אני מעוניין להחליף את ה CRT הישנה והטובה שלי "בצעצוע חדש" מסוג LED/ LCD
לא מעוניין בפלסמה (חשש צריבה) מכיוון שהילדים רואים הרבה שידורים אחר הצהרים בזמן ולא פעם מקפאים את השידור דרך ה YESMAX או שמשאירים שיקופית של ערוצי מוסיקה
מרחק צפייה ממוצע: 3.50 - 3.70 מטר
לא קיימת בעית תאורה/סינווור בחלל הסלון מכיוון שניתן לסגור את התריסים (צפיית המבוגרים בעיקר בלילה, הילדים צופים שעות אחה"צ)
תוכן צפייה: (כרגע)
60% שידורי SD - לאו דווקא ערוץ 10,1,2 אלא ערוצי הסרטים, אקסטרים + דיסקברי
20% שידורי ספורט
20% צפייה בסרטי DVD
בעתיד הלא רחוק......... הDVD יוחלף ב BLUE RAY
לאחר ביקור במספר חניות מתמחות, "צדו" את עיני 2 מסכי LED בטכנולוגיות שונות
טושיבה 46SV685
סמסונג 46B8000
לשני המסכים מנגנון 200 הרץ להחלקת תנועה
הבעיה
לא יכולתי לראות שידורים ב SD באף חנות באף אחד מהמסכים הללו
לסמסונג אין כלל חיבור SCART והקומפוזיט לא מומלץ לשימוש בממיר רגיל, מה שיחייב אותי להחליף את ה YESMAX ל HD אבל אז השידורים הריגילים ב SD נראים הרבה פחות טוב (לכן בשלב זה לא מתלהב מהחלפת הממיר)
אני יודע שניתן לחבר טרסקודר לסמסונג ולקבל יציאת SCART ודרכה לחבר את ה YESMAX - השאלה האם מעבר להשקעה הכספית (400 שח) יהיה שנוי באיכות התמונה ב SD
העיצוב של סמסונג מושך אותי יותר, מצד שני אני לא מחפש תמונה על הקיר, אלא מסך שאוכל להפיק ממנו את המכסימום ואהנה מימנו גם מבלי לחבר את מערכת הקולנוע הביתי בזמן הצפייה (איכות שמע טובה הינה הכרח ללא חיבור לקולנוע ביתי)
כמו כן ישנה חשיבות רבה למנגנון מתיחת התמונה של שידורי 3:4
אני מחפש את העיוות שהכי פחות יציק לי בעין (לא יכול לראות דוגמניות נמוכות ושמנות
בחנתי גם את ה SONY KDL-46Z4500 בהשוואה ל W5500 והדגם Z מצא יותר חן בעיני במיוחד בזמן סצנות של תנועה מהירה, הבעיה שאת דגם Z כבר לא זמין במלאי אלא מתצוגה (כמו כן דגם Z מאוד יקר)
תגובות הערות / הארות יתקבלו בברכה