יורק לכולנו בפרצוף , ואומר שאנו רוצחים שהורגים ילדים , הישראלי מגיע לתורכיה רק כי נתנו לו בופה ללא הגבלה , אזי ברור לחברות שהן יכולות להתעלל בו והוא ישתוק . הן מידי פעם בפעם יתנו לו הנחה אעלאק חשאית והוא יחשוב שהוא "דפק" את המערכת .
אז אולי אתה וחבריך לא כאלו , ויש עוד , אבל הרוב של הישראלים , לא מסוגלים לדחות סיפוקים בכלל ולכן כול העולם ואשתו יודעים שאפשר "לדפוק" אותם ולצאת מזה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

TANDBERG כתב:truejoker
מוטה מחיר גם מוטה מחיר.
תג המחיר של השירות אצלנו גבוה יותר - אבל הוא מבטיח (ואנחנו מקיימים) שירות באותה רמה.
לקחתי מזה לקח הביתה: אם המחיר נמוך מדי - אני אשלם עליו בסופו של דבר, כמה ? כמה שהספק לא הרוויח.
לדוגמא: אם הספק רוצה להרוויח X, אבל מחיר השוק (גם לא הגיוני) מצביע על X-300, הוא יתמחר את זה ככה, שברגע שחוזה שירות ייגמר - אני אשלם לו לפחות 300 פלוס, והספקים מכירים טוב את המוצרים בקטע הזה. היה לי לקוח שעזב אותי בגלל מחיר, אחרי שנה עם נותן שירות שנתן כמעט 40 אחוז מתחתי הוא התקשר וביקש לחדש איתי, למה ? כי כל דבר מעבר למה שהיה כתוב הוא שילם עליו, ובמחירים מאוד גבוהים, מאוד.
אבל עזוב, דוד שלי התקשר אלי השבוע מפלאפון, לטלפון שלו נדפקה קצת המצלמה (לא בפוקוס) ולוקח לו מלא זמן לשלוח הודעה (למכשיר עצמו) מרגע שנכתבה ונלחץ 'שלח' . המכשיר לא באחריות. בכל אופן - הוא מתקשר לשאול אותי האם כדאי לו להוציא 150 שקלים לחודש לחבילה שכוללת דור שלישי, תכני ווידאו ועוד כמה דברים, כולל מכשיר חדש. שאלתי אותו כמה עולה התיקון, הוא לא ידע לענות, אתה יודע למה ? כי הנציגה כבר העבירה אותו למוד של שדרוג. שהוא לא צריך. הוא עושה שיחות במאה שקלים לחודש, הוא לא צריך דור שלישי. הנציגה פשוט ענתה לו שהתיקון (אחרי התערבותי) יעלה 250 שקלים בערך, אחרי זה היא לא התייחסה אליו, למה ? כי הוא לא ישדרג. הוא נשאר עם מכשיר תקול חלקית ויסתדר בלי מצלמה והודעות שישלחו אחרי שעה. הם מבחינתם הרוויחו לקוח שלא יחזור אליהם.
...
אתה לא מתווכח איתי , כי אני מסכים איתך , אנו מתווכחים אם הצרכן הישראלי בוגר מספיק לשלם לך על יחס או לא . לעניות דעתי , עדיין לא .
וזו הסיבה העיקרית שהחברות מרשות זאת לעצמן . תקרא את הכתבה , הייתה שם דוגמא לחברה אמריקאית שה"ש*ן" עלה לה לראש , והיא החליטה עם מי היא עושה עסקים , רק שהאמרקאי הממוצע , כן מוכן לדחות סיפוקים , ואחרי שהוא למד שזה סיסטמתי , החברה נפגעה קשה מזה . זה היה דגל לכול החברות האחרות לא לחלום על זה , ואם כן לעשות הכול לא להתפס על זה . כאן למשל אם לא היה רגולטור , הם היו עושות זאת
למעשה ספקיות הISP , עושות זאת רק שהרגולטור לא יכול לתפוס אותם על חם עם הוכחות (אני מתכווין לכך שלוץ ממנוי גיימר , כול שאר המנויים שלא משלמים מסיק , מקבלים תיעדוף שלילי , וזה עכשיו אצל כול החברות כולם . כך שאתה לא יכול לעבור חברה )

ואם הצרכן מוכן לאכול מהן את הח*א הזה בגלל מחיר , למה אתה חושב שאם תתעקש לתת שירות הוא ישלם עליו ?

שלא יובן חס וחלילה שאני מציע/רומז/חושב שאם אתה כן נותן שירות כמו שצריך, אתה פראייר. (אם זה מה שיכלו להבין מדברי הקודמים ), כי אישית בעסקים אני נוהג באותה דרך , רק שאתה צריך להיות מודע לכך , שהיום לשמור על הגינות ולתת שירות טוב , זה דבר שעולה כסף . ולעיתים הרבה כסף .

יש דברים מסויימים שאני כן רוצה לעסוק בהם , אני יודע שאני טוב מעל הממוצע , אבל אני אפילו לא מבזבז זמן לעשות פלאיירים . אני יודע שהשירותים האלו הם מוטי מחיר , אבל יותר חשוב , שכול המתחרים הפוטנציאליים שלי , מספרים ללקוחות סיפורי אלף לילה ולילה . היות וכך הלקוח אם לא ישמע סיפורי אלף לילה ולילה , חושב שאתה לא טוב מספיק . ואני לא מוכן למכור את היושר שלי בשביל כסף . (ואל תחשוב שבגלל זה אני מגיב כך כי יש לי מרירות כלשהי , כי באמת אין לי מרירות בכלל . אני פשוט שונא לראות עד כמה אנשים נדפקים רק בגלל שהם רוצים לשמוע שקרים וסיפורים ולקחת אנשים שאינם בעלי מקצוע רק בגלל שהם זולים ומבטיחים שמיים וארץ )
אז אני החלתטי שאני לא משחק במגרש הזה , ואני שלם עם זה. אני רק חושב שכול אדם חייב לדעת שיש לזה תשלום , ולהחליט לעצמו אם הוא מוכן לשלם את התשלום או לא .

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #20 

אין תודעת שירות. חשוב רק למכור.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”