פרוייקט קצת שונה..
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
איך אתה מתכנן לבנות את זה מבחינת ההגברה והרמקולים?
לדעתי המקום המתאים הוא פורום DIY.
אם הצורך היחיד במחשב הוא ניגון מוזיקה - הייתי מחפש נטבוק בשוק היד השנייה שיהווה את המוח ובודק אלקטרונית איך ניתן להפריד את המסך מגוף המחשב.
כך תרויח גם מסך וגם מערכת מובנית (שיכולה לעבוד על אספקת חשמל), בצריכה נמוכה יחסית, ועם יכולת להשתמש בשלט בעלות נמוכה ובסיבוכיות מינימלית.
בנוסף, תצטרך הגברה (למשל אחד המגברים הדיגיטליים סגנון ה T amp לו תוכל לעשות מודולציות מבחינת אריזה) ולבחור ולהתאים רמקולים.
בנוסף, לפי התקציב שתעמיד, ייתכן וכדאי יהיה לך לרכוש USB DAC חיצוני (אולי יחד עם המגבר, יש קיטים כאלו להרכבה עצמית, למשל של AMB) כדי לשפר את איכות הצליל (ולא להסתמך על היציאה האנלוגית המקורית).
לדעתי המקום המתאים הוא פורום DIY.
אם הצורך היחיד במחשב הוא ניגון מוזיקה - הייתי מחפש נטבוק בשוק היד השנייה שיהווה את המוח ובודק אלקטרונית איך ניתן להפריד את המסך מגוף המחשב.
כך תרויח גם מסך וגם מערכת מובנית (שיכולה לעבוד על אספקת חשמל), בצריכה נמוכה יחסית, ועם יכולת להשתמש בשלט בעלות נמוכה ובסיבוכיות מינימלית.
בנוסף, תצטרך הגברה (למשל אחד המגברים הדיגיטליים סגנון ה T amp לו תוכל לעשות מודולציות מבחינת אריזה) ולבחור ולהתאים רמקולים.
בנוסף, לפי התקציב שתעמיד, ייתכן וכדאי יהיה לך לרכוש USB DAC חיצוני (אולי יחד עם המגבר, יש קיטים כאלו להרכבה עצמית, למשל של AMB) כדי לשפר את איכות הצליל (ולא להסתמך על היציאה האנלוגית המקורית).
הייתי דוקא נמנע מנטבוק בקטע הזה, מאחר ולרובם אין כונן אופטי פנימי, ואפשר אמנם לחבר חיצוני אבל זה סתם מכער את כל הסטאפ. בנוסף ממש קשה להשיג אחד בלי קירור אקטיבי, והמאוררים שלהם הם בדרך כלל לא הכי איכותיים בעולם מה שיכול להפריע בקונטקסט של מערכת אודיו.
הייתי מתחיל אולי מאיזשהו מארז HTPC קטן עם LCD שמאפשר התקנת כונן אופטי SLOT LOADING לאקסטרא-מגניבות, יש כיום אפילו כאלו שמגיעים עם מסך מגע קטן (תלוי בתקציב כמובן). מאחר ואתה הולך על מערכת אודיו בלבד אפשר להתפשר לגמרי על חוזק המעבד וללכת בעיקר על אחד שיאפשר לך להסתדר עם קרור פאסיבי. ההמשך משם תלוי באמת באיך אתה רוצה לחבר את ההגברה והרמקולים.
הייתי מתחיל אולי מאיזשהו מארז HTPC קטן עם LCD שמאפשר התקנת כונן אופטי SLOT LOADING לאקסטרא-מגניבות, יש כיום אפילו כאלו שמגיעים עם מסך מגע קטן (תלוי בתקציב כמובן). מאחר ואתה הולך על מערכת אודיו בלבד אפשר להתפשר לגמרי על חוזק המעבד וללכת בעיקר על אחד שיאפשר לך להסתדר עם קרור פאסיבי. ההמשך משם תלוי באמת באיך אתה רוצה לחבר את ההגברה והרמקולים.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
froog,
הכוונה שלי הייתה להטמיע נטבוק בתוך מארז custom מסוים - ואז הקירור היה של המארז, וכנ"ל כונן אופטי (אם רוצים - אני הייתי מוותר).
AmitMa,
זה בדיוק העניין ב DIY - זה אפשרי, רק צריך לקרוא ולהבין איך.
לגבי השורות האחרונות - איך אתה מתכוון להתחבר להגברה? ישירות מיציאת האוזניות? אם כן - זה אות אנלוגי לא איכותי במיוחד (עם רוב הכרטיסים).
אתה יכול לקרוא את המאמר הזה ולהבין מעט יותר מה הייתה כוונתי (תתעלם מהדגם הספציפי - יש דומים זולים בהרבה) -
http://www.hometheater.co.il/article016 ... %D7%9C-HRT
הכוונה שלי הייתה להטמיע נטבוק בתוך מארז custom מסוים - ואז הקירור היה של המארז, וכנ"ל כונן אופטי (אם רוצים - אני הייתי מוותר).
AmitMa,
זה בדיוק העניין ב DIY - זה אפשרי, רק צריך לקרוא ולהבין איך.
לגבי השורות האחרונות - איך אתה מתכוון להתחבר להגברה? ישירות מיציאת האוזניות? אם כן - זה אות אנלוגי לא איכותי במיוחד (עם רוב הכרטיסים).
אתה יכול לקרוא את המאמר הזה ולהבין מעט יותר מה הייתה כוונתי (תתעלם מהדגם הספציפי - יש דומים זולים בהרבה) -
http://www.hometheater.co.il/article016 ... %D7%9C-HRT
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
רגע
למה פשוט לא לשים נטבוק וזהו?
למה פשוט לא לשים נטבוק וזהו?
= נטבוקחשבתי על לבנות לעצמי מעין מערכת סטריאו, שמבוססת על מחשב כמה שיותר קטן עם מארז קטנטן שקט ויפה....
= נטבוקהמערכת תהיה עם מסך קטן (נגיד כמו של דיוידי נייד...
אם מישהו מציין "מערכת סטריאו" הוא בדר"כ ירצה לנגן תקליטורי CD סטנדרטיים. חשבתי נניח על משהו כזה
http://www.thermaltakeusa.com/Product.a ... 46&ID=1425.
זה כמובן מודל יחסית יקר עם צג מגע.
זה מרגיש הרבה יותר "מערכת סטריאו" מאשר נטבוק, שממה שהבנתי אתה מציע להפשיט אותו מכל פלסטיקיו, ולחתוך חור בתוך מארז כלשהו עם דרמל או וואטאבר בשביל המסך ?!
http://www.thermaltakeusa.com/Product.a ... 46&ID=1425.
זה כמובן מודל יחסית יקר עם צג מגע.
זה מרגיש הרבה יותר "מערכת סטריאו" מאשר נטבוק, שממה שהבנתי אתה מציע להפשיט אותו מכל פלסטיקיו, ולחתוך חור בתוך מארז כלשהו עם דרמל או וואטאבר בשביל המסך ?!
נציג www.mediashop.co.il
uriler, ברסיבר שאליו אתחבר יש כניסה אופטית. נראה לי שעל זה אני אלך...
אין לי כל כך ידע באלקטרוניקה כך שאין לי איך להבין איך להפריד את המסך מהמוח. יש רעיונות?
staticx, כל הקטע זה שהוא יהיה יפה...
froog, אני באמת מעדיף תמיכה בCD אבל זה לא קריטי... אה והלינק שלך לא תקין.
יש באמת רעיונות למארזים קטנטנים ויפים?
תודה!
אין לי כל כך ידע באלקטרוניקה כך שאין לי איך להבין איך להפריד את המסך מהמוח. יש רעיונות?
staticx, כל הקטע זה שהוא יהיה יפה...
froog, אני באמת מעדיף תמיכה בCD אבל זה לא קריטי... אה והלינק שלך לא תקין.
יש באמת רעיונות למארזים קטנטנים ויפים?
תודה!
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
אז יש לי רעיון בשבילך
חפש ביד 2 או משהו כזה, או אפילו תבנה לבד אם אתה יצירתי, מארז עץ בסגנון של המערכות של פעם, ותכניס בתוכו נטבוק, תוכל לחבר מקלדת אלחוטית קטנה חיצונית ורק לדאוג שהמסך יבצבץ מבעד למארז ואתה מסודר
תוכל גם לשים נטבוק שהוא טאבלט ולהשתמש רק במסך, במצב מקופל בלבד.

חפש ביד 2 או משהו כזה, או אפילו תבנה לבד אם אתה יצירתי, מארז עץ בסגנון של המערכות של פעם, ותכניס בתוכו נטבוק, תוכל לחבר מקלדת אלחוטית קטנה חיצונית ורק לדאוג שהמסך יבצבץ מבעד למארז ואתה מסודר
תוכל גם לשים נטבוק שהוא טאבלט ולהשתמש רק במסך, במצב מקופל בלבד.