רשת בלוקבסטר האמריקאית בדרך לפשיטת רגל

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
nadavck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #1 

כנראה שהאמונה שלי במדיה הפיזית היא מאוד אישית...

קבלו לינק לכלכליסט: http://www.calcalist.co.il/markets/arti ... 01,00.html
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

חוזרים לאותו דיון
תראה, בתור אספן בלתי נלאה של כותרים, אני יכול להבין אותך
אבל עידן ה HD שבר אותי
לא רק זמינות החומרים
אם הם היו משכילים למכור אחרת את הסרטים
הייתי מוכן להוריד קבצים בתשלום ולקבל חוברת הביתה, חוברת שתכפר על המדיה הפיזית

בלוקבאסטר ראו את זה כבר מזמן
לא ממש מבין איזו הצדקה יש להם
לעמוד ביום שישי ולהתפלל שהילד בן ה16 שעובד שם יפרגן לך עותק
עברנו את הימים האלו.
נכון, זה לא לכולם להתעסק עם זה
אבל אורנג' כבר בכיוון וכולם יכנסו לזה
העם דורש..... כל מיני דברים

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #3 

אני גם חסיד כמוך של המדיה הפיזית, עם אוסף לא קטן, ועצוב לי לראות את זה...
אני גם מאוד נהנה ללכת מדי פעם, ולהביא משם סרטים. אין כמו להסתובב בין המדפים, לראות את כל הכותרים, לקרוא תקצירים וכו'...

מצד אחד שוק בתי הקולנוע חזר לפרוח בגדול, אחרי תקופה ארוכה שבה בתי קולנוע נסגרו אחד אחרי השני, וזאת למרות איומי ההורדות, מזרימי מדיה, VOD וכו', ומצד שני סיפריות וידאו, גם כאלה שכונתיות קטנות, שיכולת למצוא שם דברים שאפילו לא חלמת עליהם, נסגרים, הוידאומטים נעלמים, וזה חבל מאוד.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #4 

להלן פוסט שלי מ 2008 ..
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... %2A#593780

היה ברור שספריות הוידאו במתכונתם הנוכחית לא ישרדו.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #5 

מפחיד
שנתיים אני אומר את אותם דברים
מצ'עמם אני

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #6 

sam22 כתב:מפחיד
שנתיים אני אומר את אותם דברים
מצ'עמם אני
...
חחח גדול... (Y)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #7 

סחתיים על החזון המשותף לליאור ולי :)

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #8 

אני דווקא מאמין שחנויות הוידאו ישארו, אולי לא במתכונת הנוכחית אבל הם ישארו איתנו לעוד תקופה ארוכה מאד, לדעתי במתכונת של "חנות רב תכלילית" או משהו כזה.
כבר עכשיו אנחנו רואים את התהליך - מלבד כמה שינויים מינוריים בלוקבסטר וטאוור רקורדס הן חנויות זהות לחלוטין כאשר שתיהן מוכרות הן מוזיקה, הן סרטים, הן משחקי מחשב והן ציוד טכנולוגי. כל ההבדל הוא במגוון, בטאוור יש קצת יותר מוזיקה ובבלוקבסטר יש יותר דגש על סרטים כאשר גם ניתן לשכור אותם. ולמי שמעוניין לדעת מחיר ההשכרה הוא הרבה יותר נמוך מפעם, ניתן לרכוש מנוי ל10 סרטים ב100 ש"ח או לחלופין בקצת פחות מזה לרכוש מנוי "חופשי חודשי".. אני לא יודע אם זה כולל סרטי בלו-ריי אבל אם כן והיה סניף של בלוקבסטר ליד הבית שלי כבר מזמן הייתי עושה מנוי כי מדובר במחיר אטרקטיבי מאד.

בנוסף לדעתי תוך שנתיים - שלוש אנחנו נראה בארץ שירות לרכישה דיגיטלית של סרטים וסדרות באיכות HD, זה עניין של זמן.

הנה מייל ששלחתי השבוע אל "פורום פילם", המפיצה של סרטי דיסני וקולומביה/סוני בישראל. לצערי עדיין לא קיבלתי תשובה וכנראה שגם לא אקבל.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewM ... =139698672

אני מצטט את החלקים הרלונטיים:
תמחור כותרים:
1. סרטי DVD רבים בהפצתכם נמכרים במחיר גבוה במיוחד של 170 ש"ח, לרוב ללא הצדקה נראית לעין. לעיתים לאחר כמה חודשים מחירם יורד ולעיתים המחיר נשאר יציב למשך תקופה ארוכה כאשר על פי הסקר שנערך בפורום נמצא כי רוב הצרכנים מוכנים לשלם 80 ש"ח עבור מהדורה רגילה ו100 ש"ח עבור מהדורה מיוחדת. מהי הסיבה לכך? כיצד על הצרכן לנהוג כאשר סרט שהוא מעוניין לצפות בו נמכר במחיר מופקע והאלטרנטיבות היחידות שלו הן להזמין את הסרט מחו"ל ולעיתים זה דורש וויתור על תרגום לעברית ואילו האלטרנטיבה השניה היא לעבור על החוק ולהוריד את הסרט מהאינטרנט? לטעמי גישה כזו פוגעת בשוק הDVD בישראל ומונעת את פיתוחו.
2. באותו הקשר, כל סרטי הBlu-Ray בהפצתכם נמכרים במחיר זהה של 170 ש"ח, זאת כאשר שאר החברות מתמחרות את הסרטים שבהפצתן במחירים שנעים בין 130 ל150 ש"ח. בנוסף לזאת לרוב ניתן למצוא באינטרנט את הסרטים שבהפצתכם בהנחה של 10 שקלים בזמן שסרטים בהפצת חברות אחרות נמכרים בהנחה של 20 שקלים, מכאן אני מסיק שמעבר למחיר המחירון הגבוה יותר גם מתח הרווחים שאתם משאירים לחנויות הוא נמוך יותר. יש לציין כי בסקר שנערך בפורום עלה כי המחיר המקסימלי שצרכן כלשהו מוכן לשלם עבור סרט Blu-Ray הוא 150 ש"ח והרוב יהיו מוכנים לשלם 100 עד 120 ש"ח. על פי הנתונים האלו ניתן לראות כי תמחור שאר חברות ההפצה פחות או יותר זהה לציפיות הלקוחות ורק מחירי הסרטים שבהפצתכם אינם נחשבים בעיני הצרכן כסבירים. התחושה הכללית שניתן לקבל מהתנהלות זו היא כי אינכם מעוניינים בעידוד שוק הBlu-Ray והיחס אל סרטים אלו הוא כאל מוצר פרימיום עם אחוזי רווח גבוהים, מיותר לומר כי דבר זה פוגע בתדמיתכם בצורה ניכרת.

תאריכי יציאה של סרטים:
1. על פי מה נקבעים תאריכי יציאה של סרטים שונים, בעיקר כאלו אשר מופצים בחו"ל חודשים לפני שהם מופצים בארץ, לעיתים בדיוק באותה הגירסה ועם תוכן זהה לחלוטין כולל שפות?

פיראטיות ואלטרנטיבה חוקית:
1. אין חולקין על כך כי הפיראטיות בישראל גואה ואם בעבר היה צורך לרכוש קלטות מזוייפות בשווקים היום הכל זמין באינטרנט וניתן להורדה תוך מספר דקות, כאשר אולפנים רבים טוענים שהפיראטיות פוגעת בתעשיה אין בנמצא בישראל אף תחליף חוקי להורדת סרטים. למעשה, השירות היחיד שזמין כיום הוא Orange Time ועל אף שאני שמח על היוזמה של חברת Orange השירות הנ"ל אינו מאפשר לרכוש סרט בצורה דיגיטלית לצמיתות אלא רק לצפות בו דרך האינטרנט לתקופה מוגבלת ובאיכות SD כאשר רוב הצרכנים מעוניינים לצפות בו על גבי מסך הטלוויזיה ואף באיכות High-Definition ולעיתים ללא צורך בהחזקת עותק פיזי. בחו"ל מצאו לכך פתרון בדמות "Digital Copy", תקליטור נוסף שמגיע עם הDVD/BD ומאפשר קבלת עותק דיגיטלי של הסרט. על אף כי סרטים רבים בהפצתכם נמכרים בחו"ל עם אותו "Digital Copy", עד כמה שידוע לי בארץ לא יצא אף לא סרט אחד שכולל אפשרות זו, האם הדבר נתון לשליטתכם והאם בכוונתכם לפעול לשינוי המצב?
2. פתרון נוסף לבעיה מהסעיף הקודם הוא שירותים שמאפשרים להוריד סרטים בתשלום לצמיתות ולצפות בהם במכשירים תומכים תחת מס' מגבלות שונות, האם תהיו מוכנים לשתף פעולה עם שירות כזה במידה ויהיה רצון להפעיל אותו בישראל?
3. לפי אתר האינטרנט שלכם הסרט "כוח G" היה אמור לצאת לחנויות בישראל בתאריך ה23/02/2010, בפועל עד לימים אלו הוא לא הופץ אל החנויות. יתרה מכך, במדינות זרות ניתן לרכוש אותו בBlu-Ray בדיבוב לעברית כבר החל מחודש דצמבר 2009 ומספר ימים לאחר מכן הוא כבר היה זמין להורדה דרך האינטרנט. כיצד ניתן לצפות מהצרכן הישראלי שיקנה בארץ כאשר על אף המחיר הגבוה ותאריך היציאה המאוחר ביחס לחו"ל ההוצאה של הסרט שהוא מעוניין בו נדחית שוב ושוב וחברת ההפצה אינה עומדת בתאריך היעד? לצרכן שכזה עומדות שתי אפשרויות, לרכוש את הסרט בחו"ל (אם הוא מסוגל להתגבר על הבדלי השפה) או לעבור על החוק ולהוריד אותו בצורה לא חוקית מן האינטרנט. מה הסיבה לעיכוב ומה דעתכם בנושא?
4. באותו הקשר של הסעיף הקודם, כך גם במקרה של הסרט "צעצוע של סיפור 2". במקור הסרט היה אמור לצאת בישראל בסוף החודש הנוכחי, אך לא מזמן התחוור לי שתאריך היציאה נדחה ליוני. בפועל הסרט כבר זמין לרכישה בBlu-Ray עם דיבוב לעברית דרך אתרי אינטרנט גרמניים ואף שבוע לפני תאריך היציאה בגרמניה הוא כבר היה זמין להורדה דרך האינטרנט. מה הסיבה לעיכוב? (יש לציין שבשני המקרים שצוינו כאן מדובר בסרטים שזמינים להורדה דרך האינטרנט בצורתם המלאה כפי שהיא היתה אילו היה נרכש עותק מקורי וחוקי)
...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #9 

לדעתי
הרבה פחות משנתיים שלוש

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #10 

רק כדי להבהיר, אני לא מדבר על סטרימינג כמו בOrange Time אלא על הורדה של ממש, בין אם זו שכירה לזמן קצוב או רכישה לתמיד.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #11 

ברור שהורדה
בין אם לזמן קצוב או לזמן בלתי מוגבל
לדעתי זה יהיה מהר מאוד
חברות התכנים לא יכולות לישון יותר

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #12 

sam22 כתב:ברור שהורדה
בין אם לזמן קצוב או לזמן בלתי מוגבל
לדעתי זה יהיה מהר מאוד
חברות התכנים לא יכולות לישון יותר
...
הם מ פ ח ד י ם !!!
זה לא יקרה. אחרי 3 דקות ילדים בני 12 יפרצו את הקידוד והסרט יעלה לרשת.
היום עוד מישהו צריך את המדיה הפיזית ביד בשביל לעשות לה RIP, אתם למעשה מציעים להמונים RIP בלי מדיה פיזית..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #13 

לדעתי אפשרות זולה וזמינה תמשוך הרבה אנשים לצריכה חוקית.
תמיד יהיה מי שיעשה RIP
זה שהם חוסכים כמה דקות שמישהו מבצע את זה, רק דוחה את הקץ

plazma
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 97
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

מספיק אחד שעושה RIP וזהו.
הפיתרון היחיד להעתקות תכנים מהרשת הוא רק בשיתוף חברות הכבלים.
אם משרד התקשורת יחייב את חברות הכבלים לאפשר לספקי תוכן להציע תוכן דרך חיבור האינטרנט של הלקוח (כבלים) באופן חופשי וללא הגבלות מצד חברות הכבלים וזאת דרך הממיר שלהם. :lol: :lol: :lol:
ממיר כזה מוציא תמונה מספקי תוכן בפורמט HDMI 1.4 מוצפן ומקודד לטלויזיה בלבד (1.4 תומך בזה).
כל פיתרון אחר נועד לכישלון.
:lol: אני לא מאמין שחברות הכבלים בזיכיון שיש להם היום יסכימו לדבר כזה. :lol: :lol: :lol:
תמיד חשבתי שחברות התקשורת צריכות לספק תשתית בלבד ללא תוכן. התוכן יהיה באחריות חברות ספקי תוכן.
אבל היום, שאפילו בקושי הצליחו להעלות 5 ערוצים בשידורי עידן+ בגלל שחברת הכבלים הוציאה וטו על מספר הערוצים שיועלו, דבר כזה הוא בגדר חלום. :@
הם מ פ ח ד י ם !!!
זה לא יקרה. אחרי 3 דקות ילדים בני 12 יפרצו את הקידוד והסרט יעלה לרשת.
היום עוד מישהו צריך את המדיה הפיזית ביד בשביל לעשות לה RIP, אתם למעשה מציעים להמונים RIP בלי מדיה פיזית..
...
[/quote]

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”