TANDBERG כתב:truejoker
מוטה מחיר גם מוטה מחיר.
תג המחיר של השירות אצלנו גבוה יותר - אבל הוא מבטיח (ואנחנו מקיימים) שירות באותה רמה.
לקחתי מזה לקח הביתה: אם המחיר נמוך מדי - אני אשלם עליו בסופו של דבר, כמה ? כמה שהספק לא הרוויח.
לדוגמא: אם הספק רוצה להרוויח X, אבל מחיר השוק (גם לא הגיוני) מצביע על X-300, הוא יתמחר את זה ככה, שברגע שחוזה שירות ייגמר - אני אשלם לו לפחות 300 פלוס, והספקים מכירים טוב את המוצרים בקטע הזה. היה לי לקוח שעזב אותי בגלל מחיר, אחרי שנה עם נותן שירות שנתן כמעט 40 אחוז מתחתי הוא התקשר וביקש לחדש איתי, למה ? כי כל דבר מעבר למה שהיה כתוב הוא שילם עליו, ובמחירים מאוד גבוהים, מאוד.
אבל עזוב, דוד שלי התקשר אלי השבוע מפלאפון, לטלפון שלו נדפקה קצת המצלמה (לא בפוקוס) ולוקח לו מלא זמן לשלוח הודעה (למכשיר עצמו) מרגע שנכתבה ונלחץ 'שלח' . המכשיר לא באחריות. בכל אופן - הוא מתקשר לשאול אותי האם כדאי לו להוציא 150 שקלים לחודש לחבילה שכוללת דור שלישי, תכני ווידאו ועוד כמה דברים, כולל מכשיר חדש. שאלתי אותו כמה עולה התיקון, הוא לא ידע לענות, אתה יודע למה ? כי הנציגה כבר העבירה אותו למוד של שדרוג. שהוא לא צריך. הוא עושה שיחות במאה שקלים לחודש, הוא לא צריך דור שלישי. הנציגה פשוט ענתה לו שהתיקון (אחרי התערבותי) יעלה 250 שקלים בערך, אחרי זה היא לא התייחסה אליו, למה ? כי הוא לא ישדרג. הוא נשאר עם מכשיר תקול חלקית ויסתדר בלי מצלמה והודעות שישלחו אחרי שעה. הם מבחינתם הרוויחו לקוח שלא יחזור אליהם.
...
אתה לא מתווכח איתי , כי אני מסכים איתך , אנו מתווכחים אם הצרכן הישראלי בוגר מספיק לשלם לך על יחס או לא . לעניות דעתי , עדיין לא .
וזו הסיבה העיקרית שהחברות מרשות זאת לעצמן . תקרא את הכתבה , הייתה שם דוגמא לחברה אמריקאית שה"ש*ן" עלה לה לראש , והיא החליטה עם מי היא עושה עסקים , רק שהאמרקאי הממוצע , כן מוכן לדחות סיפוקים , ואחרי שהוא למד שזה סיסטמתי , החברה נפגעה קשה מזה . זה היה דגל לכול החברות האחרות לא לחלום על זה , ואם כן לעשות הכול לא להתפס על זה . כאן למשל אם לא היה רגולטור , הם היו עושות זאת
למעשה ספקיות הISP , עושות זאת רק שהרגולטור לא יכול לתפוס אותם על חם עם הוכחות (אני מתכווין לכך שלוץ ממנוי גיימר , כול שאר המנויים שלא משלמים מסיק , מקבלים תיעדוף שלילי , וזה עכשיו אצל כול החברות כולם . כך שאתה לא יכול לעבור חברה )
ואם הצרכן מוכן לאכול מהן את הח*א הזה בגלל מחיר , למה אתה חושב שאם תתעקש לתת שירות הוא ישלם עליו ?
שלא יובן חס וחלילה שאני מציע/רומז/חושב שאם אתה כן נותן שירות כמו שצריך, אתה פראייר. (אם זה מה שיכלו להבין מדברי הקודמים ), כי אישית בעסקים אני נוהג באותה דרך , רק שאתה צריך להיות מודע לכך , שהיום לשמור על הגינות ולתת שירות טוב , זה דבר שעולה כסף . ולעיתים הרבה כסף .
יש דברים מסויימים שאני כן רוצה לעסוק בהם , אני יודע שאני טוב מעל הממוצע , אבל אני אפילו לא מבזבז זמן לעשות פלאיירים . אני יודע שהשירותים האלו הם מוטי מחיר , אבל יותר חשוב , שכול המתחרים הפוטנציאליים שלי , מספרים ללקוחות סיפורי אלף לילה ולילה . היות וכך הלקוח אם לא ישמע סיפורי אלף לילה ולילה , חושב שאתה לא טוב מספיק . ואני לא מוכן למכור את היושר שלי בשביל כסף . (ואל תחשוב שבגלל זה אני מגיב כך כי יש לי מרירות כלשהי , כי באמת אין לי מרירות בכלל . אני פשוט שונא לראות עד כמה אנשים נדפקים רק בגלל שהם רוצים לשמוע שקרים וסיפורים ולקחת אנשים שאינם בעלי מקצוע רק בגלל שהם זולים ומבטיחים שמיים וארץ )
אז אני החלתטי שאני לא משחק במגרש הזה , ואני שלם עם זה. אני רק חושב שכול אדם חייב לדעת שיש לזה תשלום , ולהחליט לעצמו אם הוא מוכן לשלם את התשלום או לא .